Hop til indhold

nygaard2005

Members
  • Antal indlæg

    72
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    4

Alt der er opslået af nygaard2005

  1. Har tænkt mig at bruge FB 4.1.03.a_forsinket tiltræk/frafald, og sætte den ind mellem forbindelsen fra PIR i forbikoblerzonen og til den "hjemmelavede FB. Forsinkelsen i tiltræk sætter jeg til 20 s, og forsinkelsen til frafald sætter jeg til 0 s! Teoretisk burde det virke, men det skal komme an på en prøve!
  2. Bruger FB 6.2.01.h og har godt set en udgang "alarm startet via", men har ikke tænkt at denne udgang kan forbindes til en FB, som kan få sendt en SMS! Så hvilken FB kan da bruges til at få sendt beskeden "alarm startet via" som en SMS? Skal der i den forbindelse laves en opsætning i scenedesign?
  3. Jeg har en "hjemmelavet" funktionsblok, udført af Otto Haue! Til forfatter eller andre med viden herom er her mit spørgsmål: Funktionsblokken har nr 6.2.02.7b, som jeg anvender sammen med original FB 6.2.01.h: Jeg anvender den for på SMS at få besked om alarmens oprindelse! Imidlertid får jeg ofte en alarm fra forbikoblerzonen ved enten indgang eller udgang, og jeg har mistanke om at det skyldes at den hjemmelavede FB omgående sender besked fra min PIR i det rum, der er forbikoblerzone! Nogen der kan bekræfte det, komme med et forslag til udbedring, så jeg fortsat får specifikke SMS alarmer?
  4. Jeg har seks stk brugt IHC/SA Dimmer 400UNI til salg for 200 kr/stk. Sælges samlet eller stk vis. Interesseret svar da venligst herpå! Varen er nu SOLGT
  5. Så lykkedes det omsider! Efter tredie gennemløb med link- og unlinkprocessen på den drilske LED dimmer, lykkedes det at få den online. Nu fungerer begge LED dimmer som forventet. Jeg kan forstå på input hertil, at det ikke er usædvanligt, men jeg syntes det peger på manglende kvalitet et eller andet sted! Tak for input hertil.
  6. Så er jeg kommet lidt videre! Nogle fakts: jeg har målt spændinger direkte på klemmerne på dimmerne, 230 V=OK, 24 V = OK! Alle forbindelse med 24 V og RS485 er konstateret korrekt monteret i klemmerne! Men nu kan jeg se dimmerne som linket i administrator modulet og den ene virker korrekt som den skal, mens den anden står anført som "offline", og hvorfor nu det? Måske skal jeg som foreslået udføre firmware processen flere gange, og måske også undervejs sende et tomt projekt til controlleren, eller hvad mener I????? Og hvad er så forskellen fra før til nu? Jeg er ikke nørd, og har læst og prøvet mig til den viden jeg har om IHC. Så jeg følger vejledningen meget slavisk, og under beskrivelen af link processen står intet om, at når linkningen i visual er gennemført, skal man sende projektet til controlleren! Der kunne jo godt have været anført "et tip" herom i vejledningen! Det er åbenbart en underforstået logik, som jeg ikke forstod!!, men det var hvad jeg gjorde og så var i det mindste den ene af dimmerne registreret i administrator modulet.
  7. Der er et SMS modul installeret og det er monteret sidst. Det underlige er, at software processerne, linkning og firmware opdatering ser ud til at forløbe uden fejl, men i administratormodulet står de konstant som "unlinked"! Der er åbenbart ikke andre, som har et bud på hvor fejlen kan være, så tænker jeg vil løsne og atter montere først RS485 forbindelserne og så 24 V forbindelserne! Når jeg sætter DIMMERNE i service mode, kan jeg tænde og slukke de aktuelle lamper med knappen på dimmeren, så alle 220V forbindelse må antages at være OK! Når SMS modulet, som jo sidder sidst på RS485 strengen, fungere, hvilket er tilfældet, så burde forbindelserne vel være OK??? Da jeg som nævnt pt ikke har en bærbar pc, kan jeg fra denne pc ikke indlæse et tomt projekt, og så genindlæse det aktuelle projekt, men er det sandsynligt, at det vil hjælpe? Hvad sker med linkningen når 1: der indlæses et tomt projekt? Antager at den forsvinder! 2: der indtræffer en strømafbrydelse? ( hvilket vi faktisk var ude for i dag!)
  8. Så er forbindelserne kontrolleret og fundet OK. Jeg oplever det som at det er linkprocessen der af en eller anden årsag fejler. Undervejs i linkprocessen og opgraderingsprocessen ser alt normalt ud, men resultatet er fortsat "unlinked"??? Se vedhæftede skærmdump.
  9. Tak til Lars og Henning. Det varer lige lidt inden jeg vender tilbage, for midt i arbejdet med visual stod strømforsyningen i min bærbare pc af, og snart var også batteriet fladt!
  10. Tak for svar, men bortset fra at jeg så ikke har misforstået noget, så virker det fortsat ikke! I serviceview kan jeg se, at alle funktioner virker korrekt, og at dimmeren tænder, slukker og regulerer som den skal, men der kommer bare ikke lys i lampen! I administratormodulet kan jeg se at for kanalstatus står der til højre i fejlkolonnen "unlinked"??? Linkningen se ud til at være gennemført korrekt idet "link" knappen er tonet ned! Hvor finder jeg fejlen??? Slettes linkningen når man indlæser et tomt projekt f eks for at "rense" kontrolleren?
  11. nygaard2005

    LED Dimmer

    Jeg har installeret en LED Dimmer 2 kanal, men kan ikke få den til at virke! Sikkert fordi jeg har programmeret forkert, men hvor? Bruger blokken 1.2.04.e. Dimmer er linket, dimmer er opdateret via "administrator". Opsætningen skal virke med "et tryks"/touch funktion, og en SLUK ALT funktion. Desværre er forklaringen vist med "to tryks" funktion, og deraf "ser jeg ikke lyset"! Vedhæftet fil viser hvordan jeg har lavet forbindelserne i visual. Nogen der har et bud på hvad jeg gør forkert (eller misforstår)?
  12. nygaard2005

    rapporter

    Jeg vil kontrollere dokumentationen af min installation ved at vælge "controller", dernæst "rapporter"! Så langt så godt, idet rapportgeneratoren åbner i microsoft edge, men når jeg vil starte en rapport får jeg meldingen "about:blank#blocked". Formentlig en indstilling i edge browseren, men hvor??? Nogen der har et bud?
  13. I scenedesign er samtlige alarmer oprettet som en SMS besked, og alligevel sendes der ingen SMS ved alarm???
  14. Tak for jeres svar. De bringer mig desværre ikke nærmere en forklaring på hvorfor 6 ud af 8 400UNI dimmere pludselig udviser periodisk svigt. Med hensyn til belastningen, så har jeg helt fra starten af montering af LED pærer haft samme blanding af halogen spot og LED spot, så der er ikke over tid sket nogen ændring i belastningstypen! Min første tanke var at der må være tale om en software fejl i controlleren siden fejlen pludselig opstår for så mange dimmere, men i så fald hvilken fejl og kan den spores til et eller andet sted i programmeringen eller controllerens software. Controlleren har nyeste version firmware. Det ærgrer mig meget, at skulle skifte dimmere uden at kende den konkrete årsag til svigtet!
  15. nygaard2005

    Send SMS alarm

    Jeg har IHC3 controller og et SMS modem. Jeg har oprettet funktion til afsendelse af alarm på SMS fra pir detektorer m fl. Et eller andet er gået galt, for nu får jeg ikke alarm sendt til min telefon! Det er så længe siden jeg har oprettet funktionaliteten, at jeg ikke kan huske hvordan. Der er intet galt med SMS funktionen, idet jeg får alarm for power fejl! Så: hvor kan jeg fejlsøge? Er det i scenedesign eller i sceneviewer eller et tredje sted?
  16. nygaard2005

    DIMMER 400 UNI og LED

    I min installation har jeg 8 dimmer, 400UNI. Til hver dimmer er der tilsluttet en blanding af halogen spot og dæmpbare LED! Jeg ved at 400UNI ikke er designet til at dæmpe LED, men jeg har alligevel forsøgt, som nævnt med en blanding af halogen og LED spot. Det har virket upåklageligt i 7-8 år! Men nu hvor der igen skal tændes lys, ja så svigter 6 ud af de 8 400UNI dimmer. Nogen der ved så meget om teknikken i 400UNi dimmer, at jeg kan få et bud på om det virkelig er en "langtids skadelig påvirkning" som har ødelagt dem? Jeg kan tænde og slukke på "den blå knap", og jeg kan i viewer programmet se at de bliver trigget, men de tænder bare ikke! Jeg har en visual3 versionen controller, så jeg overvejer at erstatte 400UNI dimmeren med LED dimmeren, men kan ud fra indlæg forstå, at det ikke er problemfrit heller? Nogen der vil komme med en anbefaling til udbedring?
  17. Mener jeg har læst at IHC SMS modem altid skal have et SIM kort installeret, da modem`ellers fejler. Er det korrekt? Hvis ja, skal SIM kortet være aktivt? Hvad gør man hvis SIM kortet skal skiftes?
  18. Det udvendige lys tænder bestem af ur, sensor og kalender og er således tændt hele natten! Nu er vi ved at sælge huset, og det er ikke sikkert en ny ejer syntes om, at der brænder lys hele natten med de strømpriser vi er nået op på! Min plan er derfor, at det udvendige lys skal tænde og slukke som hidtil, men kun når overvågningen er sat på ON! Når overvågningen er sat på OFF, skal det udvendige lys tænde på samme tidspunkter som tidligere, men slukke først på aftenen. Det har jeg fået til at virke, men så slukker det udvendige lys på samme måde, når overvågningen er ON! Jeg har ikke anvendt programmering i scenedesign for at opnå ovenstående. Nogen der kan guide mig igang? Tænker det har noget med If THEN ELSE, men sikker er jeg ikke, og hvis, hvordan så??? På forhånd tak for hjælpen til den som byder ind!
  19. nygaard2005

    7 dages ur

    Jeg anvender blok 2.1.0.1.a 7 dages ur til at sætte tænd/sluk tid for udendørs lys. Nu vil jeg ændre på nogle tidspunkter, og gør dette i IHC 3 visual, hvorefter jeg uploader det ændrede program til controlleren! Men lyset tændte stadig efter de hidtidige tidspunkter, og da jeg kiggede på tidspunkterne i serviceview, kunne jeg se, at tidspunkterne ikke var ændret i programversionen på controlleren. Kan jeg få et bud på hvorfor tidspunkterne ikke ændres i programversionen på controlleren?( inden jeg uploadede programændringen har jeg IKKE uploadet et "tomt" program for på en måde at nulstille programmemory) Se skærmklip fra visual og serviceview. Jeg anvender IHC3.
  20. Det var problemet! Jeg har for nylig ændret opsætningen af mit hjemmenetværk, og i den forbindelse ændret adresse for DNS server, men glemt at ændre samme i controlleren! Manuelt vil opdatering af ur dog fortsat ikke fungere, men det må jeg så leve med til videre!
  21. Ved du om FW kan opdateres direkte til nyeste version, eller om der først skal opdateres til version 3.3.37???
  22. nygaard2005

    IHC3 ur

    Mangler et bud på hvorfor jeg ikke kan justere uret i min IHC3 controller! Jeg har kontakt til controlleren enten via USB eller via lokal netværk med fast IP adresse og kan down- og uploade projekter. Når jeg anvender LK IHC Visual for at justere uret kommer controlleren med en fejlmelding. Når jeg anvender IHC administrator kommer der en melding om at der ikke er forbindelse til controlleren, både ved forsøg på manuel opdatering af uret eller via tidsserver. Jeg har genstartet controlleren! Se vedhæftede skærmdump.
  23. Hej, mit sms modem er holdt op med at sende SMS ved alarm! Ved genstart af controller sendes en SMS ved power down og igen ved power up! Når jeg i serviceview markerer et af de oprettede telefonnumre og trykker på knappen sæt værdi, sendes heller ikke en SMS. Mit modem er IHC SMS Modem : 820BA220, min controller er IHC v 3, firmware 3.3.33, hardware ver 7.1. Nogen forslag til hvor jeg skal fejlsøge??
  24. Mangler hjælp til at finde årsagen til en "komme og gå" fejl! Jeg har overvågning via PIR IR 120 C, og fejlmelding sendt via SMS modul. Jævnligt opstår der en alarm, når overvågningen er sat til, men uden at der bliver sendt en SMS. Den "falske" alarm har aktieret min programmering "tænd lys ved indbrud" og tændt en rød lampe i statustrykpanelet. Findes et stykke software som kan danne en protokol, så hændelser kan ses i en log f eks hvilken PIR udløser alarmen? er det den samme PIR hver gang? osv. Nogen der har et bud på hvordan jeg griber fejlsøgning an? Min controller kører IHC3, se billede. Under min fejlsøgning opdager jeg, at jeg ikke kan justere tiden i controlleren, skønt der er forbindelse til den. Der kommer også en fejlmelding om manglende holiday kalender? se billede
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok