Hop til indhold

Bjarne Sørensen

Members
  • Antal indlæg

    2.481
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    31

Billede kommentarer skrevet af Bjarne Sørensen

  1. 2 timer siden, Kandersen skrev:

    Hmm, dvs at både Lk´s og Zigzag har problemer?

    Jeg vil ikke kalde det problemer :)

    De kører super godt. Jeg havde som sagt den ene i stuen der meldte nogle vilde temperaturer ca 5 gange på en sæson, selvom jeg har prøvet med dataledningen parsnoet med 0V osv. Men har som sagt tillagt det at sensoren var defekt nu den slet ikke virker mere. 

  2. 1 time siden, Lars1 skrev:

    IHC temp sensorne tænder/slukker ikke noget somhelst. De sender bare en temperatur til dit IHC program. Det er din hysterese i dit IHC program, som bestemmer hvor stor udsving der skal være på temperaturen før du tænder/slukker for varmen.

    Men ZigZa tempsensorne sender temperaturen ca. 10 gange så ofte som LK temp. sensor. Jeg har dog ikke oplevet nogen forskel efter jeg monterede et par ZigZa temp. sensor. Hverken på den gamle HW6.1 eller den knap så gamle HW6.2 contoller.

    Jeg har 8 på i øjeblikket men ender op med 15 i alt. Det eneste jeg har haft bøvl med var at en sensor returnerede periodisk en temperatur på flere hundrede grader, og fik derfor funktionsblokken til at melde fejl på overheat. Den sensor er nu helt død, og skal skiftes. Jeg har kørt med dem i 6-8 år så det er jeg fint tilfreds med. 

    De kørte på min 6.1 controller som nu er skiftet til sidste nye model LK;) IHC Visual Controller /Viewer HW 6.2 

  3. 2 timer siden, Kandersen skrev:

    De der zigzag temperatur sensore, dem synes jeg at have læst et sted, at de er ret ustabile? Og så skal de bygges ind i blænddæksel, ikk?

    RETTELSE: Ikke ustabile, men de har en meget lav hysterisk, dvs de står og tænder/slukke ved +-0,1 grad hvilket skulle give controlleren ret meget at se til.

    De røde lasker du skriver, er det dem der sidder på forsiden? Jeg kender kun dem man sætter i skrue terminalerne. 

    Ja de klikkes bare i forfra. Man klipper dem så de passer i længden. Pe klemmerne (jord) har forbindelse via dinskinnen. 

  4. 1 time siden, Lars1 skrev:

    Såvidt jeg husker blev jeg i min læretid belært om at man ikke måtte vikle ledninger op som du har gjort i toppen af din tavle. Det skulle give uønske spole virkning.

    Det er kun disponible ledere uden forbindelse jeg har ringet op, så det sker der ikke noget ved. Det er rart at de kan må ned i en klemme hvis det er. 

    Ellers kan du have ret i at der kan induceres en spænding i sådan nogle spoler, om det vil betyde noget tvivler jeg på. Men sådan monterede man tit gruppeledningerne førhen, men det fylder noget mere, og i moderne huse med flere gruppekabler i tavlen kommer det til at knibe med pladsen. 

  5. 1 time siden, Kandersen skrev:

    Ja, det bliver nok også den endelige løsning. Og måske, i samme omfang, rykker jeg lidt mere rundt på det.. Det er lidt irriterende af der sidder en tavle på bagsiden. Men det kommer helt an på, hvordan det kommer til at gå med klemmerækkerne til 230volt kablerne. De rotere rundt i skalden på mig, hvordan jeg bedst løser det. Dobbeltklemmerne kunne være en løsning. Men jeg tænker jo også lidt fremad i retning af at flytte det hele ned i garagen (ved en senere lejlighed). Og der kunne klemmerækkerne i den grad komme til sit rette element, da det ville gøre den flytning betydelig nemmere. Men det er en massiv stor ombygning at flytte det hele. Til gengæld kan det gøres i rimelig små trin netop ved brug af klemmerækker.
    Jeg overvejer også den mulighed, at flytte alt andet end lige indput modulerne, controller og strømforsyningen (samt alarm installationen på bagsiden). Det kunne gøres rimelig simpelt i takt med jeg skifter til wireless dimmere. Så er det reelt kun 230volt installationen der skal flyttes. Det vil, til den tid, også gøre det nemmere for mig, hvis jeg gennemføre min vanvittige tanke om at bygge varmestyringen på IHCén, da alle telestaterne og kablerne fra trådførte rumfølere sidder lige ved siden af (i garagen). Det der pt afholder mig fra at lave varmestyringen, det er prisen på Lk´s temperatur følere. Jeg skal bruge 11 stk, så det er en større udskrivning, som sandsynligvis aldrig kommer til at tjene sig hjem, men udelukkende bidrager til noget komfort. Og så vil jeg tro, at den bedre halvdel i huset, hun forlanger de skal hakkes ind i væggen :wacko: Og nåja, så skal jeg lige finde 11 ledige indgange på input modulerne ;)

    Jeg bruger Zigza temperatur sensorer, de er billigere og end lk og virker perfekt. 

    Måske du kan bruge lidt inspiration fra mine klemmerækker. Det fylder mere end dem i to eller tre lag, men de er overskuelige. Bemærk de røde lasker de fører nullen rundt mellem de forskellige afgange til kabler. Jeg har kun én ledning i hver klemme, nogle producenter foreskriver én ledning andre to ledninger pr klemme. 

     

    image.jpg

    image.jpg

  6. 40 minutter siden, Kandersen skrev:

    Jeg har overvejet det, mange gange.
    Men det bliver et meget stort arbejde at flytte tavlerne ned i garagen. Selvom det ville være det mest optimale, så er der tale om alt for mange kabler. Mit umiddelbare bud er, at der er omkring 20-25 stk installationskabler (alt fra 3x1.5 til 7x1.5). Og så er der vel omkring 20 stk IHC link 10 kabler. Og sidst, så er der 15 stk alarm/andet kabler. (andet fordi jeg endnu har 2 kabler jeg ikke ved hvad er).

    Så omkring 60 kabler i alt.. Det forlænger man ikke bare lige såen på en eftermiddag, og slet ikke når man ikke bare kan slukke alt i en uge (ligesom andre kunne :D). Men jeg ville næsten gi hvad som helst for at få dem ned i garagen i "mands" højde.. Det havde sgu været det meste fantastiske!

    Ja, send du bare kone og børn afsted med svigermor i en forlænget weekend til London (ligesom jeg gjorde :lol:) så er der dobbelt arbejdsro :D

    Så er det bare at smøge ærmerne op og komme i gang. Det er alligevel ikke værd at vente for længe så er der 100 grader på loftet. 

    Du mærker alle kabler op to steder på kablet 20 cm fra tavlen, og klipper dem. Så sætter du tavlerne op i garagen og forlænger et kabel af gangen med krympemuffer (Harald skrald er billig) og forlænger med samme type kabel. Ihc link kablerne kan du evt forlænge ved at sætte et LSA-Krydsfelt op på spærret hvis du vil undgå loddekolbe og krympeflex. 

  7. 11 minutter siden, Kandersen skrev:

    Egentlig synes jeg det er et sjovt og spændende projekt. Det største problem er, at tavlerne sidder på loftet i gulvhøjde, så det er primært på knæ det foregår. Der kan jeg godt mærke, at jeg ikke er 24 år mere :D

    Ja enig, det er altid rart at få lavet noget man bliver tilfreds med :)

    Jeg havde dog valgt at flytte tavlerne ned i garagen, men det ved du jo godt ;)

    For det er med 110% sikkerhed ikke sidste gang du skal arbejde i dine tavler. 

    Jeg synes at den Hager tavle med stållåger på ca 1x1 m kunne være fed at bruge, eller måske to af dem. 

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok