Jump to content

juulhareskov

Members
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,006 profile views

juulhareskov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Ja, skulle ikke undre mig at vi i Danmark bruger et andet format... Men synes nu stadig det vil være smart at kunne styre Hue med "almindelige" kontakter. Måske ikke det store problem i nye huse, hvor dette sikkert er tænkt ind. Men IHC Wireless til "opgradering" af gamle installationer har nu efter min mening nogle seriøse mangler, primært at det ikke spiller med 3.parts produkter (med mindre man nørder) og skal bruge specielle LED pærer (jvf. minimumsbelastning). Det eneste der er fedt med IHC, er at det spiller med de bestående kontakter. Kan finde flere fordele med Hue (jeg bruger det med Homekit), men ikke lige på stående fod noget som jeg kun kan med IHC, som jeg ikke kan med Hue/Homekit/Google Home
 2. Så lige denne nyhed fra Philips Hue: https://www.cnet.com/news/philips-hue-has-a-plan-for-your-light-switches-at-ces-2021/ Som jeg læser det, er det en mulighed for at erstatte den fysiske (eller IHC-Wireless) afbryder med en intelligent Philips Hue afbryder. Jeg har selv haft IHC-wireless i over 10 år, men er træt af integration til Homekit eller Google Home skal ske via et 3.parts produkt. Denne nyhed løser det problemer, at hvis man bor i et gammelt hus, så vil en Philips Hue lampe ikke virke, hvis man slukker fysisk på kontakten - hvilket i mine øjne var den eneste fordel ved at benytte IHC Wireless. Med denne nyhed (hvis den kommer til det danske marked), så mister LK efter min mening sin eneste trumf - eller har jeg overset noget? Er klar over at det kommer til at koste en del i nye komponenter/sensorer etc., men min IHC Controller skal snart skiftes (efter 10 år), og inden jeg investerer i en ny controller, overvejer jeg om ikke LK IHC er på vej ud efter dette...
 3. Ja - Jeg har en Pi3 B, og det virker fint.
 4. Har netop anskaffet mig et homekit kamera med motion detection. Takket være Claus (og IHC Bridge), kan jeg nu oprette automatiseringer mellem IHC og kameraet. F.eks. ikke bare tænde udelys ved bevægelse, men også tænde og slukke lys i huset hvis ingen er hjemme, når der er bevægelse udenfor. Rettelse: Automatiseringerne foregår i HomeKit (ikke IHC Bridge) - IHC Bridge sørger "bare" for at det hele kan snakke sammen.. (Og værdien af "bare" kan ikke undervurderes!! )
 5. Ved ikke om det nyt - men LK har en "JAVA starter", som afhjælper JAVA problemer. Egentlig meget smart - det er "bare" et java-program, som åbner en browser, hvor man så kan indtaste sin IP adresse or derefter få adgang til LK's administrator, sceneview etc.. Derved er der ingen JAVA versions/certifcat problemer. Fandt det på LK's hjemmeside: https://www.lk.dk/mit-lk/ihc-software Java Starter: Download Java Starter 1.0.3 Anvendes til opstart af web interface på IHC Visual controlleren gældende fra version 6.1 og 6.2. Fungerer på LAN og USB.
 6. Til info: Jeg har kørt iOS12 Public Beta siden version 2. Homekit (med IHC Bridge) kører fint.
 7. Jeps - HomeKit kører igen. Takker
 8. Desværre - stadig samme status for HomeKit (Kører ikke)
 9. Hej Claus Har registeret mig på din bruger-side. Nemt og ligetil.... Har derudover opgraderet til 2.11 og selve installationen kørte fint, fik indlæst IHC data uden problemer. Men, HomeKit står som "Kører ikke"... Har slettet "Hjem" på min tlf, og derudover prøvet med "Slet Cache" og ændret til ny mac-adresse og Pin uden held. Har åbnet for remote support, hvis du har mulighed for at se på det... Henrik
 10. Deler gerne - håber bare ikke det udvikler sig til en diskussion om HomePod, Alexa, Google Home, Sonos er det bedste... Jeg er selv "apple-fyr", og husk at HomePod's features for det meste kun er relevant hvis man har "Apple-grej". Her kommer nogle observationer i tilfældig rækkefølge HomeKit: Ingen tvivl om at HomeKit får en ny dimension, og vigtigheden af at have enheder, som er HomeKit kompatible bliver kun forstærket. Det er imponerende (og måske også skræmmende?) som HomePod kan "høre" dig på tværs af rummet. Selvom den spiller musik, kan den fint høre dig sige "Hey Siri" i normal tale på 10-13 meters afstand (vores stue er ikke større). Med andre ord er et ikke nødvendigt at finde din tlf. - du taler bare ud i rummet.. Sprog: Ja, HomePod forstår ikke dansk (endnu), og derfor skal du tale engelsk. Men Apple Music kan godt være dansk. Men, tror det varer længe før de sædvanlige problemer med at udtale udenlandske (dvs. ikke engelske) navne bliver løst. Så, hvis du siger "Hey Siri, play something by Rasmus Seeback", så kommer der musik med "Johan Sebastian Bach" ... NB! Har ikke ændret sprog på andre enheder - der er alt stadig på dansk Ikke Apple Music?: Det er ikke noget problem, Airplay virker som normalt (og burde jo blive endnu bedre med AirPlay2). Du kan stadig bede HomePod om at skrue op/ned og gå til næste sang. Sågar kan du bede HomePod om at fortælle hvem der synger (selvom danske navne udtales lidt sjovt - jvf. ovenfor). Har dog netop startet 3 måneders gratis Apple Music, og tænker jeg nok fortsætter - som nævnt er Apple altså gode til at binde tingene sammen (altså deres egne ting...!) IHC Bridge: Jo, jeg har ændret navne til engelsk. Men ellers virker det fint. Scener giver meget mening - fedt at sidde i sofa'en og sige "Hey Siri - I am watching TV, so set the ligths accordingly" (og som nævnt virker det selvom HomePod står 13 meter væk, og du taler i normalt toneleje...) Lyd: Jeg er ikke lyd-fanatiker, og går mere efter design end lyd når jeg skal vælge højtalere.. Men - Ingen tvivl om at lyden er imponerende! Pludselig har sangene detaljer jeg ikke anede eksisterede - troede ellers det ville kræve et bedre øre end mit. Lyden fra vores "Libratone Zipp Mini" er pludselig flad og kedelig. Så, i min verden, er der ingen tvivl om at HomeKit (og tilsvarende andre øko-systemer) bliver stort - rigtig stort. Det faktum, at HomePod kan høre dig overalt, gør Siri næsten er en "Jarvis" (selvom der mangler en del AI ). Men i det mindste er "Jarvis" klar set fra et hardware-mæssigt synspunkt. Og i den optik er det fuldstændigt uforstående at LK ikke gør mere for at gøre IHC kompatibelt med fremtiden. "If you can't beat them, join them" gælder stadig - men måske tror LK at de kan "slå" Apple (og Alexa, Google Home etc.)??
 11. Hej Claus - Ville lige opsummere hvad jeg mangler mest i IHC-Bridge (Jeg bruger det kun til IHC Wireless) Lysdæmper startup value. Som det er nu, er det lidt bøvlet at bede Siri om at tænde lys med lysdæmper, fordi jeg skal pointere at lyset skal være f.eks. 50%, istedet for "bare" at sige "Tænd lyset i køkkenet" Manglende opdatering i "Home". Hvis jeg tænder lys via Siri, så viser "Home" det med det samme. Men, hvis jeg derefter slukker lyset på kontakten, ændres status i "Home" ikke. Kun hvis jeg går ud af "Home" og ind igen, så bliver værdien opdateret. Men måske er det fordi jeg ikke har kodet IHC ordentligt? Persienner - Understøttelse af Wireless Jalousi. Misforstå mig ikke - IHC-Bridge er 378.342 gange bedre en LK's app, (og derudover er der jo alle de andre integrationer/funktioner som IHC-Bridge håndterer), men har netop fået fingerene i en HomePod, og så er det endnu federe at IHC nu kan styres via HomeKit (incl. Siri og automatiseringer). Men tak for indsatsen og et super program - Henrik P.S. Jeg har aktiveret "Remote Support", hvis du har brug for at se eller ændre i min opsætning.
 12. Har netop installeret 2.10 - virker som det skal. Et par noter i småtings-afdelingen... (Jeg bruger det kun til IHC) : QR koden mangler (som nævnt ovenfor) Da jeg indtastede IHC Controller data, kunne jeg ikke indlæse projektet. Prg. arbejdede lidt, og kom med en lidt kryptisk message box ( noget med "[IP adresse][brugernavn]). Derefter trykkede jeg på gem, og prøvede igen - så virkede det. Derudover synes jeg stadig message box'en er lidt kryptisk - kunne være noget i stil med "IHC Controller Data indlæst - xx komponenter tilføjet". Når man efterfølgende tilretter navne mm. i IHC er rækkerne grønne som markering af at de er tilrettet, og forsvinder derefter når man trykker på Gem. Virkelig fed detalje! - så er det let at overskue. I IHC Wireless overblikket, står der "laster" når den henter data - tænker det er en google translate af "loading". (Som nævnt, det er småting...) Har ikke (endnu) testet det nye "Scene" Ønsker: Jeg har IHC Wireless Jalousi til persienner. Kan styre det via en touch-knap, men så har jeg nu 2 knapper (en til op, og en til ned). Ville være blæret med en rigtig persienne-knap, som også vil gøre det nemmere for Siri at forstå hvad jeg mener... :-) Du har kigget på det før - men kan se du har bakset med andre ting.. :-) Og jeg overlever nok med den nuværende løsning, men sig til hvis jeg kan hjælpe med at teste... Men ellers ser det ud som en bund-solid løsning - Imponerende som du kan puste liv i min gamle IHC 6.1 controller. :-) Tusind tak!
 13. Hej Claus Imponerende! Tænker at man skal overveje at fast-installere mobiler/tablets i murene, istedet for kontakter. Og så alligevel - Tror nu selv at fremtiden er Alexa/Google Home/HomePod, hvor lys/varme/persienner kontrolleres enten via stemme eller automatik/sensorer. Er ikke sikker på at kontakter (selvom de ser fancy ud) er vejen frem. Værdien af din løsning i mine øjne, er mere at den integrerer så mange ting til HomeKit. Ja, du burde kalde den HomeKit Bridge istedet... :-) Men ovenstående er da vildt imponerende - og måske en høj WAF score. Og det ved vi alle er vigtigt... :-)
 14. Hej Claus Har netop installeret 2.09 unden problemer. Et par småting: Da jeg klikkede "Hent projekt" var jeg lidt i tvivl om den arbejdede - måske en lille widget som viser at systemet arbejder? Og i selve messagebox'en som kommer efterfølgende, synes jeg teksten er lidt kryptisk. Ser lidt "test-agtig" ud. (Viser bla. brugernavn mm.) Også, når jeg tilføjer kanaler, er teksten "Tilføjet som dæmper!!!" - tænker at udråbstegn ikke nødvendig. Ja, det er småting.. Andre ting: Jeg får en fejl når jeg går i menu'en "Temperaturer" og vælger "Temperaturer" - se vedhæftede billede IHC Wireless. Synes ikke at værdierne bliver opdaterede Dejligt med IHC Alarm Log - så behøver ikke gå ind i LK's Java app. (og da jeg har Controller 6.1 er jeg i Java-problemer) En fantastisk mulighed med "Fjernsupport" - men, kan næsten adrig finde knappen Synes du skal placere den under System Status. Synes ikke at værdierne bliver sendt tilbage til HomeKit? Troede egentlig at HomeKit blev opdateret når jeg trykker på IHC kontakter. F.eks. hvis jeg slukker lyset i køkkenet, så står lyset stadig som tændt i HomeKit - men sådan har det måske altid været? (Korrektion: Ser ud til det virker, dog tager det noget tid før opdateringen slår igennem på HomeKit) Sidst jeg gen-installerede fejlede det fordi jeg havde sammen navn for flere kontakter. Jeg kan se at du har fixet det - sejt! Mangler at jeg kan tænde lys-dæmper ved tryk - nu skal jeg vælge hvilket % lys det skal tænde med. Pris: Jeg ville klart foretrække et engangsbeløb fremfor et abonnement. Og eftersom din løsning er KLART bedre end LK's så er et fair beløb mindst det samme som LK's app. Persienner: Du har tidligere leget lidt med min installation, og du skal være velkommen til at fortsætte... Jeg har aktiveret fjernsupport. Jeg har pt. oprettet 2 trykknapper (med touch): "Op - Persienne" og "Ned - Persienne" Under alle omstændigheder - tak for din indsats! (LK burde belønne dig for at gøre IHC relevant igen!)
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok