Hop til indhold

Lars1

Members
  • Antal indlæg

    3.622
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    92

Omdømme aktivitet

  1. Like
    Lars1 modtog omdømme point Astronaut i IHC controller udgår, ny gateway?   
    Jeg gætter på at du mener RS-485.
    Der ligger et link til den bland de andre protokol links i bunden af oversigten over LK IHC alternativer. Men såvidt jeg ved er den ikke meget anderledes end kommunikationen med I/O modulerne. Det mest komplekse er der kun sendes 1 bit for hvergang input modulerne sender status på de enkelte indgange. Man skal derfor opsamle status på en input indgang 14-20 gange før man har værdien på temp. sensoren. Det vil derfor nok være smarter at forbinde temp. sensorne direkte til PIO'en istedet for via et input modul. Temp. sensoren sender jo ikke andet end en simple bit strøm, præcis som input modulerne.
     
  2. Like
    Lars1 gav omdømme point til Henning Pedersen i Kan vi skrotte IHC?   
    Hej chrsoes
    Velkommen til IHC user.
    Hvis I ikke ønsker at benytte jer af IHCs mange muligheder, så få en elektriker ud og bypass alle udgangene. Derefter er der konstant strøm på alt. Hvis IHC anlægget kun køre lyset, kan I nu slukke for det.
    Elektrikeren vil sikkert tilbyde at nedtage og bortskaffe IHC anlægget ganske gratis, det er dog en dårlig forretning for dig, da IHC er et ganske kapabelt system, og selv gamle brugte IHC komponenter sælges til høje priser. Og alt efter hvordan jeres IHC anlæg er skruet sammen, kan det potentielt langt mere end Ikeas trådfri. Jeg ville derfor ikke kaste mig ud i en udskiftning af anlægget.
    Årsagen til de daglige genstart kunne meget vel være strømforsyningen der er ved at stå af.
    Venligst Henning
  3. Thanks
    Lars1 gav omdømme point til Lars Jacobsen i Teknikker på Sydfyn søges   
    Hvis du stadig har problemer så send en pb så finder vi ud af noget en af de kommende dage.
    Er lige på ferie men hjemme igen tirsdag.
  4. Thanks
    Lars1 modtog omdømme point Lars Jensen22 i Kan ikke bruge Visual på grund af for gammel firmware, men kan ikke opgradere firmware   
    Du skal hente softwaren til Visual 2 på LK's website (https://www.lk.dk/professionel/support/varktojer/download-software/). Du kan ikke bruge hverken Visual 3 software eller firmware sammen med en HW 6.2 controller.
  5. Like
    Lars1 modtog omdømme point PVM i IHC remote, efter ny router   
    Når man leder efter fejl på netværk, er det ofte ganske banale fejl som er skyld i problemerne. Derfor er det vigtigt at gå systematisk til værks.
    Jeg tvivler på at det er fiberboksen som var problemet. Det har nok nærmer været en dårlig forbindelse i LK IHC controller porten eller kablet. Men godt at det kom til at virke.
  6. Thanks
    Lars1 modtog omdømme point Jense i IHC lampeudtag uden diodelys   
    Som Henning skriver, så vil dit lampeudtag ikke virke hvis det er HW ver 1. og pæren er defekt. Årsagen er at min. effekt kravet ikke længere er opfyldt.
  7. Thanks
    Lars1 modtog omdømme point Jense i IHC lampeudtag uden diodelys   
    Jeg gætter på at billedet er af lampen, og der kan man se at der er fuld blus på lyset. Jeg tror derfor godt at vi kan udelukke manglende strøm som årsagen.
    @JenseNår det er sagt, ved vi jo ikke hvordan resten af installationen er lavet, og hvor meget du har ændret på den før og under fejlsøgning. De wireless dimme har en dimmer udgang på bagsiden, således at man kan forbinde alm. lampeudtag til en dimmer og dermed styre flere lampeudtag fra 1 dimmer. Kan denne dimmer udgang ved en fejl være forbundet til fast fase? På forsiden har de såvidt jeg husker også en fast fase. Kan lampen ved en fejl være forbundet til denne?
    Hvis du er 100% sikker på at alt er monteret korrekt, vil jeg give dig ret i at meget tyder på at dimmeren er defekt. Desværre er der så ikke nogen anden vej end at købe en ny. Fordelen er dog at den nye vil funger både med LED og glødepære, selvfølgelig medmindre du køber en brugt HW ver. 1.
  8. Thanks
    Lars1 modtog omdømme point Jense i IHC lampeudtag uden diodelys   
    Hvis du ikke ved hvad fast fase betyder, så vil jeg KRAFTIGT anbefale dig at få en elektriker til at skifte dimmeren for dig. Udover at du kan brænde dimmeren af ved at monter den forkert, så kan 230V slå ihjel eller starte en brand. Det er ikke uden grund at det tager 3-4 år at blive uddannet elektriker og yderlig 3-4 år at blive autoriseret elektriker.
    Udover det, så nævnte du at du forsøger at linke dimmeren til et batteri tryk. Det lyder derfor som om du ikke har nogen IHC controller. Hvis det er tilfældet, vil jeg overveje at erstatte dimmer og tryk med et andet produkt end LK IHC, da LK IHC wireless standalone (LK IHC uden controller) også udgår efterhånden som lageret bliver tømt. Jeg ved dog ikke om dit batteri tryk benyttes sammen med andet end din dimmer, eller om dimmeren er forbundet til andre lampestedder. Er det tilfældet kan det selvfølgelig komplicer udskiftningen. Men alt det kan en elektriker også hjælpe dig med at gennemskue.
    Der findes mange alternativer til LK IHC wireless standalone. Nogle af dem er liste i denne tråd. https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10812-ihc-eol-hvad-er-alternativerne/
     
    Edit:
    Kom lige til at tænke på at fejlen selvfølgelig også kan ligge i dit LK IHC wireless batteri tryk, eller at du ikke følger den rigtige procedure for at linke de 2 sammen. Jeg har haft LK IHC i +20 år, og jeg skal stadigvæk have fat i manualen hvergang jeg skal linke et LK IHC wireless produkt. Det er lidt for tydeligt at processen blev designet for +20 år siden og ikke er ændret siden.
  9. Thanks
    Lars1 modtog omdømme point Jense i IHC lampeudtag uden diodelys   
    En ting er fase, men når vi taler LK IHC wireless dimmer, så har du både fast fase, dimmer fase/mellem ledning, samt risikoen for fremmed spænding, hvis der er lavet en fejl et andet sted i installationen.
    Villedningen til programmeringen kan du finde her. https://www.lk.dk/produkter?iid=11372
     
    Hvis din installation er lavet lidt smart, så har du max 2 dimmer, som hver trækker 3 lampeudtag, incl. dimmeren. 6 lampeudtag og 2 tryk er dog en overkommelig opgave at erstatte med et andet produkt. Undgå dog at købe de billige harald nyborg wireless dimmer. Gå efter noget professionelt baseret på Z-Wave eller Zigbee.
  10. Thanks
    Lars1 modtog omdømme point Jense i IHC lampeudtag uden diodelys   
    LK IHC wireless enheder kan kun kommuniker med andre LK IHC wireless enheder, herunder også LK IHC controller såfremt denne er Visual 2 eller 3. Selvom Schneider sælger både LK IHC wireless og Wiser, kan de 2 produkter IKKE kommuniker med hinanden. De baser sig på 2 forskellige wireless standarder.
    Det der endnu ikke er udgået fra LK IHC wireless produkt kataloget finder du her https://www.lk.dk/produkter?iid=159
    Alternativer til LK IHC incl. wireless kan du finde i denne tråd. https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10812-ihc-eol-hvad-er-alternativerne/
     
  11. Thanks
    Lars1 modtog omdømme point Bjarne Sørensen i Hvilken controller har jeg.   
    Jeg er ret sikker på at viewer modulet er til HW 6.1 uden viewer. Mig bekendt har der aldrig været et viewer modul til Visual 1. Det var noget som kom med Visual 2, hvor den første controller blev solgt i 2 udgaver. En med viewer og en uden viewer. Fortrød man og ville opgrader til en med viewer kunne man købe et eksternt viewer modul i steddet for en ny controller. Mener prisen for controller uden viewer var ca. 2/3 af controllerne med viewer og en løs viewer var ca. halv pris af en controller med viewer.
  12. Thanks
    Lars1 gav omdømme point til Bjarne Sørensen i IHC-controlleren udgår   
    Det er bare en dum enhed der skal have 24V så åbner den (voks der varmes langsomt op).
    Har du ikke en transistorudgang? Det er ikke smart med et mekanisk relæ der står i tavlen og klikker 2 nagde i sekundet når en LED i et tryk skal blinke.
    Mine gulvfølere ligger i gulvet og er ikke alle lige til at skifte. I bedste fals skal dørgerikter af og dørkarmen afmonteres og man skubber en ny føler i flexrøret. I værste fald skal gulvet brækkes op.
    Kan man styre efter en minimumpemperatur på gulvet og rummet som med LK?
    Her står hvordan de virker: 
     
    Der kommer 1 puls pr kWh ja. De skal have hver sin indgang på controlleren og pulser skal samles sammen af controlleren og der skal være statistik på data og en oversigt over forbrugt strøm pr dag, uge, måned, året en sum for året og en som fra de forrige år. Ugens forbrug osv.
     
    Jeg tænker at der er mange her der følger med så det ville også gavne dit salg hvis du åbent kunne skrive her hvad jeg skal bruge af dele og hvad de ca ville koste samt hvor jeg kan købe delene.
    Men jeg sender dig lige en privat besked her med min installation og min mail, så kan du sende mig et udspecificeret tilbud.
    Edit: 1 puls pr Wh / 1000 pulser pr kWh. Kan controlleren følge med når der kommer 4,7 pulser pr sek og fra flere målere samtidig?
  13. Like
    Lars1 modtog omdømme point Bjarne Sørensen i Hvilken controller har jeg.   
    LK har siden LK IHC blev lanceret i 1991 lavet 4 forskellige generationer af LK IHC controller. De er alle næsten 100% HW kompatible, hvilket vil sige at man kan op/nedgrader sin LK IHC installation ved kun at udskifte controlleren. Alle I/O moduler som er forbundet til I/O portene på en controller vil virke med samtlige generationer af LK IHC. LK IHC enheder som er tilsluttet controllerne via RS485 bussen eller wireless vil som udgangs punkt virker ved en opgradering, men ikke nødvendigvis ved en nedgradering. Enkelte produkter som f.eks. voice og ældre SMS modems er dog ikke understøttet af Visual 3 controllerne.
    Visual 2 programmer kan bruges direkte i Visual 3 controller uden ændringer, ligesom et TermIHC program kan bruges direkte i en Visual 1 controller uden ændringer. Dette er desværre den eneste software kompabilitet der findes på tværs af de 4 generationer.
    En fuld oversigt over LK's IHC produkt portefølge kan findes her. https://www1.lk.dk/katalog/fam/14.html
     
    Visual 3 (August 2017 - August 2023):
    Visual 3 controlleren er den sidste generation af LK IHC. Der kommer ikke nogen ny LK IHC controller fra Schneider. Controlleren kan genkendes ved
    Vare nr. 820B1600 En QR kode på fronten. En reset knap på fronten. SD card i toppen. Antenne nederst til højre S0 indgang øverst til venstre RS485 bus i toppen.
    Visual 2 (2006 - 2017):
    Visual 2 findes i 3 udgaver. Det er desværre meget svært at se forskel på dem, og for varianterne med viewer kræver det at man logger på AdminView for at se om det er en HW 6.1 eller HW 6.2 controller man har. Det var en kort overgang muligt at købe en ekstern viewer til HW 6.1 uden viewer. Desværre har jeg ikke kunnet finde noget billed af den.
    Alle Visual 2 varianter Antennen sidder øverst til venstre LAN stik nederst til højre HW 6.1 uden viewer (2006-2012 Vare nr. 820B1202 Teksten på controlleren er "IHC Visual Controller" HW 6.1 med viewer (2006-2012) / HW 6.2 med viewer (2012-2017) Vare nr. 820B1400 Teksten på controlleren er "IHC Visual Controller/Viewer"
    Visual 1 (2000-2006):
    Visual 1 controlleren ligner TermIHC controlleren rigtig meget, og bliver ofte forvekslet med denne, men man kan genkende en Visual 1 controller på nedenstående punkter.
    Vare nr. 120B1202 Tekst på controlleren. Modul 1 tekst "IHC controller Visual". Modul 2 Ingen tekst.
     
    TermIHC (1991-2000):
    TermIHC controlleren ligner Visual 1 controlleren rigtig meget, og bliver ofte forvekslet med denne, men man kan genkende en TermIHC controller på nedenstående punkter.
    Vare nr. 120B1200 og 120B1201 Tekst på controlleren. Modul 1 tekst "IHC controller", Modul 2 tekst "IHC I/O Interface"
     
     
     
     
  14. Thanks
    Lars1 gav omdømme point til Bjarne Sørensen i IHC-controlleren udgår   
    Jeg har været inde og kigge på din hjemmesiden.
    det er jo fine produkter, der uden tvivl kan en hel masse. Jeg dog usikker på hvilken controller jeg skal bruge af de mange slags du har.
    Jeg har som sagt ca. 15 stk dimmere til diverse LED spots.
    Derudover en del stikkontakter der kan tændes over relæ. Det er 10A belastning pr stk, i hvertfald for dem i køkkenet og de udendørs.
    Så har jeg en del 24V statusdioder i tryk.
     
    Som input har jeg ca 15 stk Zigza (som lk's) temperatursensorer der sender en bitstrøm for rum- og gulvtemperatur.
    Og så har jeg ca 15 stk. telastater 24V AC/DC til gulvvarmen.
    Udover det har jeg vel en ti stykker af el-målere med SO puls udgang, de kører på et almindeligt input.
    Så har jeg en undertavle i garagen med 16 inputs og 8 230V relæudgange og 8 stk 24V DC udgange til diverse. Kan jeg sætte et decentralt modul til det?
    Jeg ser frem til at høre fra dig hvad jeg skal bruge og til hvilken pris.
    PS. Kan man køre den APP på dansk så familien har en chance?
  15. Like
    Lars1 modtog omdømme point Henning Pedersen i LED Dimmer 2 kanaler FEJL: "online, flag: [overcurrent, overvoltage]"   
    Ved wireless har række følgende af links betydning hvis der er problemer med kommunikationen med en wireless enhed. Så forløbig har jeg prøvet at ændre linksne, så udgangen er linket før indgange. Så må vi se om det ændre noget. Før var indgangen linket først.
  16. Thanks
    Lars1 gav omdømme point til Henning Pedersen i Henning   
    Enig med @Lars1 vedr. elektriker. Stærk strøm er ikke gør det selv arbejde.
    Bare lige en uddybende kommentar. Den sikring Lars1 henviser til, sidder under den runde sorte skrue på selve dimmeren, ikke den i tavlen.
  17. Thanks
    Lars1 gav omdømme point til Henning Pedersen i Tyverialarm indikering   
    Hej Regamoks
    Velkommen til IHC user
    Den funktionsblok bliver du nok nødt til selv at lave. Det kan f.eks. gøres sådan.

    Hvor indgang linkes til "Totalalarm tilkoblet" og udgang til dioden
    God fornøjelse, Henning
     
  18. Haha
    Lars1 modtog omdømme point Henning Pedersen i LED Dimmer 2 kanaler FEJL: "online, flag: [overcurrent, overvoltage]"   
    Sorry. Jeg skal vist en tur til optikeren. Havde overset at du også brugte lys niveau som betingelse i dit program.
  19. Thanks
    Lars1 gav omdømme point til Henning Pedersen i LED Dimmer 2 kanaler FEJL: "online, flag: [overcurrent, overvoltage]"   
    @Lars1
    Som det lille program viser, så er der ingen problemer i at bruge Lys Niveau under udgang som betingelse inde i selve programmet.
    I mit lille program spørger jeg først om lys niveauet er = 0, hvis ja - bliver det sat = 90%, hvis ikke, spørger jeg om lys niveauet er mindre end 50, hvis ja - så bliver lyset slukket ellers bliver det indstillet til 29%. Du kan også lave et nyt under program der aktiveres når Lys niveau ændres og her spørge om niveauet er over dine 75%, og starte eller stoppe din timer ved hhv. ja og nej.

     
     
  20. Thanks
    Lars1 gav omdømme point til Henning Pedersen i LED Dimmer 2 kanaler FEJL: "online, flag: [overcurrent, overvoltage]"   
    Hej Lars
    Det er rigelig fint med én under udgang.
    Om du vil slukke med kort puls eller via et Niveau kald er ligegyldigt, jeg plejer at gøre det via scenarie/niveau. Tænd/sluk bruger jeg kun til regulering op/ned.
    Dette lille program virker fint på en Wireless Ø80.

  21. Thanks
    Lars1 modtog omdømme point Mikkel Skovgaard i Microsoft Edge blokerer udskrift af Rapporter   
    Problemet startede allerede i windos 10, hvis ikke før. Jeg havde på et tidspunkt en løsning, men det er flere år siden jeg sidst har brugt den, og kan ikke finde mit notat om hvad jeg gjorde. Den var dog ret besværligt såvidt jeg husker.
    Alternativt kan du bruge https://jemi.dk/ihc/docs/ @Mikkel Skovgaardhar også lavet andre tools til LK IHC.
  22. Like
    Lars1 modtog omdømme point Astronaut i Sende kommando til controller fra Windows   
    Det er jo muligt at sende kommandoer til LK IHC via API'et. Det er jo det som IHC Captain, OpenHAB, HA m.fl. benytter. Præcist hvordan det gøres ved jeg ikke, men mon ikke Mikkel kan hjælpe med det. Den store udfordring bliver nok at få computeren til at sende kip informationen inden den går i dvale, og så få IHC til at vente længe nok, så computeren når at gå i dvale inden strømmen ryger.
    Alternativt kunne du se om du ikke kunne finde en energimåler som kunne sættes på mellem computeren og stikkontakten. Når strømforbruget var lavt nok, skulle den så sende en sluk kommando til IHC, evt. via IHC captain, OpenHAB, HA eller tilsvarende.
    Men spørgsmålet er om du overhovedet har brug for det idag. Idag går mange skærme automatisk i standby når der ikke længere er signal fra computeren. Hvis dine højtaler har ekstern forstærker kan det sammen gøre sig gældende her. Hvis de ikke har eksterne forstærker, slukkes de jo automatisk sammen med computeren. Hvis de har ekstern forstærker kunne du også checke om de ikke alternativt kunne strømfødes via USB fra computeren. Det kan relativt mange eksterne computer højtaler idag. Idag findes der også computer skærme, som kan strømfødes via USB fra computeren.
     
    Bortset fra det, vil jeg nu ikke dømme alle el spare strømskinner ude, p.gr.af en produktions fejl i en enkelt strømskinne. Jeg medgiver gerne at at lodde ledninger på kobber skinnerne er en billig løsning som giver et stort potentiale for produktions fejl, men det er og bliver en produktions fejl. Det er IKKE en design fejl som vil gøre alle el-spare skinner af det mærke til brandfælder. Derudover er video'en 7 år gammel, så mon ikke de har fået styr på den fejl.
    Når det er sagt, så var der mange el-spare skinner, som havde et relativt højt standby forbrug. Da de kom frem, mindede det lidt om dengang alle skulle have bevægelses sensor på deres ude lys for at spare strøm. Problemet var bare at mange af de tidlige bevægelses sensor havde et egetforbrug på 25W. Så i steddet for en 60W pære som brændte i 8 timer havde man en 25W bevægelses sensor som brændte i 24 timer.
  23. Like
    Lars1 gav omdømme point til priiduonu i Old IHC Controller to Home Assistant   
    Sorry for posting in english, I do not speak danish at all :-)
    I have integrated the old style IHC Controller (no ethernet, RS485 only) to Home Assistant. The code can be found at https://github.com/priiduonu/ihcclient. Comments and PR-s welcome!
     
  24. Like
    Lars1 gav omdømme point til Henning Pedersen i Lys blinker højfrekvent - Lav spænding på 24V   
    Hej Martin
    Velkommen til IHC User
    En 30 år gammel strømforsyning har gjort sit. Løsningen på kort sigt er en ny. På lidt længere sigt skal du overveje hvad du vil med dit "smart home" LK har er desværre valgt at lukke for IHC, så der sker ikke mere og det bliver efterhånden svært at skaffe nye komponenter.
    Hvis du ikke vil ud i en total udskiftning, bør du seriøst overveje at købe en nyere brugt controller. Især hvis din controller har samme alder som din strømforsyning.
    Der sker rigtig meget på området, men der findes, IMHO, endnu ikke nogle ordenlige alternativer, men det er bare min private holdning.
  25. Like
    Lars1 gav omdømme point til Lars Jacobsen i Enden på IHC ?   
    Nej egentlig ikke.
    Som mange indlæg i tråden også gør opmærksom på så er Wiser nok mest et alternativ til IHC wireless - som “add on” til eksisterende huse for at gøre belysningen “smart”.
    IHC wireless er mig bekendt ikke udgået af sortimentet (endnu). Det eneste er indtil nu kun V3 controlleren. Her har argumentet ikke været at der er/var et alternativ i Wiser. Men at der var nogle chips/komponenter der var udgået og det er derfor de har indstillet produktionen.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok