Jump to content

Kandersen

Members
 • Content Count

  3,286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Reputation Activity

 1. Thanks
  Kandersen got a reaction from Flemming Wilton Hansen for a gallery image, 58f284d2836ba_Billede14-04-201720_46_36.jpg   
  Så er første del af tavle ombygningen overstået. 
  Alle svagstrømsledningerne med muffer er fjernet og trukket om. Der er fjernet en del dimmere, som har frigjort et output modul. Lagt nogle ting om, samt opsat en automatafbryder, så jeg kan slukke for hele styringen fra tavlen, uden at skulle ned i garagen for at slukke på sikringen. 
  Mht wireless dimmeren som nu er kommet op, så havde jeg store problemer med den ene. Den skulle bruges til de halogen spots vi har siddende i køkken/spisestue. Det er 12 stk, som alle tænder samtidig. Jeg havde lidt en anelse om, at 12 stk nok kunne give en udfordring. Og ganske rigtig, så kunne jeg ikke linke dimmeren. Den ville ganske enkelt ikke. Men det skulle ikke afholde mig fra at prøve dimmeren på en anden lampeledning. Vupti, så ville controlleren linke til dimmeren. Næste trin var at afprøve, om den så ville styre de 12 spots. Det ville den godt. Så det var kun selve linkningen jeg havde problemer med. 
  I samme omfang opdagede jeg, at elektrikeren som have lavet dette, oprindelige har delt de 12 spots ind i to lampeledninger. Og det passede helt fint, fordi de tre af spotsene faktisk sidder nærmere spisestue end køkken. Så de fik simpelthen deres egen dimmer (Uni400 dimmer), som jeg dog måtte opsætte efter jeg havde taget dem ned.. 

  Næste skridt er alle 230volt kablerne.. Jeg er lidt i vildrede hvad jeg skal. Der er for mange samlemuffer til at jeg kan holde ud at se på det. Så jeg overvejer om jeg skal købe en stor (meget stor) stak klemmerække, for at afslutte kablerne i dem. Spørgsmålet er, om der er plads nok til at holde det i een tavle på to DIN skinner.. Jeg tror det ikke, medmindre jeg begrænser mig til, at udelukkende afslutte de ledninger som er i brug.
  Så lige nu er jeg i tænkeboks for, hvordan jeg kommer videre. Alt taler for at afslutte kablerne i klemrækker. Men det skal samtidig være brugbart og give nemt overblik.. Og i øvrigt dokumenteres 110%.  
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

.

Ok