Jump to content
IHC-User.dk

Carioca

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 1. Tak til jer begge to for de gode forslag. Jeg fandt min lup og en god portion fornyet stædighed frem og prøvede lige nu igen, og på mirakuløs vis fik jeg den lille stump ledning vrikket løs, så nu er jeg klar til at montere min nye Belimo spjældmotor, når den lander på matriklen.
 2. Et lille bonus-bonus-spørgsmål: Den ene af de her 8-pins connectors er defekt i hul nr. 3 - altså det her hul (der sidder et eller andet i klemme, som jeg ikke kan få ud, eller også er der noget, der har vendt sig forkert derinde...?): Kan man købe sådan en connector et sted her i Danmark? Har spurgt nede i Aldi og de nægter ethvert kendskab til det ;-) PS: Jeg har købt Belimo brandspjældsmotoren fra en gut nede i Østrig. Han sender den til mig på mandag. Det bliver spændende at se, hvor lang tid den er om komme hjem til mig.
 3. Selv en pensionist kan blive træt at ensidigt gentaget arbejde! Men jo, jeg tror jeg springer på den brugte spjældmotor. Engang vil jeg jo ligefrem kunne installere et rigtigt spjæld også og sælge huset med endnu et prædikat. Fire and Smoke Damper installed Ventilation System
 4. @Torben - jeg kan ikke lige overskue at skulle i gang med noget plc. @Lars - Det med timerrelæerne kan jeg ikke forstå godt nok til rent faktisk at kunne finde ud af at sætte tingene sammen. Jeg kan godt forstå, at timerrelæer kan gøre det samme som mig, bare meget smartere. Fandt denne her på nettet: https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/belimo-blf230-t-tr-brandschutzklappen-motor-und-thermoelektrische-ausloeseeinrichtung-m466dx2-power-on-bae72b-s-335950362/ til 100 eur. Den er godt nok brugt, men den ser ud til at passe lige ind, og så slipper jeg for at skulle lære noget nyt ;-) Forhåbentlig og formodentlig er dette den nemmeste løsning for mig, når jeg en dag bliver træt at af stå og lave kortslutningssekvenser hver mandag formiddag, gaaaabbbb...
 5. Ja, jeg kan godt se, at det burde kunne laves med noget smart fra Ebay, men det ligger lidt over mit niveau umiddelbart, eller også skal jeg til at studere elektronik engang. Lige nu er min dag optaget af at ombygge en overfræser til en tabletop router, og det ligger mere til venstrebenet for mig :-)
 6. Jeg har ikke nogen IHC i mit hus overhovedet, og vil heller ikke investere i en pga. den her, så jeg må finde en anden løsning på det med automatikken. Lige nu tænker jeg på, at lave en megalowtech løsning, hvor jeg fører de to par ledninger ud af kabinettet. Skruer et par små afbrydere på dem, og så laver jeg sekvensen manuelt en gang om ugen. Jeg har gået og kigget på det her anlæg i et års tid efterhånden, og først nu fundet en brugbar løsning. Umiddelbart er det jo ikke den mest synlige feature ved mit hus, at luften føres ud og ind gennem skjulte rør og slanger i væggene. Hvis nogen stadig skulle have en idé til noget nemmere, vil jeg naturligvis hellere have det. "Selvtest en gang om ugen (standardindstilling: Mandag kl. 10.00)" - så jeg skal have noget ur, der kan køre den her test hver mandag, og så må to relæer vel være rigeligt? Eller kunne man "registere" somehow, at nu går testen i gang? Nilan-boardet starter jo med at slukke helt for anlægget, og denne nedlukning må man kunne registrere, derefter tænder boardet for anlægget igen og kører testen ved at starte med at tjekke, at spjældet er åbent. Og da det allerede er kortsluttet, er første punkt at afbryde 7 og 8 Vente 5 sek Klemme 1 og 3 kortsluttes, venter 15 sek og afbrydes derefter Vente 5 sek Klemme 7 og 8 kortsluttes igen og forbliver kortsluttede indtil næste mandag kl. 10 PS: Hvor stor er spændingen egentlig på de her udgange? Altså på 1, 3, 7 og 8?
 7. Hello Mr. Torben. I'll give you the Golden Buzzer Det virker nu! Strømmen sluttes til apparatet Klemme 7 og 8 kortsluttes, venter 15 sek og afbrydes derefter Venter 5 sek Klemme 1 og 3 kortsluttes, venter 15 sek og afbrydes derefter Venter 5 sek Klemme 7 og 8 kortsluttes igen og forbliver kortsluttede Det lykkedes for mig i første forsøg, så jeg tror ikke, at den er specielt sensitiv mht. tidspunkterne. Men hvordan kan man sagtens lave dette via to relæer? Jeg er på tynd is og skal have det skåret ud i en smule pap.
 8. Når 5 og 6 ikke er kortsluttet, så får jeg fejlmelding "Alarm 3" med det samme, jeg starter op. Når de ER kortsluttede, får jeg den omtalte "DAMPTEST - Alarm 96" - (og som en sjov krølle på det her, så ses ordet DAMPTEST kun, hvis CTS602 står til at tale engelsk! Når sproget er sat til dansk, så hedder fejlen nemlig "SPJLDTST - ALARM 96" - forkortelsen står for SPJÆLDTEST! Quite interesting :-)
 9. Uanset hvad jeg prøver på, skal der være "noget" i indgang 5 og 6. Ellers får jeg "Alarm 3 - Brand". Noget er fx den berømte lus. Min solfangersensor dur desværre ikke til noget. Den melder også bare Alarm 3 på den.
 10. Så du foreslår, at jeg kortslutter de her udgange på skift under opstarten? Jeg har flere gange prøvet at starte op uden lus i 5 og 6, hvorefter den melder fejl "Alarm 3 - Brand". Denne fejl kan kun nulstilles ved at tænde og slukke for anlægget.
 11. Tak for de gode ideer. Jeg synes slf., at det er lidt øv, at et problem, der reelt handler om software, burde være meget meget nemmere at få løst. Jeg havde også håbet på, at man kunne snyde elektronikken med noget "andet", men umiddelbart er jeg helt blank på, hvad det skulle være. Jeg har fundet en masse dokumentation ang. brandautomatik, og tampen ser ud til at brænde, for nu at blive i symbolikken :-) I manualen til Nilan anlæg med brandautomatik står der følgende: Anvendelse Nilans Brandautomatik anvendes til overvågning, test og kontrol af ventilationssystemets brandsikringskomponenter: • Brand- og røgspjæld, samt brandtermostat. Vigtige funktioner: • Overvåger brandsikringssystemet og sikrer at spjæld og detektorer er uden fejl • Test af spjæld hver 7. dag – indstilles til at være mandag, kl 10.00 • I tilfælde af alarm (brand eller driftsforstyrrelser på ventilationsanlægget) lukker brand- og røgspjæld. Spjæld, som tilkobles systemet, skal være forsynet med 230 V brandspjældsmotor. Her er et billede af den anvendte brandspjældsmotorenhed. Og et par nærbilleder af tilslutningen: Og i ben 5 og 6 sidder der pt. bare en lus. Jeg har en termostatføler i overskud fra min solfanger. Tænker at den kan gøre det ud for en brandtermostat? (Den skal jo bare registrere, at temperaturen er 20 gr. over normalen) Jeg har vedhæftet manualen til brandautomatikken. 231_AM_Brandautomatik_DK.pdf
 12. Jeg har ikke sat nogen lus i, men den lus markeret med rødt er til brandtermostaten. Nilan ville ikke fortælle særligt meget, men alligevel fik jeg meget mere at vide, end jeg havde turdet håbe på. De forsøger jo at undgå enhver kontakt med slutkunder som mig, da jeg tilhører gruppen "Boligløsninger". Imidlertid tog jeg mig den frihed at klikke på "Erhvervsløsninger", hvor man får mulighed for at ringe til et relevant nummer og sågar kan se billeder af de ansatte teknikere. Ham jeg fik i røret (flink mand!), vidste præcist hvad der var mit problem, men foreslog mig, at jeg f.eks. kunne montere en spjældmotor... - ikke noget om, hvor jeg kunne købe den henne eller hvad den koster. Venter stadig på en pris, men den slags ting plejer at være totalt oppumpede prismæssigt. Nu må vi se. Jeg har også været inde i servicemenuen og slå det fra, men det hjælper heller ikke. Jeg fik også at vide, at brandautomatikken var programmeret ind i kortet fra fabrikken, men at en "tekniker" med adgang til relevant software formentlig nemt kunne nulstille mit kort og lægge en passende software ind i stedet. Disse teknikere er typisk selvstændige elektrikere og de arbejder ikke for Nilan, men har fået nissen som belønning for tro tjeneste, eller hvordan den slags fungerer. Har prøvet to af slagsen, og de har heller ikke umiddelbart fingeren helt på pulsen mht. de mere tekniske detaljer. Kort sagt er jeg absolut ikke imponeret over Nilans serviceniveau overfor privatkunder som mig. Så hvis nu der sidder en Nilan-nørd eller lign. et sted derude og læser med, vil jeg hjertens gerne høre fra vedkommende. Især f.eks. et forslag til fjernsupport, hvor jeg bliver bedt om at sætte min usb i computeren og slutte den til PCB'en på min varmeveksler, hente et relevant program og unzippe og installere den korrekte version af softwaren UDEN brandautomatik. Alternativt overvejer jeg at lave min egen styring med Arduino og Ramps 1.4, hvor jeg måske nemmere og hurtigere kan få den til at lege med mig. Jeg er næsten pensionist og har tiden til den slags :-)
 13. Min Nilan Comfort 302 har siddet i en døgninstitution, hvor den var installeret med et brandspjæld. Nu vil jeg have anlægget til at køre i mit hus, og jeg har ikke noget brandspjæld, men CTS602-styringsprintet er programmeret til at tjekke tilstedeværelsen af en Belimo spjældmotor: https://belimo.dk/produkter/blf230-t . Måske man kunne simulere tilstedeværelsen af denne motor? Og hvordan? Da spjælmotoren ikke findes, slukker anlægget efter 120 sek. fuldstændigt efter sikkerhedsanvisningerne. Jeg har pt. sat en lus i indgangene til spjældmotoren, men det hjælper ikke. Har talt med Nilan i dag om det. Alternativt kunne man selv omprogrammere printet, men jeg har ikke adgang til de rigtige programmer. Min enhed er med USB-stik, så det burde ikke være raketvidenskab, men Nilan havde ikke lyst til at hjælpe mig nærmere en løsning, udover at kontakte en af deres underleverandører, hvad jeg måske også vil gøre. Måske er der nogen her, der har en god idé?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.