Hop til indhold

Niluan

Members
  • Antal indlæg

    26
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Niluan

  1. Hej IHC-User.

    Jeg hjælper en kammerat med udvidelse af hans IHC installation, efter han har opført tilbygning.

    Hans eksisterende installation er med en V2 controller, og tilbygning bliver med V3.

    Men har simpelthen udfordringer med noget så simpelt som 1.2.04.e Trådløs / Bus lysdæmper.

    Jeg har forsøgt at programmere det med Touch som resterende af huset er med. Men kan simpelthen ikke få noget til at virke med V3.04.72.03. Alle vejledninger (F1) bliver også opsat med hhv. tryk til tænd/regulere op og sluk/regulere ned. Er det ikke muligt at anvende touch funktion længere?

    Det skal siges, at det er MEGET lang tid siden, jeg sidst har rodet med IHC. :lol:

  2. 10 timer siden, Henning Pedersen skrev:

    Har ikke lige Visual ved hånden, men søg efter en blok der heder noget med følg/inverter. Indstiller du blokken til følg, har du kontrollys. Indstilles den til inverter, har du ledelys. 

    Mange tak for svaret! Lige hvad jeg var på udkig efter. Må være lidt mere grundig når jeg kigger efter ting i IHC visual. :D

  3. Hej alle brugere! :D

    Jeg er arbejdet på det første IHC projekt, siden anden/tredje hovedforløb.
    Jeg er på udkig efter en simpel funktionsblok, der kan benyttes til søge-/ledelys.

    Har kigget downloads igennem, hvor jeg ikke rigtigt syntes der gemte sig en.
     - Kan selvfølgelig også blot være fordi at jeg er blind ;)

    Men håber at der eventuelt er en som ligger inde med en funktionsblok,
    som jeg ønsker eller ved hvor der kan findes en. 

    På forhånd mange tak for hjælpen, og tålmodigheden. :D

  4. Hej alle brugere! :)

    Håber der en en venlig sjæl, der kan hjælpe mig med finde min fejl. - Har programmeret mit første IHC projekt efter andet/tredje hovedforløb.

    og bøvler meget med "sluk alt" funktionen. Har både benyttet mig af scenarier, og "off puls" til "sluk alt" funktionen, men no matter what,
    så kræver det to tryk, for at tænde lyset igen efter brug.

    Hvad gør jeg forkert? :)

     

     

    IHC.vis

  5. Hej alle brugere! :)

    Håber der en en venlig sjæl, der kan hjælpe mig med finde min fejl. - Har programmeret mit første IHC projekt efter andet/tredje hovedforløb.

    og bøvler meget med "sluk alt" funktionen. Har både benyttet mig af scenarier, og "off puls" til "sluk alt" funktionen, men no matter what,
    så kræver det to tryk, for at tænde lyset igen efter brug.

    Hvad gør jeg forkert? :)

     

     

    IHC.vis

  6. 1 minut siden, Henning Pedersen skrev:

    1M dæmperne er desværre ikke så gode til LED som Ø80 i HW2 udgaven.

    Prøvede kort at tjekke på DimmerTool fra Schnieder. Der virker det da som om de kan dæmpe alle pære fra Osram, så er der da alligevel nogle muligheder. Men har selvfølgelig ikke erfaring med dette. Stort set det første projekt som jeg skal lave fra bunden med IHC. Så det bliver en sjov "udfordring". :)

  7. 2 minutter siden, Henrik Stisen skrev:

    Så vidt jeg har læst mig frem til ja, men eneste erfaring ejg har med IHC Wireless dæmpere er at ejg har bygget en ind i min spisebordslampe sammen med et IHC wireless relæ, for at kunne styre forskellige lysscenarier. Det er de 2 gamle gadelamper som stod ved min grund før de blev til LED, så der er bygget blærrerøvs LED ind som oplyser kuplen, alm. LED pærer til belysning og så er den originale gadebelysning selvfølgelig bevaret. Det hele kører med direkte parring på et fuga wireless med relæ, men det fremgår af materialet at det med controller kan køre som de andre.

    Men igen! Ingen erfaring heri, så ingen garanti.

    Der bliver kælet om detaljerne hos dig. 

    Man kan håbe at der nogle af de andre der har erfaring med det, så man kan vide hvad der skal benyttes.

  8. 4 minutter siden, Henrik Stisen skrev:

    Men undrer mig lidt endnu, hvorfor bruger man ikke 1M Fuga wireless dæmpere, kan de ikke det samme? De er bare så meget pænere og nemmere at placere ved tavlen. Og så er de også 100kr billigere.

    Det er et godt spørgsmål, har de præcis samme funktioner? Altså er det muligt at benytte scenarier? Kan de også dæmpe største delen af LED pære?
    Hvis der svares ja på disse tre spørgsmål. Så ville jeg da også klart syntes at de ville være flottest at sætte op.

  9. 14 minutter siden, Henrik Stisen skrev:

    Så er jeg med på ø80 delen, har aldrig monteret dem. Det giver meget mere mening når der er klemme bagpå også :-) 

     

    Ja det er sgu en fed følelse at aflevere en tavle man inderligt er tilfreds med og stolt af, og det er en drøm at komme ud i en fremmed tavle hvor den som lavede den gik op i det, og ikke bare skjulte sit sjusk bag frontplader.

    Og fremtidssikring er et must i min verden.

    Anekdote:
    I mit allerførste hus var der noget telefoni (den gang brugte man fastnet endnu) som kunden absolut ville have et specifikt sted, tiltrods for at jeg påpegede det ville betyde at alt telefonsamtale foregik foran fjernsynet. Men han ville og han fik. Jeg trak så et ekstra kabel et sted hen jeg mente var optimalt hvis nu han fortrød. 2 måneder efter aflevering ringede han for at vi skulle flytte telefonen, og han vidste også det måske ville blive dyrt da vi nok skulle afmontere hele køkkenet for at trække kablet. Jeg kørte der ud, genfandt min markering, borede et hul trak kablet ud og monterede telefonen :-) En af livets små glæder at efterlade ham den dag.

     

    Kanon. Mener at der findes et "ekstra" låg til de underlag, så man faktisk ikke kan se selve "lampeledningen". Men syntes ikke umiddelbart at jeg kan finde dem, men har set flere billeder hvor det blot er et hvidt rundt lampeudtag med dæksel på.

    En fornuftig historie, så kan man rigtigt gå hjem med god selvtillid. 

  10. 21 minutter siden, Lars1 skrev:

    Well. Hr og fru Jensen må kun skifte en stikkontakt hvis den er uden jord, alt andet el arbejder kræver en autoriseret installatør, så der er ikke rigtig nogen grund til at gøre en IHC tavle hr og fru Jensen venlig.

    Ø80 lampe udtag har klemmer på bagsiden så man kan forbinde flere lampe udtag til den samme Ø80 dimmer. Derudover findes der et underlag så du kan monter Ø80 lampeudtag ved siden af tavlen. Der findes ingen underlag så de kan monters i tavlen. 1M dimmerne kan monters i tavlen med de rigtige underlag, men som med alt andet wireless materiel, skal man holde afstand mellem dem af hensyn til den wireless kommunikation.

    Minimums belastningen på LK IHC wireless var i de gamle wireless dimmer 5W. Hvad den er idag ved jeg ikke da jeg ikke har nogen af de nye dimmer. 50W som minimums belastning har jeg aldrig hørt om.

    Der ingen der siger at tavlen bliver gjort Hr og fru jensen venlig, men nærmere at man afleveret noget man kan være stolt af, og der er så fremtids sikret som man nu engang kan gøre, så det er sjovt som elektriker at komme og lave ændringer i programmet, og hvis der eventuelt skal laves ændringer i selve installation. :)

  11. 39 minutter siden, Henrik Stisen skrev:

    I min verden var en IHC tavle helt optimal som en industri eltavle me dklemmer osv., dog ikke særlig hr. og fru Jensen venlig.

    Hvordan monterer i en ø80 lovligt i tavlen? Har den ikke kun udgang på "forbrugersiden", her kan man jo ikke montere installationskabel. Jeg vil mene at wireless 50x50/1M Fuga moduler vil være både det pæneste og så vil man lovligt kunne køre installationskablet direkte i. Hvis man monterer dem i underlag kan man placere dem så de ser pænt ud og ikke nær så voldsomt som ø80.

    Er der noget jeg misser i forbindelse med ø80 udtag, har de også klemme på bagsiden til belastningen/lampen?

    Er der på nogen måde behov for tryk i tavlen, kan man vælge 50x50/1M wireless dæmpere med tryk, men ellers er de lidt billigere uden.

    Funktionsblokken er lavet til min bror, som havde et kip-relæstyret hus der skulle opgraderes til IHC, og dermed var alle kabler i tavlen. Servodan var dengang markant billigere. Udgangsmæssigt bruger vi ved ham kun 1 udgang pr. dæmper, samt en fælles sluk alt. Ja det er lidt "fusk" med flere ting på en udgang, men alle de lys han dæmper skal være med i sluk alt. Sluk alt bruger vi faktisk mest til hvis vi har lavet om i hans tavle til at nulstille funktionsblokkenen, for reelt kunne vi bare bruge sluk indgangen på funktionsblokken, da den så ved om den skal pulse for at slukke (den husker om lyset er tændt eller slukket). Så reelt kan man nøjes med en udgang pr dæmper her.

    End sidste ting der gjorde valget faldt på servodan var at de har 2 indstillinger for LED og kan gå ned på at drive kun en LED pære, dengang oplyste IHC Wireless Datablad at de ikke kunne gå ned under ca. 50W hvis jeg husker korrekt. og 50W LED er en del lys over et spisebord.

    Syntes bare at det er rart som elektriker at komme til et tavle, der er til at arbejde videre på. Derfor gør jeg også tavlerne fremtids sikret, også bare fordi at sådan et færdigt resultat er lækkert i mine øjne.

    Når der tales om Ø80 lampeudtag ved tavlen, så er det at der bliver sat et underlag op ved siden af, kablet til de enheder der nu engang skal dæmpes, bliver monteret som en lampe. Altså på afgangs siden. :)

  12. 5 minutter siden, Kandersen skrev:

    Prisen er også svær at sluge, når det gælder de trådløse dimmere. Men i nogle tilfælde så har man brug for en funktion, som bare er betydelig nemmere med en trådløs dimmer fremfor en fortrådet. I dag tog jeg selv skridte og udskiftede en Uni400 dimmer med en trådløs (Uni250), fordi jeg havde behov for PIR styring. Og det er bare ikke nemt med en fortrådet dimmer, og slet ikke fleksibelt. Enten skal man fortråde mem1 og 2, eller så skal man ud i at selv lave en Fb som måske/måske ikke kan det. Jeg tog den hårde løsning, ud med uni400 og ind med en uni250. Og nu er der fuld pir styring på, samt ordentlig styring af lyset/dimmeren. 

    Hvis jeg skulle bygge nyt i dag, så ville jeg ikke være i tvivl. 
    1. Alle kabler SKAL ende i tavlen.
    2. Alle kabler SKAL afsluttes i klemmerækker. 
    3. Alle dimmere skal være trådløs, (og helst ø80) medmindre det er "sekundær" belysning, såsom fx udendørslys. Der kunne man godt argumentere for fortrådet dimmer. 

    Pkt.1 og 2 er ekstrem vigtige, efter min mening, da det er dem som bla er med til at gøre, at fremtidige ændringer bliver en ren leg. Ydermere så er der langt mere overblik og nemhed i det, hvis man fx vælger at droppe IHC og finde på noget andet. 

    Jeg prøvede også så meget som muligt at få skubbet kunden over på at der skulle benyttes trådløs dimmer. Forhåbentligt blev kunden overtalt.

    Jeg har bevist også forsøgt at ende alle kabler i tavlen, nogle steder benyttet flere ledere end nødvendigt, så man eventuelt kan ændre på installationen i fremtiden.

    Jeg er også stor fan af at afslutte alle kabler i klemmer, så man nemt kan ændre på installationen i fremtiden, hvilket i mine øjne er godt givet ekstra penge. 

  13. 1 minut siden, Henning Pedersen skrev:

    Held og lykke med mødet, fokuserer på funktioner, muligheder og fordele ved wireless. Syntes virkelig at kunden skyder sig selv i foden ved at være "nærig".

    Mange tak Henning.
    Vil se om jeg kan overtale kunden. Som Lars forklare, så bliver der benyttet mange outputs til udnyttelse af Servodan dimmer. Så i sidste ende, vil prisen formenligt mødes i nogenlunde samme prisklasse. :)

  14. 9 minutter siden, Henning Pedersen skrev:

    Hvis tavlen ikke placeres i teknikrum eller bag låger, kan vi hurtigt blive enige om at helhedsindtrykket af en IHC tavle kan blive voldsomt. Kunden får dog så mange flere muligheder med en Wireless, min erfaring er da også at mange er villige til at betale for disse fordele. Med en Wireless kan du f.eks. tilbyde kunden forskellige lysniveauer, alt efter om det er "Dag" eller "Nat", du kan også tilbyde forskellige stemnings niveauer i køkkenet, stuen eller andre rum, samt en lækker betjening via Apps til telefon og iPad - men det ved du sikkert allerede. :)

    Jeg har efterhånden hjulpet mange installatører med planlægning og programmering af IHC installationer. I rigtig mange af disse installationer har installatøren vundet tilbudsrunden med et simpelt IHC setup, som efter en grundig afklaring af kunden er resulteret i et langt mere tilfredsstillende projekt, som selvsagt også blev dyrere.

    På min hjemmeside www.i-bi.dk kan du finde inspiration til mange af de funktioner en IHC installation kan indeholde.

    Nu gemmes tavlen heldigvis forholdsvis, så umiddelbart vil det ikke skade udseendes missægt, men der er lidt plads mangel, hvor tavles skal placeres. Skal forbi kunden i dag, så vil jeg vende det hele med ham. Ville også selv vælge at benytte mig af de trådløse, så der ville være fuld udnyttelse, men som sagt så tænker kunden meget på prisen. :)

    7 minutter siden, Lars Jacobsen skrev:

    Hvis man ser bort fra Henriks forsøg på at styre en dimmer uden at benytte mem. indgange, så vil en standard LK tavlemonteret dimmer kræve 4 outputsignaler for fuld kontrol. Så ud over de 8 dimmere i tavlen vil det også kræve 4 outputmoduler. Det fylder nok samlet ligeså meget som de 8 wireless dimmere placeret i løse underlag eller i en BR kanal op og ned af tavlen.

    Hvordan vil du benytte en BR kanal til dette? Findes der noget tilbehør der gør det muligt at montere Ø80 lampeudtag som er godkendt? :)

  15. 1 time siden, Henning Pedersen skrev:

    Der er intet til hindre for at placere Wireless dæmpere ved tavlen, det er nærmest standard i dag. LK har endda lavet et underlag til Ø80 lampeudtaget.

    Med en placering ved tavlen, og antennen, slipper ud også for signalerproblemer og får let ved at linke produkterne til programmet.

     

    Det er korrekt, men hvis der skal benyttes 6-8 dimmer, så kommer det til at se voldsomt ud ved siden af tavlen. Udover udseendet så er prisen også noget anderledes. Hvis nu servodan dimmeren, kan benyttes til de praktiske funktioner. Men korrekt, at det trådløse lampeudtag er noget mere brugervenlig og funktionelt. :)

  16. Tak for svaret Henrik.

    Jeg er ved at forberede lidt til en ny IHC installation i et parcelhus.
    Hvordan fungere opsætningen af Servodan dæmperen, hvordan skal den kobles til IHC? :)

    Jeg vil tage et kig på funktionblokken "Slut Alt",
    da dette uden tvivl er en af de funktioner der skal benyttes. :)

  17. Jeg er forholdsvis nybegynder inden for IHC, og har et par kursus, så forstår programmeringen m.m. - Men har endnu ikke prøvet at arbejde med Niko Servodan dæmper i samarbejde med IHC. Så er interesseret i at vide hvilken blok der er snak om? :)

    På forhånd, mange tak for jeres tid. 

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok