Hop til indhold
  • 0

LK's alarmblok og afmelding af røgalarm


Klaus Brodersen
 Share

Spørgsmål

HejsaJeg har lige sat en røgmelder og intern højtaler til min IHC. Når jeg så tilslutter dem til LK's standardblok 6.x, så kan jeg fint få alarmen til at begynde og hyle ved at få røgmelderen til at gå on (gennem serviceview). Når alarmen så er begyndt at hyle, så aktiverer jeg reset-funktionen på blokken. Det virker også fint - hyleren stopper. Men efter et kvarter starter den igen - det er den tid der er sat i programmet til at reset'en skal virke.Mit spørgsmål er så - hvorfor starter hyleren igen. Røgmelderen er ikke længere aktiv. Det er som om at blokken er lavet sådan at den absolut skal have lov at hyle i tre minutter.Er der andre der kan genkende problemet? Skal man programmere sin egen "slå alarmen fra og start kun igen, hvis der stadig er røg"-funktion?

Link til kommentar
Del på andre sites

Recommended Posts

  • 0

Sådan som jeg læser programmet, forsætter alarmen efter de 15 minuters pause, kun hvis indgangen fra røgalarmen stadig er off.Røgalarm indgangen er lavet som en NC (normally close) så når indgangen er ON, er alt ok.Når den går off, starter de 3 min. intern lydgiver. Ved en reset af røgalarmen slukker outputtet til lydgiveren, og efter 15 min. bliver der checket om indgangen stadig er off. Er den det, hyler den 3 min. igen.mvh.Jens

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

HejJeg er ked af at "genstarte" så gammelt et indlæg, men problemer som er beskrevet her i tråden, er lige præcis det vi oplever.Vi flyttede ind i et nyt hus i middags, brugte ovnen for første gang ved 14-tiden, hvorefter røgalarmen blev aktiveret. Nu 7 timer senere, skal vi stadig manuelt trykke på en kontakt i soveværelset hvert kvarter.Jeg kender intet til IHC, så jeg aner ikke det fjerneste om hvad jeg kan gøre for at vi ikke skal vækkes hvert kverter hele hele weekenden igennem :(Nogen der kan hjælpe?På forhånd tak

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Højst sandsynlig er det fortrådningen til røgmelderen, som er lavet forkert. Forsyningen til røgmelderen, skal tilsluttes en udgang på et Output 24 modul. Dette er for at kunne resette røgmelderen, ved kortvarigt at afbryde strømmen.Jeg vil gætte på at røgmelderen er tilsluttet konstant 24V. Hvis der er lys i røgmelderens diode stadigvæk, selvom du har trykket på reset, er det dette, som er problematikken.For at løse problemet midlertidigt, kan du tage røgmelderen ud af soklen kortvarigt. Det gør du typisk ved at dreje den lille smule mod uret.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Det er kun ud af soklen og i igen med samme. Så bliver samme manøvre godt nok nødvendigt igen, hvis røgalarmen bliver aktiveret igen, indtil I får det lavet, men better safe than sorry.Hmmm, det kan være at det er programmet således at alt lys tænder, hvis røgalarmen bliver udløst. Så burde det hjælpe at resette røgmelderen.Hvis ikke, er det nok nødvendigt at du uploader en kopi af programmet, for at kunne fejlfinde.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Jeg har prøvet helt at tage røgmelderen ud, men den gik den interne sirene gik stadig igang efter lidt tid :(.Jeg prøver at skrue den i igen og se hvad der sker.Hvis jeg viste hvordan jeg skulle uploade programmet, så gjorde jeg det glædeligt, men jeg har desværre kun 8 timers erfaring med IHC og hele dagen er gået med at pakke ud :(.Jeg ved dog, at alt lyset tænder i tilfælde af "brand", så man kan finde ud.Hvordan reset'er jeg røgmelderen?

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Jeg kan desværre ikke tage æren for de første posts, da det er en anden der havde problemet i sin tid :).Tidligere i dag fik jeg at vide, at jeg skulle holde en knap inde i 2 sekunder og derefter gå ind og trykke røgalarmen fra. Det var hverken lys eller lyd, da jeg holdte den knap inde i to sekunder, og røgalarmen forblev på rød. Derfor ved jeg ikke om det overhovedet er den rigtige knap jeg har fået at vide (antager det er resettrykket?) eller om det er et andet sted der går noget galt.Nu har jeg fået installeret diverse software og har sat forsyningen til røgsensoren til off, men desværre gået alarmen stadig igang, da alarmen vel allerede ér aktiveret. Dette stemmer også overens med, at da jeg helt havde taget røgsensoren ud af soklen, så gik alarmen igang.Lige nu kunne vores familie mest af alt tænke sig, om jeg kunne disable den interne lydgiver eller få resat den alarmstatus :(.Når jeg kigger i ServiceView, hvad skal jeg så kigge efter for at finde resettrykket?

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
Jeg kan desværre ikke tage æren for de første posts' date=' da det er en anden der havde problemet i sin tid :).Tidligere i dag fik jeg at vide, at jeg skulle holde en knap inde i 2 sekunder og derefter gå ind og trykke røgalarmen fra. Det var hverken lys eller lyd, da jeg holdte den knap inde i to sekunder, og røgalarmen forblev på rød. Derfor ved jeg ikke om det overhovedet er den rigtige knap jeg har fået at vide (antager det er resettrykket?) eller om det er et andet sted der går noget galt.Nu har jeg fået installeret diverse software og har sat forsyningen til røgsensoren til off, men desværre gået alarmen stadig igang, da alarmen vel allerede ér aktiveret. Dette stemmer også overens med, at da jeg helt havde taget røgsensoren ud af soklen, så gik alarmen igang.Lige nu kunne vores familie mest af alt tænke sig, om jeg kunne disable den interne lydgiver eller få resat den alarmstatus :(.Når jeg kigger i ServiceView, hvad skal jeg så kigge efter for at finde resettrykket?[/quote']Ved du tilfældigvis om det er en "IHC STANDARD" installation? Funktionsblokkene i højre skærmbillede under de forskellige rum hedder i så fald 9.xx. Ellers prøv at se hvad funktionsblokken til røgalarmen hedder.
Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
Jeps' date=' det er det - IHC Standard v3.Funktionsblokken for røgalarmen hedder 9.11[/quote']I entré og bryggers, kan du resette røgalarmen, ved at lave langt tryk på sluk alt, nederst til højre (symbol med mand udenfor hus). Du burde dog også kunne resette på det statustryk du har i soveværelset.
Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Det er også den knap jeg har fået at vide jeg skal holde inde i 2 sekunder (hvilket jeg har prøvet). Holder jeg den inden i 3-4 sekunder, lyser dioden i øverste venstre (en lampe). Holder jeg den inde i 5-6 sekunder, slukker øverste venstre diode igen.Nu var det faktisk første gang, jeg prøvede at holde den inde i så lang tid. Holder jeg den inde nu, så bliver ovenfor nævnte lysdiode ikke tændt mere. Betyder det er røgalarmen er resat?

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
Det er også den knap jeg har fået at vide jeg skal holde inde i 2 sekunder (hvilket jeg har prøvet). Holder jeg den inden i 3-4 sekunder' date=' lyser dioden i øverste venstre (en lampe). Holder jeg den inde i 5-6 sekunder, slukker øverste venstre diode igen.Nu var det faktisk første gang, jeg prøvede at holde den inde i så lang tid. Holder jeg den inde nu, så bliver ovenfor nævnte lysdiode ikke tændt mere. Betyder det er røgalarmen er resat?[/quote']Nej. Et tryk på 2 sek. laver en sluk alt, og dioden indikerer at hjemmesimulering er aktiv (lamper tænder/slukker i huset når der mørkt, så det ser beboet ud). Når du laver et 5 sek. tryk, laver du også en sluk alt, men fravælger hjemmesimulering.
Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Prøv at åbne funktionsblokken til røgalarmen under sikkerhed i serviceview. Der skal indgang for røgsensor være ON, når der IKKE detekteres røg - er den det? Ellers prøv at markere den, og sæt aktuel værdi til ON. Derefter markerer du Indgang for reset af røgindikering fra statustryk, og trykker en gang på mellemrumstasten (svarer til at trykke på din resetknap i soveværelset).

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Indgang for røgsensor stod til OFF. Nu har jeg sat den til ON og jeg har trykket på mellemrumstasten på statustrykket i soveværelset, som gjorde at værdien skiftet til ON og derefter OFF igen.Viola... Lyset er slukket i køkkenet og jeg ser grønt i soveværelset :).På vegne af hele min familie og mig selv, takker jeg rigtig mange gange for hjælpen og tålmodigheden.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
Indgang for røgsensor stod til OFF. Nu har jeg sat den til ON og jeg har trykket på mellemrumstasten på statustrykket i soveværelset' date=' som gjorde at værdien skiftet til ON og derefter OFF igen.Viola... Lyset er slukket i køkkenet og jeg ser grønt i soveværelset :).[b']På vegne af hele min familie og mig selv, takker jeg rigtig mange gange for hjælpen og tålmodigheden.
Det var såmænd så lidt. Lydgiveren giver nok lige et bip efter 15 min. Det er fordi man kan pause røgmelderne fra statustrykket i soveværelset, hvis man f.eks. laver mad der oser lidt. Bippet efter 15 min., indikerer at røgmeldere er aktive igen.
Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette spørgsmål

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loader...
 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok