Jump to content

NissarAK

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NissarAK's Achievements

  1. Hej Bjarne, Tak for svar. Se billede af afbryder. Beklager der er malertape rundt om, da huset er ved at blive malet. Men det er sådan en afbryder jeg har mange steder i huset. Når man tænder for lyset lyser det rødt over den knap man har trykket. Der er to knapper på sådan en afbryder. Man kan dæmpe lyset ved at trykke og holde ned på knappen. Sender også billede af et lampeudtag. Dem er der også mange af med ZenseHome skrevet på. De findes i alle rum, hvor der også er spots. Den ene af knappenene i afbryderen styrer udtaget. Den anden knap styrer spotlysene. Herudover, får du billeder af alt det jeg kunne finde i loftsrummet. Kan se der er monteret en hel masse af samme type bokse i loftsrummet med angivelse af rumnavn. Der står ZenseHome på dem allesammen. Og så er der en boks hvor der står Zense UUR-2120. Beklager de elendige billeder. Der var mørkt og ikke meget plads og ingen gangbro
  2. Hej begge, Tak for jeres svar! I salgsopstillingen der medfølger det underskrevne købsaftale står der bl.a.: ”….Huset er opført i 2017, og det moderne byggeri har sine åbenlyse fordele: IHC strømforsynin….” Nu kommer det vigtige spørgsmål: Hvad koster at få installeret et IHC Controller og ville det være nok til at kunne styre lyset via automatik? Det ville alt andet lige være afgørende for om jeg skal leve med at blive misinformeret eller om det skal være en sag for advokaten. Hvad gør den der ZenseHome modul i el-tavlen kombineret med de ZensHome lampeudtag i alle værelser? Er der noget Home Automation funktionalitet i dem?
  3. Hej, Vi har pr. 1. februar overtaget et hus, hvor der blev annonceret fra mægler, at der er IHC lysstyringssystem. Huset er fra 2017, bygget af Eurodanhuse. Sælger har ikke forstand på teknik / ønsker ikke svare på spørgsmål og henviser til Eurodanhuse. Eurodanhuse er ikke til at snakke med. Tilbage står jeg med et setup jeg intet aner om. Jeg håber derfor jeg kan få hjælp her Der er installeret en IHC Net Basic enhed i teknikskabet. Som det ses på billedet, er der 8 nummerede hvide kabler der er koblet på for bunden af enheden og de går herfra til et tomrør. Jeg går ud fra disse kabler fører til dataudtag i alle værelser hvor der også står tal på 1 til 8. Nogle af udtagene har 2 RJ45 porte. Det sorte kabel ved siden af IHC Net Basic enheden fører til en boks hvor der står TDC på i teknikskabet. Så langt så godt. Over alt i husets alle værelser er der monteret spots, og der er ligeledes lampeudtag i alle værelser. Disse kan styres ved hjælp af afbrydere rundt omkring i husets vægge, som er hvide med to afbrydere og rød ramme rundt om som indikerer om de er tændt eller slukket. Lampeudtagene er af typen ZenseHome, dog ikke den seneste model med sensor / føler. Eltavlen ses på billedet. Ligner en almindelig el tavle med et modul hvor der står Zense ZPC-1010. Udvendigt er der hegn hele vejen rundt om haven med lamper monteret. Disse kan styres via de ovennævnte afbrydere inde i huset. Der er desuden monteret lamper på husets facade hele vejen rundt. Jeg kan simpelthen ikke tænde dem uanset hvilken afbryder jeg aktiverer. Sidst men ikke mindst, er der monteret to lamper ved indkørslen som enten kan tændes med afbryder ved entré og bryggers ELLER om aftenen via to sensorer der er monteret på husets facade. Iøvrigt, er der i huset gasfyr, Nilan ventilationsanlæg og Danfoss Link med gulvvarmestyring. Jeg har fået af sælger at vide, gennem mægler, at ved at slutte min PC til IHC Net Basics USB port kan jeg styre hvilke afbrydere skal tænde hvilke lys og basalt set konfigurere til at kunne styre al lys i huset selvom jeg ikke er hjemme. Jeg kan simpelthen ikke finde en USB port i IHC Net Basic enheden og ved ikke hvordan jeg kan “tage ejereskabet” over konfigurationerne. Jegver teknisk dygtig og Home Automation-wise har 1-2 års erfaring med Google Home / Sonos / Philips Hue setup. Spørgsmål: 1) Hvordan kobler jeg op i IHC systemet og selv konfigurerer hvilke afbrydere skal kunne hvad? 2) Hvad sker der når jeg monterer vores Philips Hue loftslamper i de der ZenseHome lampeudtag? 3) Hvordan kan jeg styre vores Nilan ventilationsanlæg, Bosch Gasfyr og DanfossLink via IHC? 4) Er det rigtigt at jeg kun får 100Mbps signal via dataudtag i huset og hvad skal der til for at få Gigabit signal? Jeg beklager alle spørgsmål, men jeg skal starte et sted. Jeg kunne godt ringe efter en elektriker, men det koster sikkert en kasse, og jeg vil rigtig gerne lære og forstå det selv. Mange tak!
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok