Hop til indhold

Peter286

Members
  • Antal indlæg

    198
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Peter286

  1. 38 minutter siden, Lars1 skrev:

    Værd lige opmærksom på at hvis du pille i din faste installation, og ikke får den samlet korrekt igen, kan du risiker at have dårlige forbindelser, som i værste fald kan medføre brand. Din brand forsikring dækker ikke når du selv har pillet i den faste installation.

    Er det at betegne som en fast installation når det er samlet på loftet i dåser?

    for vil ikke gøre noget ulovligt, men troede faktisk ikke det er at ændre i fast installation når jeg blot kobler en driver til på ledningen. 

  2. 9 minutter siden, Kandersen skrev:

    Okay, så giver det mening. Men det er den rigtige måde at gøre det på ved at måle i dåsen mens du tænder/slukkeer lyset.. Noget møg hvis man sidder på et loft og ikke kan se om et lys er tændt/slukket. Hertil kan jeg anbefale at bruge LK´s app, eller anden (der virker), så du kan følge med på en mobiltelefon.. Det bruger jeg tit, hvis jeg sidder på loftet og skal se om noget tænder/slukker, (fx hvilke af UNI400 dæmperne der er til hvad, fordi den oprindelige opmærkning er forkert, og min dovenskab har simpelthen gjort, at jeg ikke selv har fået dem opmærket korrekt endnu.. lidt pinligt ;)).

    Vi er enige om at en zigbee triac lysdæmper kobles på i samledåsen og ikke helt ude i tavlen ved output modulet ikke

    det er en lysdæmper der gør at jeg kan styre det via hue da lampen ikke umiddelbart kan skiftes til en hue pære

    og er igang med at koncentrere pærerne til hue og kombinere det med ihccaptain som en udvidning af min eksisterende Ihc installation. 

  3. 11 minutter siden, Kandersen skrev:

    Ja, forudsat at du måler på ledningerne :)
     

    Ja, men ikke til dine wirelss enheder (lampeudtag). De hænger direkte på en sikring (fase) og går ikke igennem et 230v output modul. (det vil ihvertfald ikke give mening, hvis elektrikeren har lavet det sådan). Det er nok derfor du har behov for at måle i dåserne. 

    Hehe giver god mening at man samtidig måler på ledningerne ja

    har ingen Wireless lampeudtag alle ledninger fra lampeudtag og spots er samlet i dåserne på lofter, eller går jeg stærkt udfra da ihvertfald. Derfor jeg har behov for at måle mig frem til dem som ikke er beskrevet på samledåsens låg. 

     

    Det er nu lidt løgn at jeg ikke har nogen Wireless lampeudtag, for har skiftet den ene fra almindelig lampeudtag til Wireless for at kunne få dæmpe funktion i istedet for kun tænd sluk. 

  4. 12 minutter siden, Kandersen skrev:

    Mja, en elektriker kan forholdsvis nemt finde ud af det. Og du kan sikkert også selv, enten ved at følge ledning/kabel, eller ved at måle og tænde/slukke udgangen, indtil du rammer den rigtige. Så kan du sandsynligvis aflæse via Visual programmet, hvilken der er hvad. 

     

    Altså, til lampeudtag/dåser, der er det 230volt. De kabler kan enten komme fra 230v output eller måske direkte fra nogle klemmer/sikringer, hvis det er wireless. 24volt er internt i IHC tavlen, og/eller ud til komponenter såsom PIR´s osv. 

    Så man åbner op for samledåsen og tænder og slukker lampen/udtaget/spottene som man vil lokalisere og derved finde de enkelte lamper?

     

    så fra tavlen 230v igennem et output 230v (en af de 8 udgange) og videre ud lampen?

    eller hvordan?

  5. Hej

    Herhjemme har vi Ihc Wireless med visuel controller. 

    Vi har på loftet flere samledåser, hvor elektrikeren har skrevet spot bad, spot køkken osv. Men også nogle samledåser hvor der intet står på. 

    Er det muligt enten for en selv eller en elektriker at måle på de ledninger der er i samledåserne hvor der intet står på og derved finde ud af hvilken spot/lampe den tilhører?

    Har nemlig behov for at få lokaliseret en ledning til nogle lamper for at kunne få koblet en zigbee controller på for at kunne styre dem med hue

    Og hvordan er det generelt bygget op fra tavlen? Er det 230v til output modulet og så 12/24v derfra og op på loftet og videre til lamperne eller hvordan

    undskyld på forhånd hvis det er et dumt spørgsmål

  6. Lige nu, Peter286 skrev:

    Så reelt er det “bare” at tage den ledning fra eltako’en og sætte på en Wireless som er monteret tæt på eltavlen?

    Men alternativt er det vel bare at koble eltako’en fra(skabe fast fase) og sætte en hue pære i, som allerede er gjort med nogle af spotsne idag. 

    Så kan de vel også styres med google home og med mine Wireless kontakter kombineret med Openhab. 

  7. 50 minutter siden, EjvindHald skrev:

    Dine spots er allerede trukket ud til tavlen og forbundet til dine Eltako lysdæmpere. Derfor skulle det ikke være noget problem at forbinde med IHC Wireless Ø80, som du kan få en elektriker til at montere helt tæt på din tavle, hvis der er plads omkring den.

    Så reelt er det “bare” at tage den ledning fra eltako’en og sætte på en Wireless som er monteret tæt på eltavlen?

  8. 2 timer siden, EjvindHald skrev:

    Ja, det gør jeg. Men det kræver output 24 til at påvirke Eltako lysdæmperen hhv. op og ned. Fra remote såsom Google Home vil du kun være i stand til at tænde og slukke, medmindre du laver ret avanceret programmering. Lokalt via svagstrømstryk kan du skrue op og ned.

    Skal du have bedste løsning til at skrue op og ned fra fx Google Home, skal du benytte LKs wireless lysdæmpere.

    LKs Wireless lysdæmpere kan mig bekendt ikke monteres i tavlen og når det meste af lyset er spots er det vel svært at koble dem på der. 

     

    Alternativt er vel at skifte det hele til hue og derefter sætte regler mv op i Openhab og så derigennem kunne styre det op og ned med google home. Samt med mine Wireless kontakter som jeg idag gør med ihccaptain 

  9. 9 minutter siden, Kandersen skrev:

    Inspireret af dit svar, så kiggede jeg på appen. Og ja det lader til du har ret. Det er bare for længe siden jeg har brugt det. Multiuser geofencing er en formular, (ikke at det er en dårlig ting), som jeg ikke umiddelbart kunne gennemskue hvordan virkede. Mit gæt er at alle brugere skal være registreret på My Hue.
    Pt bruger jeg kun appén til at registrere lamperne med. Scenerne kalder jeg via IHC Captain. 

    Multisensor er også mulig ser jeg, max 2, som kan arbejde sammen. 2 stk er i det fleste tilfælde nok. Men der kan være situationer hvor det ikke er, alt afhængig af rummets størrelse osv. 

    Mht til pris kan du ikke bare sammenligne på den måde. IHC er langt mere end bare simpel lysstyring. Alene in/output mulighederne giver så mange flere muligheder, så det er omsonst at overhovedet sammenlige det. Philips har ikke een eneste in/out mulighed, endnu. Udover det kan du lave nogle rimelig komplekse funktions blokke, som slet ikke kommer i nærheden af Hue´s funktioner. 
    Så nej, jeg ville aldrig holde de to systemer op imod hinanden. Hue er okay til det som Hue er beregnet til. Og det er det.   

    Nu benyttes vores Ihc, blot som simpelt lysstyring, der er hverken alarm eller andet koblet til - at der så kan det, er jo en anden sag. 

    Derfor jeg sammenligner som jeg gør. 

  10. 48 minutter siden, Kandersen skrev:

    Jeg er ikke imod Philips Hue. Men det har nogle begrænsninger, som jeg synes er helt hul i hovedet. 
    Ang sensoren - Du kan fx ikke have flere sensorer til den samme scene/tændning. Det er max een sensor. Det er komplet idiotisk, da det derved begrænser muligheden for at installer sensorere strategisk korrekt, så det virker i alle retninger. Fx i et rum, hvor du har flere tilgange til.

    Away og home ville også være langt bedre, hvis Philips lavede det, så man kunne registrere flere brugere. Desværre er der kun een, og det betyder, at hvis flere i din husstand ikke kommer hjem/forlader samtidig, så er det praktisk talt ubrugeligt til generel brug. 

    Næste problem med Hue - Det er dyrt, meget dyrt. Ja du kan bruge Ikea pærerene nu, og det hjælper da også på det. Men skal du udskifte en større husstand, så er det den store pengepung du skal have gang i. I længden er det dog okay, da pærerene har en levetid på 25.000 - 30.000 timer..

    Udviklingen (eller måske nærmere, afviklingen) af IHC er jeg helt enig med dig i. Den er mildest talt katastrofal. Problemet er, at man skifter ikke bare et IHC system ud sådan hen over natten. Det er ekstremt omstændigt, og i øvrig en voldsom bekostelig  affære, hvis du skal udskifte med et af de få reelle alternativer der er. Derfor går jeg efter løsningen med at kombinere andet med IHC, (primært zwave). Jeg er endnu ikke helt sikker på, at det er den rette vej at gå, men igen, der mangler gode alternativer - Så derfor!

    Mht til sensor har du altså ikke ret, i hue labs via appen til hue kan du sætte sensor couples op, altså to og to sensor, som gør følgende, hvis en sensor af 2 registrere bevægelse tændes lyset og kun hvis begge ikke registrere bevægelse slukkes lyset igen. 

    Mht til away og home er det også forkert det du skriver, igen i hue laps kan du sætte flere brugere op og hvis en stadigvæk er i huset så sker der intet og kun når alle er væk slukkes lyset og modsat 

    mht til prisen så er her mit eksempel

    25stk gu10 a 119kr (IKEA) = 2975

    15stk e27 pære til loftslamper og gulvlamper a 149kr(IKEA) =  2235

    og skal der så købes lidt tryk og motion sensor så lad os putte 5000kr oveni og du har til et helt hus på 170m2 med spot i køkken, toilet, stue og lamper i værelse mv. For 10000kr

    kan du gøre det samme med Ihc og til samme pris?!?

    jeg vil nok aldrig pille alt Ihc fra, men skulle det ske, tror jeg det koster ca 5000kr og så har du fast fase overalt i huset. 

    Og så er der udvikling som slet ikke står stille med hue modsat ihc

    appen til hue starter hurtigere end ihc appen og sådan kunne jeg blive ved. 

  11. 19 timer siden, Kandersen skrev:

    Dåse eller lampeudtag, principielt samme ting.
    Jo. Du skal uden om dæmperen. Den giver alligevel igen mening. Det er muligt det vil virke igennem din dæmper, (alt afhængig af hvilken det er), men jeg synes det er en skidt måde at gøre det på. 

    Det du har læst dig til er både rigtig og forkert. 
    Det er rigtigt det kan lade sig gøre, men ikke uden brug af 3. part (fx IHC Captain, OpenHab eller andet lign). Og hvis du synes IHC er omstændigt, så vil jeg lige advarde dig. Du har en langt mere omstændig fremtid foran dig, hvis du vil fuldføre dit Hue projekt på den måde.  

    Det du kan med dit wireless IHC tryk, det er at tænde/slukke for output modulerne. Du kan IKKE betjene Hue lamperne, som du ellers ville gøre med Hue switch/Hue app. 

    Jeg tror du skal holde dig til, at få fast fase/tænding på dine udtag. Det er trods alt den måde Hue er tiltænkt.
    Jeg har også selv Hue produkter, men jeg er gået den tunge vej med 3.part produkt. Og det er bare op af bakke, nærmest fra start. Jeg benytter en Rasberry Pi 3, hvor der kører IHC Captain på. IHC Captain "snakker" sammen med IHC controlleren og Hue bridge. På den måde kan jeg via et IHC tryk og IHC controlleren fx tænde/slukke en gruppe af Hue lamper, scener eller andet. Dæmp funktion har jeg endnu ikke fået til at virke. Men jeg har heller ikke rodet mere med det siden. Udover det har jeg endnu en Raspberry Pi 3, som pt køre OpenHab2, hvor jeg i princippet kan styre Hue langt nemmere end via IHC captain. (bruger det dog ikke, da OpenHab foreløbig er tiltænkt som bindeled mellem zwave og IHC controlleren). 
     

    Hvis du snakker betjening, så er jeg ikke enig. Men hvis du snakker programmering, så er jeg enig i, at IHC er langt mere omstændig end Hue. Men det skyldes at IHC er så omstændigt som det er. Det er et fantastisk (og voldsomt dyrt) produkt med oceaner af muligheder, der desværre ikke bliver vedligeholdt og udviklet ordentligt på. Og der er bare ikke nogen nem måde at kombinere det hele på, takket være nogle idiotiske (fra)valg fra LK. 

    Jeg tænkte også openhab som bindeled imellem de 2 verdener men ikke hvis det er så komplekst som du gør det til, så kan jeg sagtens leve med hues egne tryk. 

    Mht funktionalitet så synes jeg både hue er mindst lige så nem at betjene som Ihc det er jo bare at trykke på et tryk eller dæmpe som ved Ihc, eller benytte en app som er mindst ligeså god som Ihc og ikke koster kassen. ydermere er det mere et åbent system som gør at der udvikles mere på det end Ihc hvor jeg føler de er gået på pension mht udvikling. 

    Det jeg synes er fedt ved hue er at man nemt lige sætter en sensor op som giver frihed så man ikke benytter trykkene, disse kan nemt via appen sættes op til at lyse forskelligt afhængigt af tid mv. Alle pærer kan nemt kodes så de også lyser forskelligt afhængig af tid og scener laves mega nemt. 

    Away og home så er når du kommer hjem og går fra huset så tændes og slukkes udvalgte lys programmeres nemt, da det hele kører over wifi

    slukalt funktioner mv laves mega nemt i appen og Siri betjener nemt lysene. 

    Så er der hele sagen omkring udvidelserne som mange flere ved hue og de tillader meget mere fra andre end Ihc. 

     

    Jo jeg er fan, og har sgu nok lidt fortrudt idag at jeg ikke sparede pengene på Ihc og investerede i hue da det blev populært. 

    Men sådan er der så meget man kan kigge tilbage på. 

  12. 7 timer siden, Bjarne Sørensen skrev:

    God ide at sætte det hele på on i serviceview. Det må/kan du selv, og det vil altid være muligt at gå tilbage igen. Lav evt et progran med en power-up hændelse så FB'en tænder alle de udgange der skal tændes, så slipper du for at noget går galt ved en re-boot.

    Det er lidt tosset at fjerne hele installationen, for bliver du en dag træt af Hue koster det kassen at etablere igen.

    Btw, det bliver dyrt for dig at skifte alle dine GU10 spots til Hue :wacko:

    Men skal du have en elektriker til at fjerne alt dit IHC og lave fast strøm i alle lampeudtag skal du regne med 2500-5000 kr.

    Har overvejet at købe Ikeas gu10 som er væsentlig billigere og fungere sammen med hue

  13. 8 minutter siden, Kandersen skrev:

    Er du sikker på der ikke har udtag til dine spots? Vi har også spots i det meste af huset, (elendige 12 volt spots). Lampeudtaget sidder oppe på loftet (loftdåse/rosette). Det ville undre mig lidt, hvis kablet skulle gå direkte fra et spot og så til output modulet, da man oftest bruger/skal bruge en anden type kabel til spots, (varme bestandigt). 

    Jeg er ikke klar over, om du kan lade output modulet stå trukket hele tiden, (om det kan holde til det). I realiteten burde det kunne det. Derved kan du slippe for at flytte på noget. Skal du så gøre det lidt smart, så lader du et enkelt wireless tryk sidde tilbage, så du nemt kan slukke alt (alle output), hvis du en dag får behov for det. 

    Jo jeg har f.eks 6 spots i køkken som samles på loftet i dåse og videre til output modul ligeså med de andre spots. De er så godt nok koblet på lysdæmper men tror nu ikke det ændrer noget. 

    Det jeg tænker er at sætte alle udgange til on på output modulerne og så skifte gu10 pærerne til hue og alle andre pærer i huset til hue, og så sætte Wireless batteri tryk op til at kunne betjene hue pærerne via controlleren, har jeg læst man skulle kunne. 

    På den måde skal jeg intet lave om, og kan altid nemt vende retur til Ihc igen. 

    Og til dem der tænker hvorfor dog gøre alt dette for at ændre noget der kan det samme som hue og virker - jamen jeg synes Ihc er omstændigt at kode og funktionaliteten i hue er meget nemmere at sætte op til set jeg gerne vil have. 

    Ihc er i mine øjne til den mere programmerings dygtige mand/kvinde hvor hue nemt kan betjenes af alle

  14. 15 minutter siden, Kandersen skrev:

    Basalt set behøver du ikke fjerne noget overhovedet, hvis ellers dine lampeudtag allerede har fasen på udtaget. Så er det her du tilslutter dine lamper. Hvis fasen ikke er i udtaget, så må du lægge mellemledningen om fra output modulet til fasen. (kan  gøres ret ukønt ved at smide alle ledningerne over på den respektive fase på output modulet, hvis de kan være der.. Det er alligevel samme fase du skal bruge. Alternativ så er det i gang med muffer/klemmer eller andet). Sikringer behøver du ikke. De sidder allerede hvor de skal og som de skal.  

    Dit wireless udtag har allerede fasen direkte på, men det er så vidt jeg husker på bagsiden af lampeudtaget. Så udtaget skal nok skiftes til et almindeligt. 

    Tryk osv. behøver du heller ikke fjerne. Men det er klart, at det vil se kønnere ud uden, når nu de ikke er i brug alligevel. Her har du stor fordel i, at det er de trådløse tryk. Men hvis der er dåse bag alligevel (fordi der måske engang har siddet et alm tryk), så skal de vel blændes af. Hue switch (trykkene) kan du evt opsætte ved siden af.
    Jeg kom netop i tanke om, at jeg fornylig læste om en der havde bygget en Hue switch ind i en 1½ modul fuga ramme. Men jeg kan ikke finde siden nu. Det ville være en optimal løsning. Og det så faktisk ret godt ud, hvis man altså kan lide Hue Switch tryk. (jeg kan ikke li Hue Switch, men en fuga ramme kan måske gøre underværker). På den måde behøver du ikke at blænde evt dåser af, men kan smide Hue switchen direkte hen over, så vidt jeg lige husker. 

    Jeg skal lige understrege, jeg har ikke arbejdet som elektriker i snart 30 år, så jeg ved ikke om reglerne er ændret i forbindelse med at hr og fru DK selv med montere en lampe direkte på fasen på lampeudtaget, eller om fasen overhovedet må være der mere på et lampeudtag mere. Og jeg kan selvfølgelig heller ikke anbefale dig selv at gøre det, medmindre du har "lov/ret" til det. Så vidt jeg erindre om lampeudtag, så betragtes de vist som værende værre end fx stikkontakter. Så det vil ikke undre mig, om du ikke selv må gøre det.  

    Mange tak for fyldestgørende svar. 

    Jeg har spots i loftet i køkken og bad og gang og stue disse er der ingen lampeudtag til men er koblet til output modulet, derfor gøres det vel nemmest med disse at man skaber fase som du beskriver. 

    Kan jeg eventuelt sætte udgange til on og derved blot skifte pærerne og bruge hue til at tænde og slukke pærerne?

    så behøves jeg hverken at afinstallere eller flytte ledninger mv og kan altid gå tilbage igen

  15. 3 minutter siden, Lars1 skrev:

    Det er et spørgsmål om definitioner. Med ren wireless har du ikke brug for I/O moduler. Faktisk kan du lave det helt uden controller, men dine muligheder vil være begrænset. Når du har wireless tryk og output moduler har du en blandet installation. Du har sandsynligvis også et par wireless lampe udtag.

    Jeg har Wireless batteri tryk i alle rum og output moduler hvor alle lamper kører igennem hver deres udgang alt sammen styres igennem controlleren med viewer. 

    Jeg har et enkelt Wireless ø80 lampeudtag  ellers er alt andet trådet som sagt igennem output modulerne

  16. 9 minutter siden, Lars1 skrev:

    Som jeg skrev. Få en elektriker til at kigge på opgave. De afgiver normalt gerne tilbud inden de går igang. Du må alligevel ikke selv lave ændringerne i tavlen, og det lyder ikke umiddelbart til at du har så meget styr på det, så det kan være meget farligt at prøve selv.

    Selvfølgelig vil jeg få en elektriker til at kigge på det og eventuelt lave det, men nu kan jeg godt lide at undersøge mulighederne inden, hvilket ikke betyder jeg laver det selv. 

    Men hvorfor siger du at jeg ikke har ren Wireless når jeg har output moduler

  17. 16 minutter siden, Lars1 skrev:

    Det kan godt lade sig gøre at fjerne alt IHC, men du skal få en elektriker til at kigge på opgaven for dig. Dels er det farligt selv at rode i el-tavler, og dels vil du ikke have nogen output moduler hvis alt køre wireless, så IHC bruges sandsynligvis til mere end bare lys styring. En dygtig IHC elektriker vil kunne fortælle dig det på under 1 time, og samtidig give dig et overslag på hvad det vil koste at fjerne IHC helt.

    Hej Lars,

    det forstår jeg ikke for jeg har 4 output moduler og har kun Wireless tryk på væggene. 

    Intet andet end lys styres i huset over Ihc 

    har dog et input modul som ikke bruges men var beregnet til alarmen. 

  18. Hej Ihc brugere,

    hvis man idag har Ihc styring af lyset i huset, hvor alt kører Wireless tænd/sluk og man gerne vil have afinstallerer alt i tavlen og gå over til f.eks Philips hue. 

    Kan det så lade sig gøre?

    jeg tænker at man skal fjerne controller og alle output moduler og alle ledningerne fra hver udgang i output modulerne vel skal over i sikringsgruppe. 

    Så skal der skiftes pærer til hue og sættes trådløse kontakter op til dem på væggene. 

    Og når man har fjernet output moduler og sat konstant strøm til ledningerne i lampeudtag så burde det vel virke med hue tænd og sluk. 

    Overser jeg noget der ikke kan lade sig gøre?

  19. 1 time siden, Lars1 skrev:

    Jeg har ikke kigget i programmet, men den løsning jj9449 forslå flytter vel bare problemet fra at dimmerne slukker ved upload af nyt program til at de tænder ved upload af nyt program. Det lyder ikke umiddelbart til at være bedre. Den rigtige løsning må være at marker de rigtige flag og udgange til at huske deres tilsvand wed genstart. Det er et lille kryds man skal sætte på de enkelte flag og udgange.

    Netop det samme jeg tænkte, men hvor finder jeg det magiske sted at gøre det.? 

  20. Hej,

    Jeg har et lille problem at hver gang jeg uploader mit program fra visual til controlleren, slukker den mine eltako lysdæmper.

    Jeg tænker det er noget programeringsmæssigt, som kan løses, jeg ved bare ikke hvordan??

    Jeg har uploadet mit program, så i kan se hvordan det er lavet - der er lysdæmpere af den type flere steder, men primært i køkkenet ved f.eks spotrække

    Jeg vil blive meget glad hvis nogen kunne hjælpe, så jeg ikke sidder i mørke hver gang programmet er uploadet hehe

     

    Mirabellehegnet_tilrettet.vis

  21. 2 minutter siden, Claus Skovgaard skrev:

    Mht. den fysiske installation, så skal du finde jord, nul og fase i loftdåsen og forbinde til det nye wireless udtag. Den nuværende tændledning sætter du en muffe på. Hvis du er tvivl om dette, så få en kyndig til at hjælpe dig.

    I Visual må du finde den FB der styrer det nuværende lampeudtag og så fx erstatte den som i forslaget herover, hvor du linker input til det/de samme tryk og output til det nye udtag i stedet. Der skal også linkes en tilbagemelding mellem udtaget og FB'en.

    Ja men hvis nu der ingen fast fase er i dåsen, kan jeg så ikke bare slå udgangen konstant til på det gamle lampeudtag i visuel og så lave et nyt lampeudtag som jeg linker op og koder? 

     

    Jeg bruger ikke udgangen til andet og kan godt leve med at der i ihcremote er et lampeudtag mere som altid står til on

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok