Hop til indhold

Henrik Fomsgaard

Members
  • Antal indlæg

    10
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Henrik Fomsgaard's Achievements

  1. Lyder godtnok som et trist project, hvis man skal til at udskiftet snart sagt alle wired moduler i sin eltavle (samt wireless moduler), bare fordi controlleren evt. går i stykker..... Har en 14 år gammel controller - og en hel del både wired og wireless IHC (heldigvis sidder de fleste Wireless dæmpere ude ved tavlen - det var den bedste løsning dengang) Jeg syntes der må være basis for at enten et firma eller en gruppe nørder finder en løsning der kan gå istedet for controlleren - nu den ikke kan købes mere. Det kunne evt. være en mere "dum" proxy for alle input/output - og så må man lave sin logik ovre i f.eks. Home Assistent eller Openhab. Det kunne jeg til nød leve med - Konen er nok mindre "happy"... Gad vide om man kunne lægge press på LK for at åbne op for noget mere info om protokol osv. , nu de ikke selv kan levere. Sikkert ikke - for de vil jo hellere end gerne sælge en kæmpe stak nye dimser til os (gennem installatør) istedet. Er Shelly tavlekomponenter mon et alternativ - hvis man virkelig er nødt til at opgive alle IHC slave-komponenterne... Man er jo næsten nødt til at begynde at forberede sig på den dag den går istykker - Lyset i mit hus (og dermed Konens velvære) vil ikke være meget bevendt uden en IHC controller..... :-( :-( :-( Øv altså.
  2. HejEr lidt i tvivl om hvad du mener med gange.Men hvis du tænker på at lave gange/dividere beregninger på variabler i controlleren - så er min egen konklution ind til videre, at det ikke kan lade sig gøre.Ang. kunstigt skumringsrelæ, så tag et kig på Kenth's Sol op og nedgangstider :http://www.ihc-user.dk/forum/ihc-programmering/ihc-visual-20/funktionsblok-til-sol-op-og-nedgangstiderJeg bruger den selv til udendørslys - endda kombineret med en periode om natten hvor lyset er slukket, men kan tændes af PIR.
  3. HejHar været ved at forsøge mig med LED spots - da jeg har 20stk 35W spot i køkken-alrum, fordelt på 4 IHC wirelees UNI 1 modul dæmpere. Der kunne jeg jo godt se en ide i at få strømforbruget ned fra 700 til 100w.Jeg købte 3 stk af disse :http://detled.dk/gu10-led-35-40w-halogen-erstatning/236-gu10tc-led-spot-daempbar-5w-aegte-farve-aegte-varmhvid-40-ra96.html - for at have noget ordentlig lys.Resultat - en defekt lysdæmper - som lugtede rigtig grimt.Er der nogen der har erfaring med evt. reperation af sådan en dæmper - har skilt den ad, og selv om det er godt pakket sammen, så kan man vist godt skifte komponenter i den. Der sidder bla. en D1NK8 switchtransistor, som ser ud til at have haft det for varmt. Den kunne måske være til dens egenforsyning, som er blevet overbelastet jvf. nedenstående for lave belastning.Kunne der evt. være nogen der ligefrem har adgang til et diagram ?Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt den måde jeg monterede LED spotsene på evt. kan have været problematisk.For at sikre mig at lysdæmperen kunne detekterer belastningstypen(CR/LR) afmonterede jeg alle 3 halogen spot først.Derefter satte jeg den første LED spot i. Til min store overraskelse begyndte den at lyse, hvilket fik mig til at forsøge at slukke/tænde på kontakten. Sluk gav inden reaktion, men tænd gav kun endnu mere lys. Nå - jeg monterede de 2 andre LED spots, som også lyste fint. Men jeg kunne ikke slukke for dem.Da jeg så gik ud til min tavle (hvor dæmperene sidder i en kabelbakke) kunne jeg med det samme lugte at der var noget galt. Jeg fik afmonteret alle 3 LED spots i en fart - men efter montage af halogen igen, måtte jeg jo konstaterer at dæmperen var død. Set i bagklogskabens lys, så var det jo alt for lidt minimumsbelastning med kun 1 LED spot.Men da dæmperen sidder ude ved tavlen, lå det ikke lige lige for at afbryde forsyningen helt ifm. montage af alle 3 LED spots.Jeg har ikke lige lyst til at forsøge så meget mere, ad frygt for at toaste flere dæmpere - er der evt. andre som har bedre erfaringer med GU10TC LED spot pæren. Evt. bekræfte at de faktisk fungerer med Wireless uni dæmperen, bare man ikke montere dem i den rækkefølge jeg gjorde !Og til sidst lige ros til DETLED.DK - idet de har tilbudt at tage LED spotsene retur efter min oplevelse.
  4. Så har jeg fået samlet det lille kredsløb af en LDR, BC557 og 10k trimpot på noget universal-print, og derefter klistret det på måleren med gaffa-tape.Og med det tilsluttet til mit 24/3 input modul, så ser det nu ud til at virke - i hvert fald lige umiddelbart.Så til andre med denne Echelon måler - så må det være vejen frem.Tak for inputs til jer alle sammen.
  5. @mwiDer er ikke nogen mulighed for at tage dækslet af uden at bryde plumberingen.@klausDen er altid Off.Så hvis du tænker på falsk lys - så er det ikke problemmet.Jeg har også afskærmet den rigtig godt med noget skumliste med et firkantet hul kun lige til sensor øjet.Ved du om den sensor du bruger kunne være mindre følsom over for rødt lys (høj bølgelængde) ?Sensoren virker jo fint, når jeg tester med f.eks. den grønne live diode på IHC controlleren. Jeg har bestilt en LDR m.v. på Ebay - så vil jeg prøve at bygge det lille Kredsløb som Lars skitsere tidligere i tråden.
  6. Jeg har her til aften monteret et 24/3 inputmodul - og sat Type F sensoren til den.Den aktiveres fint a diverse lyskilder - men ikke af den røde diode på Echolen El-måleren.Jeg har så derefter klippet modstanden under krypeflexen på sensoren - det får den heller ikke til at virke.Så lige nu må jeg konstaterer at enten er pulsen for kort, eller også er lyset for svagt.Nogle der har ideer til afhjælpning ?
  7. OK - jeg har bestilt et 3ma modul - så må vi håbe det er det der skal til.Har lige forsøgt med at klistre den optiske sensor på den blinkende status LED på selv IHC controlleren - det kan den fint detekterer. Men det er jo også længere blink - og noget kraftigere lys.Men alt i alt kan det jo godt give mening at et 3ma modul er hurtigere til at nå trigger niveau end et 24ma - vi må se.Vil alligevel have lavet lidt simpel tyverialarm - så skal nok få brugt 3ma modulet til det om alle omstændigheder.
  8. Låner lige jeres tråd, da jeg har meget aktuelle spørgsmål til emnet.Efter at have læst diverse tråde her på siden, har jeg købt den optiske sensor F fra Zigza, og har monteret den på netop sådan en Echelon elmåler, som xang72 linker til (fra EnergiMidt).Sensoren virker fint, når jeg f.eks. holder hånden for den osv. - men den aktiveres ikke når jeg sætter den på lysdioden på måleren. Jeg har brugt sådan noget vindueslisteskumklisterbånd(eller hvad det nu hedder), og gaffa udenpå, for at sikre mod falsk lys.Det skal siges at jeg har sat den på et input 24/24 - da jeg ikke har et input 24/3 i min installation - tror i det kunne gøre en forskel.Jeg har lige opdateret firmwaren til 2,7,144 - da jeg kunne læse her at ældre fw versioner kunne have problemmer med at opfatte de korte pulser.Når jeg logger ind i serviceview - har min kontroller denne fejl i loggen :2011.12.13 02:19:04 Fatal DEBUG: VITAL THREAD 'System time scheduler' DIED!Kan det mon have noget med dette at gøre (Sensoren var ikke monteret den 13/12) - men ved ikke om fejlmeldingen kunne betyde at min controller ikke er helt "rask".
  9. HejsaJeg har lige købt mig en optisk sensor, som skal klistres på dioden på min Elmåler. (1 puls pr watt)Jeg er ved at forsøge mig med en lidt mere præcis metode til at udregne aktuel effekt, end den med bare at tælle pulser inden for en sample periode.Jeg vil istedet måle tiden for X antal pulser, og så regne Watt ud derfra.Jeg er nemt kommet dertil hvor jeg har en timer-værdi med tusinddele for hver X antal pulser.Men jeg kan ikke finde ude af at "omregne" timer variablen ( i sekunder med decimaler eller tusinddele sekunder) til et tal, så jeg derefter kan få det omregnet i Watt.Kan det passe at det ikke kan lade sig gøre ? ?
  10. Hej RTSpændende project - det kunne jeg godt finde på at kopierer, hvis jeg får tid til det.Men jeg vil egentlig bare lige komme med et alternativt forslag til styring af hvilket MP3 track der skal afspilles. Du foreslår selv en lille uP imellem IHC og dette smarte MP3 board.Men hvis du kigger på boardet så har det en lille 3vejs navigation knap til next,back og play.Hvis du nu forbandt ihc udgange til next og play ind over denne knap - så kunne du måske netop "morse" hvilket nummer den skulle afspille.Hvis vi går ud fra at du allerede har en udgang som sætter strøm på MP3 boardet (og din forstærker m.v.) så kunne din FB være noget i stil med :- tænd udgang for psu til mp3 board m.v.- delay (den kræver måske lige ½-1 sekunds initialisering)- N antal pulser på NEXT udgangen- 1 puls på PLAY udgangenEvt. de sidste 2 modsat hvis den kræver at play er sat igang inden den vil accepterer next.Dette kræver selvfølgelig at MP3 boardet er nogenlunde frisk til at acceptere disse next commands - men mon ikke den også er det.Hvis man kan vente nogle få sekunder med at få lyden afspillet - så var dette i hvert fald en mulighed for at styre et større antal MP3 tracks med kun 3 udgange fra IHC'en.NB : det kræver muligvis at du i din FB også tager hensyn til MP3 filens længe - og slukker MP3 boardet når den har spillet nummeret igennem, da den ellers nok bare vil gå videre til næste track på denne måde.Men kunne evt. lave en generelt FB som bare skulle have inputs ifa. tracknummer og tracklængde for at fungere.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok