Hop til indhold

sol oppe og nede FB. til sceneview


 Share

Recommended Posts

Hvis det er sådan så man har brug for nøjagtige op og nedgangstider kan det anbefales at man tager 1 stk. havestol og en stor kande varm kaffe samt en blok papir og så bare ud i haven og holde øje med sagerne ;)Nej, spøg til side.Jeg anvender selv Kenth´s FB, og må sige at den passer inden for meget få minutter, så i forhold til at købe skumringsrelæ og ligge og trække ledninger, så opfylder den til fulde behovet for styring i forhold til sol OP/NED.Men det er da rigtigt at den ikke tager højde for mørke grundet skydække eller andet.Men hvor mange har lige ønske om at tænde lys udendørs midt på dagen eller begynder at styre indendørs lys efter skumringsrelæ ?

Link til kommentar
Del på andre sites

Kenth's fb. med sol op-/ nedgangstider er uden tvivl rigtig smart, hvis ikke man har eller har mulighed for et skumringsrelæ. Som Lars er inde på, vil et skumringsrelæ dog være mere præcis, og især i tilfældet hvor du vil bruge det i din viewer, da den fb. "kun" opdaterer tiderne d. 1. og 15. hver måned. Altså vil du have samme tider 14 dage i træk. Hvis du googler lidt på sol op-/nedgangstider, vil du se at dagen kun til-/aftager med 0-3 min. morgen/aften (sommer/vintertid skift undtaget), så dit skumringsrelæ er altså rimelig præcist.

Link til kommentar
Del på andre sites

Jamen, du har da så evig ret i at et skumringsrelæ er genialt hvis man vil logge sol op/ned tider, men et skumringsrelæ er ikke mere præcist til den opgave end at det også vil blive snydt af vekslende skydække, forkert placering i forhold til fremmede lyskilder osv.Og det sidste spørgsmål er så: Hvad skal man i det hele taget bruge den logning til ???Hvis man vil vide nøjagtige op/ned tider kan det vist findes på diverse sider på nettet, og de beregnede op/ned tider er vist det mest præcise i sidste ende, og udkonkurrerer til hver en tid et skumringsrelæ !

Link til kommentar
Del på andre sites

 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok