Hop til indhold
  • 0

Røgalarm sjov


Soylant
 Share

Spørgsmål

2 svar på dette spørgsmål

Recommended Posts

  • 0

Har lige kigget kort i det program, som du vedhæftede d. 9 januar, hvor du havde problemer med cirkulær reference. Er det stadig programmeret sådan?

Hvis ja, er det måske fordi, at du fra soveværelset ved sluk alt, pauser din røgalarm i 15 min. Når de 15 min. er gået, giver lydgiveren et BIP, for at fortælle at røgalarmen er aktiv igen.

Det fungerer iøvrigt ikke, at du har ført begge røgsensorer på samme indgang i din funktionsblok til røgalarm, da de så begge skal detektere røg, før du får alarm. Det er fordi at røgsensorerne bruger et NC signal til controlleren, og hvis kun den ene røgmelder bliver aktiveret, vil den anden røgmelder jo stadig holde indgangen ON = ingen alarm.

Med hensyn til dine fejl med cirkulær reference, kan det måske være programmeringen af dine lydgivere der giver det problem. Du har ført en hel masse udgange fra forskellige funktionsblokke til dine lydgivere. Det er som udgangspunkt en meget dårlig idé, at udgangene i venstre skærmhalvdel er ført til mere end én udgang i en funktionsblok. Grunden til det er, at hvis udgangen sættes ON fra én funktionsblok, slår det signal så tilbage baglæns på de andre udgange den er ført til. Det kan kan derved give nogle utilsigtede hændelser, og i nogle tilfælde også sådan en cirkulær reference hvor programmet kører i ring, afhængig af hvordan funktionsblokkene er opbygget.

For at undgå at din lydgiver bliver forbundet til mere end én funktionsblok, kan du føre de signaler fra forskellige funktionsblokke, som skal styre lydgiveren, til indgange (kun én på hver) på en "Eller-fb", og derfra føre udgangen til lydgiveren. Derved undgår man at signalet bliver ført baglæns til andre funktionsblokke. 

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette spørgsmål

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loader...
 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok