Hop til indhold

Martin Abildgaard

Members
  • Antal indlæg

    535
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    16

Omdømme aktivitet

  1. Like
    Martin Abildgaard gav omdømme point til flinck i IHC Teknikker\Elektrikker Nordjylland   
    Hej Forum
    Projeket løst efter enestående hjælp og support fra #Martin Abildgaard. 
    lidt observationer fra projektet.
    nr. 1 Korrekt forbindelse kræver kabel med DB9 Hun-stik til Controlleren, og enten Han/Hun til Computer afhængig af hvilken adapter der anvendes.
    nr. 2 Korrekt forbindelse opnås bedst ved at sætte kabel i Controlleren og DB9 adapter før start af IHC Firmware opgradering eller IHC Visual.
    nr. 3 På den gamle Firmware var det nødvendigt at slukke/tænde for controller et par gang før der var forbindelse., på den ny (0.1.5.0) opnås forbindelse uden genstart.
    nr. 4 Efter firmware opgradering blinkede controlleren 'normal drift' men alle tryk var 'døde'. Intet program kørende i Controller. Flere genstarter senere, og et skift af Switch-mode knappen på forsiden fra A til B, lykkedes det at få forbindelse. Efter at have kompileret programmet og sendt det til controller igen kørte Controlleren i normal drift med alle tryk aktive.
    Efterfølgende har jeg foretaget flere rettelser og forbindelse såvel som software fungerer upåklageligt.
    Bh. 
    Claus
     
  2. Thanks
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Astronaut i IHC-controlleren udgår   
    Logic Group kan forsvinde hver dag det skal være. Det er en relativt lille virksomhed.
    Men køber du deres løsning så har du valgt Z-wave standarden - ikke en Logic Group løsning. Dit eneste problem hvis Logic Group går ned er hvis du i fremtiden ønsker at købe mere fra dem og de er væk.
    De har ikke deres egen controller. De køber Fibaro's controller og sælger den videre til dig. Hvis du hellere vil have en anden controller så kan du bare købe en anden. Går Fibaro firmaet ned og du får problemer med din controller så kan du købe en anden Z-wave controller og køre videre.
    Hvad der bliver fremtidens standard er et godt spørgsmål. Personligt er jeg ret bekymret for hvorvidt Matter/Thread bare er endnu måde for Apple, Google, Amazon, Microsoft at stikke næsen i mit liv. For når enheder bruger IP til at kommunikere så er det ikke langt til at alle enheder kræver en internet forbindelse og en cloud konto.
    Men hvilken standard der vinder er lidt ligegyldigt fordi de i de fleste situationer kan co-eksistere. Undtagelsen er de situationer hvor du trykker på en tangent og så ønsker at lyset tænder uden nogen forsinkelse. Der er det pt. vigtigt at de er på samme standard. Men ellers kan Z-wave, Zigbee, etc. godt co-eksistere hvis blot man laver integration i controlleren. Din største bekymring bør således være om du kan købe Z-wave I/O moduler, stikkontakter, dimmere og betjeningstryk til dit fremtidige forbrug. For det er netop der hvor det er vigtigt at de er på samme standard. Resten mixer du bare sammen.
  3. Like
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Allan Lytken i IHC-controlleren udgår   
    Jeg vil lige starte med at sige, at jeg kommer fra Logic Group.
    Når vi taler alternativ til IHC, så mener jeg bestemt Z-Wave er et fornuftigt alternativ.
    Der bliver fejlagtigt sagt, at Z-Wave enheder ikke er kompatible.
    Faktisk er Z-Wave plus enheder certificeret på et niveau, så der er garanti for de netop er kompatible.
    Det er der ikke mange andre protokoller, som kan sige.
    ZigBee er en standard der åbner op for den enkelte virksomhed, kan lave sin egen implementering, så den ikke er 'helt' kompatible med de andre.
    Dette er et stærkt kort for dem der gerne vil sikre sig et marked, som andre har svært ved at komme ind på. Se bare Philips Hue.
    Alternativt laver firmaerne White-lister, hvor kun de enheder de bestemmer sig for, kan meldes ind i deres system. Det gør de selv om de påstår de bruger en åben protokol.
    Her er Wiser et godt eksempel.

    Hvis man vælger en certificeret Z-Wave controller som Fibaro Home Center 3, så kan man melde alle enheder ind, der er Z-Wave Plus kompatible.
    Vi har valgt den controller til vores integrationer, da alt integration af enheder og logik sker lokalt i boligen eller controlleren.
    De integrationer vi laver, benytter højest det lokale netværk og ikke internettet.
    Med mange af de andre løsninger, skal internettet helst være aktivt. Ellers mangler der funktionalitet.
    Vores Matrix tryk kan bruges på de eksisterende IHC-kabler, en eksisterende installation er trukket med.
    Det kræver blot man sætter 48V strømforsyninger ud i eltavlen, til forsyning af Matrixerne.
    Så taler de trådløst til de andre Z-Wave enheder. Det er rigtigt som nævnt i denne tråd, at alle kablede enheder fungerer som repeatere. Det kan og gør batterienheder ikke.
    Der er i HC3 åbnet op for en beta udgave af ZigBee, så de producenter der ikke har låst deres enheder til deres egen controller, også kan meldes ind.
    Der er selvfølgelig indbygget logik til simple scener i et blok-programmerings editor. Meget simpelt til simple opgaver.
    Men der er også et kodesprog i HC3, som er Lua og det kan lave ret så avancerede integrationer til alt muligt andet. RESTapi, WebSocket, socket, MQTT og meget mere.
    I er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis i har spørgsmål eller gode ideer.
    Vi har lavet en lille video til dem der overvejer et skift fra IHC
    https://www.youtube.com/watch?v=pFVln-l5L3s
  4. Like
    Martin Abildgaard modtog omdømme point Astronaut i Gamle LK kontakter   
    Det er sikkert plastdåser, men de første plastdåser til denne mini tangent er ikke fuld dybde, pga. Nogen rørindføringer. Derfor kan de den nye udgave af Fuga-kontakter ikke være der, men skal have den gamle version. 
  5. Thanks
    Martin Abildgaard modtog omdømme point Astronaut i Gamle LK kontakter   
    Den gamle version af Fuga, Ja. Den nye version passer ikke, da den fylder noget mere bagpå. Kig efter "Reservedele".
  6. Haha
    Martin Abildgaard modtog omdømme point hmadsen i IHC Captain beta   
    Haha. Det er styrdithus.dk. 
    Har kørt beta på den og det fungerer perfekt.
  7. Thanks
    Martin Abildgaard modtog omdømme point Mikkel Skovgaard i IHC Captain beta   
    Haha. Det er styrdithus.dk. 
    Har kørt beta på den og det fungerer perfekt.
  8. Like
    Martin Abildgaard modtog omdømme point Astronaut i IHC Captain i portainer   
    Der kommer en mulighed i IHC Captain med remote adgang uden port åbninger. Den er pt i Beta.
  9. Like
    Martin Abildgaard modtog omdømme point Mikkel Skovgaard i IHC Captain i portainer   
    Der kommer en mulighed i IHC Captain med remote adgang uden port åbninger. Den er pt i Beta.
  10. Like
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Morten H i Home Assistant   
    Hej IHC-user.
    Jeg var så uheldig at blive påkørt af en bil, mens jeg var ude at motionere. Jeg var dog på vej i skoven, så det var med knæ og albuebeskyttere. Det har så resulteret i et par uger i sofaen med benet(anklen) oppe, da den blev KRAFTIGT forstuvet.
    Så kom Home Assistant endelig lidt op på listen over projekter jeg skulle have udført.
    Jeg har integreret min IHC installation, min Jablotron JA-100K alarm, en del Zigbee dæmpere, relæer, lyskilder, og mit Genvex anlæg. Projektet startede egentligt, da jeg gerne ville have dæmpere med mere feedback(tændt, slukket, status, sluk alt) og valget faldt derfor på at integrere dem i min IHC installation via Home Assistant på en Raspberry Pi.
    Jeg har en $5 Zigbee stick fra Kina til integration med dæmpere, lyskilder og senere Danfoss termostater, og en $5 ESP32 til integration med Xiaomi temperatur og hygrometer følere, samt en Airthings Wave Plus som jeg bruger til at holde øje med Radon og CO2. Sidstnævnte skruer op for Genvex ved over 1000ppm.
    Jeg har forsøgt at lave så meget som muligt fortrådet i egne systemer, så huset ikke bliver for kompleks ifht. til hvis Pi'en skulle stå af, eller man var i en situation hvor huset skulle sælges. Alt kører 100% lokalt uden brug af Cloud integration. Jeg laver dog auto backups til google drev. Dog er der få integrationer, som blandt andet sluk alt af Zigbee dæmpere og lyskilder, samt CO2 der øger ventilationen, der ikke kan fortrådes, men håndteres af Home Assistant.
    Jablotron alarmen er integreret med HACS, og giver mulighed for at styre alle programmerbare udgange, samt aflæse magnetkontakter, brandmeldere, pir detektore osv. som binær sensore.
    I HACS bruger jeg blandt også multiple-entity-row til at vise flere entities i samme linie, blandt andet om garageport er åben eller lukket(alarm) ved siden af knappen til at åbne den(IHC). En anden god frontend er slider-entity-row som tillader slidere i samme linie ud for entities.
    $5 Xiaomi sensorene integreres via ESPHome og dukker op som entities, som så eksempelvis kan være ekstern føler for Zigbee termostater, eller tænde slukke automatiseringer. Blandt andet for høj luftfugtighed = øget ventilation.
    Vi bruger hovedsageligt HA på vores telefoner. Jeg har taget et langt screenshot og lagt det side om side, for at gøre det lidt mere PC venligt at se på.*Vedhæftet
    HA's IHC integration ligger desuden kun mine lights og switches op automatisk. Jeg har dog fundet ud af jeg kan ligge 4SL batteritryk ind som binær sensor med deres resource ID og styre eksempelvis en automatisering eller zigbee lyskilde direkte i HA uden funktionsblok i IHC.*Vedhæftet
    Jeg er spændt på om det her kan give lidt inspiration, spørgsmål, ris, ros eller gode råd.
    God dag derude.
     
     


  11. Like
    Martin Abildgaard gav omdømme point til karstenallan i Update fra term til ver. 3   
  12. Thanks
    Martin Abildgaard gav omdømme point til sbv1307 i Phillips Hue styring – Regel ”Hvis input værdien er” ”identisk med…” aktiveres ikke   
    Hej Mikkel
    Super – fik ikke lige set din update, men jeg brugte ”ventetiden” til nørde lidet med arberg’s ide om at køre IHC Captain i en Docker container.
    Jeg har fået lavet en Docker pakke, som jeg, på foreventet efterbevilling, har lagt på https://hub.docker.com/ under sbv1307/docker-ihccaptain.
    Efter at være blevet inspireret af Docker fra en TelsaMate docker installation, fik jeg den Ide, at man måske kunne køre to IHC Captain Docker containere på en Raspberry Pi, så jeg kunne arbejde med begge mine ICH Controllere fra samme Raspberry Pi.
    Med arberg som inspirations kilde, har jeg fået lavet en Docker pakke, som installerer to Docker containere, som hver kører IHC Captain, på én Raspberry Pi. Herfra kan jeg så integrere min Philips HUE installation som har lyskilder tilknyttet begge IHC Controllere.
    Indtil videre ser det ud til at fungere nogenlunde. Jeg har dog observeret, at den ene IHC Captain instans har ”tabt forbindelsen” til sin IHC Controller. Problemet kunne dog løses ved at logge ind på IHC Captain. Stoppe overvågningen at IHC Controlleren og state den igen.
    Er der andre der mon har oplevet noget ligenende?
    Jeg har gjort mit bedste for at dokumentere, det har har lavt, og håber det kan have interesse.
    PS: Din seneste opdatering er taget i brug. Jeg har lavet nogle funktionsblokke til kontrollering af Philips HUE via IHC Captain, som jeg har lagt her:
    https://drive.google.com/drive/folders/1JKoU0NDU9Zz0jFJ-ZwQy9xcX9v6rhnhh?usp=sharing
    Med venlig hilsen
    Steen Vemmelund
     
  13. Thanks
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i IHC Captain Version 1.53 er ude!   
    Version 1.53 - nu med RPI4 support i SD image
    Nyt IHC Administrator har fået tilføjet mail notifikation indstillinger Nyt Sonos handling har nu mulighed for at angive en eller flere enheder skal forlade deres gruppe Nyt Email afsendelses handling understøtter nu flere modtagere Nyt Automatisk check for Docker og Sonos problemer ved opstart Nyt Tilføjet basic auth til weblog handling Forbedret Overvågning af oppetid/stabilitet er forbedret Forbedret Bedre visning af slettede ressourcer med handling Fejlrettelse Emne og besked var byttet rundt i input format Fejlrettelse Problem med identisk sammenligning regel løst Fejlrettelse Benytter nu nyeste PHPMailer (https://github.com/PHPMailer/PHPMailer) Fejlrettelse Forbedret MQTT så det nu understøtter port,brugernavn og adgangskode og testet lidt mere Fejlrettelse Internet Explorer support er nu officielt død  
    http://jemi.dk/ihc/#changelog
  14. Like
    Martin Abildgaard modtog omdømme point Trikker i Import af IO i Home Assistant   
    Du kan også starte med at indlæse din IHC kofiguration på denne side: http://eltrio.dk/ihc/ så får du en fuld konfiguration, som du kan kopiere til din configuration.yaml, eller tage dele af den. 
  15. Like
    Martin Abildgaard modtog omdømme point engelbreht@gmail.com i Ingen forbindelse via USB (eller net)   
    Ligner et Java problem
    Se: 
     
     
  16. Haha
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Sean the Sheep i Led dimmer 2 kanal Linking   
    ok, der må råbes "amatør" efter mig. Alt virker nu, hvor jeg fik opdateret firmware.
  17. Like
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Henning Pedersen i Planlægning   
    Det kan jeg da - selv om det er en lang liste.
    Til overordnet indstilling af det indvendige lys kan kunden frit vælge imellem,
    Manuelt - her skal kunden selv tænde og slukke som i gamle dage,
    Autosluk - her slukker lyset selv efter en frit indstilbar tid.
    Mørkt - her tænder/slukker lyset automatis i takt med det udvendige lysniveau. Hvilket niveau kan kunden selv indstille.
    Mørkt, før tidspunkt - her tændes lyset kun hvis uret i controlleren er mindre end den indstillede tid.
    Mørkt, efter tidspunkt - gir vel sig selv.
    Aktivitet - her tænder lyset automatisk når du går ind i rummet.
    Mørkt og aktivitet - har tændes lyst føret automatisk efter det er blevet mørkt.
    Derudover kan de frit indstille om lyset i hvert rum skal slukke når de forlader huset eller går i seng, om det skal blinke når der ringes på døren eller maden er færdig, tænde når de kommer hjem eller om der skal fuld skrald på alt lys i rummet under rengøring.
    Hvis de vælger en lysdæmper kan de også frit indstille om lyset i rummet skal langtidsdæmpes. Anvendes i f.eks. børneværelset hvis barnet gerne vil have lys til at falde i søvn.
    De har også mulighed for at få avanceret scenarietænding i køkkenet, som udnytter bevægelsesensoren på en nye måde. 
    I stuen kan de f.eks. få mulifleks tænding, så kan de, direkte fra en Ipad selv indstille hvilke loftslamper og stikkontakter der skal tænde på samme tryk ved døren - eller endnu bedre, indstille dem til automatisk tænding. Loftslamper og stikkontakter kan selvfølgelig også være med dæmp.
    Det udvendige lys har endnu flere muligheder og de udvendige stikkontakter kan desuden også indstilles så de tænder/slukker ift. til den udvendige temperatur. Dermed kan de let bruges til frostfri opbevaring af planter i drivhuset om vinteren eller udluftning af samme på en varm sommerdag.
  18. Thanks
    Martin Abildgaard gav omdømme point til EjvindHald i Best practice Openhab2 - binding ver 2   
    EDIT 25. januar 2021: Nedenstående er baseret på Openhab version 2. I Openhab version 3 er menuen anderledes, og paperUI er erstattet af anden funktionalitet.
     
    Hermed et indlæg om Best Practice for openHAB binding version 2 som opfølgning på mit tidligere indlæg - se link her Først en stor tak til @Pauli Anttila for denne IHC Binding til openHAB ver 2.
    Dette indlæg er ikke ment som den nemmeste måde at komme i gang med openHAB 2 på. Tværtimod kan det virke lidt besværligt, men det giver mig mulighed for at styre min installation helt præcis til mindste detalje samt en nem måde at reetablere opsætningen i tilfælde af fejl.
    Som hardware kan man med fordel bruges enten Raspberry PI, Synology NAS eller Ubunto installeret på en PC. Gennem årene har jeg benyttet alle 3 varianter, og jeg er nu endt med Ubunto installeret på en ældre laptop med en driftssikker SSD disk. Det vil være nødvendigt at lære lidt om Linux, hvis man ikke kender det. Men det er god viden at tilegne sig....
    På det valgte hardware installeres Oracle Java version 8 og dernæst følg installation af openHABian. Se link
    I openHAB kan man bl.a. have disse integrationer, og jeg fokuserer her på dem, som er mærket med rød boks.
    Efter installationen skal man angive ønskede integrationer - såkaldte bindings - og det gøres via paperUI, som default kan findes på http://lokalIPadresse:8080
    Her vælges IHC Binding, som installeres - se skærmkopi:

    Nu kan man benytte funktionalitet i paperUI til automatisk at identificere input- og outputs i sin IHC installation, men jeg bruger ikke dette. I stedet angiver jeg alt i filer, fordi det - i det lange løb - er det nemmeste at arbejde med. Filerne skal lagres i /etc/openhab2/conf/things/ folderen - dog ikke Synology, som bruger andre foldere.
    Things
    Først angives såkaldte Things, som er en forbindelse til fysiske ting - i dette tilfælde IHC Controller med forbundne enheder.
    Herunder ses eksempel på en ihc.things fil:

    Benyt ikke Notepad i Windows til editering, men brug i stedet Visual Studio Code, som er gratis og med sikkerhed uden virus. Windows Notepad laver nogle karakterer i filen, som ikke fungerer i Linux.
    Bemærk "createChannelsAutomatically=false", hvilket gør, at bindingen ikke selv finder input og output. Læs mere her
    Hvis direction ikke er udfyldt, kan den pågældende enhed - fx en stikkontakt - både ændres og aflæses af openHAB, hvis den ændres af svagstrømstryk. Dvs. en statusændring kan sendes fra openHAB til IHC og omvendt.
    resourceID er entydig decimal værdi fra Visual, og man kan se den ved at holde Ctrl knappen nede, mens musen køres henover fx et svagstrømsinput.
    direction="ReadOnly" betyder, at openHAB kun kan aflæses status og ikke sætte den. Í mit tilfælde er det en stikkontakt. direction="WriteOnly" betyder, at openHAB kun kan sende status, men modtager intet ved ændring. I mit tilfælde et det input og output tryk, som jeg sender til. 
    pulseWidth=80 betyder, at der kun sendes en puls på 80 millisekunder, hvorefter signalet sættes tilbage. I mit tilfælde er for at gøre det samme som ved fysisk at trykke på et svagstrømstryk. I det viste eksempel kan jeg få stikkontakten til at tænde og slukke, men det sker ved at simulere tryk på et svagstrømstryk. På den måde aktiverer jeg relevante fb'ere i IHC i stedet for blot at ændre output status.
    Items
    Dernæst skal man oprette en ihc.items fil i folderen /etc/openhab2/conf/items/. Eksempelvis således:
    Switch    KaelderVaerVestStikkontakt "Stikkontakt"    <poweroutlet>   {channel="ihc:controller:haldIHC:ThKaelderVaerVestStikkontakt,ihc:controller:haldIHC:ThKaelderVaerVestTrykNederstHojre,ihc:controller:haldIHC:ThKaelderVaerVestTrykNederstVenstre"} Items er logiske objekter i openHAB, som har en status, og man ændre denne status. De kan forbindes til en thing, som viste i eksempler herover.
    Bemærk at der er nævnt 3 Things i channel med komma imellem. Det betyder, at modtagne og sendte status er forbundet til alle 3 Things. Men fordi vi har ReadOnly og WriteOnly i Things definitionen, så er det ikke alt, som sendes eller modtages fra IHC Controlleren.
    Det virker umiddelbart lidt besværligt, men fordelen er, at man altid vil have en openHAB, som er i sync med IHC også ved almindelig fysisk betjening samt at fb'ere aktiveres i stedet for blot at overskrive et output.
     
    Item i eksemplet ovenfor - KaelderVaerVestStikkontakt - skal man dernæst placere i en fil kaldet ihc.sitemap som vist i denne linie:
    Switch item=KaelderVaerVestStikkontakt hvorved man kan tilgå det via en browser og se og ændre status. Se eksemper herunder:

    Det vil default også være port 8080 på aktuelle ip adresse.
    En variant af switch er kip. Kip er karakteriseret ved, at du som bruger kan se, om der er lys eller ej (status) og du bruger dette til at beslutte, om du vil tænde eller slukke. Når det kommer til smart house, er det ikke altid optimalt, at aktuel status skal bestemme, om man vil tænde eller slukke. Ved kip forbinder jeg derfor altid to channels til hhv. Tænd og Sluk i min fb, og så lader svagstrømstrykket fortsat være forbundet til Kip i fb'en. Herved kan man undgå nogle udfordringer med kip.
    Dimmer
    Brug af lysdæmper i smart house er bedst med tilbagemelding, og det vil sige enten IHC wireless Ø80 eller den nye LED rs485 tavledimmer. I begge tilfælde skal det i openHAB være typen dimmer og resourceID skal pege på "Lys niveau" i Visual. Se eksempel tidligere med "ThKaelderVaerVestDimmer".
    ihc.items skal være:
    Dimmer     KaelderVaerVestDimmer "Spot i loft dimmer" <light>           {channel="ihc:controller:haldIHC:ThKaelderVaerVestDimmer"} ihc.sitemap skal være:
    Slider item=KaelderVaerVestDimmer hvorved man får en "slider" som vist i tidligere skærmkopi.
    Det var det! - så er man i gang med smart house til IHC med detailkontrol og fuld 2-vejs sync af ændringer. 
    Tilmed er der rigtig mange muligheder i openHAB, og kan jeg ikke gennemgå alle her.
  19. Thanks
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Kandersen i Best practice Openhab2 - binding ver 2   
    God guide Ejvind. Men du bør lægge items og sitemap eksemplerne ind i en formatteret boks (tryk på <> i editor menuen når du skriver et indlæg). Det gør det langt mere læseligt..
     
    Den skal ikke i samme folder som .things. Items skal i items folderen 
  20. Thanks
    Martin Abildgaard modtog omdømme point khjollund i Firmware 2.8.4 på HW6.1 - Statistik   
    Har kørt med 2.8.4 ca. siden den kom ud. 
    Min controller genstarter dagligt. Wireless dør og bruger-adgang resettes, periodisk. Men det gjorde den også før jeg opgraderede.. 
  21. Thanks
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Thomasbl i Split   
    HOLD NU FOR F****** TOPIC.
    Skal i skændes om alt??
    Hvis i har et stort behov for at måle potens, så gør det i en separat tråd, eller mød hinanden i en "fight club" og få det ud af verden.
    i har alle fået advarsler om dette, denne gang er det rødt kort og næste gang er det karantæne, gider det ikke mere børn! 
  22. Thanks
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i IHC Captain Version 1.45 er ude!   
    Nyt Sonos ringeklokke, "Afspil fil og genoptag" eller ringeklokke-funktion er nu tilgængelig men skal nok stadig betragtes som beta - det er testet igennem i 2-3 uger til stor glæde for alle i min husstand :/ Understøtter pt. følgende funktioner: Lydniveau, fade in/ud, Metadata, afspilningslængde, gentag x gange. Bemærk at der pt. KUN er mulighed for én ringklokke af gangen - jeg ved ikke om der er nogen der har behov for at have flere ringklokker igang samtidigt. Filen til ringklokke lyden skal ligge på en, for Sonos højtaleren, tilgængelig webserver. Nyt Nye Sonos muligheder under styring: "Spring til kønummer", "Sæt repeat/shuffle mode", "Spring til tid i et nummer", "Fade lydniveau til" Nyt Mere nyt Sonos, mulighed for at tilføje "metadata" til det afspillede nummer: kunster, titel, albumnavn og album grafik Forbedret Tilføjet links til vejledning på de ting der findes vejledningerne til Forbedret Bedre input validering og fremhævning af manglende input/parametre Forbedret Tilføjet "Påvirk/sæt låste inputs" under rettigheder - hvis sat til sand kan brugeren ændre i alle inputs også selvom IHC Controller siger de skal være låst (f.eks. Lysniveau etc.) Fejlrettelse Chromecast audio og video havde fået byttet om på ikonerne :O Fejlrettelse Fejl med manglende parametre ved Sonos "Ophæv al gruppering" Fejlrettelse Løst problem med at IHC Captain service blev stoppet ved ændringer i opsætning http://jemi.dk/ihc/
  23. Thanks
    Martin Abildgaard gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Ændringer i Visual   
    I to må snart mødes og få noget dialogkaffe 
  24. Like
    Martin Abildgaard modtog omdømme point Henning Pedersen i login af bruger xxx xxxx mislykkedes   
    Så fik vi nkhv sat igang, via en teamviewer.
    Første fejlsøgning var at kontrollere at der var en USB IHC driver. Denne var ikke tilstede og efter installation af driver fra LK, fik vi hul med Firmwareloader.
    For at kontrollere at driver er tilstede, kan man når IHC er tilkoblet, i en kommandoprompt skrive: ipconfig /all
    Og så skal man kunne finde dette:

    Hvis man har dette, så er driver installeret og man skulle nu kunne i samme kommandoprompt skrive: ping usb og få svar.
    Efter et par forsøg på at resette users, uden held, opgraderede vi controlleren til 2.7.220, hvorefter både lys og logins virkede.
  25. Thanks
    Martin Abildgaard modtog omdømme point Lars Jacobsen i login af bruger xxx xxxx mislykkedes   
    Så fik vi nkhv sat igang, via en teamviewer.
    Første fejlsøgning var at kontrollere at der var en USB IHC driver. Denne var ikke tilstede og efter installation af driver fra LK, fik vi hul med Firmwareloader.
    For at kontrollere at driver er tilstede, kan man når IHC er tilkoblet, i en kommandoprompt skrive: ipconfig /all
    Og så skal man kunne finde dette:

    Hvis man har dette, så er driver installeret og man skulle nu kunne i samme kommandoprompt skrive: ping usb og få svar.
    Efter et par forsøg på at resette users, uden held, opgraderede vi controlleren til 2.7.220, hvorefter både lys og logins virkede.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok