Hop til indhold

kollgeir

Members
  • Antal indlæg

    7
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Seneste besøgende på profilen

511 profil visninger

kollgeir's Achievements

  1. To af mine funktionsblokke aktiveres ved spændingssvigt i installationen (periodisk kortvarigt - solcelle inverter). Den ene er et wireless loftsudtag styret af normal kontakt og den anden er en 230V udgang styret af en PIR. Begge resulterer i at lyset tændes, PIR tændingen slukker så efter udløbet af PIR-tiden, men loftslyset i køkkenet slukker ikke. Det er kun de to, der aktiveres, ingen af de øvrige (52 forskellige tændinger/scenarier) ændrer status. Rubrikken "Ved Strømsvigt" er grå og kan jo så ikke redigeres (IHC Visual2). Nogen, der har en rigtig god idé? - eventuelt via en separat "Sluk" blok i "Fælles" styret af en separat netføler i inverteren (ikke IHC forsyningen)
  2. Hej Bjarne Jeg kender godt dine argumenter, men det var ikke dem jeg håbede på at få repeteret. Med hensyn til dit sidste afsnit - så kan komponenter der har fysisk forbindelse heller ikke registreres som dublet på hverken ind-/udgang. Din løsning med et ? - kræver at den tilhørende dokumentation altid LÆSES, og ikke bare ses igennem - hånden på hjertet hvor mange kender du, der gør det? Løsningen med at registrere ALLE komponenter med deres eksakte funktion og position, gør at fremtidige pilfingre ikke behøver en IQ ret meget over udetemperaturen - hvis de vel at mærke overhovedet ser i installationens dokumentation.
  3. Hvordan omgår jeg den i Visual 2.7 indførte blokering mod dobbelt konfigurering på ind- og udgange? Fx konfigurering flere parallelle tryk på samme indgang, eller flere lampesteder på samme udgang. Dette for, at ALLE komponenter bliver registreret korrekt og direkte i dokumentationen. Jeg har et lønligt håb om, at andre har haft samme ønske - og fundet på en snedig og nem løsning kollgeir
  4. kollgeir

    IHCVisual 2 Rapportgenerator

    Hej - er der nogen af jer superbrugere, der har et godt svar på, hvorfor min rapportgenerator pludselig ikke mere genererer webrapporter?
  5. Hej alle i kloge hoveder her inde! Det må være en god indledning til et spørgsmål vedrørende tilslutning af 2 forskellige indgangskilder på den samme dataindgang. Senarie: En dataindgang hvor en input enhed 24/3 er til sluttet. Kan denne indgang samtidig tilsluttes en IR modtager, som skal styre nøjagtigt de samme udgange, som den eksisterende input enhed styrer? Det er en 16 kanals IR håndsender og en fuga IR modtager. Et tillægs spørgsmål: Kan de "gamle" IR modtagere (506D5502) parallelkobles med en "ny" moderne IR modtager (507N0056)
  6. Jeg tror de fleste er for optimistiske med LK, selv om det er blevet til Schneider. LK gør jo bare hvad de altid har gjort - går ud fra som en global sandhed, at deres materiel er førende på markedet, også selv om det er +10, +20 eller +30 år gammel teknik. Det har været deres politik, lige så længe jeg kan huske. Lad mig nævne bare et par materielgrupper, jeg de sidste 58 år har haft den tvivlsomme ære, at måtte leve og næsten dø sammen med: støbekapslet tavlemateriel (det var godt nok til jeres bedstefar,så .....), højspændingsanlæg (ELA - der er ikke noget galt med vores materiel, i skal bare bygge det om en gang om året, så det kan tåle spændingen), tilhørende kabelendemuffer (- .. i skulle jo være fagfolk, det er ikke en fejl, at man udover at kunne høre dem også kan se coronaudladningerne i fuldt dagslys) og ikke at glemme elmålere. Hvad angår de sidste var vi sikker ved version F4711 med 3.1- 4.x vildskud på alle foranliggende versioner, hvis det forsat var egen produktion. Så væbn jer med tålmodighed, de kommer, som de plejer, med garanti løbende ind på stationen med nyt (gammelt) udstyr når toget for længe side er kørt. Vær derfor altid opmærksom på udviklingen hos konkurrerende produkter og i teknikken, så i med større sandsynlighed kan skifte over til et andet produkt. Man kan vænne sig til meget, og i dag er der jo heldigvis ingen betydende nationale producenter, som politikere kan forlange man bruger. Hvad angår IHC er det tog nok kørt, vi må håbe at der dukker en værdig afløser op (en der kan helt det samme plus alt det nye), inden vores IHC anlæg helt går i graven og bliver et rent arkæologisk tilfælde. Vi kan jo fortsætte med at drømme om en moderne tilbygning til IHC, der efterhånden som tiden skrider frem, kan overtage IHC lidt efter lidt, eller i et hårdt hug - jeg tænker her på en controller, der kan tilbygges/eller afløse den eksisterende. En rar drøm, jeg tror jeg vil fortsætte med at drømme, alternativet er for sørgelig en afslutning på IHC.
  7. Hej superbrugere Er der nogen der har en god idé til hvordan man konverterer et output fra en scenariestyring (9.2.03) til en kort puls på mem-indgangen på en dimmer 300 UNI/400 UNI, der er styret af en 1.2.02a som 1-tast betjening? Pulsen bør nok gå via en fb, der uanset længden på indkommende puls kun sender en (-1-) kort puls videre til mem-indgangen. Memory 1 og 2 kan derved fastlåses på et ønsket niveau med et løst midlertidigt eksternt tryk, uden at det senere overstyres af et nyt langt tryk :-), og man kan så bruge mem 1 og mem 2 som en del af en scenariestyring.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok