Hop til indhold

Lars Wilborg Nielsen

Members
  • Antal indlæg

    17
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Lars Wilborg Nielsen

  1. Nix, ingen regler. Din elektriker skal blot sørge for en god og sikker forbindelse. Personligt har jeg max 2 ledere i én klemme og kun hvor der sløjfes mellem modulerne.

     

    din elektriker bør følge de fine diagrammer som LK har lavet ;-)

     

    God fornøjelse

  2. Hmmmmm ulovlig elinstallation. Der mangler afstandsstykker i PL dåsen. Måske jeg snart kan få dem solgt ;-)

    http://www.dba.dk/andet-lk-pl-afstandsring/id-1002562464/

    Har faktisk aldrig set dem nogle steder i en installation, så det er nok mere reglen at de mangler, end de er monteret.

    Må hellere rette dig, inden andre tager det for "gode varer" indtil år 2003 måtte man have 12,5 mm mellem overkant loft og underkant dåse. Fra 2003 skulle dåsen støde ned til loftet og hvis det var brandbart materiale, skulle dåsen helt ned gennem loftet. På billedet er der anvendt gips, hvorfor afstandsringe/kraver ikke er nødvendige.

  3. Mindre detalje - I får en anmærkning for manglende mærkning med max sikringsstørrelse ☺️

    I har nogle batteritryk som skal have skiftet batteri.

    Begriber dog ikke hvorfor jeres transformer står af, er nemlig nogle rigtig gode trafoer du har siddende! Det er ikke bare sikringerne i trafoen som "springer"?

    Støj ved dæmpning er svær at komme udenom, hvorfor de oftest placeres i sekundærrum (loft, klædeskabe osv). Der findes dog nogle modeller som støjer mindre end andre. Ofte kan det også hjælpe med en gummimåtte mellem trafo og hvad end den er fastgjort på, da den bryder støjforstærkningen.

  4. Jeg har samme problem! Indtil for nylig brugte jeg push funktion i mine drivere, men har valgt at gå over til ø80 version 2. Først monterede jeg 2 dæmpere, for lige at teste mit setup - virkede som smurt (for en sikkerhedsnåls skyld har jeg monteret 7w glødepærer i kredsen). Monterede derefter yderligere 3 dæmpere, med problemer til følge. Specielt 1 udtag er medtaget, tænder ca 10 sek efter påvirkning af tryk og slukker et sted mellem 10 min og 2 timer efter jeg trykker på sluk. Når jeg trykker fysisk på dæmperen, reagerer den med det samme.

    Efter de sidste 3 blev monteret går det også periodisk ud over almindelige relæudgange, som nogle gange kører med 5 sek forsinkelse.

    Skide være med lyset, er mere konens reaktion

  5. Et lille indskudt spørgsmål: jeg har 10 stk (9 kredse) 24v NC telestater, hvilket i starten kørte fint. Pludselig ville 2 ikke varme, på trods af udgang stod ON. Først da de pågældende telestater blev sat på et nyt modul, fungerede de igen. Nu er problemet hoppet videre til 2 nye kredse.

    Nogle ideer?

    Kan indskyde, at der kunne måles 24V på output lige så snart telestaterne blev pillet fra.

  6. Led i rå form kan dæmpes - det hele afhænger af elektronikken :-)

    Nogle led skal "styres" med konstant strøm, mens andre styres med konstant spænding. I nogle tilfælde er en elektronisk trafo ok, men tit skal der kigges efter en speciel driver.

    Mine lamper kører eks konstant 350mA og driveren er dimensioneret efter samlet effekt OG spændingstab over hver lampe - altså 3 faktorer.

    Driveren kan dæmpes forkant, bagkant og med push. Andre kan dæmpes med 1-10v, Dali osv....

  7. Hej Flemming

    Jamen det er forholdsvis lige til. Dog skal du være opmærksom på ledningstværsnittet af "trykledningerne". Der er nogle krav (ledningstværsnit på 0,6mm i diameter) som skal være opfyldt, for at ledningerne er kortslutningsbeskyttet/overbelastningsbeskyttet.

    Alle dine lampeudtag er kontrolleret fra tavlen og kan nemt konverteres. Anderledes ser det nok ud for dine stikkontakter, da de meget sandsynligt ikke er ført særskilt til tavlen. Men det afhænger fuldt ud af dine ønsker...

    Hvis du kun ønsker styring af lys, ville jeg personligt ikke råde dig til en konvertering, da det er noget omkostningsfuldt :-) men hvis du er lidt nørdet, skal du endelig kaste dig ud i det - havde jeg selv gjort ;-)

    Lars

  8. Hvis der forefindes 230v/400v under samme tavlelåg, må du ikke tage låget af, medmindre du er ansat i en autoriseret elvirksomhed. Men som du kan forstå, afholder det ikke flertallet af brugerne herinde! :-)

    Men kan fortælle at du gerne må skifte stikkontakter og afbrydere, hvis der sidder et Hfi/HPFI foran installationen. Er dog en rigtig god idé at slukke for strømmen!

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok