Hop til indhold

Anders Dissing

Members
  • Antal indlæg

    13
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af Anders Dissing

  1. Jeg har samme problem. Første gang for et halvt års tid siden; først begyndte wireless dæmperne at virke med forsinkelse, og til sidst virkede de slet ikke - de kunne ikke tænde. Jeg prøvede at skifte 'unlocke' dimmeren fra controlleren, og også at skifte den ud med en anden dimmer men lige lidt hjalp det. Men da det var sommer og altså lyst længe, lod jeg det ligge i en fjorten dages tid, og pludselig ud af det blå virkede det hele igen. Tænkte det var en engangsforestilling men nej, jeg er lige kommet hjem fra en uges skiferie (hvor controlleren så at sige har ligget helt stille), og nu er tre af dimmerne stået af, jeg kan ikke gøre en dyt ved dem. Men heldigvis læste jeg tippet med app'en til telefonen (jeg bruger Striboldts Iremote Viewer), og den kan styre lyset, præcis som jeg vil. Men det er S***** da bare utroligt irriterende, at man skal bøvle med den slags - og især nu her, hvor jeg læser at det langt fra er første gang, fejlen er opstået hos nogen. Nu må LK da se at komme på banen i en fart og få fikset problemet.
  2. Jeg har en elektrikerkollega, der har lavet ihc-installation derhjemme. Han har standard-controlleren, den uden viewer så han kan altså ikke tilgå den via sin smartphone. Da han bittert nævnte det for mig, sagde jeg, at jeg var sikker på, at man sagtens kunne få et tillægsviewermodul, så han ikke skulle ud at investere i en helt ny kontroller. Men nu har jeg efterhånden brugt halvlang tid på nettet, og jeg kan ikke rigtigt komme frem til andre løsninger end at købe en helt ny controller til mindst kr 4.500,-. Er der nogen, der har sat sig mere ind i sagerne, end det er lykkes mig?Mvh. b.
  3. http://www.sik.dk/Professionelle/El/SIK-Meddelelser/Elinstallationer/2010/Elinstallationer-nr.-7-10Det afhænger af, om producenten har sagt god for det:"I disse ledningskanaler kan elektrisk material installeres uden dåse eller underlag, hvis det af fabrikantens vejledning fremgår, hvordan materiellet skal monteres"Jeg er endnu ikke stødt på kanaler, hvor det er tilladt med den slags.
  4. Den er helt sikkert god nok - havde glemt samtidighedsfaktoren; og den endda selvom det også var den, der 'reddede' mig, da jeg byggede min tavle hjemme.
  5. Det er flot udført. Men hvad gør du mht. varmetabet? Tavlen er ikke bygget til at have så mange komponenter siddende.Som jeg ser det på billede 2 indeholder den tavle 4*230V output og 3*dimmer, det giver et varmetab på (5*7+3*5)W = 50W. Billede 3: 6*input 24/3 og 5*output 24. Det giver et varmetab på (6*1,1+5*8,25)W = 47,35W.En UG24 har et maksimalt varmetab på 40W - hvis den sidder frit. Hvis den sidder på række 'klemt inde' mellem andre tavler (billede 2), skal tabet reduceres med 0,9 - dvs 36W.
  6. Lige min pointe. Og Henrik, du skal ikke opfatte min kommentar som et angreb men som et oplæg til en dialog.
  7. Er det tilfældigvis sådan, at du ligger inde med den dokumentation? Jeg kunne godt tænke mig at vide helt præcist, hvor meget sådanne store tavler kan holde til.At bore huller i underlagene er prisværdigt og en fornuftig ting at gøre. Men jeg kan bare ikke forestille mig, at det er et parameter, man kan justere på under tavleberegningen. Hvis nu fx sikkerhedsstyrelsen kommer på 10%-eftersyn, så må der være et helt konkret varmetab, som tavlen kan kapere - og overskrides dette, så tror jeg ikke, at tavlen bliver godkendt uanset, hvordan man ellers har sikret sig med spjæld, huller o.lign.Og lidt apropos, så kunne jeg godt tænke mig, at LK lavede en form for ekstraudstyr i form en ventilator, som man så kunne montere i tavlen, og som ville hæve varmetabsniveauet for den givne tavle. For som i mit eksempel skal der dæleme ikke meget til, førend den er fyldt.
  8. Hov - glemte vist lidt: "...n 350 LR-dimmer har en max egen-effekt på 5W, en 600 CR ligger på 12W, mens en 1000W LR er på 15W..."
  9. Jeg hørte det fra en kollega - men jeg tror, du har ret i, at det ikke er officielt krævet nogen steder; jeg kan i hvert fald heller ikke finde det.En UG24'er har et max på 40W. En 350 LR-dimmer har en max egen-effekt på 5W, en 600 CR ligger på 12W, mens en er på 15W. Dvs., at hvis varmetabskravene skal overholdes, så er tavlen eksempelvis 'fyldt' med 3*600CR eller 2*1000LR :sOg har man 3 UG24'ere ved siden af hinanden, som ikke er usædvanligt i en IHC-installation, reduceres den midterste tavle med en faktor 0,9 - så er den dermed nede på 36W, og så er der fileme ikke plads til ret meget!
  10. Det er rigtigt - så vidt jeg ved, så kræver LK også, at deres nye DIN-skinne lysdæmpere monteres med ca 1 cm luft ved hver side :sMen ligger du tilfældigvis inde med specikke varmetabskrav på den type tavle?
  11. Fint arbejde. Men hvordan med varmetabet? En UG-tavle kan nærmest ikke engang fyldes halvt, førend der er for megen egeneffekt.
  12. Jeg har nu forsøgt mig frem; resultatet er, at alarmen går i det sekund, programmet er uploadet, hvorefter jeg kan trykke på 'afstil'. Så er der stille i de 10 minutter, den er sat til at tælle ned, og så hyler den ellers igen. Jæs, et skærmskud kunne være guld værd.
  13. Jeg er i gang med at sætte vores røgalarm op men kan ikke rigtigt komme i gang. Hjælpefunktionen i Visual er ikke meget bevendt.Jeg har en lydgiver og en røgalarm. Jeg går ud fra, at de to skal 'forbindes' med FB 6.3.04a; men hvad er det helt konkret, der skal trækkes over på 'Røgsensor 1', siden man ikke kan trække selve 'Røgsensor' over - men kun 'Røgsensor / Indgang'?Jeg går ud fra, at 'Indgang for reset af røgindikering' blot skal aktiveres med et alm. tryk, så den afstilles, hvis den fejlagtigt er gået i gang fx pga. madlavning. Det kan jeg godt finde ud af...Under 'FB 6.3.04a / Forsyning af røgsensor', står der i hjælpefunktionen, at den skal trækkes til 'Røgsensor / Forsyning' - det kan jeg også godt finde ud af. Men er det den eneste, der skal trækkes dertil - skal Røgsensoren ikke have andet forsyning ? Her tænker jeg især på den orange leder, der går fra klemme 7 i outputmodulet på oversigten til klemme 5 i selve røgsensoren.Jeg er blever forvirret på et højere plan, men håber der er nogen, der kan hitte rede i spørgsmålet. Ligger I inde med et link til, hvordan det skal gribes an, så modtager jeg det med kyshånd.Mvh. Bar9.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok