Hop til indhold

Jørgen Møllegaard

Members
  • Antal indlæg

    196
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    8

Indlæg skrevet af Jørgen Møllegaard

  1. På 27.2.2023 at 19:19 , Kim Bruun skrev:

    Hej, 

    Ja det er nok alderdom den er død af. Det er installeret i 2008 og har kørt 24/7 365... så det er fair nok hvis den er blevet træt.

    Mvh Kim

    Spiller det igen til din tilfredshed?

    / Jørgen

  2. På 26.2.2023 at 11:52 , Kim Bruun skrev:

    Jeg har afmonteret strømforsyning og skilt den ad. Tror den er god nok... En ny er bestilt :)

     

    Tak for jeres hjælp og forsat god søndag!

    20230226_114154.jpg

    20230226_114208.jpg

    Hej,

    Jeg har en ekstra du må låne hvis nødvendigt. Kom til Faaborg. Har først set det nu. Der er en grund til den er brændt af. Mål strømmen på 24 Volt siden når du får en ny.

    Sådan noget sker altid en søndag eller juleaften..-(

    Mvh

    Jørgen

  3. Hej,

    Er der nogen her på sitet, der har en Version 3 kontroller med FW 03.03.44 og sidste Nye Visual, som er gået død og ikke kan rettes op igen uden udskiftning?

    Hvis ja, så vil jeg mene det er virkelig svindel. Så vidt jeg husker står der i vejledningen til en ny indkøbt kontroller: Husk at opgradere FW til nyeste version, så LK er nok dækket ind - rent juridisk. Hvis opgraderingen er et must som Eivind skriver, så burde LK sørge for at alle kontrollere var opgraderet inden salg.

    Vi må give Henning Pedersen ret, at IHC er ikke for Hr. Og Fru Danmark, men kræver hjælp eller at man er en nørd.

     

  4. Så lykkedes det. Med USB kablet i PC’en måtte jeg genstarte controlleren ved at tage strømmen og back up batteri, og så var der forbindelse til controlleren via USB, da den kom i gang igen.

    Havde samme opgave som Eivind med opsætning af Admin og Service view.

    I min optik skulle en version 3 controller connecte via lokal netværk. Go’ weekend.

    / Jørgen

  5. Har prøvet at afinstallere Visual og geninstallere den nye version. Samme resultat. Admin og service view er ok, men FW loaderen kan ikke få kontakt med controlleren.

    Hverken på USB eller via IP. Laver lidt andet :lol: i weekenden og håber på en venlig sjæl fortæller mig hvordan jeg skal gøre. Er overbevist om, at det er et Java problem.

    Visual virker perfekt. Mikkel plejer at kunne knuse vores Java issues . Set i min optik er det vel en fejl fra LK. Ejvind har fundet noget, men det hjælper ikke hos mig. Go’

    weekend. 

     

  6. Tror det er løst omend jeg ikke kan forklare det 100 %.

    :D. 12 Volt til de 6 stk. G4 stift led pærer var forbundet midlertidigt med et par meter 2x 0,75 kvadrat lysnets ledning ( midlertidigt, ingen grund til den store installation hvis skramlet ikke virker ). Den midlertidige ledning lå tæt på andre kabel bundter - heri blandt kraft til kogeplader/ cooker/ mikro ovn/ 3 x 16 Amp.

    Besluttede at lave det “ rigtigt” med en stump 3x 1,5 kvadrat og lægge det lidt væk fra de andre kabler på mit loft.

    Og det har løst problemet-jeg kan ikke længere provokere de 6 stk. 12 Volt G4  stift pærer til at blinke umanerligt.

    Mener det har været induktion / Støj/ What ever / - nu kan der dæmpes på 12 Volt Led’s med de nye modbus dimmere hvis driver og lyskilder er Dæmpbare.

    / Jørgen.

  7. 19 timer siden, Lars1 skrev:

    Nogle moderne komfur og ovne bruger kun 1 eller 2 faser, så du kunne prøve at få din elektriker til at checke om dine LED dimmer sidder på samme faser som komfuret, og hvis de gør flytte dem til en anden fase hvis muligt.

    I samme ombæring kan du få ham til at checke at der er brugt skærmet signal kabel mellem IHC controlleren og LED dimmerne samt at skærmen er tilsluttet jord i den ene ende, og kun den ene ende. Hvis en skærm tilsluttes jord i begge ender vil den virke som en udlinings forbindelse og dermed introducer støj frem for at beskytte mod støj.

    @Lars 1: I brugsanvisningen står der følgende: 1. Skærmen i RS485 skal monteres på strømforsyningens 0V leder når kabellængden er over 10 m.
    2. Ende terminering af RS485 kablet foretages på én af følgende måder:
    a) Hvis der er installeret et SMS modem 820B1220 i instal- lationen skal det monteres som sidste komponent på RS485 Bussen, SMS Modemmet har en indbygget ende modstand.
    b) Hvis der ikke er installeret et modem indsættes en standard terminering RTERM ~120 Ω.

    Strømforsyningens O Volt klemme er i min optik ikke det samme som jord i en el- installation med HPFI som beskyttelse.

    /Jørgen.

     

  8. På 27.4.2021 at 22:15 , EjvindHald skrev:

    Hej alle

    I denne uge har jeg haft den kedelige oplevelse, at 2 komponenter er "brændt af" med få dages mellemrum. Det ene er en IHC sol- og temperatursensor, som forsynes fra IHC 72 watt psu, mens den anden er en 3. parts pir, som forsynes via Eltako din skinne switching supply. Begge dele har fungeret fint i flere år uden problemer. Årsagen er endnu 100% fastlagt, men formentlig en zigbee 12 volt dimmer, som er det eneste nye i min installation. Jeg vil nu forsøge at beskytte den med støjfilter med mere.

    Men jeg er faktisk skuffet over, at strømforsyning fra både IHC og Eltako tilsyneladende kan sende kortvarige høje spændinger ud, som ødelægger følsom elektronik. Jeg har talt med IHC supporten, men de er endnu ikke vendt tilbage med et svar. 

    Derfor dette spørgsmål til nogle dygtige til elektronik: Hvordan kan man sikre, at strømforsyninger til lavvolt dc i eltavler ikke sender kortvarige høje spændinger ud? Konkret: kan man fx direkte forbinde en 28 volt zenerdiode direkte over IHC 72 watt forsyningen? - og tilsvarende en 14 volt zenerdiode over 12 volt Eltako forsyning? Hvis nej, kan man på anden måde stoppe kortvarige høje dc spændinger?

    Takker.

    Ejvind

    Kedelig hændelse, men ret interessant hvad årsagen er. Venligst hold os updateret.

    / Jørgen

  9. Hej Ejvind, Rådførte mig med en god ven, som arbejder med KNX . 
    Han havde en lille rulle KNX kabel, som jeg prøvede med-og ja, det er skærmet med folie( som den ene skærm på 75 Ohms antennekabel).

    Og ja, det virker perfekt med ca. 20 meter kabel fra kontroller til de to modbus dimmere.

    Det kabel som LK anbefaler er herre dyrt og fra Schneider.:P
    Dimmerne virker perfekt og jeg er godt tilfreds. Dog har jeg en hurdle med en Dæmpbar 12 volt driver og 12 volt G4 dæmpbare ( 6 stk) hvor jeg er lost.

    Det har jeg skrevet om i en anden tråd. Det kan virke perfekt i dagevis og så pludselig begynde at blinke ukontrolleret -uden at jeg kan se/finde en fællesnævner.

    Lad høre hvis nogen ved noget om det.

  10. På 26.2.2020 at 16:09 , Kandersen skrev:

    Det er altid sjovt at tilføje nye sensorer hist og pist :)

     

    Hmm, helt sikkert værd at undersøge, specielt hvis det kan gøres og ses fra forsiden?

    Giver Kandersen ret: Luftfugtigheden i huset bliver - her om vinteren - et problem/opgave. Med en RH på 55 % udenfor og en en varmegenveks af en eller andet art ( kun erfaring med Nilan Comfort 300) bliver RH indenfor under 30 % ret hurtigt - på trin 1. Jeg har endda modificeret trin 1 hastighed til 20 % ( fabriks indstilling 25 %). Så kan man stoppe anlægget eller åbne til det fri. Det er heller ikke det man har købt det for.  Jeg måler luftfugtigheden 2 steder i huset, og den er næsten det samme, så jeg er overbevist om, at det er rigtigt.

    / Jørgen.

     

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok