Hop til indhold

Chris Christiansen

Members
  • Antal indlæg

    52
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    1

Indlæg skrevet af Chris Christiansen

  1. Hej Forum

    Ud af det blå er mit IHC kodetastaturs knapper stoppet med at virke efter at have virket i snart 7 år.

    Jeg har genstartet controlleren, jeg har taget strømmen (inkl. backup) og jeg har også prøvet at loade et tomt program. Intet virker.

    Da jeg havde det tomme program inde skiftede dioden fra grøn til rød, men ellers er dioden grøn og knapperne virker bare ikke.

    Er der nogle der har oplevet lignende og er der noget jeg kan gøre, eller må jeg bide i det sure æble og hoste op til et nyt?

    Mvh

    Chris

     

     

  2. Hej forum

     

    Jeg har haft en række fejlalarmer på mit system og når jeg kigger i alarm loggen står der alarm aktiveret af "ingen".

     

    Hvordan trækker de rigtige informationer ned i de rigtige statusfelter? Jeg har fire alarmzoner med både PIR og magnetkontakter i hver.

     

    Controlleren er en 2'er med HW 6.2. Jwg anvender alarmblokken 6.2.02#2b alarmhovedblok.

     

    Mvh

     

    Chris

  3. Tak skal du have, det har også taget en del timer med billedbehandling.

     

    Mht. scenariestyring. Er det så eks. simple FB'er til de enkelte ind- og udgange (1.1.10.a) og så en overordnet Bolig Rumstyring (9.2.02.) i hvert rum, eller er det det en hel bolig Rumstyring blok til hver eneste udgang lampeudtag, stikkontakt m.m.? og så selvfølgelig Bolig Master i en fælles gruppe 

    Jeg har aldrig helt forstået hierakiet i IHC Bolig systemet.

  4. Hej Forum

     

    Jeg har endelig fået lavet mit sceneview ordentligt selvom det nok er en on-going proces :-)

    Jeg har dog et spørgsmål jeg håber at nogen kan hjælpe med.

    Jeg vil gerne kunne lave nogle "tilstande" i min viewer, eksempelvis efter spisning vil jeg gerne lave "aftenbelysning". Det skal afstedkomme at noget lys skal slukke og andet skal tænde og derfor tænker jeg at controlleren er nødt til at vide om de enkelte lyskilder er on eller off. Hvordan gør jeg det? Er det nødvendigt at skulle bruge boolianske udtryk? Jeg kan se at de findes som funktionsblokke, eller er der en nemmere måde end det?

     

    Mvh

     

    Chris

  5. Hej forum.

    Så er jeg kommer lidt længere med mit projekt. Jeg er dog stødt ind i et lille problem jeg håber I kan hjælpe med. JEg har anvendt skumringsFB'en som er her på forummet og sat det op som jeg mente man skulle. Min boligmaster fanger såmænd også tiderne, både morgen og aften. Problemet er, at den slukker mine tændte enheder, både aften og morgen. Dvs eks. kl. 6 om morgenen, slukker mit lys 2 gange. Både når kl. er 6 og når skumringensFB'en siger, at nu skal den gå på dagfunktion.

     

    JEg kan ikke helt se, hvad der går galt. Håber en af jer kan hjælpe.

     

    MVh

     

    Chris

     

    Skumring driller.vis

  6. Hej Torben

     

    Det er nok der hunden ligger begravet. Jeg har naturligvis koblet alle tre til samme indgang for at "spare" på indgangene og ikke været opmærksom på at det kan være problemet. Jeg troede det var nok en enkelt triggede indgangen. Det arbejder jeg lige videre med :-) Tusind tak. :) :)

  7. Jeg har stadig problemer med det her, kan ikke rigtig se løsningen. Men for at være helt sikker vil jeg lige spørge om noget. Jeg har endnu ikke fået backupmodulet installeret. Kan det have nogen indflydelse på at røgsensoren ikke virker? Den kører jo 24 v og burde derfor virke uden.

  8. Hej Tonny

     

    Tak for tip. Jo, når jeg ændrer værdi i serviceview på røgsensoren, trigger den lydgiverne. Så det må være noget kabelmæssigt et sted.

     

    Vi er enige om, at ved at teste røgsensoren og se den røde diode på sensoren tænde, må det betyde, at den burde tænde lyd, ikke?

  9. Jeg er endt med at blande lidt fra IHC bolig og min egen programmering. Indtil videre går det ok, men jeg er kommet lidt i nød mht. røgalarmen.

     

    Der er monteret 3 stk og de er alle sat op i IHC bolig alarmdelen. Jeg har fulgt standard programmet slavisk, men jeg kan ikke få dem til at trigge lydgiverne. Lydgiverne virker, røgalarmen kan jeg også trigge så jeg tænder den røde diode.

     

    Umiddelbart har jeg tjekket forbindelser i tavlen og i enheden, men jeg kan ikke finde fejl. Er der nogen der kan gennemskue min programmering vedrørende den del (resten af programmeringen er nemlig mangelfuld endnu). Jeg synes selv, at programmeringen virker rigtig.

     

    På forhånd tak

     

    /Chris290114.vis

  10. Ja, det er nemlig min tanke. Men jeg synes netop det smarte var, at alle scenarier sluk alt o. lign allerede på forhånd er lavet i Bolig konceptet. Men jeg er inden jeg kommer for godt i gang nemlig i tvivl om det rent tidsmæssigt udligner sig selv i fejlsøgning efterfølgende når jeg ændrer så kraftigt i datalinjerne. Og jeg vil nemlig helst undgår at skulle starte forfra fordi jeg valgte forkert undervejs.

  11. Hej forum

     

    Jeg har brug for lige at høre jeres mening. Jeg har lige bygget nyt og fået lavet en individuel IHC installation, hvor der er en del flere komponenter end i boligpakkerne fra LK.

     

    Nu har jeg siddet og brugt en del tid på at ændre datalinjerne og tilføje komponenter i IHC bolig programmet. Jo mere jeg har siddet med det, er jeg begyndt at frygte, at det vil give en del bøvl, når jeg skal udrulle det, idet jeg kan se der er en del krydshenvisninger i programmet, som vil tage en del tid at ændre/fjerne i takt med tingene ikke passer ind.

     

    Mit spørgsmål går på vil der være mere mening i at bygge programmet op fra bunden og vil jeg kunne føje de samme muligheder ind (tænker på masterFB, sceneview, Ipad og lign) eller findes der en bolig-fil hvor datalinjerne ikke er lagt ind på forhånd?

     

    Jeg er nogenlunde vant til at programmere i det alm IHC-visual.

     

    På forhånd tak

     

    /Chris

  12. Hej Forum

     

    Jeg vil egentlig blot have bekræftet min egen mistanke.

     

    Jeg har i dag monteret en IHC net basic enhed. Til formålet er der brugt korrekte kabler  og konnektorer (dog selve ihc net konnektorer).

     

    Alt er konnekteret korrekt (det er gennemtjekket) og der er brugt LSA tang til enheden og ikke et øje er tørt ;-)

     

    Da så jeg skal til at teste gennemgangen fra portene, er der to åbne par, 4 og 5 / 7og 8.

     

    Efter at have forsøgt at teste tre steder alle med samme resultat tænkte jeg så flg:

     

    Min tester kan ikke teste gennemgangen på disse par, idet basic enheden jo max kan håndtere 100 mbit. Derfor anvender den kun de to par og de øvrige par anvendes til TV.

     

    Er jeg helt forkert på den og i så fald, hvordan bliver de andre par så testet?

     

    Håber I kan bekræfte mig i denne tanke.

     

    Mvh

     

    Chris

     

     

  13. Nåh. Så fik jeg prøvet at gennemgangsteste lederne. De fejlede ikke noget. Indgangen på modulet er testet, det virker.Så er der S0 udgangen tilbage, som så formentlig kun har skrueterminaler med "løst krudt". Kan jeg gennemskue om måleren har printet uden at skulle skille den ad?Der er tale om en "ny" Kamstrupmåler, da den blev sat op for godt 10 år siden. På mærkaten udenpå er beskrevet hvor mange imp S0 udgangen leverer?!

  14. Nå, så kom jeg alligevel til kort.... ;-)Jeg har trukket et KAT-kabel til min bimåler til varmeforbrug. En Kamstrup 382 (2002 ca.) med 1000 imp/Kwh og en tid på 30 ms.Jeg har monteret S-udgangen på mit 24 volt input modul 3 indgang 17.I Visual har jeg oprettet indgangen 3.17 som "brugerdefineret indgangsprodukt" og trukket den på FB 4.2.03.a "pulsindgang".Derudover er den trukket ind på FB "Elmåler" her fra forummmet for at kunne se forskellen.Nu regnede jeg med at det bare kørte derudad og at programmet bare talte løs, men der sker bare ingenting.Jeg har oprettet den korrekte måleraflæsning og sat 1 kwh/1000 pulser.Er der noget jeg har overset, eller fungerer en 30 ms bimåler stadig ikke med IHC, til trods for opdateret FW?Håber I har et gyldent svar :-)/Chris

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok