Hop til indhold

IHC controller uden Viewer tilkoblet SMS modem


SNL
 Share

Recommended Posts

Hej Jeg må erkende at jeg er helt ny herinde, men det er dejligt at se sådan en super side, med så mange specialister, da jeg må erkende at IHC verdenen ikke er helt nem for mig endnu. Jeg har en et hus med en Visual controller uden viewer v2 fra 2008. Jeg kunne godt tænke mig en SMS eller mail når min alarm kobler til og jeg har i den henseende købt et SMS modem, da jeg kunne forstå på den lokale IHC elektriker, at dette var den eneste løsning, hvis jeg ikke ønsker at skifte hele controlleren. Mit spørgsmål går på om dette er korrekt, samt om SMS modemet virker med en controller uden viewer, da der i LK SMS modem instruktionen står at det er en forudsætning, at du har controller med viewer?På forhånd tak og glæder mig til at høre fra jer. Mvh Simon

Link til kommentar
Del på andre sites

Jamen så kommer jeg da lige på banen så. :P Det SMS modem kan godt tilkobles en controller uden viewer. Det skal så sættes op til at køre via datalinjer, som om der er input og output moduler på (se vedhæftede billede), og kører derfor som stand alone. Der findes en app som kan bruges ved stand alone drift.Det giver dog slet slet ikke de samme muligheder, som når det er tilkoblet en controller med viewer, hvor beskederne opsættes i SceneDesign.Jeg har ikke selv forsøgt mig med at køre det via datalinjer, så har ikke selv erfaringer med det.

post-3951-0-76945200-1357396106_thumb.jp

Link til kommentar
Del på andre sites

Det skal gøres på samme måde som på tegningen med Visual 1 controlleren, når det er en Visual 2 uden viewer. Det var bare lige det eneste billede jeg havde, som viser hvordan det skal kobles op med datalinjer.Beskederne skal opsættes som når modem'et kører stand alone. Det kan vist også gøres fra den app der er lavet.Jeg har som sagt ikke prøvet det, men det må være noget med at programmere nogle udgange i Visual, som trigger modem'et til at skyde en sms afsted, og nogle indgange man kan trigge ved at sende en sms til modem. Lidt det samme princip, som når man kobler 2 controllere sammen. Det giver jo så nogle begrænsninger i forhold til hvor mange hændelser man kan håndtere. Hvis man har en Visual 2 controller med viewer, er der vist ikke begrænsninger på, hvor mange hændelser man kan lave, og opsætningen er vist også meget nemmere.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 1 month later...

Vil bare lige informere om, at du nu virker med kanon hjælp fra Claus fra LK, hvis der skulle være andre som påtænker denne løsning. SMS modemets data-out har jeg tilsluttet controllerens indgang og modsat med data in på SMS modulet. Programmeringen af kommandoer er gjort som vist i instruktionen under stand alone via telefonen (ved godt at dette er mere besværligt end hvis man anvender deres App, men jeg har en windows telefon, som man ikke kan få denne App til). Programmeringen i Visual er som I også skrev via tilføjelse af controller link IN samt OUT funtionsblokke og herefter linke de givne in og outputs sammen med de ønskede funtioner fra alarm funtionsblokken. Jeg har programmeret det, så at jeg får SMS når alarm kobles til og fra på tastaturet, samt når alarm aktiveres. Samt jeg kan til/frakoble alarmen via SMS.  

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 years later...
 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok