Jump to content

TroelsL

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

289 profile views

TroelsL's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Hej Troels

  Du er jo åbenlyst en kompetent person med interesse for home automation.

  Jeg synes, at du kunne være super, hvis du fx. deltog i openHAB. På samme måde som du fik en ide til en ældre .Net version, så kunne vi andre også lære af dig.

  Selv kan jeg ikke bidrage med kode, men i stedet på andre fronter. Fx arbejde med LK for nyere TLS version på IHC controlleren og sammen med LK og Dresden Electronics få de nye Wiser produkter integreret i Deconz.

  Mht. din LED dimmer kan du købe en via netshop og returnere inden 14 dage, hvis den ikke fungerer for dig. Returreglen er lavet til netop dette formål.

  mvh Ejvind

 2. OpenHab ser bestemt OK ud. Og havde jeg ikke allerede en løsning, ville jeg da bestemt kigge den vej. Har lige checket deres IHC kode ud, og om ikke andet fik jeg da en idé til hvordan jeg kan komme udenom mit problem med at sidde fast på en ældre version af .NET. Og ja, jeg vil gå så langt som til at sige at Docker er det bedste der er sket indenfor software siden REST APIer. Men nu kommer min viden til kort. I beskrivelsen af den nye LED dimmer, står der at den er 2-kanalers. Bare lige for at være sikker på at jeg forstår det rigtigt, så betyder det vel at jeg kun behøver halvt så mange dæmpere? Og endelig kan den ikke dæmpe induktivt. Er dette fordi det ikke længere er relevant? Jeg forsøger lidt at finde ud af om de nye dæmpere vil hjælpe på mine flimrende-ved-lav-lysstyrke spots.
 3. Grunden til mine fravalg har bl.a. været HA føltes langsomt ift. min egen løsning. Altså at der er en lille, men ikke ubetydelig forsinkelse på når man trykker på noget til der rent faktisk sker noget. Derudover foretrækker jeg reglerne i controlleren så det virker uanset hvor det er kaldt fra. Det kræver at jeg let kan mappe funktionsblokke over i devices med custom actions. Det ved jeg ikke hvordan HA klarer. Men det kan da godt være det er tid til at prøve det igen. Det tager ikke mange sekunder at spinne op i en container.
 4. Det er en mulighed, som jeg har overvejet, men dengang jeg startede var ingen af dem specielt pæne at se på. Det er dog blevet bedre siden. Derudover bruger jeg dette projekt til at holde mig up to date med nye teknologier og jeg har krav som jeg er næsten sikker på ikke giver ret meget mening udenfor min egen matrikel. Vil bestemt også gerne høre mere om evt. problemer. Jeg har især problemer med en gruppe af Daxtor EasyUp spots, hvor lyset flimrer. Men jeg ved ikke om de nye dimmere dæmper anderledes end de gamle, eller om der blot er kommet tilbagemelding på.
 5. Mange tak for svarene. Der er ingen tvivl om at jeg er ude i et 0.001% scenarie, og at LK ikke lige havde mig i tankerne, da de lavede systemet. Kald det en miljøskade fra datalogistudiet. Jeg har udviklet mit eget software - lidt i stil med IHC Captain, men med mere avanceret integration til f.eks. egne funktionsblokke. Samt integration til diverse andre smarthome enheder som Alexa, Tado, UniFi, Netatmo, Worx, etc. Jeg havde da lov at drømme. Men hvis de nye dimmere har problemer, vil jeg nok være tilbageholdende med at opgradere. Det render trods alt op i en 13-14.000 for 8 dæmpere og en ny controller. Så synes jeg også gerne jeg vil have en lidt mere entydig forbedring ud af det.
 6. Jeg har en installation af IHC foretaget omkring 2010. Jeg er egentlig OK tilfreds, bortset fra 2 ting: - Dimmerne (400 UNI) virker ikke specielt godt. - Jeg har problemer med at forbinde via APIet på controlleren Mine spørgsmål er så: Er de "nye" LED dimmere bedre end UNI dimmerne? Dvs. kan jeg f.eks. aflæse niveauet på dem via APIet? Det er mildest talt besværligt at få til at spille helt som jeg gerne vil have det. Får jeg noget ud af at opgradere til en V3 controller? Er APIet blevet opdateret til noget mindre oldnordisk (f.eks. REST/Websocket/gRPC) eller drømmer jeg her? Jeg antager at V3 er bagudkompatibel så jeg kan bruge alle mine outputs etc.
 7. Ah. Jeg var ikke klar over, at man kunne se 'koden' til de indbyggede blokke. Det hjalp, tak!
 8. Jeg tror nu jeg er havnet i en situation, hvor jeg skal have en hjemmelavet funktionsblok (ret mig hvis jeg tager fejl), men er lidt blank på hvordan. Er det muligt bare at skrive kode, eller skal det gøres visuelt? (er programmør, så den visuelle stil er ikke lige min kop te, men jeg overlever). Jeg har 2 udgange: OP og NED Og to indgang: LUKKET og TRYK OP og NED er koblet til relæet i porten og får den til at køre enten op eller ned. LUKKET er et relæ, der indikerer om porten er lukket TRYK er et alm. svagstrømstryk. Jeg vil gerne opnå: TRYK & LUKKET => OP TRYK & !LUKKET = NED Altså, porten skal køre op hvis den er lukket og ned, hvis den ikke er. Jeg har fundet ud af at sætte det basale op (tror jeg), men selve OP 'signalet' er en impuls. Hvordan får jeg controlleren til kun at tænde for det i få ms?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok