Hop til indhold

Motorstyring - Polvænding med 24V Output.


Recommended Posts

Hej Folkens,Er ved at suge erfaring til mig, så håber i har lyst til at hjælpe mig lidt :) Et almindeligt 24V Output, hvordan er det opbygget?Er det muligt at trække strøm gennem udgangen i lav/slukket tilstand?Tænker om det er muligt at lave en simpel polvændings-motorstyring udaf to outputs.0 + 0 = Ingen strøm til motor.1 + 0 = Strøm til motor en retning.0 + 1 = Strøm til motor modsat retning.DJ

Link til kommentar
Del på andre sites

Ja det er muligt at trække strøm ud af modulet max 500mA. Om du kan bruge det direkte i din motorstyring ved jeg ikke men ellers kan du jo koble 2 små releæer på hvoraf det ene er et skifte relæ. Forsyningen til dette styres af det andet relæ. På den måde kan du med de 2 udgange vælge om der skal løbe strøm i kredsen og hvilken vej.

Link til kommentar
Del på andre sites

Er helt med på at det kan laves med relæerne, var bare fordi jeg helst vil have en "ren" installation, hvis det var muligt :) Skal bruge to udgange til formålet ligemeget hvad, men ville da klart foretrække hvis det kunne ordnes med outputmodulet alene!Det egentlige spørgsmål er jo om der kan løbe strøm gennem en udgang der er off og hvor meget strøm før spændingsfaldet bliver for stort.Der er jo sikkert en modstand internt fra output til stel.

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg tvivler på at du kan bruge 24V output modulerne til din polvendings motor. 24V output modulerne er bygget op med en fælles forsyning for alle 8 udgange. Hvis du tager et 230V output modul, har du en fælles forsyning pr. 4 udgange.Hvis du tilgengæld vælger et 400V output modul, så har du 8 seperate relæ udgange med egen forsyning. Jeg tvivler dog på at der kan løbe strøm gennem dem, når de er off. Det giver jo ikke rigtig mening at det skulle kunne lade sig gøre. LK's beskrivelse af deres output moduler kan ses her.24V http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/97584_02.pdf230V http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/97588_04.pdf400V 16A http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/9893722_01.pdf400V 10A http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/97910_03.pdf

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er jo det der er spørgsmålet, men finder desværre nok næppe et diagram over inmaden i 24v outputmodulet.Eneste mulighed er nok en prøveopstilling så, hvis der ikke er andre som har lavet tricket før.Et relæ kan du ikke trække en strøm igennem, når relæet ikke er sluttet, er jo en fysisk kontakt.Men en elektronisk udgang er principielt bare opbygget af en trans mellem forsyning og stel, med collector og emittormodstande..Afhængig af opbygningen og modstandsværdierne burde det være muligt at sende en strøm igennem til stel selvom udgangen ikke er trukket op ;)

Link til kommentar
Del på andre sites

Hvis din motor ikke trækker mere end 500ma og kører den ene vej med plus på terminal a og minus på b og omvendt burde du bare kunne tilslutte den mellem 2 output. Så løber den den en vej når en af udgangene er høj, og modsat når den anden udgang er høj. Og den vil stå stille når begge udgange er On eller begge Off.

Link til kommentar
Del på andre sites

 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok