Hop til indhold

kvinding

Members
  • Antal indlæg

    12
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Seneste besøgende på profilen

425 profil visninger

kvinding's Achievements

  1. Hvis jeg har forstået det sådan nogenlunde korrekt, så kunne jeg anskaffe mig et output 24 modul (jeg kan ikke frigive nogle output230), og på mine FUGA 4 tryk/2 dioder kan jeg bruge de 2 overskydende ledere (der er 8 ialt) til at forbinde i output 24 modulet. Så burde jeg kunne kontrollere dioderne. Med mine FUGA 6 tryk/3 dioder er det rigtigt at de er luset. Såfremt jeg ikke skal bruge fx midterste trykrække, så kunne jeg tage de 2 ledere og sætte til dioderne istedet og forbinde til output 24. Man kan have op til 8 dioder på et output 24 modul ?.
  2. også gerne i kø til output 24 såfremt de andre springer fra
  3. øh kan man det ?.. så hvis en af mine 230v output moduler kan frigøres, så kan jeg bruge det til 24v til f.eks mine dioder? Jeg ved ikke hvordan 230v modulerne er skruet sammen, men jeg tænker at mine dioder ikke vil have godt at af få 230v direkte? Eller er der noget snedigt indbygget i 230v output modulet ?
  4. Jeg fik det dælme til at virke (altså alarmering og blink med lys osv) og uden at rette i funktionsblokkene ;). Jeg skal have stillet lidt på frekvensen af blinkeriet da det gerne må blinke lidt tjept. Det og så en indikation af, hvornår alarmeringen er slået til eller fra. Og her ville mine dioder jo være geniale at bruge. Jeg prøvede lige at pille en af mine fuga indgange ud af væggen (se vedhæftet). Og der ser det jo ud som om dioderne er forbundet til et eller andet, der er også lys i dem så de må sidder på et eller andet output ? Eller leverer input 24 strøm tilbage til dioderne?. Jeg går ud fra, at A1-A2 er de 2 øverste tryk. B1-B2 er de midterste osv, A, B og C må så være dioderne ?
  5. Jeg kan så nok ikke bruge mine dioder til noget alligevel, jeg har kun 6 x 230 output og 6 x 24 input, der er ingen output 24. Jeg har ikke brugt dioderne til noget under IHC Term, det er 3 dage siden jeg fandt ud af, at de overhovedet potentielt kunne andet end bare at lyse konstant. Vise ord omkring læring af logikken, men jeg savner i den grad noget dokumentation der forklarer og fortæller på en måde så meningmand kan være med :). Jeg prøver at åbne en FB og se hvordan den er bygget op, men ender hele tiden med at gå kold i udtryk og termer jeg ikke kender. Og kan jeg bare fjerne de ting jeg ikke skal bruge i en FB (f.eks hvis der er 11 PIR indganga i en FB og jeg skal altså kun bruge 1, eller hvis der er nævnt noget omkring kodetastatur kan jeg så bare slette det også ? (vis program). Findes der evt en samlet oversigt over hvilke kommandoer der er og hvad de betyder ? Er der en specifik alarm FB du mener jeg bør prøve at granske yderligere ?
  6. Smart brug af dioder, og ja man kan hurtig drukne i alle de muligheder der pludselig åbner sig op. Kunsten må være at begrænse sig selvom det kan være svært . Er det rigtigt forstået, at diode-udgangene i mine Fuga (som har små 18+ år på bagen) har sine egne datalinier, på samme måde som de andre udgange? Det håber jeg ikke da jeg i givet fald ikke aner hvad de så er. Det eneste jeg kender på mine Fuga er datalinierne for indgangene. Indlæringskurven på at lave FB i IHC er en kende stejl i starten, men det bliver forhåbentligt bedre efterhånden.
  7. Mit projekt med at skifte fra IHC Term til IHC Visual2 Viewer (HW6.2) er gået over al forventning fra min side. Kontakterne virker, og jeg får prøvet diverse programmer af (IHC Bridge, Home Assistant, IHC Captain) Jeg vil dog være sikker på, at jeg ikke er afhængig af en Raspberry Pi, så jeg vil beholde så meget som muligt i IHC. Dog har jeg måske slået et større brød op end jeg kan bage, men jeg har et ønske om at få lavet en alarmeringsfunktion, der kan bruges til at advisere om ubudne gæster i huset. Jeg har forestiillet mig flg: Aktivering/deaktivering af funktion ved langt tryk på indgang.(INDG01) Ved aktivering skal der blinkes 3 gange på en bestemt udgang (UDG01) ved deaktivering blink 1 gang på bestemt udgang (UDG01). Hvis tidsrum er mellem 2200 og 0500, og PIR (INDG02) aktiveres, blink 3 gange (tænd UDG02, vent 0m5 sek så sluk, vent 0,5 sek så tænd, vent 0,5 sek så sluk, vent 0,5 så tænd og så sluk.. Hvis PIR (INDG02) bliver triggered skal den gå på pause i 5 minutter efter at have de 3 x blinket med UDG02. Hvis funktion er deaktiveret, skal der ikke ske noget som helst. jeg har kunne få udgangen til at blinke ved at bruge standard funktionsblokken til blink, men kan ikke gennemskue hvordan jeg skal få udgangen til at blinke de 3 gange, ej heller hvordan jeg begrænser det til kun at gælde i tidsrummet 2200-0500. Aktivering af funktionen iht ovennævnte giver mig også udfordringer, så det er lidt op ad bakke. Er der nogen der har lavet noget tilsvarende ? Jeg fandt en tråd mlm Bjarne og og Chr.kj. som minder lidt om det, men hver gang jeg prøver at rette i det projekt Bjarne strikkede sammen, så går jeg helt kold i funktionsblokkene og ender totalt i skoven og må starte forfra. Kan det overhovedet lade sig gøre ? bonusspørgsmål: Jeg har fortrådede FUGA tryk 6 tast 3 dioder (og også fortrådede FUGA 4 tast 2 diode). Kan man gøre noget med de dioder ? Kan man få dem til at blinke eller slukke/tænde for dem ?
  8. ja jeg skulle lige omstille mig. Men når man lige har prøvet det en gang eller 2 er det meget logisk at arbejde med. Jeg blev lidt udfordret igår over, at den ene af modul-indgangene på controlleren åbenbart er død, så jeg fattede ikke at min opsætning for enkelte tryk ikke virkede. Det tror så pokker når signalet aldrig rammer controlleren :). Men et skift til en anden indgang (der var heldigvis en i overskud) og så virkede det Det meste er sat op, der snakkes sammen med Home Asisstant og konen er glad for at der er lys i huset igen b. Min pt sidste udfordring er, at jeg har et enkelt tryk, som hvis jeg bruger det, så slukker controlleren og alt strøm i huset kortvarigt (3-5 sekunder) hvorefter det kommer igen og alt er som før. Der er ikke programmeret noget som helst for det ene tryk. Den er blevet døbt vores Selfdestruct-knap :D. Den ville jeg rigtig gerne slippe af med.
  9. Det lyder som om jeg har forstået det nogenlunde korrekt nu, halleluja . Det var det med datalinier jeg gik helt kold over. Nu ved jeg så hvad week-enden skal gå med. Fedt med hjælpen !. Takker.
  10. Tak for dit hurtige svar. Det var godt at blive bekræftet i, at jeg ikke havde fattet det . Så først opretter jeg alle mine produkter som jeg har i fx stuen, både ind og udgange (dvs Lampeudtag, stikkontakter og indgange/tastetryk m.m) med dertilhørende datalinier. Herefter kæder jeg dem sammen. Har jeg forstået/oversat det rigtigt, at iht den dokumentation jeg har fra mit gamle IHC Term system, så i Visual vil datalinien for indgangen være 4.05, og datalinien for udgangen være 5.06 (dokumentationen fra mit IHC Term er korrekt) for mine spots i stuekarnappen? Modul er første del (4) og Klemme i modul er anden del (5 eller 05) = datalinie 4.05 for indgangen. og TAK for at skære princippet ud i pap for mig Det havde jeg brug for. Du har helt ret i at det giver meget mere mening når man lige har forstået princippet i hvordan man kæder dem sammen Jeg synes ellers godt jeg kan læse teknisk dokumentation, men jeg må have en eller anden mental blokade overfor IHC manualen.
  11. Hej Lars, tak for dine svar . Jeg bliver langsomt klogere, og har høstet mange gode erfaringer fra især forummet. Jeg har, som en del andre der er skiftet fra Term til Visual iflg forummet, svær ved at vikle min hjerne om de ændrede termer. Jeg har været vant til at sætte indgang x til at kippe udgang y. (i nedenstående Term oversigt, ville det være: hvis tryk på input 65, så kip på udgang 46, hvorefter lyset i stuekarnappen ville kippe) Hvis jeg nu fx i Visual skal have sat en af mine indgange til kip´e mine spots i stuekarnappen hvad kan jeg så oversætte flg Term oversigt til i Visual ? Idag har jeg den nederste tast sat til at tænde/slukke mine spots i karnappen. Mit umiddelbare bud vil være: men så bliver udgangen sat til 5.08, hvilket iflg min IHC Term oversigt burde være datalinie 5.06, og jeg har ikke mulighed for at ændre det. Er det mig der har fået det hele galt i halsen ? Jeg har på fornemmelsen at jeg ikke har forstået koblingen mellem en indgang og en udgang korrekt :/.
  12. Hej, Jeg har langt om længe fået købt en brugt IHC Visual v2 /Viewer (HW 6.2) controller, som skal afløse min aldrende IHC Term. Langsigtet plan er en masse sjov Home Automation vha Home Assistent (alternativt OpenHAB). Jeg har en masse spørgsmål og tanker som jeg håber der er nogen der har nogle gode inputs til. De er: Først skal controlleren jo lige skiftes. Jeg fandt et diagram over IHC Term controlleren, og umiddelbart burde det være til at gå til ? Skrue den gamle ud, og så ellers forbinde den nye på samme måde.Jeg er ikke superskarp i el-afdelingen, men kan trække på en der er (autoriseret). Er der nogle gode råd til en førstegangsbruger af Visual versionen ? Jeg har rimelig ok dokumentation af min nuværende installation ( jeg har en excel fil med alle tryknr, klemme i tryk, ledningsfarve/nr, Modul nr, Klemme i modul, controller nr. input, Lampested/tændning, controller nr. ouput, Klemme i modul, modul nr, Ledningsfarve/nr, Kabel nr) men er der nogen måde at overføre eksisterende opsætning til Visual ? (jeg tænker umiddelbart nej). Er det nemmest at starte forfra med opsætningen, eller kan jeg forberede noget af det i forvejen ? Jeg har set noget omkring nogle IHC projektfiler. Jeg kobler den nye controller direkte på netværket via std cat5 kabel, op til en switch. Den antenne man kan sætte på har jeg ikke, men såvidt jeg kan læse mig frem til, er det kun til IHC wireless komponenter (som jeg har 0 af, og derfor er det i det tilfælde ikke så relevant for mig. Kan man mon bruge en std SMA/RP-SMA antenne) ?. Jeg har garanteret glemt at tage højde for et eller andet i mit lille projekt, så hvis der er en der har været igennem tilsvarende så tager jeg imod råd og advarsler med kyshånd :). på forhånd mange tak. mvh Klaus
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok