Jump to content

sriis

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

sriis's Achievements

 1. Vi har ikke noget ønske om at udvide installationen, da vi nærmest ikke bruger dæmp-funktionerne, så indkøb af ny controller er ikke i vores plan. Der er i øvrigt ikke andet udstyr end hvad jeg nævner + IR modtager og LK remote. Så det er et meget simpelt IHC-setup. Årsagen er at der alligevel skal skiftes en række sprungne pærer, og så ville vi konvertere til LED, hvis muligt. De holder længere, bruger mindre strøm og lyser de leverer er fint til os. Derfor skal opgaven også ses som hvad der er muligt med simple midler. Sagt på en anden måde: Hvis ikke vi kan nøjes med at skifte pæren til LED og dæmpningen fungerer, så ryger der halogen-pærer i igen
 2. God idé! Det har jeg netop prøvet af, da jeg har nogle 4W LED pærer, som er dæmpbare. 1xLED (á 4W) + 6x20W Halogen = 124W: Virker fint og er tilfreds med LED-lyset. 7xLED (a 4W) = 28W: Giver kun et kort blink, og så slukker alle lamper. 6xLED (á 4W, dvs. 24W) + 1x20W Halogen = 44W: Samme som ovenstående. 5xLED (á 4W, dvs. 20W) + 2x20W Halogen = 60W: Så tændes lys og dæmpning responderer uden at køre helt smooth. Kan jeg dermed konkludere at jeg skal have fat i nogle pærer, som samlet yder ~60W? Så kunne et bud være 7x8W=56W. Det er så nogle pærer som er 2,5 gange kraftigere end hvad vi bruger i dag og vi har egentligt ikke behov for mere lys. Det undrer mig dog at jeg skal så langt op, når 400UNI går fra 25VA - 400VA. Tænker du det kunne være en model med 7x8W og så dæmpe dem ned til hvad der passer os?
 3. Tak for inputs! Når man tager i betragtning hvor lidt vi rent faktisk bruger IHC-setup'et, så vil vi i første omgang ikke opgradere det. Den 2-kanals lysdæmper + V3 controller er en investering på >6000kr så vidt jeg kan se.
 4. Hvis ikke jeg når minimumsbelastningen, kan jeg så bruge sådan en her? https://www.lavprisel.dk/lk-lysdaemper-led-komfort-60w-ihcsa-hvid-44220 Jeg kan læse mig til at LK 2-kanals LED lysdæmperen ikke er kompatibel med vores ældre IHC komponenter.
 5. Tak for svaret Lars. Skal jeg forstå det således at jeg ikke kan ødelægge noget ved at prøve med LED-pærer? Hvis jeg tager minimumsbelastningen for 400UNI for pålydende (25VA), så får jeg nok en udfordring ift at nå derop med det antal pærer som er koblet på, men jeg vil gerne prøve det af. Jeg ved at strømforsyningen fungerer med de dæmpbare LED-pærer, som jeg har købt til andre rum i huset, der kører udenom IHC.
 6. Hej! Vi har overtaget et hus med en ældre IHC-installation. Den består af: LK 24V Power (120 B 1061) LK IHC Output 24 (120 B 1021) LK Dimmer 400 UNI (25-400 VA) - styrer loftspots i stue LK Dimmer 400 UNI (25-400 VA) - styrer loftspots i badeværelse I badeværelset er der en kontakt, som kan skrue op/ned for lyset, mens stuen har et IR-modul m/fjernbetjening samt en tænd/sluk knap. Der sidder en masse spots i loftet, som pt. er halogen, og dem vil jeg meget gerne have skiftet til LED. I praksis bruger vi ikke dæmperfunktionen. Derfor følgende spørgsmål: Hvad er mine muligheder? Findes der f.eks. et LED-modul til en så gammel installation? Jeg kan læse i manualen til 400UNI at den ikke må benyttes med LED-spots. Er årsagen udelukkende at de ikke kan komme over minimumsbelastningen eller er der andre årsager? På forhånd tak!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok