Hop til indhold

MartinSJensen

Members
  • Antal indlæg

    5
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

MartinSJensen's Achievements

  1. Det er et bibliotek der kan bruges til at læse og skrive I/O modulerne - arduinoen overtager reelt IHC controllerens plads. Jeg har kigget lidt på det, men så er man jo stadigt afhængig af I/O moduler og IHC output relæer (der jo også udgår). Hvis man gerne vil styre det hele fra HA og Esphome kan man tage et kig på Kincony. Man f.eks købe deres board med 56 digitale inputs: https://www.kincony.com/esp32-all-in-one-board-home-assistant.html Boardet har også en lang række 24 V output der kan aktivere relæer. Man kan også hardcode de mest basale lys funktioner ind i esphome - således man ikke er afhængig af status af HA. Jeg har bestilt et af deres mindre boards.
  2. Jeg eksperimenterer med at konvertere mine svagstrømstryk til wifi. Jeg har designet et nyt print med en esp32 der erstatter printet i mine svagstrøms tryk (bestilt i går). Tanken er at køre esphome med MQTT protokollen og forsyne boardet med 5V via de eksisterende ledninger . Det er mest tænkt som et forsøg. Der er flere esp32 versioner på vej (H2 og C6) hvor thread, zigbee og matter er understøttet. Jeg fik også plads til en temperatur og fugtighedsmåler samt en række neopixels. Jeg regner med at sætte en dedikeret MQTT broker op og opsætte et dedikeret IoT netværk.
  3. Der er ingen tvivl om at jeres "sats" på Z-wave er langt mere tiltrækkende end Schneider's wireless. De fleste, af os hvis controller lige er blevt udfaset, har jo heldigvis den luksus at vi kan iagttage hvordan markedet udvikler sig - indtil IHC controlleren bryder sammen. Jeg er også i den heldige situation at jeg har meget lidt wireless IHC tilbage og dåser med rør bag alle tryk. Jeg har 18 4-tryk hvor jeg i princippet blot kunne montere en esp32 med noget MQTT direkte bag dåsen og blot bruge kablet til at levere strøm. Skulle det ske at min controller bryder sammen er det trods alt relativt let, at sætte fast strøm på nogle smarte pærer og pir og styre dem med HA scenarier og HomeKit indtil man har fundet en mere permanent løsning - så ingen grund til panik. Men sådan er det nok med de fleste brugere herinde - det er straks værre med de ca 59.800 der ikke har indsigt i deres system. Jeg har ikke noget ondt at sige om jeres løsning, men jeg har som sagt tid til at afsøge mulighederne. Jeg kan rigtigt godt lide jeres kontakt design og jeg udelukker ikke jeres på forhånd.
  4. Jeg kommer ikke til at skifte til gammeldags el, men du har selvfølgelig en pointe med hensyn til fremtidige ejere. Men som det er nu vil det jo være samme problemstilling med IHC om nogle få år. Helt enig! Jeg tror de fleste der netop er blevet "forulempet" af LK vil være meget på passelige med at vælge en proprietær løsning. Jeg er også selv lidt lunken over at skulle skifte til z-wave når Matter er udråbt til at være fremtidens standard.
  5. Et bud på en erstatning hvor man ikke på samme måde bliver bundet i forældet software kunne være revolution pi. Det er en form for PLC - baseret på en pi der kan programmernes via node-red eller python. Der findes en række moduler med digitale inputs og outputs samt analog, modbud, canbus osv. Jeg tør ikke sige at man kan interface til de eksisterende IHC moduler, men det lyder ikke som en umulig opgave. Jeg overvejer at smide penge efter et test setup (controller: 4500 kr digital input modul: 1200). Hvorvidt den er stabil nok ved jeg ikke, men der er noget indbygget watchdog. https://revolutionpi.com Jeg har ikke selv erfaring med den, men jeg synes den lyder interessant.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok