Hop til indhold

oSon

Members
  • Antal indlæg

    15
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

oSon's Achievements

  1. @Kandersen: Det var jo nedslående, men tak for dit gravearbejde. Det er lidt ærgerligt/barokt, at IHC NetBasic installationen ikke er kompatibel med YouSee's tv-boks - eller omvendt. For det betyder i praksis vel, at en tv-boks skal have ført både tv-signal/coax plus netværkskabel frem som separate kabler. Og hvor mange nybyggede huse eller lejligheder, hvor ejeren ikke selv har haft indflydelse eller dybt teknisk kendskab til teknologien, har egentlig det? Og hvad kan man så bruge en Triple Play Splitter til? At begynde at trække nyt synligt netværkskabel i et nybygget hus ligger vist ikke ligefor her på matriklen. Hvorfor vil du ikke anbefale at køre WiFi? Det er sådan, jeg har kørt indtil nu som eneste mulighed. Der er ikke den store datatrafik her i huset, så jeg har ikke bemærket nogen begrænsninger.
  2. @Kandersen: Jeg er nysgerrig - patchkabel (korepar?, ben?, skærm?)? Og hvordan teste?
  3. @Lars1: Den stationære pc siger 100 Mbits , uanset om den får et alm. patchkabel direkte fra routeren, eller alm. eller IHC patchkabel via vægudtag (men med skam at melde er den nok ved at være 10+ år!!). Men laptop'en siger 1 Gbits (1000 Mbits) med et alm. patchkabel direkte fra routeren, men kun 100 Mbits med alm. eller IHC patchkabel via vægudtag. Det må vel indikere, at den faste installation mellem IHC BasicUnit'en og RJ45 udtagene ikke tillader 1 Gbits, men kun 100 Mbits? - og forudsat, at der ikke er forbindelsesfejl i den faste installation?
  4. @Kandersen: Det lyder interessant. Jeg afventer. Tak for din tålmodighed :-)
  5. @Kandersen: Det drilske er jo, at Humax boxen ser ok internet forbindelse, når jeg trækker et langt standard patchkabel direkte fra YouSee routeren og til boxen! Frikender det ikke tv-boxen?
  6. @Lars1: Tak for din tålmodighed. - som jeg skriver, er alt koblet fra undtagen Splitter med alle originale kabler, Humax tv-boxen og HDMI forbindelsen til tv'et. Jeg kan ikke finde noget omkring Humax YS-4000 og data for netværks interface. Ville det ikke være underligt, hvis sådan en standard tv-box var sat til/designet til mere end 100 Mbit/s? Stationær pc'en siger i øvrigt for LAN forbindelse: internet via IPv4-forbindelse og hastighed 100 Mbps. Jeg er efterhånden ved at have mistanke til fejl i den faste installation mellem IHC BasicUnit'en og RJ45 udtagene.
  7. oSon

    IHC Net Basic patchkabler

    Jeg har ikke anden data, end det, der er stemplet på kablerne: "Schneider Electric LexCom Home Performance / IHC Net basic Data Patch cord Length 1M 37/17 021". Jeg har to IHC kabler, og det andet er stemplet tilsvarende, dog ender det på "029". Ligner det parts nr.?
  8. @Martin: Hvilket kabel? Det lange direkte patchkabel? Der er internet til pc/laptop på alle udtag, og via splitter, og direkte fra router, og det uanset patchkabel type og længde. @Lars1: Du siger: "Hvis begge enheder -----". Hvilke enheder? Alt er pillet fra, så kun Triple Play Splitter er tilsluttet et vægudtag. Bredbåndsabonnementet hos YouSee hedder 50/10 Mbit/s og leverer i praksis på et tilfældigt vægudtag ca. 58/12 Mbit/s. Mine enheder er en stationær pc og et tv via tv-box. Det er måske ikke det, du mener med "enheder". Du må gerne prøve at forklare, men på forhånd: Jeg er bestemt ikke it-nørd ;-)
  9. @Martin: YouSee specificerer ikke noget vedr. netværk. Eneste krav er, at ved wi-fi forbindelse skal router køre 5 GHz, hvad det også gør. Det direkte patchkabel, der fungerer, som jeg skrev, er et gammelt cat 5E på 10 meter.
  10. oSon

    IHC Net Basic patchkabler

    Det har jeg så ikke haft, men har prøvet nu med telefon og pc via splitter. Begge virker, og det uanset om patchkabel fra splitter til pc er no-name eller IHC/LK! (Jeg har i øvrigt en anden tråd, hvor jeg spørger om input omkring mystik i kombinationen IHC Triple Play Splitter og YouSee tv-box) Men det bliver vildere endnu: Alle patchkabler mellem IHC BasicUnit og YouSee router afbrudt, og intet tilsluttet noget RJ45 udtag. Tlf. ledning mellem IHC BU og router også afbrudt. Hvis derefter pc forbindes med et no-name patchkabel (jeg har prøvet tre forskellige) til vægudtag og tlf. ledning forbindes mellem IHC BU og router får jeg den blinkende lampe i routeren. Med et IHC/LK patchkabel mellem pc og vægudtag er der ikke blink i tlf. lampe - og stadig uden patchkabler mellem IHC BasicUnit og YouSee router! Hvad siger du/I så? Jeg har ikke splittet den faste installation ad for at checke termineringer og skærmforbindelser.
  11. Situationen er: Nyt hus med IHC NetBasic og med kabler ud til 6 stk. RJ45 udtag i de forskellige rum. YouSee coax ind i huset, YouSee kabelmodem/router, coax splitter funktionen i IHC NetBasic'en udnyttet til at føre coax til routeren, ledning for fastnet telefoni mellem IHC NB og router, alm. patchkabler mellem IHC NB og router. Alle seks RJ45 udtag leverer Tv, internet og tlf., som de skal. Problemet er: Når jeg installerer IHC Triple Play Splitter på et af RJ45 udtagene og forbinder til YouSee tv-box (Humax YS-4000) med alle de korrekte IHC/Schneider kabler, så kan tv-boxen ikke se internet netværk. Hver af de tre udgange på splitteren kan levere - som de skal - TV direkte til tv'et, internet til computer og forbindelse til fastnet tlf. Tv-boksen, som jo skal have både tv-signal og internet forbindelse, fungerer korrekt, når jeg sætter den op til internet via wi-fi. Og - for at det ikke skal være løgn - så kan tv-boxen godt se internet, når jeg trækker et direkte patchkabel fra router til tv-box. Er der nogen, der har gjort samme erfaring, eller som har et godt bud på, hvad pokker der giver den inkompatibilitet? Jeg kan selvfølgelig bare leve med en wi-fi opkobling, men YouSee anbefaler fast forbindelse til netværk. At spørge YouSee om råd er jeg bange for er håbløst. Jeg har tidligere spurgt dem omkring IHC - øhh hva'?
  12. oSon

    IHC Net Basic patchkabler

    Jeg ved ikke, om tråden her er "visnet", men jeg prøver alligevel: Det nye hus er taget i brug, og jeg brugte generelt alm. RJ45 patch kabler. Vi er så gammeldags, at vi stadig har fastnet tlf., og det viste sig, at når patchkablet mellem vægudtag og computer var et alm. patchkabel, så blev fastnettelefonen blokeret/død, og tlf. lampen i (YouSee)-routeren blinkede, som når telefonrøret bliver løftet. Den konflikt stoppede, da jeg brugte de specifikke IHC/Schneider patchkabler. Men mellem IHC Basic Unit og router var det hip som hap, som du/I skriver.
  13. oSon

    IHC Net Basic patchkabler

    Tak, tak, allesammen. Jeg har jo forlængst få svar på mit oprindelige spørgsmål, men snak endelig videre . Det bidrager altsammen til forståelsen. Mvh Ole.
  14. oSon

    IHC Net Basic patchkabler

    Tak allesammen for jeres respons. Essensen må være, at kabler mellem switchportene og Net Basic'en ikke behøver at være specifikke "IHC Net Basic patchkabler", men kan være standard "no-name". @Peter H.L.: Ja, Wattoo's originale IHC kabler kan jeg heller ikke finde billigere andre steder - men super billige ...?? Hvis ikke det er LK, der fremstiller og markedsfører IHC produkterne, man skal spørge, hvem pokker er det så? De har med deres Net Basic noget, der ligner en platform, som slutbrugeren kan bygge videre på på forskellige måder. @Lars1: Tak for klart svar. Jeg kan ikke støve noget alternativt kabel op. Du har vel ikke et link eller navn? Net Basic'en har 8 porte, og YouSee switchmodemet har 4 porte. "Personligt vil jeg dog erstatte IHC Net basis boksen med en pæn PDS patch box." ......Her er jeg vist stået af! Men skal det forstås sådan, at du vil flå de 8 netværkskabler, der nu er distribueret ud til 8 stk. RJ45 udtag, ud af Net Basic'en, sætte RJ45 stik på og lægge dem ind på en ny pæn PDS patch box? Det er nok ikke det, der står højst på to-do listen lige nu . @Lars J.: Ja, jeg så også, at Net Basic er på vej ud. Men det var en "take it - or take it" situation. Du siger: "Der er ikke ret mange der anvender coax internt i huse nu om stunder". Nej, det er vel det, Net Basic kablingen er en erstatning for. Man kan vel sige, at rent fysisk ligger der nu PDS kabler fra ét centralt punkt - Net Basic'en i bryggers - til 8 stk. RJ45 udtag? ....eller hvad?
  15. oSon

    IHC Net Basic patchkabler

    Fra midt i februar bliver jeg - den forhåbentlig glade - ejer af et nyt hus bygget af Lind & Risør. Der er lagt et YouSee coax kabel ind, og huset leveres med Net Basic unit og distribution ud til 8 stk. RJ45 udtag. Indtil nu ret grøn mht. til IHC har dette forum været en stor hjælp til at få lidt indsigt i, hvad det hele går ud på. Jeg er rimelig skuffet mht. LK's evne til anskueliggøre for os almindelige slutbrugere på simpel vis, hvordan kabelmodem/switch - som jeg vil tro, de fleste private kunder får - med 4 porte og fastnet kables op til Net Basic'en. Og spørgsmålet: - Det eller de (op til 4) patchkabler, der skal lægges mellem swicthportene og Net Basic'en skal iflg. LK være specifikke "IHC Net Basic patchkabler", der koster en middelsvær formue. I indtil flere tråde i dette forum har der været skrevet (i hvert fald af Claus Frederiksen, der i øvrigt skriver dejligt klart og forståeligt), at man skal bruge "almindelige RJ45 patchkabler". Er det hip som hap?
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok