Hop til indhold

arberg

Members
  • Antal indlæg

    22
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af arberg

  1. OK takker. Tror du det betyder at min dimmer ikke har det software problem?
  2. Ah interessant. Min wireless dimmer har en label der står SW v1.05a. Jeg kan ikke finde noget om HW version. Det er en IHC wireless UNIversal 250w UNI DIM, købt okt 2015. Dens label siger 505DA103, hvilket næsten men ikke helt passer på varenummer her http://www1.lk.dk/servlet/GenereringMainContext?LKnummer=505D0103 Her er en side hvor 505DA103 er vist i billedet, men ikke i teksten: http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/019D904922_01.pdf Hvis jeg køber en ny dimmer, hvordan kan jeg så se om det er HW1 eller nyere?
  3. Tak skal du have Lars, det var en interessant krølle. Jeg vil lige checke dens HW version, fordi så ved jeg om der opstår sådanne problemer. Det er dog ikke det jeg ser, fordi min test nævnt ovenfor går på en tilfældig wireless kontakt jeg tænder og slukker, og min erfaring er at det meste eller meget af huset ikke svarer når den har problemet. Det slår mig lige, at hvis jeg har noget som helst HW 1 udstyr eller udstyr kan det så være problem, eller er det dimmer?
  4. Her er lidt opfølgning efter at have testet min wireless kontakt i 1.5 måned. I løbet af 50 dage er den faldet ud 76 gange i præcis 17 minutter ad gangen. Det er næsten 2 gange om dagen, med en uges pause 26/12-2/1. Der ud over er den faldet ud ialt 5 gange i intellet 10-22 min (17 min fraregnet). Ganske spøjst. Jeg ved ikke rigtigt hvad det fortæller mig andet end at det nok ikke ville være så fedt at have mange steder i huset til styring af lyset. Jeg har checket og det er ikke radiosendere i fjernvarme mm, og det ser ikke ud til at min Danfoss ventilation kan være synder mht. støj. Er der nogen der ved hvordan man fejlmelder overfor IHC? Jeg har tidligere forsøgt at kontakte Siemens, men fik blot at vide at de ikke ville tale med forbrugere.
  5. Lars1: Ja du har ret (og undskyld), det er Visual 2, HW 6.2, firmware 2.8.4. Jeg havde ikke lige tænkt at det kunne være firmware problem, tak for info, selvom jeg allerede var up2date. Interessant med de 25% udvidelseskrav, det vidste jeg ikke. Jeg har fået eftermonteret to moduler (24/3 input+24 output). Dvs den var fyldt 10/12 af byggefirmaet. Det er kun 17%, men det tror jeg ikke jeg vil brokke mig over, der har vist været nok andre vigtigere ting. Men jeg kunne godt have brugt en anelse mere plads. Kandersen: Apropro brok over elektrikere Ham som monterede huset sparede på ledninger, så han førte få ledninger rundt så han opbrugte næsten samtlige ledere forskellige steder. Jeg havde spurgt/aftalte med ejeren af elektriker-firmaet i telefon at de ville føre en hel 10-leder ind til hver kontakt, selvom jeg kun købte 2-tast tryk. Det var for at sikre at jeg kunne udvide senere. Huset er loft til kip over alt, så det er umuligt at trække nye ledninger, og IHC kan jo ikke genbruge ledning til flere data-signaler. Nogle tryk havde han endda koblet på samme ledning som i gammeldags korrespondance. Der fik jeg så wireless tryk, men det er jo bare langt ringere. Øv jeg ikke var ude og se da elektrikeren arbejdede. Nu kan jeg ikke udvide med alle de ideer jeg får, uden at skifte nogle tryk ud med wireless for at skaffe ledninger. Tjaa, efter at have skrevet ovenstående brok over elektrikeren, kan det da være at jeg alligevel skal skrive det på 5-års-listen, det med de 25%. Mit test-overvågning af wireless laver 1 cykel tænd og sluk pr minut, og har kørt godt en dag. Det har fundet højst 1 miss af gangen (tænd+sluk), men 11 misses ialt. Mit Android tasker program appender til en CSV fil, hver gang power ændres, og den synkes automatisk til pc med Resilio Sync. Jeg kan godt lide IT automatisering, men jeg er også programmør Jeg tror det er bedre efter jeg har flyttet ledningen men det må testes over nogle uger. Det er så også den fjerneste stikkontakt i huset jeg har valgt at overvåge, fordi den klikker irriterende under testen (lige i stuen, men bedre en soveværelset).
  6. Tak for input. Jeg får en elektriker til at kigge på det. Det var fint at vide at den klemrække kan give problemer, og at det ikke er lavet som det skal. Planen var også at få en tavle ved siden af og få det lavet pænt, med den sorte boks. Jeg fandt for øvrigt på en ide til at teste hvor stort problemet egentligt er. Jeg ved ikke om andre kan være interesseret i det. Jeg sætter en android telefon i oplader i 230v wireless kontakt, eller bærbar pc. Så tænder og slukker jeg for strømmen en gang i minuttet tænker jeg og registrerer det i en fil. Den kan jeg analysere bagefter i excel, eller lignende.
  7. Tak for svarene, undskyld jeg først svarer nu. Jeg vil prøve at flytte lidt på antennen. Det overrasker mig at den kan komme for tæt på. Men det kan ikke forklare det fordi wireless tryk og wireless kontakter virker oftest heller ikke, når problemet er der, og når problemet ikke er der så virker alt. Og problemet varer i de der 5-10min ad gangen. Kandersen: Jeg har opdateret mit spørgsmål så det er klart for andre læsere. Men her kortfattet: Jeg har lige nu 1 wireless uni dimmer, jeg ville gerne have en tre-fire stykker hvis det virkede ordentligt. Jeg har vist 4 wireless 230v stikkontakter og ca 4 wireless tryk. Alt sammen IHCs egne produkter. Det taste-tryk der virkede hver 2-3. gang var et wireless tryk. Wired virker hver gang, men kan selvfølgelig ikke toggle wireless kontakt, når problemet er der. Jeg har også prøvet at monitorere tilstand og toggle tilstand på wireless uni-dimmer via IHC captain for at følge med i hvad der sker, men der er ingen kontakt. Altså der sker ikke noget på den wireless dimmer eller wireless stikkontakt når problemet er der. Da du nævnte billede og støj mellem komponenter kom jeg til at tænke på at min wireless ledning var rullet sammen og lå inde bag IHC Strømforsynning og controller. Gad vide om det var problemet. Jeg har vist ikke bemærket problemet den sidste uges tid. Spændende. Jeg har vedhæftet billede af installationen. Jeg den sorte dims er til form for switch til at vende strømmen til 24v vinduesmotor. Jeg tænker jeg vil have den sat pænt ind i et side-modul af en elektriker når jeg for ham forbi næste gang. Den sorte wireless ledning sad inde bag de to øverste moduler før, og ledningen gik ud af toppen og antennen sad 0.5m over toppen.
  8. Jeg har siden vi i 2013 fik vores nye hus med IHC Controller 3 haft problem med Wireless. Det er dog først blevet meget synligt efter vi har fået wireless uni-dimmer. Wireless Uni Dimmeren sidder i værkstedet på samme væg som antennen, og alligevel kan den ikke reagere på signal ganske jævnligt, typisk et par gange om ugen 5-15 min ad gangen. Nogle gange kan de wireless taste-tryk som er i huset tættest på værkstedet godt reagere sådan hver 2.-3. gang, mens mine 3-4 wireless 230v stik-kontakter typisk ikke virker, men de er også længere væk de fleste. Jeg har 3-4 wireless tastetryk. Jeg tænker problemet må være der mange gange om dagen, fordi hvis vi 2x om ugen støder på det og det kun varer 5-10 min i gennemsnit. IHC angiver at signalstyrken er fin mens problemet står på. Jeg kunne forestille mig at den ikke opdatere og blot viser gamle data. Det ser ud til at være præcist samme problem som diskuteret i tråden her: Jeg forsøgte at fejlmelde det da jeg overtog huset, men da vidste jeg ikke at intet virkede, og nu er der vel ingen garanti. Jeg har kun købt en wireless dimmer endnu for at finde ud af om det spiller, og har ikke meget lyst til at købe flere. Det er lidt ufedt hverken at kunne slukke eller tænde lyset i huset i 5-15min flere gange om ugen. Er der nogen der har ide til hvordan jeg kan undersøge om det kunne være støj? Kan jeg pakke noget ind i sølvpapir (men det er vist alu så det virker vel næppe)? Andre ideer? PS: Jeg bruger wireless dimmer fordi den kan programmeres til at starte på forudbestemt lysstyrke, og det fandt jeg ikke i andre da jeg søgte dengang.
  9. Åh det kender jeg, Jeg er meget imponeret over IHC Captain, det ser virkeligt fint ud, og fungere fantastisk. Det er en rigtig god start til en frontend til IHC på min telefon. Jeg er også nysgerrig efter at lege med openHAB, for at lave en fed gui og avanceret funktioner. Jeg har lavet en docker der virker. Jeg har publiceret den på https://hub.docker.com/r/arberg/ihccaptain/ og det bagvedliggende dockerfile repository og build-filer på https://github.com/arberg/docker-ihccaptain Jeg har opdateret install-scriptet https://github.com/arberg/docker-ihccaptain/blob/master/host/install_ubuntu.sh Jeg har lavet det vha. udvidelser, så du skulle kunne tage det direkte ind i dit script hvis du ønsker. Jeg kan dog godt forstå hvis du ikke ønsker det, fordi det giver noget bloat. Jeg har lavet build-filer i github så der kan bygges nye images ved at køre build.sh eller release.sh. Jeg har valgt at basere det på ubuntu (84mb) i stedet for neddroslet alpine (ca 16 mb) eller separat php/nginx docker fordi så spiller det sammen med den opsætning der var i dit install-script. Det er rart hvis du laver ændringer, så som opgradere nginx eller php, for det gør det nok nemmere at bringe det over i dockeren. Jeg har skrevet en note i dockerhub om at der er et sikkerhedshul mht ssl, i form af at det ligger i public image sammen med private nøgle. Det ville være en god ide at lægge SSL over på hosten via host-mounted volume og generere ny ved opstart hvis der ikke er nogen. Jeg vil gerne selv have SSL adgang til min IHC udefra, så måske kigger jeg på det engang. Jeg har lavet en docker-template, som f.eks. kan bruges i unRaid GUI og sikkert alle mulige andre docker GUI'er: https://github.com/arberg/docker-ihccaptain/blob/master/docker.templates/ihccaptain.xml Sluk og genstart af Raspberry PI funktionen har ingen effekt, men det gør mig heller ikke noget.
  10. Fedt, tak skal du have Mikkel. Jeg prøver at kigge på det og lege lidt med det. Så vidt jeg forstår må min linux-distro må være underordnet, fordi det kører jo inde i docker. Jeg kan se at det betyder noget hvilken linux distro der kører inden i docker-containeren, for at have apt-get til install-scriptet, men det var vel det du mente. Hvis der er nogen der allerede har lavet en docker compose, så tager tager jeg imod hjælp med kys-hånd Mikkel, hvis jeg laver en docker-compose, har du det så fint med at jeg publisherer det på github, og dockerhub, hvis jeg får det til at virke? Alex
  11. Findes der udgave af IHC Captain som kan installeres på linux direkte eller et docker image? Det lyder til at svaret er nej lige nu, men jeg ved ikke om det passer. Ville det være stor opgave at få det til at køre i en docker container? Brugre IHC Captain andet end en nginx server (jeg pakkede img'en ud og bladrede lidt rundt i /opt)? Jeg kunne godt tænke mig at lege lidt med IHC captain og andre Home Automation systemer, for at lære hvad der er af muligheder. Jeg har ikke anskaffet mig en Raspberry Pi, men det lyder ellers til at være vejen frem. Det kan jeg nok alligevel godt bruge, som low-power control af lidt hardware tænd/sluk. Jeg har allerede 24/7 server, så det virker lidt fjollet for mig at spinne en Raspberry Pi op, selvom den næsten ingen strøm bruger. Men det giver selvfølgelig god mening hvis der ellers skulle bruges mange timer på at flette IHC Captain miljøet ind i et docker mijlø. Alex
  12. Version 1.1

    63 downloads

    Program til Wireless Dimmer Uni 250w med PIR. Dimmer med 3 ure, og fire scenarier. ved PIR on tændes på scenarie for første aktive UR, ellers sidste scenarie. Har 1-tast regulering, skiftevis op/ned, og kort tryk giver sluk. Har 2-tast regulering som aldrig slukker lyset, implementeret vha minimums puls på 600 ms, hvilket passer på min Wireless Dimmer med software v1.05a. Hvis lyset har været reguleret manuelt og lyset slukkes, så vil lyset tændes på sidste niveau inden for en grace-periode, ellers tages scenarie fra UR. Hvis lyset er tændt, så justeres lyset ikke ud fra UR'et. PIR blokken har features til at force-tænde lyset, i hvilket tilfælde lyset slukket 15 minutter (indstilling). PIR blokken undstøtter deaktivering af PIR i 15 minutter (indstilling) via tast. PIR blokken tænder for i mellem 1:30 (min) og 4:00 (max), afhængigt af hvor længe lyset har været tændt allerede. Så når jeg er i bad bliver der mere træg til at slukke lyset. Slukkes lyset på tænd tasten eller via sluk-alt så fjernes PIR blokeringen, så PIR igen tæder lys normalt. PIR blokken har indbygget ur, men det bruger jeg ikke nu jeg har Dimmer. PIR blokken tillader kun tænding via PIR når dens ur er aktivt. Hvis der ønskes skumring funktion på dimmer tænker jeg det kan kodes ind via separat funktionsblok, evt med AND blok som laver AND mellem UR og Skuming. Eller en UR indgang på dimmer forbindes med Skumring i stedet for ur. Dimmer blok er inspireret af Henning Pedersens blok, så tak til Henning.
  13. Dimmer med PIR Styringsinput og Single og multi Touch Regulering og Multi UR scenarier View File Program til Wireless Dimmer Uni 250w, med separat PIR Styringsblok. PIR Styringen ligger i separat blok så den kan bruges uden Dimmer, og så jeg ikke skal kode det samme flere gange. Dimmer med 3 ure, og fire scenarier. ved PIR on tændes på scenarie for første aktive UR, ellers sidste scenarie. Har 1-tast regulering, skiftevis op/ned, og kort tryk giver sluk. Har 2-tast regulering som aldrig slukker lyset, implementeret vha minimums puls på 600 ms, hvilket passer på min Wireless Dimmer med software v1.05a. Hvis lyset har været reguleret manuelt og lyset slukkes, så vil lyset tændes på sidste niveau inden for en grace-periode, ellers tages scenarie fra UR. Hvis lyset er tændt, så justeres lyset ikke ud fra UR'et. PIR blokken har features til at force-tænde lyset, i hvilket tilfælde lyset slukket 15 minutter (indstilling). PIR blokken undstøtter deaktivering af PIR i 15 minutter (indstilling) via tast. PIR blokken tænder for i mellem 1:30 (min) og 4:00 (max), afhængigt af hvor længe lyset har været tændt allerede. Så når jeg er i bad bliver der mere træg til at slukke lyset. Slukkes lyset på tænd tasten eller via sluk-alt så fjernes PIR blokeringen, så PIR igen tæder lys normalt. PIR blokken har indbygget ur, men det bruger jeg ikke nu jeg har Dimmer. PIR blokken tillader kun tænding via PIR når dens ur er aktivt. Hvis der ønskes skumring funktion på dimmer tænker jeg det kan kodes ind via separat funktionsblok, evt med AND blok som laver AND mellem UR og Skuming. Eller en UR indgang på dimmer forbindes med Skumring i stedet for ur. Dimmer blok er inspireret af Henning Pedersens blok, så tak til Henning. Submitter arberg Submitted 26-08-2018 Category Funktionsblokke  
  14. Version 1.0.0

    25 downloads

    Avanceret adaptiv vinduesmotor og ventilator styring baseret på intern rumtemperatur. Udviklet til at køle soveværelse før og i løbet af natten, med ventilator som blæser kold luft ind udefra. Vinduesmotor program gives temperatur mål, maks vinduesarm åbningstid samt antal intervaller åbningen skal deles ind i (default omkring 14). Vinduet åbner kl 18 om aftenen hvis der er set aktivitet i huset (via PIR), så den ikke åbner når jeg ikke er hjemme. Kan også kobles så den aldrig åbner når alarmen er tændt. Vinduet åbner helt og tænder også får ventilator. Når temperatur er tæt på mål (0.5-0.8 grader) slukkes ventilator. Når temperatur første gang når målet så lukkes vindue næsten helt. Derefter åbnes og lukkes vindue i små stykker i forsøg på at finde lige præcis den åbning der skal til for at holde ønskede temperatur i soveværelse. Jo længere væk fra målet temperaturen er kommet, jo større skridt tager vinduesarmen, i forsøg på at komme tilbage på målet. Vinduesmotoren ligger i et separat program som kan udskiftes afhængigt af behov. Min vinduesmotor har 24V til motor og anden 24V ledning til retning (on er en retning, off anden retning). Min vinduesmotor skal slukkes for at kunne skifte retning, så det gør programmet. Det er et ret kompliceret program som det ikke er særligt velegnet til at skrive I IHC sproget. Det blev ikke så sygt adaptivt som jeg kunne ønske mig, men det har vist sig at være godt nok til mig.
  15. arberg

    IHC_vinduesmotor

    IHC_vinduesmotor View File Avanceret adaptiv vinduesmotor og ventilator styring baseret på intern rumtemperatur. Udviklet til at køle soveværelse før og i løbet af natten, med ventilator som blæser kold luft ind udefra. Vinduesmotor program gives temperatur mål, maks vinduesarm åbningstid samt antal intervaller åbningen skal deles ind i (default omkring 14). Vinduet åbner kl 18 om aftenen hvis der er set aktivitet i huset (via PIR), så den ikke åbner når jeg ikke er hjemme. Kan også kobles så den aldrig åbner når alarmen er tændt. Vinduet åbner helt og tænder også får ventilator. Når temperatur er tæt på mål (0.5-0.8 grader) slukkes ventilator. Når temperatur første gang når målet så lukkes vindue næsten helt. Derefter åbnes og lukkes vindue i små stykker i forsøg på at finde lige præcis den åbning der skal til for at holde ønskede temperatur i soveværelse. Jo længere væk fra målet temperaturen er kommet, jo større skridt tager vinduesarmen, i forsøg på at komme tilbage på målet. Vinduesmotoren ligger i et separat program som kan udskiftes afhængigt af behov. Min vinduesmotor har 24V til motor og anden 24V ledning til retning (on er en retning, off anden retning). Min vinduesmotor skal slukkes for at kunne skifte retning, så det gør programmet. Det er et ret kompliceret program som det ikke er særligt velegnet til at skrive I IHC sproget. Det blev ikke så sygt adaptivt som jeg kunne ønske mig, men det har vist sig at være godt nok til mig. Submitter arberg Submitted 26-08-2018 Category Funktionsblokke  
  16. Det lykkedes mig at køre den på denne måde i windows 10. Installer Java 8 v71 x64 (x86 virker sikkert lige så fint). Jeg har også nyeste java installeret samtidigt til andre ting. Jeg kører det med denne linie: "c:\Program Files\Java\jre1.8.0_71\bin\javaws.exe" "serviceview.jnlp" Jeg har lavet en 'serviceView.cmd' fil som indeholder ovenstående linie, og så har jeg downloaded 'serviceview.jnlp' fra min IHC controller normalt via browser. Filen 'serviceview.jnlp' har jeg lagt ved siden af min 'serviceView.cmd' fil, altså i samme folder. Det virkede ikke for mig at registere .jnlp filer til at blive kørt med med den java javaws.exe, men ovenstående er også bedre, så er det kun IHC programmet der køres med gamle udgave. Jeg har firmware 220 på IHC controller. Hvis der er ældre firmware, er det sikkert nødvendigt med exception Exception site list' i security i java config. Jeg har tidligere haft brug for at slette Java Webstarts cache her: Configure Java > 1. tab > View > i Dialog: I Popdown vælg alle en efter en og slet ihc-controller indgange
  17. Fantastisk, det er jo langt bedre med tavlemonturing, tusind tak. Alex
  18. Ah, beklager. Jeg har rettet linket i ovenstående post, så I kan se om jeg er på rette spor mht relæ. Evt. hints/forslag til kasser jeg kunne montere relæene i ville også være værdsat, men nu strammer jeg den måske lidt @Henning: Jeg havde ikke set PM, jeg har svaret... Ahh, nu tror jeg endelig jeg forstod løsning med kun to udgange som Lars1 foreslår. Det er blot et spørgsmål om at bytte om på de to ledninger på det ene relæs udgang, se vedhæftet billede. Bliver det ikke rigtigt: Når der er spænding på udgang 1 så kører motoren, og udgang 2 bestemmer retning. Alex
  19. Fornemt, tusind tak for alle foreslagene. Fantastisk med en løsning som Hening beskriver og Thomas tegner hvor den ene udgang åbner, og den anden udgang lukker, og at der ikke er noget der kortslutter hvis begge udgange tændes ved en fejl. Vil et relæ som dette være et godt forslag: http://billigihc.dk/stikbensrelae-ry2sul-dc-24v-2-polet-1-stk Er det korrekt forstået at relæet er 'on' men der er strøm på relæet, og off når der ikke er strøm på? Lars1: Jeg forstår ikke løsningen med en udgang som styrer begge relæer. Jeg synes det er smukt hvis der ikke er strøm på relæet hele tiden når motoren ikke kører, men det er måske heller ikke tilfældet. EDIT: Fixed link Mvh Alex
  20. Jeg vil gerne have automatisk åbning og lukning af vindue i soveværelse baseret på temperatur. Til det formål har jeg planlagt at købe en Climatic Vinduesåbner (C20 eller Slim-Evolution) der kører på 24V. Motoren har to ledninger (A og B ). Kobles 0v og 24V den ene vej (A = 0V, B=24V) så kører motoren ind, vender jeg ledningerne (B = 0V, A=24V) så kører motoren ud. Hvordan får jeg gjort dette med IHC 24V udgang? IHC 24V levere op til 0.5A og motoren trækker kun 0.30-0.36A så det skulle være ok. Alternativt kan jeg evt. bruge helt anden udgangs-controller, specielt kan nævnes at jeg ikke har købt ihc 24v udgang endnu. Jeg vil helst have udgangen siddende i tavlen, men hvis det ikke er en tavlekomponent, kan jeg stadig godt koble den i værkstedet. Jeg forestiller mig at der kan være to løsninger, en anden controller som kan det, eller et relæ som kan vælge retning på strømmen / vende ledninger, og som jeg kan aktivere med en ihc udgang. Lidt evt relevante links IHC 24V udgang dokumentationMotor vejledningMvh Alex
  21. Jeg har et nyt hus med en IHC Controller / Viewer Model 820BA400. Jeg har spots i mange rum, hvor hvert rum / gruppe af spots er koblet på en udgang i tavlen, men hvor jeg ikke har lampeudtag. Jeg har også loft-til-kip og kan ikke komme op til kablerne fra loft-siden af. Jeg ønsker at dæmpe lyset på disse spots samt evt. nogle lampeudtag samt evt. nogle stikkontakter (hvoraf nogle er IHC wireless stikkontakter). Jeg kan leve med at nøjes med at bruge LED i samtlige pærer på samme udgang, men jeg vil fortrække hvis det er muligt at nogle pærer på en udgang er halogen og andre er LED. Jeg har nok 10-12 rum/grupper jeg godt kunne tænke mig at lysdæmpe, hvis prisen ikke er grotesk. Jeg kan selv programmere, og vil gerne have mulighed om at kunne programmere spottene til at have dæmpet lys om aftenen. I bedste fald vil jeg gerne kunne programmere lyset så det dæmpes gradvist, og uafhængigt i alle grupper. Jeg har købt nogle Philips MasterLed GU10 4w (primært denne: www.elux.dk). Jeg har dog langt fra købt til hele huset, for jeg venter med resten til jeg har fundet pære + dimmer som virker sammen. Det er dog ikke væsentligt, jeg vil gerne sælge alle spots, og købe andre, hvis det kræves for at få bedste dimmer-løsning. Schneider-electrics guide anbefaler til Philips MasterLed 6w pære kun denne Dimmer 1000 LR: http://www1.lk.dk/katalog.jhtml?LKnummer=820B1231. Den pære jeg har købt (og planlægger at købe flere af) er følgende: www.elux.dk. I følge de eksisterende programblokke i IHC Visual programmet ser det ud til at deres lysdæmpere kun kan huske to niveauer, og at jeg ikke selv kan kan angive et niveau lyset skal tændes på i koden. Det passer også på vejledningen for 1000 LR dimmeren, men er egentligt ikke det jeg ønsker. I denne gamle IHC-User tråd Hvilken Dimmer??? roser Lars og Torben wireless dimmer og siger de kan meget mere. Jeg kender ikke til wireless dimmers, men så vidt jeg kan se så er det lampeudtag, som kobles på stedet i huset. Eftersom jeg ikke har lampeudtag til mine spots kan jeg ikke det. Nogen nævner også kombi'en men jeg kan heller ikke se hvordan jeg kan bruge den. Hvis der er en wireless løsning som kunne fungere for mig, må I gerne næven den Mvh Alex
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok