Hop til indhold

Ajes

Members
  • Antal indlæg

    10
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    1

Ajes last won the day on April 17 2018

Ajes had the most liked content!

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Ajes's Achievements

  1. Jeg har haft openhabian kørende på en af de første Pi's. Det kørte sådan set fint nok, og den største forskel til en zero er vist tilslutningerne. Jeg tror egentlig ikke du vil opleve den største forskel i forhold til openhab - i hvert fald ikke funktions-mæssigt. I øjeblikket roder jeg selv med en nanopi neo plus 2, men det handler mest om at jeg har svært ved at "leave well enough alone". Samt at den arbejder hurtigere når man sidder og roder i en konsol over ssh. Der var mange ting der bare kort og godt kørte bedre på den gamle Pi - da openhabian netop er sat op til Pi's gennerelt.
  2. Jeg tror godt du bare kan bruge et normalt netværkskabel. Jeg har ikke trukket mit nogen længere afstand endnu, men formoder at det kører problemfrit. Angående tilgang til pi'en bruger jeg putty. Du kan godt koble en skærm og tastatur til, men det er slet ikke nødvendigt - openhabian er lavet præcis til at blive "håndteret" over netværket.
  3. Det kan også nævnes at en rpi zero W (med trådløst internet) koster lige under en hund. Det er så uden strømforsyning etc., men det er da billigt :-)
  4. For mit vedkommende er det blot at kunne styre min VP18 via computeren/ipad'en, med et lidt smartere interface end nilans eget..... Jeg har en gammel raspberry pi med en rs485 usb dongle koblet på anlægget, og den kører openhab. Det fungerer fint, men jeg er ikke færdig med at lege med det - skal lige have ryddet grundigt op i alle indstillingerne, så det kun er dem mit anlæg understøtter der bliver brugt.
  5. En note, i forhold til CTS602 printkortet: Jeg har rodet lidt rundt med tilslutningerne idag, og blev lidt forvirret over CTS602-modbus dokumentationen, set i forhold til de tilslutninger der er på printet (set på sidste side i dokumentationen). På printet er der kun 11 temperatur tilslutninger (plus en temperaturføler på selve printet - "T0". Efter at have rodet rundt med det , kan jeg konstatere at de 11 tilstlutninger (lad os kalde dem PT0-11 for Print T0-11) svarer til følgende modbus tilslutninger (lad os kalde dem T0-17): PT0 =T0 (altså - printets T0 svarer til modbus T0) PT1 = T5 (altså - printets T1 svarer til modbus T5 - kondensatorens temperatur føler) PT2 = T6 (etc...) PT3 = T7 PT4 = T1 og vistnok også T8 - de to temperaturer ser ud til at være ens hele tiden. PT5 = T14 PT6 = T10 (jeg er noget forvirret over hvor denne føler helt præcist er placeret... ledningen går ind i maskinen hvor jeg ikke kan følge den, men den er kaldt "external room temperature"...??? PT7 = T16 PT8-9 har jeg ikke testet - jeg tror de hænger sammen med T2-4 PT10 = T11 PT11 = T12 Håber det er til hjælp for nogen. :-)
  6. joe - det synes jeg nok jeg læste - men indtil videre lader det sjovt nok til at fungere. Der er selvfølgelig masser af kommandoer/læsninger etc. i cts 602'eren som ikke bliver brugt i lige præcis min model. Det er lidt det jeg sidder og prøver at luge ud i :-)
  7. Tak. Og jo, det driller lidt.... der er meget at sætte sig ind i - både med hvordan openhab fungerer, og hvordan modbus kommunikationen kører. Jeg har fået "basic ui" op at køre, med den test version fra det sted du linkede, og kan tænde/slukke, skrue op og ned for ventilator m.m. Der er dog mange detaljer som ikke understøttes af vp18'eren, så jeg er ved at redigere items halløjet. Lige nu har jeg faktisk problemer med at få den til bare at vise selve software versionen.
  8. Det er et CTS 602. Dog er det lidt bøvlet, for selve tilslutningen sidder inde ved selve kondensatoren - det ser ud til at du har tilslutningen siddende lettere tilgængeligt. Lige nu er jeg igang med at prøve at få en basal forståelse for hvordan det hele fungerer med openhabian.
  9. Mange tak for hjælpen så langt! Noget af det jeg forvirres lidt over, er selve forbindelsen til printkortet inde i nilan'n. Jeg havde godt set der var 2 sæt A og B forbindelse, men troede egentlig det var meningen det hele skulle forbindes parallelt - således at jeg skulle sætte ledningerne til a1/b1 sammen med ledningerne ud til kontrol panelet. Nu har jeg fået installeret openhabian på pi'en, og har modtaget usb-seriel tingesten, så nu kan jeg begynde at lege lidt med det. Forresten - uden at jeg overhovedet ved noget om det: Det med 0/1 for spæld åben og lukket kunne måske ses som: 0 er en passiv tilstand, 1 er en aktiv tilstand, hvor der sker en ændring. Det giver mening, hvis spjældet åbnes og lukkes af en motor. Ved åbning sættes der kortvarigt strøm til motoren i den ene retning, hvorefter strømmen slukkes igen. Det samme med lukning. Giver det mening overhovedet?
  10. Hej alle - jeg håber på at kunne få lidt hjælp her. Jeg har lige installeret en ny VP18, og smidt den 20-år gamle model ud. Jeg vil gerne prøve at få sat styringen op via en hjemmeside på min raspberry pi - formoder det har noget med OpenHab og gøre? Men da der vist sidder en temperatur måler i bruger panelet, gætter jeg på at jeg skal have både koblet pi'en og bruger panelet til.... ikk? Er der en venlig sjæl der vil skrive en grundig gennemgang af tilkobling og opsætning? (jeg har en rimelig it-viden, og har selv installeret den nye vp-18, så den tekniske kunne formoder jeg er på plads...) mvh. Anders
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok