Hop til indhold

Kim Bruun

Members
  • Antal indlæg

    29
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    1

Indlæg skrevet af Kim Bruun

  1. På 3.3.2024 at 09:25 , Henning Pedersen skrev:

    Hvis du nærlæser forsiden på dine dæmpere, så står der 40-400 VA i 3. linje. VA betyder i runde tal det samme som W. Det betyder at dine dæmpere kan arbejde med en belastning på 40 til 400 W. Altså minimum 40W, det tænker jeg ikke dine to spots i karnappen opfylder. Desuden står der i brugermanualen til dæmperne, at CFL, lysstofrør og LED pærer IKKE må tilsluttes. Men - som du selv oplever i badeværelset, så virker det, men LK står ikke inde for at dæmperen kan holde til det i længden.

    Jeg har vedhæftet brugermanualen. Dimmer 400 UNI IHC_SA.pdf

    Du kan prøve at sætte en dimbob, eller flere pære på. Hvis det ikke virker så skal du enten tilbage til halogen, eller skifte lysdæmper til Wireless Ø80 HW2.

    Modtaget.. Tak for hjælpen

  2. Hej alle sammen,

     

    I forbindelse med diverse små renovering rundt om i huset har jeg skiftet eksisterende 12v spots ud med 230V med LED lyskilde (dæmpbar). Jeg har skiftet eksisterende og tilføjet spots på mit badeværelse hvor der i tavlen er monteret en IHC/SA Dimmer 400UNI. Der er monteret 5 spots i badeværelset. Det virker upåklageligt. 

     

    Jeg har ligeledes skiftet 2 spots i vores karnap (alrum) i vores stue hvor der også er monteret en IHC/SA Dimmer 400UNI i tavlen. Her blinker spotsne når der skrues helt op for lysstyrken (80% - 100%), men de virker upåklageligt fra 0% til 80% (lysstyrke).  Det er det samme harware som sidder på mit badeværelse. 

     

    -Hvorfor blinker de i stuen/alrum når de ikke blinker på mit badeværelse?

    -Kan mine "Dimmere" tage skade af at have monteret LED?

     

    På forhånd tak for hjælpen!

    20240302_164735.jpg

  3. 8 timer siden, Jørgen Møllegaard skrev:

    Spiller det igen til din tilfredshed?

    / Jørgen

    Jeps... Den nye er monteret og det hele virker igen.

     

    Dog lidt ærgerlig over at detLED.dk først levere efter 5 dage, selvom de lover 2-3 dage.

  4. 24 minutter siden, Lars1 skrev:

    Såvidt jeg kan se på billederne er den brændt af i ensretter kredsen. Det vil ikke være der den brænder af hvis den er overbelastet. Faktisk vil spændingen på 24V siden bare falde hvis den bliver overbelastet og så vil man se controller genstart m.m. før den brænde af. Det tyder mere på en fabrikations fejl eller alderdom. Det er trods alt en Visual 2 installation med SMS modem og input 24/24 moduler. Det er efterhånden 15 år siden input 24/3 afløste input 24/24.

    Hej, 

    Ja det er nok alderdom den er død af. Det er installeret i 2008 og har kørt 24/7 365... så det er fair nok hvis den er blevet træt.

    Mvh Kim

  5. 3 timer siden, Jørgen Møllegaard skrev:

    Hej,

    Jeg har en ekstra du må låne hvis nødvendigt. Kom til Faaborg. Har først set det nu. Der er en grund til den er brændt af. Mål strømmen på 24 Volt siden når du får en ny.

    Sådan noget sker altid en søndag eller juleaften..-(

    Mvh

    Jørgen

    Hej Jørgen,

    Tak for tilbuddet! Jeg bor på Midtsjælland, så der er langt til Faaborg. Den nye burde komme i morgen eller onsdag, så det går.

    Jeg tester på udgangen på den nye som du beskriver.

    Mvh Kim

  6. 17 minutter siden, Henning Pedersen skrev:

    Hvis du har 230v ind, men ingenting ud, så er en ny strømforsyning er rigtig godt bud. Men inden du ringer efter en ny, så mål lige på strømforsyningens udgang, det kunne jo være noget så simpelt som en knækket ledning.

    Det er et godt bud.

    Jeg har mål på klemmen med den blå ledning til den med rød ledning og ligeledes fra den klemme med blå ledning til den med den grønne.... Ingenting

    20230226_101521.jpg

  7. Hej eksperter!,

     

    Jeg er her til morgen vågnet op til et hus hvor der ikke er noget af vores IHC der reagere. Ved nærmere inspektion, så er hele IHC tavlet "død" (Uden lys) - Alle installationer som ikke er koblet op på ICH virker (fryser, køleskab, emhætte osv.)

    Jeg tænker det måske er 24V strømforsyningen? - Jeg har målt på den og får 3,8V på klemmerne i controlleren (Jeg tænker det er back-up batteriet der giver de 3,8V)

     

    Skal der blot en ny strømforsyning til eller nogle bedre bud?

     

    På forhånd tak for jeres hjælp.

    20230226_065035.jpg

    20230226_065509.jpg

  8. 43 minutter siden, Lars Jacobsen skrev:

    Hvis du hidtil kun har anvendt den ene knap S2 øverst til højre, kan du enten bare bytte rundt på ledningerne Brun og Grøn, eller alternativt kan du klare det i software ved at programmere om.
    Skal du ud at købe nyt kunne det bare være

    https://www.google.dk/aclk?sa=l&ai=DChcSEwjlsbbsrdvpAhVMlLIKHYi2Dq4YABAEGgJscg&sig=AOD64_3WUSuE61d_1yeMzw9HhLg5Fe8StA&ctype=5&q=&ved=0ahUKEwiWqrLsrdvpAhUpwcQBHUKfDr0QwzwICg&adurl=

    nu da du alligevel ikke anvender dioderne.

    Jeg gjorde som du skrev... Byttede rundt på grøn og brun, så beholder jeg det gamle tryk da jeg alligevel kun anvender 1 tryk på kontakten.

    Tak for hjælpen! og god pinse

  9. Hej,

    Jeg har fået ødelagt mit svagstrømtryk i skuret (Der mangler den ene gule knap). Da jeg kun anvender en knap, kan man bruge den anden knap istedet for? og hvordan skal det i så fald forbindes? Alternativ skal jeg købe mig et nyt svagstrømstryg?, men hvilket? ser helst jeg får en 1:1 udbytning hvis muligt?

     

    På forhånd tak for hjælpen.

    20200530_095305.jpg

    20200530_095310.jpg

    20200530_085550.jpg

  10. På 13.4.2020 at 14:22 , Kandersen skrev:

    Netop fordi den ikke selv er gået tilbage til ON, så ville jeg tjekke den en ekstra gang. 

    I øvrig.. Er det meningen alarmen skal gå, når den ikke er sat til, og du så "saboterer" sabotagekredsen? (jeg har ikke selv prøvet det). 

    Alarmen gik da jeg afmonteret PIR sensoren... Så slog jeg den fra på kode tastaturet

  11. 2 minutter siden, Kandersen skrev:

    Ja, den er nok gået i OFF, da du åbnede din PIR.. 
    Undre mig lidt, at den ikke selv er gået ON. Måske du skulle tjekke at din sabotagekreds er intakt. Ellers er den ret ligegyldig.

    Alarmen gik da jeg åbnede PIR sensoren, så sabotagekredsen burde virke som den skal :)

    Da jeg malede stuen sidste efteråret gik alarmen også da jeg åbnede min PIR, men sabotagekredsen gik selv tilbage på "on" når de var monteret igen.

  12. 17 minutter siden, Allan Nissen skrev:

    Det ser ud som om din sabotagekreds er Off, den skal være On. Så måske er der en løs ledning i PIR sensoren efter du har haft det skilt ad.

    Det løste problemet at sætte sabotagekredsen til "on".. Tusind tak for hjælpen 

    God påske 

  13. Hej,

     

    Jeg har her i påsken malet Entré og Bryggers og da vi har IHC PIR sensor (Alarm) i disse to rum har jeg har fjernet fronten og løsnet bagsiden så jeg har kunne male bagved. Jeg har her til formiddag skruet bagsiden af PIR sensoren fast til væggen igen og monteret forsiden af sensoren. Alt godt og sensor blinker rød ved bevægelse (lige som den plejer)
    Jeg kan dog ikke slå alarmen til på mit kode tastatur eller via SMS som jeg har kunne siden dag 1. Når jeg trykker koden på mit kodetastatur, er det som om den kun vil slå alarmen fra. Den står på grøn. Jeg taster koden og både grøn og rød lyser i 1-2 sek med hyltone også skifter den om til grøn igen. -Koden er rigtig, hvis jeg taster en forkert kode blinker og bipper den røde diode.

    Jeg har også prøvet at ændre kode hvilket ikke gav' noget resultat.

    Jeg har haft forsiden af sensoren af for at kontrollere alt er som det skal være og jeg har ikke fundet nogle visuelle fejl og mangler i hardwaren. Jeg har prøvet at genstarte kontrolleren og slukke helt for strømmen... uden held.

    Jeg har prøvet at indlæse en kopi af mit program til kontrolleren (back-up taget før dette er sket)... uden held.

    Jeg har læst denne tråd uden at findet en løsning: 

    Jeg er helt på bar bund på hvad jeg nu skal prøve? 

    På forhånd tak for hjælpen.

     

     

    11-04-2020 14-17-05.png

    11-04-2020 14-17-18.png

  14. På 17.3.2017 at 10:34 , Kandersen skrev:

    Så kom der en ny fuga 180 pir sensor op. Hold da op en forskel. Forskellen er næsten for stor. Selv på laveste følsomhed reagere den på den mindste bevægelse. Og genialt med den opus 74 afdækning. 
    Det eneste der ærger mig lidt er, at placeringen er ret uhensigtsmæssig til så følsom en sensor.
    Lige umiddelbart under sensoren, (ca. 40cm) der sidder en lampe, som selvfølgelig lyser så tilpas meget op, så skumringsfunktionen ikke kan finde ud af det. Skumring går simpelthen off, når lyset tændes.
    Jeg prøvede at lege lidt med indstillingerne for skumring, men det er som om der er et punkt eller større område, hvor skumringen bliver så "forvirret" over lyset, så den  står og tænder og slukker flere gange inde for et minut, (altså skumringsføleren). Det er ret underligt at se i serviceview. Man skulle tro, at skumring er fast. Enten er der lys nok eller så er der ikke. Og selvom lampen umiddelbart under er tændt, så må det stadigvæk være enten/eller. Det kan ikke være periodisk on/off.
    Pt bruger jeg stadigvæk skumrings FBén (sol op/ned) i programmet. Men jeg kunne egentlig godt tænke mig at få en rigtig skumringsfunktion på.
    Funktionsmæssig gør det ikke så meget som det er nu. Skumring går on, når det er almindelig mørkt. Og ved bevægelser, så tænder lyset, og skumring går off. Men skumring går så on igen, når pir tiden er gået og lyset slukker. Så på den måde virker det sådan set okay.    

    Jeg har købt det samme set-up, men har problemer med at "klikke" coveret på når sensoren er monteret ind i opus rammen? som om at sensoren sidder for langt ude i forhold til at klikke  coveret på plads?

    Nogle erfaringer?

  15. Hermed en update..

    Jeg kontaktet www.elvvs.dk hvor jeg har købt sensoren. Selvom det var 2 måneder siden jeg bestilte den tog de retur og jeg fik en ny med uden beregning. Rigtig god service. Jeg har nu monteret sensoren og der er hul igennem! hvilket må tyde på der var en defekt sensor jeg havde fået.

    Mange tak for jeres hjælp!! God weekend til jeg alle! :)

    20200214_132742.jpg

  16. 6 minutter siden, Kim Bruun skrev:

    Jeg har brugt det lille plastik værktøj som fulgte med til at monteret ledningerne.

    Jeg har som sagt målt på terminalerne og får omkring 24V, hvilket må tyde på at 0 ledning og 24V ledning må være monteret korrekt? Jeg ved ikke hvordan jeg kan måle om den brune ledning er monteret korrekt?

     

    Jeg har prøvet at vrikke i selve sensoren for at se om det er en dårlig forbindelse eller lign. uden held.

    Jeg har også trykket ind på sensoren for at sikre den er monteret korrekt... uden held.

    Capture1.PNG

    Jeg har også prøvet at "fjerne" kablerne for en god ordensskyld og trykke ledninger ned med det lille plastik værktøj igen... uden held

    20200206_183836.jpg

  17. 1 time siden, TorbenSørensen skrev:

    Har ledningerne ordentlig fat i skæreklemmerne på PIR? 

    De skal trykkes i med den medfølgende montage-dims. Jeg plejer at sætte den på en PZ1 skruetrækker, og bruge den til at presse med. 

     

    Det kan også være PIR'en, som ikke er klikket rigtigt på bunden, hvor ledningerne er monteret. 

    Jeg har brugt det lille plastik værktøj som fulgte med til at monteret ledningerne.

    Jeg har som sagt målt på terminalerne og får omkring 24V, hvilket må tyde på at 0 ledning og 24V ledning må være monteret korrekt? Jeg ved ikke hvordan jeg kan måle om den brune ledning er monteret korrekt?

     

    Jeg har prøvet at vrikke i selve sensoren for at se om det er en dårlig forbindelse eller lign. uden held.

    Jeg har også trykket ind på sensoren for at sikre den er monteret korrekt... uden held.

    Capture1.PNG

  18. 20 timer siden, TorbenSørensen skrev:

    Ud fra din beskrivelse, er den monteret korrekt. Har du husket at indstille bevægelsesudgangen på PIR til "B"?

     

    Bevægelsesudgang.jpg

    Ja, den er indstillet på B (Har også prøvet de andre uden held)
    I manualen står der at den  "Under testen vil lysdioden på fronten blinke" hvilket jeg heller ikke har observeret

    Capture.PNG

    20200206_160324.jpg

  19. 2 timer siden, Kim Bruun skrev:

    Hej 

     

    Jeg har fået tilslutte min nye PIR sensor og forbundet som beskrevet: 

     

    Terminal 1 = Bevægelsesudgang. - Brun
    Terminal 2 = 24 V. - Orange
    Terminal 3 = 0 V. - Brun med hvid streg
    Terminal 4 = Skumringsrelæ - Ikke tilsluttet

     

    Jeg verificeret om der er 24V mellem terminal 2 og 3 (ved PIR sensor) og det er...

     

    Det virker ikke. Hvad gør jeg galt? (Eksternt skumringsrelæ er aktivt.)

     

    På forhånd tak for hjælpen!

    På min IHC har kan jeg se at den brune ledning er tilslutte i terminal 5, den brune med hvid streg til 0 (mellem terminal 6 og 7) og så har jeg trukket den orange ledning til til 24V (mellem terminal 7 og "Data")

     

    Det er bundet op i vejledning som om den skal brune ledning skal på terminal 1 og den brune med hvid streg til 0 (mellem terminal 3 og 4)

     

    Gør det en forskel??? i såfald hvad kan gøre for at få det til at virke?

     

    På forhånd tak for hjælpen!

    IHC - PIR.PNG

  20. På 4.12.2019 at 19:35 , TorbenSørensen skrev:

    Nej - som der er nævnt tidligere i tråden, SKAL den nye PIR også have monteret fast +24V på klemme 2, så du skal bruge en af de disponible ledere der er i overskud, og have monteret den i tavlen også (vil anbefale at bruge den orange til 24V).
    Der skal ikke ændres noget i programmet.

    Hej 

     

    Jeg har fået tilslutte min nye PIR sensor og forbundet som beskrevet: 

     

    Terminal 1 = Bevægelsesudgang. - Brun
    Terminal 2 = 24 V. - Orange
    Terminal 3 = 0 V. - Brun med hvid streg
    Terminal 4 = Skumringsrelæ - Ikke tilsluttet

     

    Jeg verificeret om der er 24V mellem terminal 2 og 3 (ved PIR sensor) og det er...

     

    Det virker ikke. Hvad gør jeg galt? (Eksternt skumringsrelæ er aktivt.)

     

    På forhånd tak for hjælpen!

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok