Hop til indhold

Forslag til at komme igang med IHC wireless Ønskes


Recommended Posts

Hej AlleJeg står med et større renoveringsprojekt på 1. sal, og i den forbindelse vil jeg gerne prøve med noget IHC Wireless.Men jeg er på helt (Næsten) bar bund, med hensyn til hvad man skal bruge til det.Det jeg gerne vil er følgende:mulighed for at tænde og slukke lyset på normal måde, derudover vil jeg gerne at man fra soveværelset kan ved hjælp af et tryk tænde følgende: lys i soveværelse + gang + badeværelse - evt. hvor lyset er dæmpet lidt.jeg vil også gerne kunne tænde "lysstien" fra begge børneværelser (børneværelse+gang+badeværelse)derudover har jeg brug for at kunne tænde et lampested fra flere tryk - men det er vel ikke noget problemJeg håber der er nogle der gerne vil hjælpe mig lidt i gang med, hvad der skal bruges til sådan et projektpå forhånd tak

Link til kommentar
Del på andre sites

Tag et kik på LK´s hjemmeside. Der er vejledninger, brochure mm.Men kort fortalt, skal/kan du udskifte dine tryk til wireless udgaver (eller kombidimmer). Dine lampesteder til wireless udgaver (evt. med dimmer). Så linker du det hele sammen i standalone løsning, eller køber også en controller for at lave en mere avanceret styring/løsning. Men den er ikke nødvendig for at komme igang.Alled ine ønsker burde kunne implementeres uden problemer.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hvis dine lampesteder forsynes fra en afbryder (tryk) kan du med fordel anvende kombidimmeren. Det er en sammenbygning af et 4-tryk og en dimmer. Den styrer så via mellemledningen de tilsluttede lampeudtag. Det vil måske være den nemmeste og billigste løsning. Alternativ er at anvende lampeudtagene med indbygget dimmer. Disse kan så styres individuelt (eller samlet) vha wireless 2 eller 4 tryk.Er faktisk ikke selv klar over om det mellemledningsudtag der er på lampeudtaget med indbygget dimmer er det samme som selve det regulerede i lampeudtaget. I så fald vil du kunne nøjes med et wireless med dimmer og koble almindelige udtag på som så følges ad. For sammenkobling og styring af wireless enheder se evt:http://www1.lk.dk/katalog.jhtml?ELnummer=1092001582http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/98532_02.pdf2-tryk 376,-4-tryk 401,-Lampeudtag 549,-Lampeudtag med dimmer 653,-Kombidimmer 682,-priserne er fra www.billigihc.dkhttp://lk.dk/download/brochure/IHC-Bolig-Nybyg.pdfhttp://lk.dk/download/Diverse/renoveringsvejledning-nov-2011.pdfFordele med en controller:Du kan opsætte og ændre det hele via en PC og slipper derved for at rende rundt mellem dine enheder hver gang de skal programeres.Du kan styre det hele fra PC, eller app. på mobil eller Ipad.Mulighed for udbygning/opgradering med komplet IHC styring, alarm, varme, diverse PIR styring mm (dog vha fortrådede enheder og moduler)

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er lige nøjagtigt det den er til. ;)
Har ikke selv noget wireless andet et et par 4-tryk der bliver bruget som fjernbetjening, så det var et rent gæt. Men nu ved jeg da også det.Er der andre "guldkorn" som jeg har glemt eller overset ? For det er jo ikke erfaring jeg basere disse wireless udtalelser på, men viden fra manualer, vejledninger og indlæg herinde.
Link til kommentar
Del på andre sites

Er der andre "guldkorn" som jeg har glemt eller overset ? For det er jo ikke erfaring jeg basere disse wireless udtalelser på' date=' men viden fra manualer, vejledninger og indlæg herinde.[/quote']Nej, synes nu du har helt fint fat i det. ;) Den erfaring jeg har med IHC Wireless, er nu også mest baseret på opkobling til en controller, så når det er stand alone, må jeg også til at studere manualer. :laugh:
Link til kommentar
Del på andre sites

Kom lige i tanke om endnu en fordel ved controller løsningen som jeg ved Kenth der har lavet det "virtuelle skumringsrelæ" anvender. Hans controller ligger bare tilsluttet 24V(230V) et eller andet sted under sofaen, men han anvender alle de anvancerede styringsmuligheder for at regulere scenarier efter tid mm.Eks. hvis lyset i badeværelset tændes om morgenen mellem kl. 05-08 tænder det på 30% og skruer langsom op til 100% over 10-15 min. men kun hvis det er mørkt udenfor. Alt sammen lavet i software (FB i Visual) uden PIR, skumringssensor eller lign.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 1 month later...

lige et hurtig spørgsmål mere.... Hvis det er rent wireless installation jeg påtænker, så skal der vel ikke være en fast forbindelse mellem mine wireless tryk mm og controlleren - andet end wireless connection via antennendet er fordi alt wireless installation bliver på 1. sal, og min el-skab er i stueplan - vil det give problemer, kan evt. sætte en ekstra antenne op på 1. sal

Link til kommentar
Del på andre sites

Hvis det er ren wireless er det i princippet underordnet hvor enhederne sidder. De (og controlleren) skal ikke side elskabet. Input enhederne (trykkene) monteres der hvor der er mest praktisk, og output enhederne (dimmere) kan placeres enten i lampeudtag eller indbygget et passende sted i installationen (på loftet eller i/ved elskabet hvis det er praktisk).Normalt kan een antenne godt dække et almindeligt hus med op til 3 etager, så dækningen burde ikke give problemer med mindre der er specielle forhold som meget lange afstande eller mange tykke beton væge.

Link til kommentar
Del på andre sites

 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok