Hop til indhold

Tkhansen

Members
  • Antal indlæg

    49
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Tkhansen

  1. On 9/7/2023 at 9:56 PM, Allan Lytken said:

    Jeg vil lige starte med at sige, at jeg kommer fra Logic Group.

    Når vi taler alternativ til IHC, så mener jeg bestemt Z-Wave er et fornuftigt alternativ.
    Der bliver fejlagtigt sagt, at Z-Wave enheder ikke er kompatible.
    Faktisk er Z-Wave plus enheder certificeret på et niveau, så der er garanti for de netop er kompatible.
    Det er der ikke mange andre protokoller, som kan sige.

    ZigBee er en standard der åbner op for den enkelte virksomhed, kan lave sin egen implementering, så den ikke er 'helt' kompatible med de andre.
    Dette er et stærkt kort for dem der gerne vil sikre sig et marked, som andre har svært ved at komme ind på. Se bare Philips Hue.
    Alternativt laver firmaerne White-lister, hvor kun de enheder de bestemmer sig for, kan meldes ind i deres system. Det gør de selv om de påstår de bruger en åben protokol.
    Her er Wiser et godt eksempel.

    Hvis man vælger en certificeret Z-Wave controller som Fibaro Home Center 3, så kan man melde alle enheder ind, der er Z-Wave Plus kompatible.
    Vi har valgt den controller til vores integrationer, da alt integration af enheder og logik sker lokalt i boligen eller controlleren.
    De integrationer vi laver, benytter højest det lokale netværk og ikke internettet.
    Med mange af de andre løsninger, skal internettet helst være aktivt. Ellers mangler der funktionalitet.

    Vores Matrix tryk kan bruges på de eksisterende IHC-kabler, en eksisterende installation er trukket med.
    Det kræver blot man sætter 48V strømforsyninger ud i eltavlen, til forsyning af Matrixerne.
    Så taler de trådløst til de andre Z-Wave enheder. Det er rigtigt som nævnt i denne tråd, at alle kablede enheder fungerer som repeatere. Det kan og gør batterienheder ikke.
    Der er i HC3 åbnet op for en beta udgave af ZigBee, så de producenter der ikke har låst deres enheder til deres egen controller, også kan meldes ind.

    Der er selvfølgelig indbygget logik til simple scener i et blok-programmerings editor. Meget simpelt til simple opgaver.
    Men der er også et kodesprog i HC3, som er Lua og det kan lave ret så avancerede integrationer til alt muligt andet. RESTapi, WebSocket, socket, MQTT og meget mere.

    I er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis i har spørgsmål eller gode ideer.

    Vi har lavet en lille video til dem der overvejer et skift fra IHC
    https://www.youtube.com/watch?v=pFVln-l5L3s

    Jeg tror linket til videoen er dødt? Findes den stadig? 

  2. Hej Kandersen, hvis du holder pengepungen klar, så skal jeg gerne sætte en lille hær af ihc eksperter til gennemgrave mit system :P:P 

    spøg til side, jeg er som sådan ikke uenig i din betragtning. Men når problemet ikke er større, men jeg samtidig ikke har noget indtryk af det potentielle omfang af problemet, eller havd det kan risikere at koste, så er guleroden for at få det kulegravet ikke særlig stor. Det ville være stort hvis LK kunne overbevises om de havde et problem, og ville kulegrave det (omkostningsfrit). Men det tvivler jeg på.

    hvad ville dit forslag være?

  3. 3 minutes ago, Kandersen said:

    Jeg tænker mere på, at nok fandt i årsagen og fik flyttet symptomet. (Ingen uhensigtmæssige alarmer). 
    Men selve årsagen forstod jeg som, at det faktisk skyldes, at din controller åbenbart genstarter i utide.
    Det problem er vel egentlig ikke løst? 
     

    Det er rigtigt at jeg oplever at controlleren genstarter fra tid til anden...jeg ved ikke hvor "normalt" det er...mit indtryk, måske fejlagtigt, er at det sker en gang i mellem?

     

  4. Hej Kandersen :) nogle gange kan de to ting jo godt være det samme :)

    Du har selvfølgelig ret i at det ved jeg jo faktisk ikke, da det kommer meget an på hvad Torben egentlig har gjort. Det ville, som du tidligere skrev, nok kræve et tjek af installationen. Men det er jeg nu glad nok for at jeg ser ud til at kunne slippe for i denne omgang. 

  5. Hej Torben, jeg har lige haft fornøjelsen af at teste ver2, og den kører fuldstændig glat. Registrerer fint alarmen som normalt, og controlleren får lov til at genstarte uden problemer også, samtidig med at alarmen bevares!
    Så, lige nu ser det altså ud til at det kører fuldstændig som det skal :)

    Tusind, tusind tak! Kunne jeg ikke opfordre dig til lige at smide mig din adresse i en PM? Så vil jeg meget gerne have lov til at kvittere for den store hjælpsomhed.

  6. Hey Torben, så er det testet. Alarmen går stadig i gang ved genstart, men nu er lydgiveren da kommet med :) jeg har lige smidt et screen shot. I din fine log kan jeg så se at den faktisk registrerer alarmer på alle magnetkontakterne? Den 12.21 ved hoveddøren, er mig der tester om alarmen stadig er ok inden selve testen.

    Unavngivet.png

  7. 5 hours ago, TorbenSørensen said:

    Dit backup-batteri burde ikke have noget at gøre med det problem, at alarmen aktiveres når controlleren genstarter..

    Jeg har lige lavet et forsøg som du kan afprøve, for at se om det afhjælper problemet. Du kan teste som tidligere beskrevet.. Test også gerne lige om de forskellige magnetkontakter kan aktivere din alarm, så vi er sikre på at det hele fungerer.

    Jeg har desuden lige tilføjet en ekstra funktionsblok, som gemmer log af de sidste 5 alarmer. Den ligger lige under din alarmfunktionsblok.

    God fornøjelse. :)

     

    Tkhansen_test_af_alarm.vis

    Tak Torben, det er umanerlig pænt af dig. Jeg søger at få det aftestet her i weekenden. 

  8. Hej Torben, du er SPOT on...! Jeg prøvede her i eftermiddags at genstarte controlleren med skaldalarmen sat til. Jeg når at høre lydgiveren i et split-sekund, så stopper den, og lyset begynder at blinke fuldstændig som beskrevet ift det oprindelige problem...

     

    Jeg har fundet ud af mit back-up batteri er fladt. Jeg er i gang med at få det skiftet. Jeg tænker ikke at det har betydning?

  9. 1 hour ago, TorbenSørensen said:

    Inden du skiller hele huset ad, så prøv lige at tjekke i IHCAdministrator, om der er sammenfald med, at din controller er genstartet samme tidspunkt som alarmen gik. 

    Det er ikke utænkeligt at du rammer noget her Torben. Jeg kan se at den siger oppetid på 1 dag 12 timer og ++...det kunne godt være sammenfaldende. Hvad er dine tanker i den forbindelse?

    Jeg må nok vente på at næste event indtræffer for at se om det er det samme der gør sig gældende igen. 

  10. Hey alle sammen. Jeg vil gerne lige sige tusind tak for hjælp og input. Jeg tænker lige at prøve Hennigs forslag af, med at sætte alarmen til og så, en af gangen, åben terassedør i hhv. stue og køkken og se om det kan fremprovokere problemet. Det var en stor, stor hjælp at få indsnævret hvor problemet kunne befinde sig Torben, og, Kandersen, i første omgang super at blive informeret om at der var et sted hvor den logger begivenhederne. Det har jeg tidligere forsøgt at få den til andetsteds, uden held.

    Jeg uploader den nye vis fil i morgen efter mit forsøg. Såfremt forsøget ikke giver noget, må jeg så blot vente til problemet opstår igen og se hvad der så sker.

  11. On 10/10/2017 at 11:56 AM, Kandersen said:

    Det lyder godt nok også mystisk. 
    Har du kigget i service view for at se hvad den viser. Alarmen har en indbygget log, og når alarmen er aktiveret, så kan du i service view se, hvad der har udløst den, og hvornår. Denne info bliver stående indtil næste gang alarmen udløses.
     

    Jeg synes omvendt netop det er den manglende lyd som er problemet. Hvis alarmen er blevet aktiveret, så bør der jo netop være både lys og lyd. Jeg kan ikke se i Fbén, at der findes en delvist aktivering, eller at det skulle være muligt. Så spørgsmålet er om der er en defekt et sted, (periodisk). 

    Jeg tror du skal kigge lidt nærmere i service view og så finde ud af, om alarmen vitterlig er registreret som aktiveret. Hvis det er tilfælde, så vil jeg fejlsøge efter to ting:
    1. Hvad der aktiverede alarmen, (tvivler lidt på du kan se det præcist i loggen, når du kun har skalsikring. Men Fbén kan sende en besked om at skalsikring har aktiveret alarmen til modem, så den burde også kunne vise det i service view på een eller anden måde).
    2. Hvorfor der ikke er lyd. (Dette må være en selvstændig fejl)

    Hej Kandersen - jeg prøver lige at trække lidt på dig. Nu havde den hændelse til at ske her forleden og kigger så i serviceview, og kan se dato/tidspunkt, men den logger ikke hvor alarmen opstår. Kan jeg aktivere det noget sted?

    Alarm.png

  12. Vores overfaldsalarm (kun skaldalarm) aktiveres sommetider om natten ved at lyset begynder at blinke, men der er ingen lydgivning. Tester vi alarmen rigtigt ved at åbne døren, så er der både lys og lyd. 

    Det er ikke den manglende lyd der er problemet, men det at alarmen tilsyneladende bliver delvist aktiveret ved en fejl. Det stopper straks når jeg indtaster koden i tastaturet.

    Nogen der har nogle erfaringer med den type af oplevelse?

  13. 1 hour ago, Lars1 said:

    Det er korrekt at FW 2.8.3 kræver HW6.2 men da du ikke tidligere har nævnt hvilket HW du har og jeg ikke er tanke læser, så var det lidt svært for mig at tage din HW i betragtning. Men bortset fra det, var mit indlæg også skrevet med en smiley.

    Hey Lars, der lå bestemt heller ikke nogen kritik i mit spm :) Men, det kunne jo være at du vidste noget mere om IHC, som jeg ikke vidste :)

  14. 17 hours ago, Lars Jacobsen said:

    Ja der er flere mulige årsager, såsom Visual version på PC og Firmware version i controlleren.

    Prøv at søge i forummet der har været mange indlæg om samme problem - og hvor løsningen er beskrevet.

    Tak Lars! Jeg brugte en for ny version af visual. Jeg havde ikke lige forstået den tabel der viser en oversigt over max visual og firmware for en bestemt controller. Så jeg havde hentet 2.8.6 ned for et stykke tid siden, men den kan jeg så ikke bruge :)

  15. 24 minutes ago, Tonny Nymann said:

    Hej

    kan se at den forrige ejer har lavet ændringer i blokken :-(

    Ville nok kigge efter en ny blok  :-) ved LK opdaterede alarmblokken for 1-2 år siden.

    Tror ikke der er mange der benytter LK standard mere.

     

    Ja, der er vist ikke mange steder i FB der ikke er blevet rodet. Tak for input Tonny. 

  16. Hej Henning, og tak for din altid store hjælpsomhed. Dvs at hvis jeg indtaster koden i tastaturet mens det står på, så burde alt blive normalt? Her har jeg nemlig oplevet at den ikke har godtaget koden. 

    Er det evt noget du kunne have interesse i at kigge på i dit regi?

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok