Hop til indhold

Bjarne H Christensen

Members
  • Antal indlæg

    10
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Profile Information

  • Gender
    Male

Bjarne H Christensen's Achievements

  1. Funktionen af 1-10v converteren, gjorde der måtte laves lidt om. converteren slukker helt for 1-10v signalet, når styringen kom under 8%. Dette betød motorventilen ikke lukkede, når styringen satte niveauet til 0% Der er nu indsat en tællertid, således motorventilen får tid til at lukke. Temperatur styring (trinløs regulerings termostat).ifb
  2. Tror jeg har fået det til at virke. Temperatur styring (trinløs regulerings termostat).ifb
  3. Jeg har rettet den Fb til, som var i denne tråd. Selv justeringdelen virke nu fint til mit brug, når jeg kører en simulering. Jeg har prøvet, at lave en pumpe og ventilmotionering i den. Dette kan jeg ikke få til at virke. Jeg er slet ikke stærk i programmeringen, så håber der er en behjælpelig sjæl, som kan fortælle mig, hvad der er galt. Temperatur styring (trinløs regulerings termostat).ifb
  4. Hvis det ikke kan virke med output modulet, så er det en konverter og dimmer, som jeg må få fat i.
  5. Nu er selve elektriskedel i systemet færdig. Nu mangler jeg blot en functionsblok til styring af det. Systemet består af følgende komponenter: temperaturføler i udsugningskanalen temperaturføler i indblæsningskanalen 2-vejs motorventil 1-10 V cirkulationspumpe tilsluttet IHC 230 V outputmodul 1-10 v LK outputmodul Jeg har hentet den functionsblok ned, som ligger på denne side, som kan styre fremløbstemperaturen i et varmeanlæg ud fra ude temperaturen. Den kan jeg umiddelbart ikke anvende. functionsblokkens funktion skulle gerne være: temperaturføleren i udsugningskanalen overstiger en sættemperatur på f.eks. 24 °C. programmet åbner motorventilen helt, og giver start signal til pumpestyringen. hvis temperaturen i indblæsningskanalen falder under en sættemperatur på f.eks. 16 °C, skal udgangssignalet sænkes med 1 V. efter en sættid på f.eks. 1 min. hvis indblæsningstemperaturen stadig er under sættemperaturen på 16 °C, skal udgangssignalet sænkes med yderlige 1 V. dette skal loope, indtil temperaturen er minimum de ønskede 16 °C hvis temperaturen siger til f.eks. 17 °C, skal skal udgangssignalet hæves med 1 V udsugningstemperaturen falder til under sættemperaturen på de 24 °C. motorventilen lukkes helt, og pumpen stoppes. Jeg regner med jeg kan anvende pumpestyringen, som allerede er i LK IHC visual. Der i er der både pumpe- og motorventilmotion. Jeg håber en her på siden kan hjælpe med denne programering.
  6. Huset er orienteret, så hovedparten af vinduerne vende mod øst og vest. Ved de vestvendt vinduer på 1. sal er det et 3 m stort udhæng. Solindfaldet er dermed begrænset en hel del allerede. Rum temperaturen styres ikke over IHC. Det styres af en gulvvarme styring fra uponor.
  7. Jeg har tidligere læst den tråd. Der er mange gode forslag i tråden, dog er jeg, efter mange overvejelser, kommet frem til, at det rigtige for mig, er køleflade i aggregater. Jeg er klar over køleeffekten er minimal, men i forhold til energimængde der skal bruges i systemet er det godt. Skulle det vise sig, at køleeffekten er alt for lille, er indkøbet af køleflade og pumpe ikke spildt. Så bliver løsningen indbygning af en kølemaskine.
  8. Grunden til "paralle" driften er, at i de perioder, hvor varmepumpen producerer varmt vand, kan jeg udnytte, vandet der kommer fra varmepumpen er kølet lidt mere, end vandet direkte fra slangerne i jorden. Jeg vil have en motorventil i systemet, da indblæsnings temperaturen ikke må blive for lav. Kanalerne er ikke kondensisoleret. Ventilations aggregatet er et Nilan comfort 600. Ved normal drift kører det med ca. 230 m³/h. Ved "køl" (åben bypass) ca. 350 m³/h. Ved et flow på vandsiden på kølefladen på 500 l/h og en delta T på 5 K er der en køleeffekt på ca. 3 kW. Ved det lave ventilations flow kan jeg dermed opnår en afkøling på ca. 6 K. Det er lidt teoretisk afkøling. Ved ikke om det er muligt, at opnår en delta T på 5 K på vandsiden. Skulle den blive lidt laver er det også ok. Det er tråds alt næsten gratis køling. Det koster lidt strøm til en pumpe, samt lidt ekstra strøm til aggregatet, når tryktabet øges med kølefladen.
  9. Hej Lars Systemet er ikke bygget endnu. Der skal være lidt varmer i vejret, inden jeg vil afbryde jordvarmeslangerne. Det eneste IHC temperatursensor jeg har kunne finde, er dem til rumtemperatur. Tror ikke de umiddelbart kan ombygges til måling af temperaturer i kanaler. Findes der andre temperatursensor? Løsningen med et ZIGZA modul lyder fornuftig. Jeg havde læst om IHC 0-10 output modul. Kunne ikke læse ud fra LK beskrivelse, at dette modul kunne bruges til en motorventil. Der er vedhæftet et princip for opbygningen af systemet. Regnede med motorventilen kun skulle være 2-vejs. Der skal ikke varme i fladen. Dette kan muligvis give lidt problemer, når både varmepumpe og kølefladen kører. Tror dog dette kun vil være hvis en af delene køre, når den anden starter op. Ved start af den anden del, kan dette betyde, at flowretningen i jordvarmeslangerne bliver vendt. Køleflade princip_0.pdf
  10. Jeg har 400 m slanger til mit jordvarmeanlæg, som jeg ligeledes gerne vil bruge til køling i mit ventilationsanlæg. Jeg kan ikke finde en brugbar styring til dette. Opbygningen af kølesystemet er planlagt som følger: En motorventil til styring af vandflow til kølefladen. En cirkulationspumpe En temperatursensor i udsugningskanalen. Til styring af start og stop af køl. En temperatursensor i indblæsningskanalen. Til styring af åbningsgraden af motorventilen. Normalt er giver temperatursensorerne til ventilationskanaler et 0-10 V signal. Kan dette signal anvendes i IHC? Motorventiler kan fås med både 230 V og 24 V forsyning, begge med 0-10 V signal til styring. Strømforsyningen til motorventil kan dermed tages direkte fra en output controller. Hvad med 0-10 V signalet? Der findes allerede en pumpestyring i IHC visual. Den burde kunne anvendes til cirkulationspumpen. Jeg mangler forslag til hvilken IHC komponenter der kan anvendes, samt en funktionsblok, som styrer det hele. Hvis det ikke er muligt, at styrer systemet over IHC, modtager jeg ligeledes forslag til evt. standalone systemer, som kan anvendes til styringen. Er der nogle der har kendskab til LK TEKLON? Kan det anvendes og hvordan fungerer det? Håber der er nogle der kan hjælpe.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok