Jump to content
IHC-User.dk
  • 0
Søren Nielsen1354922315

Gruppering af IHC kabel i rækkeklemmer

Question

Hej,

jeg har brug for lidt erfaringer med, hvordan I har opdelt jeres IHC kabler når de skal i rækkeklemmer - eller hvordan I ville have gjort det ;-)

På stærkstrømssiden har jeg grupperet dem efter rum. Kabel 1-4 i rum 1, kabel 5-7 i rum 2 etc. Kabel 1 sidder i rækkeklemme 1-5, kabel 2 i rækkeklemme 5-10 etc. og så er der en undergruppering hvor stikkontakter kommer først og herefter lampeudtag og spots. Det synes jeg giver god mening.

Jeg skal køre med to controllere, hvor alt vedr. alarm er reserveret til den ene controller. Jeg har overvejet om jeg i stedet for gruppering på rum, skulle anvende en gruppering af de forskellige typer der skal kobles til (kodetastatur, PIR, læksensor, magnetkontakter, etc.) således at kodetastatur 1 sidder i klemme 1-10, kodetastatur 2 i klemme 11-20, PIR 1 i klemme 21-30. Jeg ved godt at det er lidt overdrevet at anvende 10 klemmer til en PIR, men jeg kommer aldrig til at ændre kabelføringen i huset. Med 10 klemmer til hvert kabel, så har jeg alle muligheder for at ændre i setup'et efterfølgende.

Gode råd og erfaringer modtages gerne ;-)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Du skal ihverttilfælde være opmærksom at alle ledere/tændinger i hvert kabel bliver forsynet af samme gruppe - det er specielt nul jeg tænker på. Ellers kan du få mange “sjove” problemer.

Men ellers ville jeg også bare terminere dem løbende  og opmærke det ordentlig så man kan se hvad der er hvad. Så kan man altid koble/luse sig ud af det i tavlen. Om man gruppere dem efter “type” er vel helt op til ens temperament og ocd ;-)

Kik lidt i arkivet “Vis mig din tavle” hvor der er flere eksempler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.