Hop til indhold

khjollund

Members
  • Antal indlæg

    43
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    2

Indlæg skrevet af khjollund

  1. Hej Lars, -nej der er en gammel "Userguide" manual fra 2011 (!!!), en Quickguide samt "IHC Control varmestyring" PDF sammen med installationen (har søgt installationsbiblioteket). Hjælpen i IHC Visual forklarer hvad "gendan betyder", og man kan også søge i den. Den kan man også åbne via LK menu'en i Windows start menu. Tak for hjælpen, -selv om det ikke er en PDF, så er en hjælpefil bedre end ingenting. 

     

  2. Tak for forsøget Mikkel :) Noget er gået galt. Den OCR genererede fil du uploadede ovenfor, kan jeg heller ikke søge i (CTRL+F) efter f.eks. ordet "gendan", -ydermere ser det ud til at OCR bare har fået halvdelen af hver side med, -indholdsfortegnelsen mangler f.eks. side 81-186 (nederste halvdel af en side). Vil du give den et skud mere ?

  3. Jeg har en PDF manual "LK IHC Control 3.0", -den er downloaded fra den flipbook app som er på LK's hjemmeside, -men den er ikke søg-bar, -d.v.s. man skal læse hele lortet igennem, hver gang man skal finde noget (nu forleden omkring "gendan" funktionen). Er der nogen der har en søgbar PDF manual, som vil dele den ?

  4. 1 time siden, Lars1 skrev:

    Det lyder lidt til at det du leder efter er gem og hent scenarie. De funger på den måde at når du kalder gem scenarie i din FB, så gemmes den lysstyrke din dimmer aktuelt har, og når du kalder fremkald scenarie i din FB sættes den gemte lysstyrke på dimmeren. Funktionen er ganske godt beskrevet i LK's dimmer FB's såvidt jeg husker. Alternativt må du læse lidt om gem og hent scenarie i IHC villedningen. Her er det med garanti godt beskrevet.

    Jeg er fuldt bekendt med hent og gem scenarie - det fungerer, som du skriver, fint i.f.b.m. den dimmer som scenariet er linket til. Men jeg efterspørger jo en programmeret løsning der kan ændre lysstyrken til samme niveau på alle dæmperne på én gang. Jeg kan ikke helt forstå hvordan du kan få det til at stemme med at gem scenarie skulle kunne gøre det. Jeg kan selvfølgelig bruge tilføje et ekstra scenarie på hver dimmer i 1.4.06.d, men tænker der er en performance mæssig downside på det. Anyways, kommer der ikke bedre forslag bliver det ´det jeg gør (anvender allerede "Nat" indgangen). 

  5. 1 time siden, Lars1 skrev:

    Jeg er ikke 100% sikker på hvad du er ude efter, men hvis du dobbelt klikker på linket mellem dit scenarie og din dimmer, kan du ændre lys styrken m.m. der.

    Jeg er ude efter en måde at programmere ændringen på. Det du refererer til er en manuel konfiguration. Jeg vil kunne gøre det du foreslår programmelt (programmere en funktionsblok til at gøre det). Men det er nok ikke muligt med det her lorte software. Må nok vente til muligheden kommer i IHC Captain (hvis LK API'et tillader det). 

  6. "Egen visning" er et fantastisk værktøj til at designe sin egen APP,f.eks. grupperet omkring funktioner istedet for lokationer. Jeg har dog en udfordring. 

    Under egen-visning er indikering af logisk 0 rød og 1 grøn. Det er ikke hensigtsmæssigt, når man viser alarmer, -hvor rød gerne skulle svare til 1 ... (ekstremt forvirrende at der f.eks. vises grønt på en aktiv alarm eller rød på f.eks. en røgsensor der IKKE er aktiveret). 

    Rød er måske heller ikke den mest hensigtsmæssige farve for 0, -hvid (en tom "cirkel") er efter min mening den rigtige farve, -indikerer "ingen lys i lampen". 

    Det ville være super (simpleste løsning tænker jeg) hvis 0 er hvid, 1 er grøn (aktiv) eller rød (alarm), -hvor man så i opsætningen kan vælge mellem grøn og rød for logisk 1. 

    Der bør så også - for visning af indgange der er 1 i normal tilstand, -f.eks. signalet på røgsensor, at man så kunne vælge "Invertér farver", -så den er hvid, når signalet er 1 og enten rød/grøn, når den er 0. 

    Alternativt - nok ikke den simpleste løsning - med standard farver der kan sættes af bruger og hvor bruger derudover har muligheden for "frit" at vælge afvigende farver for logisk 0 og 1, -f.eks. for "normally high" signaler eller alarmer. 

    Venlig hilsen: Kaj. 

     

     

  7. Jeg vil gerne tilgå min IHC Captain fra internettet, ved at lave port forwarding i min router - det kan jeg fint finde ud af.  

    Men jeg spekulerer på om en hacker så kan misbruge min Raspberry PI ?

    Bagved IHC Captain, ligger der et OS (debian ?), -og jeg kan se at administrator kontoen PI/Raspberry, hverken er omdøbt eller disabled. Hvad sker der hvis jeg disabler den, eller ændrer password, -vil IHC Captain fortsætte med at fungere (fordi den anvender denne konto ?

    Venlig hilsen: Kaj.

  8. Jeg har en 6-7 lysgrupper der er styret af PIR på nøjagtigt samme måde (med 1.4.06d scenarier og Wireless lampeudtag dimmer). Dimmerens parametre er også opsat ens. 

    De fleste lysgrupper tænder med en lille forsinkelse, men en enkelt tager 8 sekunder. Det er INTET med trådløs kommunikation at gøre, -lampeudtaget sidder ikke i nogen specielt lang eller blokeret afstand fra antennen, og lysgruppen lige ved siden af (3m afstand, samme rum), kører fint.

    Hvad kan det skyldes ? 

  9. 1 time siden, Henning Pedersen skrev:

    Det er korrekt. Regning med kommatal har dog, selv om der ikke har været adgang til det i Visual, virket i alle FW de sidste mange år. Så jeg tænker ikke han kommer til at opleve problemer der. Men det er jo bare at prøve, virker det, er det fint. Hvis ikke, så slet det eller gå tilbage til V3

    Jeg laver alle nye funktionsblokke og færdige installationer i Visual 3, også til mit eget hus, som kører på en V2, så ja, det gør jeg jævnligt.

    Jamen det er da bare fantastisk. Endnu engang tak. 

  10. Er der nogen der har prøvet at koble forsyningen for 2 (eller 3) røgsensorer på samme Output24 udgang. Forsyningen skal være konstant 24v til røgsensorerne undtagen når de skal resettes, -og de skal jo alle resettes samtidigt, så logisk set kan de godt kobles på samme udgang. Elektrisk set, trækker de max 40mA hver (ved alarm), Om udgangen står der at den max kan leverer 500 mA, og at det er en PNP transistor med pull-up modstand. 

  11. 14 timer siden, Lars1 skrev:

    @khjollund. Jeg er ret ligeglad med hvad du mener om mig og min måde at skrive på. Jeg kan virkelig ikke se hvad den del af dit indlæg har at gøre på dette board.

    Omkring at jeg svare sent, så skyldes det primært at der kan gå mdr. mellem at jeg åbner dette board. Og vedr. sent. Du åbner denne tråd i 2018 og bortset fra mit og kandersens indlæg er det INTET sket i denne tråd før du lægger et nyt indlæg d. 5/1-2022. I det mindste gad jeg svare dig dengang. At du så ikke bryder dig om mit svar er dit problem, ikke mit.

     

    Sidst men ikke mindst. Overskriften på tråden er "Controller 3.0 - Performance og Stabilitet" At LED dimmerne ikke kan linkes efter at have været unlinket, vil jeg helt klart mene er et stabilitets problem. Jeg kan selvfølgelig have gjort noget forkert, men jeg har trods alt været i dette game i mere end 20 år og jeg er 99,9999% sikker på at jeg har været alle muligheder igennem.

    @Lars1 -tak for dit svar, -det taler for sig selv. Også at du mener at IHC controller 3.0 har et stabilitetsproblem generelt, fordu du 1 gang har oplevet at du ikke kan koble til en dimmer :( 

  12. Hej @Lars1- du var rimeligt afvisende overfor at hjælpe mig med mit spørgsmål initielt i tråden, og udtalte dig, -på vegne af andre HW7 ejere (!) om at de nok er ved at være trætte af at svare på det spørgsmål. Jeg har været medlem her i en del år, og kender din bedrevidende stil fra andre tråde, så jeg var slet ikke overrasket over dit svar. Jeg tænkte, -hvorfor svarer han i det hele taget, når han ikke har noget at byde ind med, og udtaler sig på vegne af andre ? Nu vender du så tilbage med nogle af dine erfaringer, -lidt sent, for nu har jeg jo gjort mine egne, som jeg selvfølgelig har delt. Men punkt 3 i dit indlæg er ikke nogen generel erfaring omkring performance og stabilitet for V3 controlleren, som denne tråd omhandler. For overskuelighedens skyld, foreslår jeg at du undlader at introducere nye spørgsmål inde i en eksisterende tråd. Start en ny tråd på det (jeg går selvfølgelig ud fra at du selv har trawlet al information herinde, for at finde svaret, og ved at der er ikke nogen der bliver trætte af at det bliver stillet igen ... )

     

  13. På 7.2.2022 at 10:05 , Mikkel Skovgaard skrev:

    Du skal fuske/rette manuelt i xml'en bag

    Tusind tak Mikkel. Utroligt så meget du ved !

    Så er den fixet, -her er hvad jeg gjorde:

    ---For det første skal filnavnene på funktonsblok og PDF bare være funktionsblokkens ID - F.eks. 7.4.15.ifb og 7.4.15.pdf. Begge filer placeres i samme

         underbibliotek til C:\Program Files (x86)\LK IHC Control\IHC Visual\FunctionBlocks.

    ---Tag backup af filen 7.4.15.ifb, hvis nedenstående redigering går galt !!

    ---Dernæst redigeres 7.4.15.ifb med notepad++ (eller anden text-editor der ikke tilføjer en masse kontroltegn), og i linien 

         <functionblock id="_0xe26a28" name="7.4.15 Udelys man-auto, PIR, Facadelys" master_type="7.4.15" ....

         tilføjes Master_type attributten, som skal sættes lig funktionsblokkens ID (filens navn, uden type),

         functionblock id _0xe26a28 er selvfølgelig ikke det samme for din FB. 

    ---Hvis der er et bogstav der angiver versionen til sidst i dit ID, skal man muligvis også tilføje  attributten master_version="c", hvis filnavnet er 7.4.15c.ifb. 

  14. Jeg har lavet egen FB til avanceret styring af mit udelys. Jeg er vant til at dokumentere min programmering,  og vil derfor gerne have en detaljeret beskrivelse til at poppe op som en PDF, når jeg trykker F1 (ligesom for LK's funktionsblokke). Jeg tænkte det skete automatisk, når jeg giver FB og PDF samme navn, og putter dem i Funktionsblokke biblioteket, men NIKS, så enkelt er det åbenbart ikke lavet. Nogen hjælp at hente her ?

    N.B. Jeg ved godt at man kan lave en beskrivelse under Egenskaber for FB'en, men hvis den bliver længere end et vist antal tegn, så kan teksten ikke vises længere, når man kører cursoren over FB'en (der kommer en fejlmeddelelse). Jeg har meldt dette til LK for mange generationer af Visual Viewer siden, men selv om det er en åbenlys fejl, er LK åbenbart bedøvende ligeglade med dette produkt, og med deres kunder. 

     

     

  15. Ok, -gentager lige mine kriterier i prioriteret rækkefølge:

    • Fungerer godt med kombi dimmer (uden dimbob, gammeldags pærer parrallelt o.s.v. o.s.v), -selvfølgelig så totale antal LED Watt overstiger minimumsbelastningen. 
    • Meget lys (lumen) per watt ("grønne")
    • har lang holdbarhed i praksis.

    Om de er varme, kolde, hyggelige, behagelige og hvilken farve de har, er underordnet. 

     

  16. Som bekendt er LK's trådløse kombi dimmer (og gamle lampeudtag / Kombi relæ'er) ikke glad for LED med lille ohm'sk belastning. Selv om den samlede belastning overstiger minimumsbelastningen på 20w, så kan man have blinkende spots eller spots der lyser svagt hele tiden. Jeg har erfaret at der er stor forskel på hvilke spot's man køber. 

    Er der nogen her der kan give en god - opdateret - anbefaling af spots der fungerer godt med denne dæmper, -gerne også nogle der giver meget lys per watt og holder længe. 

    Jeg har de seneste år købt IKEA's LED's, -de giver masser af lys per W, er middel gode til at undgå spots der flasher, men holder ikke længe (har byttet mange indenfor garantien (2 år), -så gem bonnen hvis du køber IKEA's. 

  17. Hej @Henning Pedersen -du skriver "En del Wireless produkter er derfor også udkommet i en HW 2.0 version", ved du om det også gælder wireless Kombi Lysdæmperen (250w) ? Er det også printet på wireless kombi lysdæmperen at det er en version 2 (som det er på wireless lampeudtag lysdæmperen), -eller hovrdan kan man se at det er en HW version 2 ? Jeg kan se at Kombi Relæ'et nedenfor har det, men jeg har ikke kunnet finde noget om kombi dimmeren.

    image.png.b93a3a676d9e90745b050dd7088c5933.png

     

  18. Ok, så har jeg skiftet fra Visual Controller 2 HW1 til 3, -og umiddelbart ser jeg ikke nogen nævneværdig performance forskel. 

    Inden skiftet målte jeg signal styrken på 21 trådløse komponenter og havde et gennemsnit på 21 RSSI. Efter skift af controller, men ikke antenne, havde jeg 29 RSSI, og efter også at have skiftet antennen (næsten samme placering): 31 RSSI (kan være tilfældigt, da en dør vist blev lukket undervejs). Så man burde få lidt hurtigere og specielt mere stabil kontakt til sine trådløse enheder.  

    Jeg prøver at trøste mig med at pengene ikke er helt spildte, -nu er jeg på nyeste platform og kan anvende nyeste SW og fixes. Og den gamle var jo også 12 år - så den var jo nok også stået af på et tidspunkt. Så må vi håbe at Visual 3 modellen er mere stabil end 2'eren - og ikke skal genstartes et par gange årligt, når alting er helt i kage. 

    Et lille men, er så at LK's java programmer skalerer forfærdeligt til en 4K skærm, -skrift er så småt at det er komplet ulæseligt. Det fik jeg løst, så hvis du har samme problem, så kig her

    Alternativt kan man anvende jemi.dk IHC Starter. 

  19. Tak skal du have @Mikkel Skovgaard - Med dit tip ovenfor fik jeg faktisk LK Java applikationerne til at skalere rimeligt på 4K skærm. Det eneste der nu ikke skalerer er selve "Java Starter" applikationen, -men det kan jeg leve med. 

    Jeg gjorde som følger:

    1. Åbn Windows Stifinder og gå til C:\Program Files (x86)\LK IHC Control\java\bin. 
    2. Højreklik på java.exe og vælg Properties (min windows 10 er engelsk). 
    3. Vælg "Compatibility" fanebladet. 
    4. Klik på knappen "Change high DPI Settings"
    5. Afkryds: "Override high DBI scaling behavior" og vælg "Scaling performed by": System. 

    Fantastisk at vi har en resource som dig på IHC-User, -tak for hjælpen !

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok