Hop til indhold

Anders Larsen

Members
  • Antal indlæg

    36
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Anders Larsen

  1. Hej alle.Det der scenedesign / sceneviewer er sgu noget mærkeæigt noget....Kan det have sin rigtighed at man er nød til bruge stien til venstre for at navigere. Eller kan man os lave tryk knappe på selve skræmen som man kan navigere efter.

  2. Hej alleJeg har et lidt underligt problem.Mit lys tænder en 3-4 gange efter det er blevet slukket. Altså jeg slukke det. Det tænder. Jeg slukke det. Osv.Jeg kan så få det slukket ved dæmpe det lidt og så slukke det.Jeg har været mit program igennem for at se om en indgang eller udgang er brugt mere end en gang. Det lader det nu ikke til. Nogen gode ideer?

  3. Du har ret mht. fortolkningen! Men hvor tit trækker du mere end 6' date='5A i ét kabel i 3timer? Personligt har jeg aldrig ramt den grænse.... Og dog, bruger kun 16a foran 2,5mm2 :-)Så det hele er en bedømmelse, som foretages af installatøren og brugeren. Jeg har dog aldrig været ude for en lysinstallation hvor det blev et problem![/quote']Hvis du har en person som f.eks køber et air con anlæg i harald møgborg. Som gør det selv anlæg. Bruger det over 6,5A og med disse varme grader vi i øjeblikket er det ikke noget problem at køre længere end timer. Men uanset hvad bruger jeg personligt kun 10A sikr. Så problemet løst.
  4. Man kan ikke på nogen måde lave en alm bolig inst. Med 13A sikr. Der skal bruges 10A sikr. Og svaret på det kan du selv givet i at en 1' date='5mm2 kan belastes med 15' date='5A ved normale varmeafledningsforhold. 75% af 15,5 er 11,625A og det er jo mere end 10A. Altså 13A er ikke gokendt.[/quote'']Nu ved jeg ikke om det var til mig eller Lars Nielsen, men jeg er helt enig med ham. I boliger må man gerne bruge 13A foran en 1,5mm2. Du kan se det i afsnit 801.433A i sb (tabel 801A).Dog holder jeg ved, som jeg tidligere har sagt, at man IKKE må sætte 13A foran sine 230V Output moduler. Min påstand er også blevet underbygget siden sidst det blev diskuteret, da der nu under tekniske data til 230V output moduler står FORSIKRING MAKS. 10A :whistle: 230V OUTPUT TEKNISKE DATA
    I følge sb6. Og det afsnit snakker om står der følgende: Tabel 801 A må dog ikke anvendes i følgende tilfælde:339– For kabler og ledninger, som kan forventes at blive belastet med en strøm, der overstigerhalvdelen af den højst tilladte mærkestrøm for den tilhørende overbelastningsbeskyttelse,i længere tid end 3 timer ad gangen.Note Det kan f.eks. forekomme ved anlæg til elektrisk rumopvarmning.– For kabler og ledninger, som er fremført tæt på ydre varmekilder på en strækning, deroverstiger 0,5 m.Note Det kan f.eks. forekomme, hvor varmerør og kabler er fremført i samme panel eller bygningshulrum.Dette vil sige at det er elektrikkeren som opfylde de krav. Og det kan han have lidt svært ved da han ikke ved hvad en forbruger vil sætte til sine stikkontakter. Og de disse tider skal der ikke man brugs genstande til at trække 6,5A i mere end 3 timer. Og så det ikke lovligt. Derfor kan det ikke lade sige gøre at lave en installation med 13A sikr. Selvom SB 6 siger noget andet.....
  5. Der tager du fejl... Du hentyder til 75% reglen' date=' som er danske forenklede regler til brug alle andre steder end bolig. I SB6 findes et fint skema over sikringsstørrelser kontra ledningskvadrat, til brug i bolig. I industri er der vedvarende belastning af installationen, dette forholder sig noget anderledes i en bolig ;-)Edit: i bolig skal du ikke tage højde for oplægning, varmeforholde osv..... Hvorfor ikke følge de simple regler der nu engang er udstukket i sb6?[/quote']Hvor i sb6 finder du omtalte skema. Sidst jeg var på kusus i sb for et par mdr var denne 75% regl nu gældende for bolig inst.
  6. Kan ikke lade være...Korrekt' date=' i bolig må 1' date='5mm2 maks forsikres med 13a. Alle andre steder afhænger det at varmeafledningsforhold, omgivelsestemperatur og samlet fremføring med andre kabler. Oftest benyttes 75% reglen (dansk forenklet regel), altså maks 75% belastning i forhold til varmeafledningsforhold, for at undgå varmeproblemer pga. andre kabler. Se evt side 184 og 187 i sb6...[/quote'']Ja selvfølgelig.. :cheer: Så er det derfor man normalt kun bruger 10A når det ikke er boliger. En 1,5 kvadrat må belastes med 15,5A ved normale varmeafledningsforhold, og når man bruger 75% reglen for at komme ud over besværlige beregninger om nærføring osv. må den kun belastes med 11,625A og deraf 10A sikring. Jeg havde da fået fat i lidt af det på kurset så. :laugh:
    Man kan ikke på nogen måde lave en alm bolig inst. Med 13A sikr. Der skal bruges 10A sikr. Og svaret på det kan du selv givet i at en 1,5mm2 kan belastes med 15,5A ved normale varmeafledningsforhold. 75% af 15,5 er 11,625A og det er jo mere end 10A. Altså 13A er ikke gokendt.
  7. Hej alle.Har lige et spørgsmål ang fuga ihc temperatur sensor.Jeg skal lave en inst hvor der er gulvvarme som der skal regulerers på. Er det så nok med sensor og en gulvføler som er monteret sammen.Eller skal de monteres hver for sig?

  8. Måske du bare skulle lade din elektriker lave det hele....For du har jo overhoved ikke styr på hvad du har gang i. Det er trods alt el du har med at gøre....Og der står man i lærer i 4 stive år....
    Bare fordi du har stået i lære i 4 stive år behøver ikke betyde at du ved ret meget om hvad der forgår indenfor el området. Selvom jeg er udlært elektriker' date=' har jeg alligevel allieret mig med en installatør i forbindelse med renoveringen af mit hus. Jeg har ikke arbejdet som elektriker i snart 15 år' date=' og da jeg var i branchen arbejdede jeg med indutri installationer, PLC styringerne og tele og data. Hus installationer er derfor ikke min spids kompetance.Jeg har stor repekt for at soylant gider prøve sætte sig ind i hvordan IHC virker, men som andre også har antydet, findes de fleste af svarene på hans spørgsmål allerede her i fora'et eller på LK's web site. Det giver dig imidlertid ikke ret til at overfalde ham på den måde som du har gjort.[/quote'']Nu har jeg så stået i lære i mere end 4år....Men det er en helt anden sag....Jeg mener ikke at jeg har overfaldet nogen....Bare sagt at han nok skulle lade sin elektriker om at udføre arbejdet.....Jeg arbejder os kun med PC,PLC,SRO og scada systemer til daglig....Derfor ved jeg godt hvordan man skuer et alm. hus installation sammen. Men undskyld hvis jeg har jogget noget over fødderne.....Beklager
  9. Måske du bare skulle lade din elektriker lave det hele....For du har jo overhoved ikke styr på hvad du har gang i. Det er trods alt el du har med at gøre....Og der står man i lærer i 4 stive år....
    ja man står i lære i 4 år' date=' men der er jo ikke noget galt i at spørge og være interreseret i hvordan tingene hænger sammen.[/quote']Har heller ikke sagt at man ikke man spørger og være interresseret.....Men når man begynder at snakke om 8 stk. 10A automatsikringer til 8 lampe udtag....Er man helt galt på den. Og så kan være nok så interresseret....Men man skal bare holde sig væk....Og lade fag flok om tingene.
  10. Jeg opfordre ikke til bruge sw uden licens. Fortæller bare at den findes i en demo version.Ang dit din wireless betjening og pir føler kan dette godt lade sig gøre....Pir føleren skal bare have kontakt sæt. Og din fjernbetjening kobler du op imod en et wireless relæ.Og vi er helt enige med at ihc er en billiger løsning.....Har bare sine begræsninger....Og det har man ikke i en plc.Det er et spørgsmål om pris og holdning....Og jeg personligt ville lave det med en plc.....Roder med det hver dag.

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok