Hop til indhold

Kandersen

Members
  • Antal indlæg

    3.308
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    39

Billede kommentarer skrevet af Kandersen

  1. En længere opdatering herfra.

    Jeg har skiftet varmestyringen. Ud med den gamle kasse og i med en ny UG 12 tavle i garagen, siddende umiddelbart over varmerørene/telestaterne.
    Det kostede 1 stk 60 watt strømforsyning, 2 stk output 24 moduler, 1 stk input modul, 13 stk Wago 2-lags fjeder klemmer, 11 stk Zigza temperatur sensorer, 1 stk 4-tast tryk med 2 dioder (til driftform), samt et Link10 kabel fra IHC tavlerne på loftet og ned til denne tavle.  Og så lige en flytning af CTS602 (Nilan) panelet. (Det sad også komplet åndsvagt der hvor det sad).

    En detalje til valg af materialer: 
    Strømforsyningen, en 60 watt compact Phøniks.. Den skal man ikke købe til UG tavler.. den er alt for stor i dybden. (Minder mig om at man skal huske at læse alle detaljer, og ikke bare en enkelt, fordi jeg var fokuseret på at få en smal strømforsyning). 
    Wago 2-lags klemmer med fjeder, serie 2002.. Bruger man disse kan man ikke sætte afdækning på UG tavlen. De rager lige præcis tilpas langt ud til, at man ikke kan trykke det på.

    Nå, men.. Det hele kører nu over IHC (næsten). Men det var virkelig med blod, sved og tårer. Og jeg er stadigvæk ikke i mål!

    Egentlig burde det være lige så nemt som at klø sig bagi. Jeg havde forberedt IHC programmet et par dage inden, og alt var sådan set som det skulle være.
    1. Et 4-tast tryk uden dioder blev skiftet til et med 2 dioder.
    2. Sensorer var indsat i hvert rum (meldte selvfølgelig fejl, da de fysisk ikke var monteret. Det er normalt).
    3. Varmestyring Fb (avanceret) var lavet, sensore og telestater var sat i Fbén, men IKKE tilsluttet driftform. 
    4. En ny installation/Funktion ”Varmestyring”, hvor jeg har indsat Fbén til driftform under Funktion, og under installation havde jeg indsat samtlige telestater. Jeg synes det er nemmere at opdele det på den måde.  
    5. Programmet blev sendt til controlleren.
    Alt virkede som det hele tiden har gjort. Jeg kunne skifte driftform på trykket, dioderne/driftform skiftede. Varmestyringen stod nu egentlig bare og ventede på at blive monteret rent fysisk. Det eneste der manglede, det var at ændre driftform i de 4 rum der skulle styres af det tryk, samt fjerne en midlertidig sensor, der var monteret som test.
     
    Dagen inden selve skiftet, der lavede jeg de sidste få ændringer i programmet. Og så gik det galt..
    Ændringerne jeg lavede, det var at indsætte driftform i de rum, der skulle styres af det tryk, som jeg havde opsat til at styre driftform med. Det er 4 rum, som skulle styres af dette ”driftform”-tryk. Og det er bare en simpel træk/slip operation i Visual, fuldstændig efter bogen/LK´s anvisning.
    Dernæst fjernede jeg den midlertidige temp. sensor, som havde kørt test. (Den blev ikke fysisk fjernet, men produktet blev fjernet i visual).
    Dette var de eneste ændringer jeg lavede.
    Efter jeg havde sendt programmet til controlleren, så gik det helt galt.

    Alt virkede MEGET langsomt og noget slet ikke. Alle almindelige output (230) kunne tændes og slukkes normalt. Men alt der vedrørte dæmpere, det fungerede enten slet ikke, eller jeg kunne tænde, men ikke slukke. Og ved dæmp var det noget der lignede 10 sek - uendelig forsinkelse på. Både Uni400 og wireles Uni250 dæmpere. Jeg rodede et par timer med dette, hvor jeg bla. prøvede at fjerne sensorer, telestater, varmestyrings Fbére, genstarte controller, slukke/tænde den osv.. Men lige lidt hjalp det. Jeg endte til sidst med at opgive, og gå tilbage til den version der virkede. Dvs den version der reelt bare ventede på varmestyringen blev monteret, uden driftform og uden fjernelse af den midlertidige sensor.
    Så virkede controlleren normalt igen. Og jeg sad tilbage som et stort ? med bekymring for, om det her nogensinde vil komme til at virke.

    På dagen hvor jeg havde monteret hele varmestyringen og skulle afprøve det, der sendte jeg igen programmet til controlleren, (med driftform og uden den midlertidige sensor, som dog stadigvæk var fysisk installeret). Jeg havde forinden gennemgået programmet på kryds og tværs for evt fejl. Og ganske som jeg frygtede, så gik controlleren bananas igen. Og jeg måtte igen gå tilbage til den forrige version. Nu blev jeg lettere desperat…

    Jeg tog udgangspunkt i den version der virkede, med alle sensorer, telestater og driftform tryk.
    Først fjernede jeg den midlertidige sensor fra installationen rent fysisk. Og derefter fjernede jeg den fra programmet i visual. Så førte jeg driftform styring over på eet enkelt rum. Sendte programmet til controlleren. Og så var der ballade igen.

    Tilbage til den forrige version igen igen igen. Den midlertidige sensor var fjernet fysisk i installationen, så denne gang nøjedes jeg med at fjerne den i Visual.
    Sendte dette program til controlleren.. Det virkede.
    Alt virkede, lys, dæmpere, sensorer og telestater. Men uden styring af driftform for de 4 rum det ellers var planlagt til.

    Det er her jeg pt er strandet.

    Skal jeg bruge konklusionen af min udelukkelsesmetode, så er det driftform der skaber problemerne, hvilket jeg simpelthen ikke kan få ind i hoved. 
    Jeg har endnu ikke nået at afprøve om min konklusion er korrekt. Så lige nu kører varmestyringen og alle rum UDEN driftform styring.. Dvs bare almindelig standard "beboet" i alle rum med den avanceret varmestyrings blok.
    Hvis det er driftform styring, så må det være en fejl i Fbén for driftform og/eller varmestyrings Fbén eller kombination af disse. Og så er jeg lidt på herrens mark.
     Hvis det virker med driftform, så er jeg selvfølgelig tilfreds, men også blank på, hvad hulen der har været galt. Men jeg hører gerne hvis andre har haft lign oplevelser? 

    Beklager det blev lidt langt. Men det er dælme svært at forklare kortfattet.

  2. En opdatering herfra.
    Er halvvejs igennem ombygningen af tavlen med opsætning af klemmerækker til alle output (230volt) kablerne. Tingene går ikke i det tempo jeg gerne have villet, men det skyldes dels manglende tid, men også selve ombygningen og placeringen foregår i en ekstrem akavet stilling i ca. 20-30cm højde.. Men det går fremad. 

    Mine planer om at montere Uni 250 wireless dæmpere i 50mm underlag direkte på DIN skinnerne, efter inspiration fra en anden bruger her, det er droppet. I stedet fandt jeg en anden løsning. Da de tre UG150-24 tavler er monteret på en stor træplade, og UG150-12 tavlen for alarm sidder på bagsiden af pladen, så bliver løsningen med dimmerne i stedet at de også monteres på bagsiden. På den måde har jeg meget nemmere ved at opsætte flere wireless dimmere (også ø80), og skal ikke slås med og være begrænset af at kun kunne monterer 4 stk på en DIN skinne i UG tavlerne, og ingen ø80 dimmere. Der er oceaner af plads til at klistre alt til med wireless dimmere, hvis jeg fik den vanvittige ide.  
     
    De ti udendørs spot i indgangspartiet er skiftet og fungere fint med en UNi 250 wireless dimmer. Nu mangler jeg bare de resterende 22 stk rundt om huset i udhænget <_<

    Varmestyringen:
    Det har knaget i skalden på mig, hvad jeg skulle eller ikke skulle med dette. Efter indkøb af en enkelt Zigza føler, som jeg har kørt nogle test på, så er beslutningen dog taget. Og de resterende ti følere er bestilt. Andre forberedelser er også næsten på plads. En UG150-12 tavle bliver opsat, der hvor den gamle varmestyring sidder i dag. I denne placeres der 1 stk input modul og 2 stk 24volt output moduler, samt klemmerækker. Et Link10 kabel føres fra denne tavle op til IHC controlleren/trafo på loftet. I kablet bruges 3 par til data linjer. 1 par til fast 24volt og så er der et par i overskud, som evt kan bruges hvis det viser sig at 72watt strømforsyningen på loftet ikke er stor nok til at også trække de 13 telestater.
    Jeg røg dog ind i et fjollet uforudset problem i forbindelse med forberedelserne. Jeg har ikke et ledigt indput modul. Så jeg er pt ved at lave nogle fortrådet 4-tast tryk om til wireless 4 tast tryk, som kan frigive et input modul på loftet, der så flyttes ned til varmestyringen. 

    Installationen af rumfølerne bliver lidt anderledes. Jeg bibeholder kassen på de Megatherm styringen der i dag er på væggen i alle rum, og montere Zigza føleren ind i kassen. Føleren kan lige præcis være der. Synsmæssig er det et sløjt kompromis, for den drejeknap samt diode der sidder i, bliver ikke aktive. Og selve kasserne er bestemt heller ikke de flotteste på markedet. Men fordi installationen er trukket i rør, og disse styringer sidder uden på væggen, så er den eneste rigtige løsning, at fjerne dem og hakke en indmuringsdåse ind, og så montere Zigza føleren på et Fuga blænddæksel. Det orker jeg ikke i 11 rum nu her ½ år efter hele huset er nymalet :( Men det skal/bør gøres med tiden. Megatherm kassen har allerede ventilationshuller i top og bund i kassen. Så jeg formoder ikke det giver problemer for Zigza føleren. I værste fald må jeg skære en "rist" ud i kassen, umiddelbart der hvor Zigza føleren sidder. Men det burde ikke blive nødvendigt.

    Varmestyring programmeringen:
    Den her er lidt mere tricky, men jeg formoder jeg når at blive en hel del klogere inden jeg kommer dertil, forhåbentlig ved svar på nogle spørgsmål.
    Meningen er, at det selvfølgelig skal virke som idag, og justeringen (Setpunkt) af varmen i de enkelte rum skal ske via en Ipad centralt placeret i huset og mobil. Det er ikke et ønskescenarie med ipad/mobil, men indtil der findes andre løsninger, så bliver det denne. 
    Huset har en afdeling på 3 værelse og et stort alrum, som ikke er i brug hver anden uge. Derfor var min tanke at bruge en tilstands Fb til at styre rummene i denne afdeling af huset via et 4-tast tryk med 2 dioder placeret i alrummet, som er indgangen til hele denne afdeling, hvor den ene tast i trykket bruges til at sætte afdelingen i beboet/ubeboet, og indikering for status med dioden. Det burde være muligt. 

    Ved siden af dette er jeg begyndt at se lidt på noget 3. part styring og z-wave. Har pt en z-wave transceiver/gateway kørende med Domoticz, samt en Aeotec Multisensor 6, Philips Hue og Netamo vejr station. Det lader til at virke efter hensigten, selvom den multisensor efter min mening er noget underligt noget. Fx har den indbygget PIR, men der er rimelig stor forsinkelse på, fra PIR reagere til Domoticz "opdager" det, så den er ihvertfald ikke umiddelbar brugbar til at tænde/slukke lys. Multisensoren har også indbygget termostat føler og Lux føler. Men jeg tror desværre ikke det på nogen måde er muligt at få temperaturen direkte over i IHC. Alternativ er så, at Domotic overtager styringen af varmen, og sender signal til IHC outmoduler (telestater) via IHC controlleren.  Dette skulle være muligt med Jonas´s Domoticz link til IHC. Men jeg er endnu ikke nået så langt med Domoticz, så jeg har nok kendskab til, hvor god en "varmestyring" man kan lave ud af denne. Det kræver vist en del mere end bare et par timer med den.

    Det er vist nogenlunde det. 

  3. En lille og noget uden for emnet opdatering.

    Har i dag modtaget en stak GU5.3 8watt LED´s, som jeg skal afprøve i vores møg irriterende 105x105mm, 12volt downlights lamper (indendørs), som nærmest hele huset er klistre til med. (37 stk i alt).
    Håber at få afprøvet dem i aften. Virker de ikke, ryger de retur. Og så går jeg nok tilbage til ideen om at ændre soklen på dem til GU10, og lave dem om til 230volt. Så er man ude over det meste af det pjat med trafo, dæmpere med LED´s der ikke virker sammen!



     

  4. El lille opdatering.

    Bestilte og modtog forleden en temperatur sensor fra Zigza til Fuga. Jeg var jo nødt til at prøve det :D Det kostede så også lige en Ipad til formålet. Jeg hader ellers Apple. Har en iphone (arbejdsmobil) som jeg helst ikke bruger. Men Ipad var nødvendig for at teste IHCtablet.

    Monterede temperatursensoren i går, og udover lidt knas med IHCtablet og den FB jeg havde valgt, så fungere den, selvom den midlertidigt er monteret i et underlag i vores bryggers på modsatte side af den rigtige rumthermostat. Det er fordi jeg her har et 3x2x0.60 kabel fra det tidligere Jableton alarm panel, et kabel som i forvejen går op i IHC tavlen på loftet. Så det var egentlig bare at opsætte underlaget, og så forbinde ledningerne i begge ender.. Ser ud af røvens til i et underlag, skal jeg lige hilse og sige. Men det er også kun midlertidigt, som test. På et tidspunkt overvejede jeg faktisk at montere den i en af de allerede eksisterende rumfølere fra Megatherm. Så slipper jeg også for at male/reparere væggen bagefter :D Bedste løsning er dog at hakke dåser ind i væggen.. Meeeen, det kan jeg dælme godt huske fra dengang jeg var elektriker.. Det er ikke sjovt, når man samtidig skal mure og male det bagefter. (Huset er lige blevet malet overalt, da vi overtog det i december, så chefen er ikke helt tilfreds når jeg fortæller hende den rigtige løsning).

    Zigza føleren fungere.. Men det der med at bore ud i et blænddæksel, det er sgu så kedeligt, så jeg glæder mig ikke til de 10 næste der skal laves på et tidspunkt.
    I samme forbindelse fik jeg tænkt lidt.. Hvorfor er der ikke nogen der laver sådan en føler her og så med en IR gulvføler til? De findes jo, og de fungere.. Det kan ikke være raketvidenskab at bygge dem sammen. Det ville være en genial løsning til os med gulvvarme, hvor der ikke er forberedt til gulvføler. (Har stillet Klaus spørgsmålet, men han har nok alt for travlt for tiden).
    Så hvis nogen andre ved noget/kan noget, så er jeg meget interesseret. Skal bare bruge 10 stks af dem :D

    Apropos varmestyring.. Så har tankerne snurret i min skald i et stykke tid. Jeg overvejer lidt at sætte en ny "under"tavle op nede i garagen hvor den gamle varmestyring sidder med telestater og alle kablerne fra rumfølerne er. Med den løsning betyder det, at jeg kan opsætte 1 stk input og 2 output moduler, samt evt en strømforsyning, i tavlen.
    Så behøver jeg reelt kun at trække data forbindelsen oppe fra controlleren på loftet til disse moduler i garagen, (altså ét Link10 kabel). Det ville gøre alting meget nemmere. Problem med det er, at jeg pt bruger max antal input moduler (8 stks). Så selvom jeg har nok ledige indputs, så sidder de altså på loftet.

    Alternativ er at skaffe ledige input moduler. Og der er kun 2 muligheder, som jeg ser det: 
    1. Købe mindst 5 Wireless 4-tast tryk, som kan frigive et input modul i tavlen på loftet. 
    Eller
    2. En ekstra controller, som jeg så opsætter i tavlen i garagen sammen med de nye moduler. (Dyr og lidt fjollede løsning kun pga det).  

    Så det er lidt pest eller kolera. Enten trække alle rumfølere og telestater op til loftet, (det er 11 rum og 13 telestater) og samle dem i rækkeklemmer i en kasse i garagen. (Hvilket i øvrig også betyder, at jeg aldrig får IHC tavlerne ned i garagen). Eller trække data linjerne ned til moduler i garagen, når jeg har fået et ledigt input modul.

    Der er en sidste mulighed, som jeg ikke er meget for.
    Jeg ændre hele min alarm installation, så de 2 input moduler jeg opsatte til det, på loftet, de spredes ud på de resternede 7 moduler på loftet. Det kunne godt være et alternativ, da jeg valgte et ekstra input modul, da jeg lavede alarm installationen, fordi jeg ville have alle Alarm PIR på dette ene modul for sig selv, og styringen, tastatur, tryk osv på det andet. Pt bruger jeg dog kun 4 Alarm PIR, så modulet er næsten tomt.. Men det hujer mig ikke, at skal lave det om. Så jeg er nok tilbage til første alternativ med at købe nogle wireless tryk. 

    Ang selve ombygning af tavlen på loftet, så er jeg nået lidt videre. Har fået indkøbt en helvedes masse klemmerækker. Så egentlig er det bare derudaf. I den forbindelse fandt jeg også ud af, at hele udendørsbelysningen (bortset fra indgangspartiet) det har elektrikeren heldigvis delt op på fire kabler, Og i korrekt rækkefølge.. Det betyder, at jeg nu kan lave en ordentlig udendørs meningsfyldt belysning, hvor man ikke behøver at tænde hele vejen rundt om huset, hvis man fx kun befinder sig på den ene side. TIl det overvejer jeg nu også at opsætte PIR styring på, foruden manuelt, ligesom i indgangspartiet.
    Apropos indgangspartiet, så har jeg indkøbt 10 nye 230volt spot med LED kilder (fra LEDON). Yousave.dk har fået nogle nye, og til en pris af 158,- stk inkl LEDON lyskilde, som kan dæmpes via Uni og CR dæmpere, så måtte jeg bare gøre det. De gamle spots er langt fra pæne mere. De er krakkeleret og så kører de i øvrig 12volt på Gu5.3 fatning, hvor LED nærmest er udelukket. Når jeg engang får opsat de nye, så vurdere jeg om hele huset skal "klistres" til med disse, udendørs. Det som pt holder mig lidt tilbage, udover manglende tid, det er, at på trafoen til de 10 spot i indgangspartiet, der går 11 ledninger til :wacko: Det er ikke lykkedes mig endnu at finde ud af, hvad den 11. ledning præcis går til. Men faktum er, der er kun 10 spot. Så der er noget der ikke helt stemmer overens. Det skal bare ikke være nemt :angry:

    Det er vist det jeg har nået siden sidst.. Udover ca. 60 timers arbejde om ugen.

  5. Apropos varmestyringen, så er her årsagen til, hvorfor jeg gerne vil have udskiftet "styringen". 
    Først billede af selve styringen med låg på. Så billede uden låg, (ligner unægtelig en VVSér der har lavet det). Og sidst et billede af det hele samlet, inkl de fjolser til seas-folk, som har opsat fiberboksen præcis hvor den generede aller mest :angry:
    Styreboksen er ca. 25x20cm.. Så kan det nærmest ikke gøres værre!
     

    Billede 18-04-2017 14.01.37.jpg

    Billede 18-04-2017 14.02.13.jpg

    Billede 18-04-2017 14.05.40.jpg

  6. 1 minut siden, Lars1 skrev:

    Men ZigZa tempsensorne sender temperaturen ca. 10 gange så ofte som LK temp. sensor. Jeg har dog ikke oplevet nogen forskel efter jeg monterede et par ZigZa temp. sensor. Hverken på den gamle HW6.1 eller den knap så gamle HW6.2 contoller.

    Det var også det jeg havde læst. Bare dårligt formuleret ud af hukommelsen.
    Men een ting er et par sensorer. Hvis jeg går 'all-in' så er det 11 stk sensorer.

  7. 53 minutter siden, Bjarne Sørensen skrev:

    Jeg bruger Zigza temperatur sensorer, de er billigere og end lk og virker perfekt. 

    Måske du kan bruge lidt inspiration fra mine klemmerækker. Det fylder mere end dem i to eller tre lag, men de er overskuelige. Bemærk de røde lasker de fører nullen rundt mellem de forskellige afgange til kabler. Jeg har kun én ledning i hver klemme, nogle producenter foreskriver én ledning andre to ledninger pr klemme. 

    De der zigzag temperatur sensore, dem synes jeg at have læst et sted, at de er ret ustabile? Og så skal de bygges ind i blænddæksel, ikk?

    RETTELSE: Ikke ustabile, men de har en meget lav hysterisk, dvs de står og tænder/slukke ved +-0,1 grad hvilket skulle give controlleren ret meget at se til.

    De røde lasker du skriver, er det dem der sidder på forsiden? Jeg kender kun dem man sætter i skrue terminalerne. 

  8. Ja, det bliver nok også den endelige løsning. Og måske, i samme omfang, rykker jeg lidt mere rundt på det.. Det er lidt irriterende af der sidder en tavle på bagsiden. Men det kommer helt an på, hvordan det kommer til at gå med klemmerækkerne til 230volt kablerne. De rotere rundt i skalden på mig, hvordan jeg bedst løser det. Dobbeltklemmerne kunne være en løsning. Men jeg tænker jo også lidt fremad i retning af at flytte det hele ned i garagen (ved en senere lejlighed). Og der kunne klemmerækkerne i den grad komme til sit rette element, da det ville gøre den flytning betydelig nemmere. Men det er en massiv stor ombygning at flytte det hele. Til gengæld kan det gøres i rimelig små trin netop ved brug af klemmerækker.
    Jeg overvejer også den mulighed, at flytte alt andet end lige indput modulerne, controller og strømforsyningen (samt alarm installationen på bagsiden). Det kunne gøres rimelig simpelt i takt med jeg skifter til wireless dimmere. Så er det reelt kun 230volt installationen der skal flyttes. Det vil, til den tid, også gøre det nemmere for mig, hvis jeg gennemføre min vanvittige tanke om at bygge varmestyringen på IHCén, da alle telestaterne og kablerne fra trådførte rumfølere sidder lige ved siden af (i garagen). Det der pt afholder mig fra at lave varmestyringen, det er prisen på Lk´s temperatur følere. Jeg skal bruge 11 stk, så det er en større udskrivning, som sandsynligvis aldrig kommer til at tjene sig hjem, men udelukkende bidrager til noget komfort. Og så vil jeg tro, at den bedre halvdel i huset, hun forlanger de skal hakkes ind i væggen :wacko: Og nåja, så skal jeg lige finde 11 ledige indgange på input modulerne ;)

  9. Haha.. ja den er dælme heller ikke smart :D
    Jeg var selv så fokuseret på at finde en nem måde at genstarte controlleren på, at det var først da jeg havde fjernet 230volt til strømforsyningen, og controlleren lyste endnu, at jeg kom i tanke om det backup modulet og batteriet på den anden side af tavlen.
    Afbryderen blev dog opsat alligevel. Den slukker jo alt det andet, undtagen controlleren og de komponenter som høre til alarmen delen. Men det var bestemt ikke hensigten med afbryderen.

  10. Lige en sidenote til ændringen i forbindelse med opsætning af den 2 polet afbryder (automat sikring).. 
    Meningen med afbryderen var at bruge den til manuelt at tænde/slukke 230volt til strømforsyningen og dermed også hele 24volt styringen, inkl controlleren.
    Hvad jeg dog ikke lige huskede i farten var, at jeg på den anden side af tavlerne har min IHC alarm installation sidende (i en UG 12ér). Denne del har alarm backup med batteri. opsat som vejledt af Lk´s installation af alarm. Dvs controlleren sidder på backup modulet. Dohhh! 

    Så en lille reminder til dem som kunne finde på samme idiotiske stunt :D
     

  11. 15 timer siden, ihcJesper skrev:

    Man kan evt bruge klemmer med flere lag, for at spare DIN skinne plads.  

    Det har jeg også overvejet. Men jeg synes ikke altid de er lige gode, og man kan hurtigt miste overblikket på dem, synes jeg.
    Dernæst så skal jeg nøje overvejet kvadratet på dem. Nogle af dem skal have plads til 2-4 stk 1.5m2 ledninger, specielt hvis jeg også skal opsætte klemrækker til alle "hovedkablerne", som kommer fra sikringstavlen i garagen. ("hovedkablerne" er dem der ses nederst til højre på den 2.5m2 kronmuffe række). Specielt null´erne er der temmelig mange af. 

  12. Jeg har overvejet det, mange gange.
    Men det bliver et meget stort arbejde at flytte tavlerne ned i garagen. Selvom det ville være det mest optimale, så er der tale om alt for mange kabler. Mit umiddelbare bud er, at der er omkring 20-25 stk installationskabler (alt fra 3x1.5 til 7x1.5). Og så er der vel omkring 20 stk IHC link 10 kabler. Og sidst, så er der 15 stk alarm/andet kabler. (andet fordi jeg endnu har 2 kabler jeg ikke ved hvad er).

    Så omkring 60 kabler i alt.. Det forlænger man ikke bare lige såen på en eftermiddag, og slet ikke når man ikke bare kan slukke alt i en uge (ligesom andre kunne :D). Men jeg ville næsten gi hvad som helst for at få dem ned i garagen i "mands" højde.. Det havde sgu været det meste fantastiske!

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok