Jump to content
IHC-User.dk

Peter Holm Larsen

Members
 • Content Count

  428
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Peter Holm Larsen last won the day on January 6

Peter Holm Larsen had the most liked content!

About Peter Holm Larsen

 • Rank
  Tekniknørd :-D

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mener også nogle har lavet det, sådan at et statustryk lyser med en diode når strømmen er lav.
 2. Hvad giver du ca for Lks pir - vil du oplyse det?
 3. Skal nu endelig til at renovere vores badeværelse. Findes der en tagventilator fx Ø160 som kan styres afstighedsmæssigt evt via stryrboks af IHC, så hastigheden kan justeres op og ned afhængig af fugtniveauet i rummet?
 4. Jeg har en kammerat der også bruger de tapenumre - udfordringen synes bare at være at da det ofte mindre installationer med numre fra fx 01-39, så løber nummer 0, 1, 2, 3 hurtigt op, mens han har store mænger 4-9 tilbage.
 5. Jeg er da enig i der er flere ting der er smartere med Visual - men som helt begynder via Ihc term mere intuitiv og simpel til den meget simple programmering - som KIP mv. Jeg skal snart igen igang med at løbe min programmering igennem fra end til anden da jeg også er blevet lidt klogere på hvordan man programmerer. Var der nogle der ville prøve at vise mig deres programfil så jeg kan sammenligne med om jeg gør nogle ting helt galt. Jeg er stadig i tvivl om et issue som driller mig og som jeg ikke synes at have den optimale løsning på. Issuet er jeg enkelte steder har fx 4 tryksteder der går parallelt til samme inputingang og fx 4 lampeudtag/stikudtag der går med hver sin leder til samme udgang - fordi ja - pga jeg løb tør med 128 ind og udgange. De 4 lampeudtag er placeret i forskellige rum og tænder alle dermed samtidigt. Jeg har oprettet hvert lampeudtag for at kunne dokumentere kabelfæring, farve mm2 mv. Så når jeg aktiverer en udgang skal 4 lamper tænde og jeg ville gerne kunne se alle 4 output lampesteder gå On eller OFF. Men det driller meget - men hvordan ville i løse det. Ved jeg nu er off tipic, sorry.
 6. Nu bliver jeg lidt forvirret på dette forum. Har spurgt for mange måneders siden om køb af Appen - og fik den gang oplyst fra flere, at den på ingen måde var pengene værd! ...... er der sket udvikling med Appen, eller er der nogle der bruger den - men tilfredshed - bare lidt evt.
 7. Okey - det synes jeg så er hurtigt. Men enig hvis du har kunne sætte ca 100 indgange og udgange op på 20 min op programmere det - så er det godt gået - det kunne jeg slet ikke.
 8. Men det er ikke bare lige - den gamle term-Ihc var oppe at køre på 20 min - det kan du slet ikke med visual.
 9. Hvorfor når du har på fornemmelsen, at det er den elektroniske transformator som giver problemer, det så ikke er den du skifter, og i stedet hopper over og skifter lampeudtaget. En transformer er tilmed meget billigere at skifte. Det er jo ikke en kunde du er ude hos, så du kan ligeså godt fejlsøge billigst muligt - er iøvrigt også god stil, over for kunder.
 10. Sender den løbende impulser og fugtniveauet og ikke bare en On/OFF impuls?
 11. Ja, også den jeg har kigget på - bare i tvivl om man kan få en hygrostat til at give forskellige impulser om der er lide eller meget fugtigt.
 12. Jeg skal igang med et totalt badeværelsesrenoveringsprojekt. Ville der gerne have en fx en tagventilator, og at den automatisk kunne styres til at køre op og ned i sugehsstighed afhængig af fugtighed i badeværelset. Nogle der har erfaring om man kan få en hydrostat til at give forskellige impulser til controlleren afhængig af målt fugtighed og der derefter kan omsættes til at ventilatoren kan skifte hastighed. Hvilken ventilator kan i fald og hvad kræves af styring mv.
 13. 20 stk svagstrømstryk a 10 stk parsnoede ledninger giver 200 ledningsender - eller 100 parsnoede. 80 stk vægudtag/stikkontaker af max 3 ledere hvis 240 ledningender. Ville nok selv anvende 5 leder kabel og sløjfe hvert kabel til 3 - så er det 27 kabler af 5 ledere i alt 125 ledningsender. Så der er meget langt til 800 ledningsender. Men enig i at dimensioneringen er afgørende. Der har en alm bruger behov for hjælp. Fx til følere på vinduer om de er lukkede, følere på dør om de er låst. Pir og temperatur, fugtighed, CO2, lækagesensorer, flow målere. Vi har selv et hus på 230 m2, der er 140 lampeudtag/stikkontaker, 35 svagstrømstryk - og stadig har vi for få visse steder.
 14. Det er jo meget afhængig af hvor meget du kan aftale dig frem til at udføre selv. En god tommelfingerregel, er at det tager max ca. 10 minutter at montere et svagstrømstryk, vægudtag eller stikkontakt. Det burde give max 20 timer eller 3 dages arbejde. 3-4 dage yderligere til at opsætte tavle om montere tavler og 2-3 dage til programmering. Så ca. 9-10 dages arbejde af ca 5.000 kr. pr dag - giver det ca. 50.000 kr. max. Så kan du næsten selv regne dig frem til komponentprisen herunder kabler. Tænker du sagtens kan finde en elektriker hvor du kan trække kabler ud til udtag og tavle. Lav en opstilling inden og vis elektrikerne, så i er enige om kvaliteten af dit arbejde er godt nok - og mærk det op! Burde ikke give problemer med at installere svagstrømstryk selv - så er der lidt besparelse der. Udfordringen er næsten altid dårligt opmærkede ledninger. Tænker det vil være at foretrække at lave en aftale på timebasis, så har elektrikerne ingen risiko. Hvis I aftaler du trækker kabler selv, så aftale også hvad krav er til træk, og få elektriker til at godkende trækket.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.