Hop til indhold

Dan Pedersen1354922248

Members
  • Antal indlæg

    14
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

    Aldrig

Dan Pedersen1354922248's Achievements

  1. Så blev jeg endelig færdig med at sætte udgangene ind i SceneDesign. Der var lige et par små ændringer, hvor der skulle laves kip i stedet for tænd, sluk, og nu virker det som det skal :)Endnu engang, MANGE tak for hjælpen. Tror godt nok ikke jeg havde fået det til at virke, hvis ikke du havde hjulpet Jeg skylder en omgang
  2. Det må jeg sku sige, det ser rigtig godt ud. Jeg skal op og prøve det her om lidt. bliver spændende at se om det hele virker som det skal :)Jeg har været ved at se hvordan du har programmeret det. Kan det passe at det ikke er muligt at tænde lamperne enkeltvis, f.eks. lampe Dec. kl. 9 og/eller Maj kl. 15?
  3. Nu kan jeg næsten ikke vente med at få det afprøvet, men det kan desværre først blive på mandag:(Hvad gør jeg hvis jeg skal have året til at køre igennem time for time, altså 5 sek on og 2 sek off. Dvs. sådan at den starter med januar kl. 9 og stopper med december kl. 15.Skal jeg f.eks. trække udgang 8 fra januar sekvens ned på februar sekvens start? Eller skal der laves en kip funktion i programmet?Årstiderne skal virke på den måde at alle lamper for månederne tænder samtidig:Forår: februar, marts, aprilSommer: maj, juni, juliEfterår: august, september, oktoberVinter: november, december, januarIndtil videre MANGE tak for hjælper, det er jeg godt nok glad for, ellers havde jeg aldrig fået det til at virke.
  4. Ja jeg fandt også ud af at det var lidt mere avanceret end jeg lige havde regnet med. Jeg plejer at programmere PLCér i stedet, så der skulle lige lidt til, at finde ud af systemet i IHC. [img size=448]http://www.ihc-user.dk/media/kunena/attachments/legacy/images/Timer_t__ndt.jpg Ovenstående er der hvor der er monteret lamper.jeg ville sætte rigtig stor pris på hvis jeg kunne få lidt hjælp til det, da jeg syntes jeg er stødt på en mur.
  5. vedhæftet er den brugerfalde jeg har lavet til sceneview [img size=700]http://www.ihc-user.dk/media/kunena/attachments/legacy/images/Pr__ve_til_heliodan.JPGEDIT: Ja det blev sku ikke så godt vist herinde, men håber at man kan få en ide om det
  6. Det lyder godt, hvis du har mulighed for at hjælpe mig :)Lige et billede af hvordan projektet ser ud: [img size=448]http://www.ihc-user.dk/media/kunena/attachments/legacy/images/srghaw54yuhaq.jpg Projektet går ud på at få vist solens position på himmelen, og derved se hvordan skyggerne bliver kastet på modeller af bygninger.Der er ialt 85 forskellige positioner af solen med et tidsinterval på en time.Nederste række på billedet er for December, og øverste for Juni, resten af månederne er så buerne derimellem. Programmet skal så virke på den måde at:Man kan tænde alle lamperne individuelt.Man kan tænde alle lamper for en bestemt time f.eks. kl 16.Man kan tænde alle lamperne for forår, og eller sommer, og eller efterår, og eller vinterMan kan tænde alle lamperMan kan slukke alle tændte lamper.Man kan tænde en sekvens der gør følgende: tænd lampe 1 i 5 sek, derefter 2 sek. pause inden lampe 2 tænder i 5 sek. osv. Der skal ligeledes være mulighed for at stoppe sekvensen.Jeg har så gjort det på den måde, at jeg har lavet en sektion til hvert punkt, hvori jeg har sat tilføjet de udgange der skal brugs. Altså går udgangende igen i flere "grupper", kan det være det der gør at jeg ikke kan tænde lamperne individuelt. Det er som om at når man tænder anden lampe, så virker den som sluk funktion til den første, så man derved ikke kan tænde mere end en lampe af gangen, med mindre at det er en sekvens der netop tænder f.eks. alle lamper kl 16
  7. [file name=F__rdig_1.zip size=130017]http://www.ihc-user.dk/media/kunena/attachments/legacy/files/F__rdig_1.zip[/file] Så kom der lige en fil med der kunne være der F__rdig_1.zip
  8. Hej jeg har været ved at lave et program til styrring af 85 lamper, det har efterhånden taget noget tid, og fik det endelig til at virke, MEN. Jeg skal kunne tænde lamperne individuelt, altså f.eks. 3 forskellige af gangen. Det virkede godt nok i starten, men nu er det kommet til at virke som et kip relæ, altså når jeg tænder en, så slukker den anden som er tændt, jeg kan altså kun tænde en af gangen, med mindre at jeg bruger nogen af de andre programmer, der f.eks. tænder 20 lamper af gangen.Spørgsmåket lyder så, er det fordi at jeg bruger samme udgange flere steder i programmet, og hvad kan jeg evt. gøre ved det, ville være noget ked af at skulle lave det hele om, da jeg efterhånden har brugt 30 timer på det.Jeg har vedhæftet programmet, så kan i se hvordan det ser ud, "og evt. selv bruge noget af det" [file name=F__rdig_1.vis size=0]http://www.ihc-user.dk/media/kunena/attachments/legacy/files/F__rdig_1.vis[/file] Her kan det f.eks. ses, at udgangen 1.01 går igen under DECEMBER, Alle kl. 15, Vinter, året time for time og alle. Det samme gælder delvist for de andre udgange.
  9. Hey. MANGE tak for det :)Men lige et spørgsmål mere.Jeg har ikke nogen eksterne tryk, det hele styres kun via Sceneviewer, hvordan går jeg så med de indgange jeg skal bruge.Jeg syntes jeg får lidt problemer med at bruge de enkelte udgange som indgange, pga. at jeg skal bruge de enkelte udgange mere end et sted, så når jeg f.eks. bruger:Tænd lampe 1 = udgang 1ogTænd serie af lamper = udgang 1Så kan den ikke helt finde ud af det. Som jeg sagde tidligere, så er jeg ikke den store ørn til at programmere IHC. Men kan jeg benytte mig af et flag i stedet, og derved bare sætte flag"en" til at aktivere en lampe i sceneview ved et enkelt tryk?
  10. Jo selvf. da. MEN, når jeg kørte en simulation på computeren, så virkede det som det skulle. Men som det jo altid er, så virkede det ikke da jeg først fik sat det rigtig til. Tror fejlen var, at jeg i simulationen ikke kunne følge hurtigt nok med, hvad der skete.Der skete det, at når første lampe tændte, så var den tændt i x stykke tid, efter at den slukkede, blinkede resten af lamperne som "et stroboskop" altså en efter en.Programmet så sådan ud for udgang 2 on. Resten af udgangende så ligeledes ud, bortset fra at der for hver udgang, kom en ekstra flag ind i programmet. [img size=451]http://www.ihc-user.dk/media/kunena/attachments/legacy/images/Lampe_2_on_i_20_sek.jpg Da ovenstående åbenbart ikke virkede. Tror jeg nu at jeg vil prøve at programmere IHC controlleren, lige som en Slutte/bryde i PLC programmering. Altså eks på følgende måde:---start-- "-" flag x ---- "-" flag 2-----------flag 1--- "+" flag 1--- "-" timer 20 sek.--- "-" flag 3-----flag 2--- "+" flag 2------ "-" flag 4-----flag 3flag 1------timer 20 sek flag 3-/flag 2------timer 5 sektimer 20 sek int.-- "-" flag 3-- lampe 1timer 5 sek int.----flag xtimer 20 sek int.-- "-" flag 1-- lampe 2Ovenstående er bare en hurtig skitse. Håber det er til at tyde.
  11. Jeg har fået programmeret blokken.Der skulle alligevel 51 programmer til, samt en masse undermenuer. Der var lidt mere programmering i det, end jeg havde regnet med:p
  12. Hvordan får jeg udgangen til kun at være on imens timeren tæller ned?
  13. Jeg skal have lavet en funktionsblok der virker på følgende måde.Ved tryk på mus "eller tryk" - udgang 1 går on i 20 sek. - udgang 1 går off - 5 sek. pause - udgang 2 går on i 20 sek. - udgang 2 går off - 5 sek. pause. - OSV.Ovenstående bliver gentaget til 17 udgange.Det skal altså virke på den måde, at når man trykker på skærmen, "Sceneview", starter sekvensen der gør følgende:Lampe 1 tænder i 20 sekunder, hvorefter den slukker, der kommer nu 5 sek. pause inden lampe 2 tænder i 20 sek. og derefter slukker osv.Jeg syntes ikke helt jeg kan få funktionsblokken til at virke som den skal. Her er der flere spørgsmål der trænger sig på:f.eks. Skal jeg bruge en ny timer hver gang, altså 17 timere af 20 sek. og 16 af 5 sek. Eller kan jeg få timeren på 20 sek. til at genstarte f.eks. ved at timeren på 5 sek. udløber, der så igen bliver nulstillet af 20 sek timeren.Håber det var til at forstå.Det skal lige siges, at jeg ikke er vildt god til programmering. Men hvis der er nogen der har nogen gode råd, ville det være fedt.
  14. Hej, nu er det ved at være nogle år siden jeg sidst har rodet med IHC.Jeg har fået en opgave, som består i at lave en "brugerflade" til windows. Denne brugerflade skal bestå af f.eks. 90 "knapper" man så kan tænde og slukke ved at trykke på. Disse knapper, skal så tænde for 86 lamper, 1 knap = 1 lampe. Er det muligt at lave en sådan brugerflade. Hvis ja, hvilket program kan der så benyttes til dette.Der er programeret i IHC serviceview v. 2.3.586, og det virker nu ved at man skal gå ind og sætte udgangene on eller off, og dette er for besværligt.Samtidig, har jeg et andet spørgsmål, nogle af de andre "knapper" i win. skal bruges til f.eks. at tænde alle lamperne en af gangen, altså en kædereaktion, samtidig skal de til- og aftage i styrke, så man får illusionen af en sol. Spørgsmålet er så her: Man kan vel godt dæmpe lamper via et alm. 230 v output relæ?, eller skal der specielle relæer til dette?På forhånd mange tak.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok