Hop til indhold

Kmb

Members
  • Antal indlæg

    2
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Kmb's Achievements

  1. Kmb

    Hvilken retning??

    Hej. Ja kan godt tænke mig det tager tid. Det er som sådan også ok, det ligger også i mitcnuværende job. Jeg er ved at kigge på de forskellige løsninger og pt begrændser jeg mig til ihccaptain, openhab og hone assistant. De har jo hver især nogle fordele. Jeg spekulerede på om de internt kan udveksle informationer? Blot hvis jeg nu valgte at bruge to eller tre af dem. Jeg fik at vide at home assistant havde mulighed for at programmere sine egne rs485 modbus signaler - men mon det passer?
  2. Kmb

    Hvilken retning??

    Hej alle Jeg har nu besluttet at jeg vil i gang med Raspberry og kunne godt bruge lidt gode råd da jeg aldrig har prøvet det før (har erfaring med plc'ere og pc'ere osv - men Raspberry ikke så meget) 1) Hvilken Raspberry skal jeg købe? Tænker det bare skal være den største og vildeste for man kommer vel altid til at mangle resourcer på et tidspunkt. Hvilke ting skal man bruge for at være i gang mht tilbehør osv? 2) Er der et sted en nem forståelig beskrivelse af selve systemt omkring Raspberry? Gerne grafisk. Hvilke udvidelsesmuligheder har man og hvilke vil spærre for hinanden osv? Har slet ingen fornemmelse for det pt. 3) Jeg tænker der skal køre noget Home Assistent på den - skulle der være nogen problemer? 4) Jeg tænker jeg på et tidspunkt skal have en mulighed for at tilgå den via en skærm på væggen. Hvordan løses det nemmest? Som udgangspunkt havde jeg håbet en Ipad kunne agere skærm og tastatur (eller en android tablet) - men kan det lade sig gøre overhovedet? 5) Jeg skal køre RS485 modbus via enheden op imod et ventilationsanlæg (det skal jeg bruge Home Assistant til ) - hvilke hardware enheder anbefaler i til det brug? usb dongle med RS485 og evt. hvilken? 6) Jeg skal ligeledes kommunikere med IHC. Det sker vel bare via enthernet antager jeg? Men hvilket program??7) Mht til IHC, hvad er så den rigitge løsning mht. program på Raspberry'en? Jeg vil gerne bruge noget der blot kan hentes næsten færdig, da tiden til programmering ikke er så stor. Hvad understytter bedst og hvad er nemmest at have med at gøre? Det kan være LK selv har gjort forarbejdet på en eller anden platform? Dels er der problemmatikken omkring selve interaktionen mellem IHC og brugeren (via den skærm på væggen jeg snakker om) men mindst ligeså vigtigt er det at finde en god løsning så IHC'en kan styre andre ting via Raspberry'en. Hvilke løsninger er bedst? 8) Og så måske lidt mere specifikt: Jeg skal styre et Nilan ventilationsanlæg CTS 602. Det er det jeg tænker at RS485 modbus og Home Assistant skal bruges til og det skal så vises på skærmen, hvor man gerne skulle kunne styre og ændre osv. Men - er der nogen af jer derude som syntes jeg skulle vælge en anden løsning? Stadig gerne på Raspberry'en dog. Men måske andet program eller noget? Jeg har ikke et behov for selv at programmere det - jeg har rigeligt andet at lave - så hvis der er nogen af jer som allerede har en flot løsning der kører op imod Nilan 602 og i er villige til at dele / sælge en kopi - så sig endelig til (-: På forhånd tak for jeres input - dem bliver jeg rigtig glad for - og hvis der er noget jeg har glemt at spørge om så giver i den bare gas. Hvis der er nogen der har behov for en email i forbindelse med ovenstående så er den kim.mikael.bork@gmail.com Med venlig hilsen Kim Mikael Bork
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok