Hop til indhold

Lars Jacobsen

Members
  • Antal indlæg

    4.988
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    63

Omdømme aktivitet

  1. Thanks
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Lars1 i Teknikker på Sydfyn søges   
    Hvis du stadig har problemer så send en pb så finder vi ud af noget en af de kommende dage.
    Er lige på ferie men hjemme igen tirsdag.
  2. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Kan ikke bruge Visual på grund af for gammel firmware, men kan ikke opgradere firmware   
    Og hvis du ikke gider java og andet møg gammelt kan du bruge mit værktøj https://jemi.dk/ihc/files/IHCEasy.exe - du skal stadig hente Zip file hos LK - men jeg har patched og forbedret opstartet med mere.
  3. Like
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Lars1 i Enden på IHC ?   
    Nej egentlig ikke.
    Som mange indlæg i tråden også gør opmærksom på så er Wiser nok mest et alternativ til IHC wireless - som “add on” til eksisterende huse for at gøre belysningen “smart”.
    IHC wireless er mig bekendt ikke udgået af sortimentet (endnu). Det eneste er indtil nu kun V3 controlleren. Her har argumentet ikke været at der er/var et alternativ i Wiser. Men at der var nogle chips/komponenter der var udgået og det er derfor de har indstillet produktionen.
  4. Haha
    Lars Jacobsen modtog omdømme point hmadsen i Enden på IHC ?   
    Nej egentlig ikke.
    Som mange indlæg i tråden også gør opmærksom på så er Wiser nok mest et alternativ til IHC wireless - som “add on” til eksisterende huse for at gøre belysningen “smart”.
    IHC wireless er mig bekendt ikke udgået af sortimentet (endnu). Det eneste er indtil nu kun V3 controlleren. Her har argumentet ikke været at der er/var et alternativ i Wiser. Men at der var nogle chips/komponenter der var udgået og det er derfor de har indstillet produktionen.
  5. Like
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Bjarne Sørensen i IHC-controlleren udgår   
    Vel ikke nødvendigvis.
    Hos mig er kabler også fræset i vægen da det er grund/fuldmuret, så de ligger alle i fugerne. Og når man har loft til kip, ja så er der heller ikke noget der bare er ført “til loft”.
    Men uanset hvad så har jeg alligevel valgt de ekstra dybe indmuringsdåser alle steder. De var jo et must til de 48 pds drop så der kunne overholde bøjningradius og blive testet og godkendt til 10Gbs, så hvorfor ikke også bare køre med de samme underlag til stikkontakterne, og tryk. Håber det også forholder sig sådan hos Bjarne og mange andre. Elllers må de jo frem med hammer og mejsel, hvis man vil skifte til noget der kræver mere fysisk plads.
     
    EDIT: nå fik ikke læst til bunden inden jeg svarede, og kan se Bjarne også selv har svaret. Der er jo ret stor aktivitet i denne tråd :-)
     
  6. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Lars1 i Hvad er alternativerne til LK IHC?   
    Schneider har d. 31/8-2023 annonceret at LK IHC controller HW7.x Visual 3 udgår med øjeblikelig virkning, og der ikke kommer nogen afløser. Resten af LK IHC produkterne udgår efterhånden som det eksisterende lager bliver tømt.
    Inden man går i panik over at der ikke længere er support på ens LK IHC installation, bør man huske på at LK IHC installationer har det med at holde RIGTIG længe uden at give problemer. Det er ikke unormalt at en installation køre både 20 og 30 år uden problemer. Problemerne opstår typisk når man vil lave ændringer i dem.
     
    Schneider har lavet et IHC nyhedsbrev hvor man kan få mere info om Schneider's alternativer til LK IHC. Man kan tilmelde sig nyhedsbrevet her. https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=reFRbkvFOUu1mA_-muaP75nTbeFzOPNPpOLWZfeYF3tUNFdKNEtKTVBVUlhOMVY2VlkzVEROS1VaMS4u&mkt_tok=MTc4LUdZRC02NjgAAAGOkuMlS4LEdDBxipFvsq4r_0rbUxcWxNbLkGuA-o_mPxlFh1m9P0yqsmqZ8bBQ5tdbCEGF8tsgcebcyQ1iamdBXT9A_-ocleH--fYRcOgLNn8BmqWAm0rG
     
    Denne FAQ forsøger at liste mulige alternativer. Hvilke der er best afhænger af hvad man bruger sin IHC controller til og ønsker at bruge den til. Diskution om alternativerne bør ske i denne tråd https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10806-ihc-controlleren-udgår/
     
    Mulige alternativer
    LK IHC standalone (LK IHC uden controller og uden wireless)
    Det er muligt at koble LK IHC I/O modulerne sammen direkte uden controller. De vil så virke som følg, hvilket vil sige som klassisk afbryder. Man vil ikke have den samme flexibilitet og funktionalitet som med en LK IHC controller, men i det mindste vil man have lys i huset uden at skulle ud i en større investering i et andet smarthouse produkt. Desværre kan man ikke bibeholde sine svagstrøms tryk, da direkte sammenkoblede I/O moduler virker som følg (udgang samme tilstand som indgang), mens LK IHC programmerne typisk er programmeret som kip relæer.
    Har man også wireless enheder i sin installation, kan disse linkes direkte med hinanden. Uden controller, kan man desværre ikke kommuniker mellem LK IHC tavle moduler og LK IHC wireless enheder. Så hvis man har LK IHC svagstrøms tryk som er forbundet til LK IHC input moduler og LK IHC wireless dimmer, så vil det ikke virke uden controller.

    Det er dog begrænset hvor længe man vil kunne få reservedele til denne løsning, da Schneider har stoppet produktionen af alle LK IHC komponenter. Efterhånden som lageret af eksisterende produkter bliver udsolgt, udgår produkterne.
     
    LK IHC wireless standalone
    Modsat LK IHC standalone, er der her tale om en ren wireless LK IHC installation, uden controller og uden tavle moduler. Denne type installationer, kan relativt nemt erstattes med et anden smarthouse produkt som er wireless baseret, som f.eks. Wiser, Z-Wave, Zigbee, Shelly m.fl.
     
    Kip relæer
    Man kan også erstatte I/O modulerne med standard kip relæer. Man vil ikke have den samme flexibilitet og funktionalitet som med en LK IHC controller, men i det mindste vil man have lys i huset uden at skulle ud i en større investering i et andet smarthouse produkt og man kan bibeholde sine svagstrøms tryk.
     
    KNX https://www.knx.org/
    Er nok det som kommer LK IHC nærmest når man kigger på produkt kataloget (sensor, styringer m.m.). Jeg har aldrig prøvet at programmer KNX, så jeg kan ikke sige om det kræver trejdeparts produkter at lave de avancerede ting man kunne i LK IHC
    Fordele:
    Kablet og wireless ligesom LK IHC Fuldt produkt program ligesom LK IHC har flere interface for adgang via trejdeparts produkter Er en standardiceret multivendor platform, så den udgår nok ikke lige forløbig Ulemper:
    Nærmest umuligt at komme i nærheden af hvis man ikke køber det hos via en el-installatør. Er TEMMELIG dyrt.  
    Loxone https://www.loxone.com
    Nok det produkt som ligner LK IHC mest. Har ligesom KNX et fuldt produkt katalog, incl. de ting som LK IHC manglede. Jeg har aldrig prøvet at programmer Loxone, så jeg kan ikke sige om det kræver trejdeparts produkter at lave de avancerede ting man kunne i LK IHC.
    Fordele:
    Kablet og wireless ligesom LK IHC Fuldt produkt program ligesom LK IHC Support for Apple Homekit Ulemper:
    Proprietær produkt serie ligesom LK IHC Det vides ikke om Loxone kan integreres med f.eks. OpenHAB eller Home Assistance Umiddelbart forhandles det ikke i DK Ser ud til at være relativt dyrt  
    Carlo Gavazzi Smarthouse https://carlogavazzi.dk/ https://www.smartbuilding.dk/
    Kommer ligesom KNX tæt på LK IHC når man kigger på produkt kataloget (sensor, styringer m.m.), men er langt fra ligeså flexibelt som LK IHC. Hvis man skal lave noget avanceret som med LK IHC kræver det eksterne systemer som f.eks. openhab, home assistance etc. Dette er muligt via det indbyggede modbus interface i deres smarthouse controller.
    Fordele:
    Kablet og wireless ligesom LK IHC Fuldt produkt program ligesom LK IHC har modbus interface for adgang via trejdeparts produkter Ulemper:
    Nærmest umuligt at komme i nærheden af hvis man ikke køber det via en el-installatør. Kræver trejdepart produkt for at lave de avancerede ting man kunne direkte i LK IHC  
    OpenHAB https://www.openhab.org/, Home Assistance https://www.home-assistant.io/ m.fl.
    Opensource produkter man kan installer på f.eks. en Raspberry PI. Produkterne kan integrer med en LANG rækker smarthouse produkter, incl LK IHC, og man kan lave ting der er mere avanceret end man kunne med LK IHC alene. Produkterne er dog langt fra så stabile som LK IHC eller andre smarthouse produkter som ligesom LK IHC benytter en micro controller til afvikling af programmet.
    Fordele:
    Kan integrer med stort set alt Ulemper:
    Kræver at man har IT erfaring og kan programmer. Der er en vis risiko for at systemet holder op med at virke i forbindelse med HW, OS eller SW opdatering, da det typisk er 3 forskellige producenter som er ansvarlige for de 3 komponenter. Med LK IHC eller et andet smarthouse produkt, er det en og samme producent som er ansvarlig for alle 3 komponenter.  
    Z-Wave https://en.wikipedia.org/wiki/Z-Wave og Zigbee https://en.wikipedia.org/wiki/Zigbee
    Z-Wave og Zigbee er 2 forskellige openstandard kommunikations protokoller i stil med KNX. Det er nemmer at få fat på Z-wave og Zigbee produkter end KNX produkter, men det er ikke alle Z-Wave og Zigbee produkter som kan kommuniker ordentligt med hinanden, og det kræver trejdeparts produkter som OpenHab eller Home Assistance hvis man vil lave noget avanceret med produkterne.
    Z-Wave og Zigbee, uden trejdeparts produkt, kan best sammenlignes med LK IHC wireless standalone, og kan rimeligt problem løst erstatte dette. Udfordringrne kommer når de skal erstatte den funktionalitet, som ligger i en LK IHC controller med tilhørende tavle moduler m.m.
    Firmaer som f.eks. https://logic-group.com/ har lavet en forretning ud af at lave smart house installationer baseret på Z-Wave
    Fordele:
    Kan købes i div. webshops Ulemper:
    Kun wireless Kræver trejdepart produkt for at lave de avancerede ting man kunne direkte i LK IHC Både Z-Wave og Zigbee har certificerings programmer, men der findes desværre produkter på marked fra begge standarder som er solgt med certificerings stemplet, selvom de ikke kan kommuniker problemfrit med andre certificerede produkter. Certificerings stemplet er derfor ikke nogen 100% garanti for at de virker problemfrit med produkter, baseret på samme protokol, fra andre producenter.  
    Wiser
    Schneider's afløser for LK IHC. Kan langt hen af vejen det samme som LK IHC standalone (LK IHC uden LK IHC controller), men har også en app. Der findes en gateway, men mig bekendt er integration med trejde parts produkter dog fortsat temmeligt besværligt, selvom produkt serien er baseret på Zigbee. Produktet er mig bekendt IKKE Zigbee certificeret.
    Wiser, uden trejdeparts produkt, kan ligesom Z-Wave og Zigbee, uden trejdeparts produkt, best sammenlignes med LK IHC wireless standalone, og kan rimeligt problem løst erstatte dette. Udfordringrne kommer når det skal erstatte den funktionalitet, som ligger i en LK IHC controller med tilhørende tavle moduler m.m.
    Fordele:
    Kan købes i div. webshops Ulemper:
    Ren wireless Begrænset produkt program Kræver trejdepart produkt for at lave de avancerede ting man kunne direkte i LK IHC Trejdeparts integration er besværlig  
    Shelly https://www.shelly.com
    Produkt serie i stil med Wiser, men med et breder produkt udvalg. Derudover understøtter de fleste af deres produkter flere kommunikations protokoller. Herunder Z-Wave, WIFI, Bluetooth og LAN
    Fordele:
    Kan købes i de nogle webshops Et bredder produkt program end Wiser, men dog ikke på højde med KNX Ulemper:
    Tavle produkter bruger wireless eller LAN kommunikation. Kræver trejdepart produkt for at lave de avancerede ting man kunne direkte i LK IHC  
    Atom https://www.pteknik.dk/i3-engineering-smart-hjem/
    Produkt serie i stil med Loxone, men med langt smaller produkt udvalg. Dertil kommer at de ikke helt har styr på begreberne hvilket gør det MEGET svært at gennemskue hvad de enkelte ind/udgang egentlig kan. F.eks. skriver de at deres analoge indgange har en 12 bit ADC bitrate. Det er ikke en analog indgang, men en data linie, som den LK bruger til deres temp. sensor. En analog indgang vil være benævnt med f.eks. 0-20ma, 0-10V, PT100/PT1000 etc.
    De har 9 forskellige controller. Det er et tydeligt tegn på at det ikke er særligt flexibelt eller scalerbart, men derimod et meget smalt fokuseret produkt. Man kommer derfor nok til at skulle have mere end 1 controller, selv i små smarthouse installationer.
    Fordele:
    Understøtter kablet smarthouse installation. I det mindste nogle af controllerne har modbus interface, så integration med f.eks. OpenHAB eller Home Assistance burde være mulig. Ulemper:
    Proprietær produkt serie ligesom LK IHC De nævner ingen stedder hvad det koster eller hvor man kan købe det. Der er meget LIDT system dokumentation m.m. tilgængelig, så det er MEGET svært at gennemskue hvad produktet reelt kan, eller ikke kan.  
    Gateways
    Hvis nogen skulle have mod på at lave en gateway til LK IHC I/O modulerne og temp. sensor, så er her nogle links til dokummentationen af kommunikationer med disse. Skulle linksne ikke virke, er det relativt nemt at reengineer. Det kræver bare at man sætter et occiloscop på datalinien. Så kan bitstrømmen aflæses.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Intelligent_Home_Control# https://www.dingus.dk/ihc-inoutput-protokol/ https://www.dingus.dk/ihc-temperatur-protokol/ https://www.dingus.dk/arduinoihc/ https://github.com/priiduonu/ihcclient Dingus har via Arduino boards forsøgt at lave en gateway, så man kunne kommuniker direkte mellem LK IHC I/O modulerne og f.eks. OpenHab eller HA uden en LK IHC controller. Linket til hans kode virker dog desværre ikke længere, og der har været et par tråde om at folk som har forsøgt at følge hans vejledninger ikke kan få kommunikationen med I/O modulerne til at virke stabilt.

    Hvis nogen har kendskab til andre gateways, så lad mig høre om dem.
  7. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Hvad bør man gøre som det første :)   
    Ja det eneste "Med viewer" kan som den uden ikke kan er det indbyggede web/java baserede view - det er lækkert men er heller ikke blevet bedre med alderen.
    Ps. det er lykkes mig at få en ikke viewer til at køre med en viewer firmware - men mere om det senere.
  8. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i LK visual forbedringer   
    Fra min facebook side:
    Jeg har på det sidste hjulpet en del med at få installeret selve LK Visual og usb drivere med mere.
    Ville det give mening at lave noget der kan løse problemerne med primært de gamle men også visual 3 installationer. Det jeg pt har lavet er:
    - Fjerne automatisk Adobe pdf reader I gammel version og andet forældet software.
    - Fjerne automatisk installation af gammel og usikker java.
    - Fjernet krav om java installation til firmware upgrade-
    - Løst problemet med at bruger definerede funktions blokke ikke kan gemmes og kopieres ind.
    - Lavet hele lk visual programmet portable.
    Jeg kan naturligvis ikke distribuere LKs egen software men kan lave noget man kan køre efter man har downloadet deres software men inden man installerer det.
    Alternativt kunne jeg måske kontakte lk/Schneider og spørge om jeg må bygge en ny installer til dem.
    Bonus: har ihc-user nogenside hørt noget for de har en del af IHC softwaren til download?
  9. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Søren Nielsen1354922315 i Første forsøg med IHC-tavle   
    Kommentarer er velkomne ;-)
    Egne noter:
    * Måske ikke arbejdet værd at køre klemmer til ALT.
    * Vil helt sikkert anvende klemmer igen til 0V/12V alarm backup (alarm PIR).
    * Placering af moduler, gruppeafb., kombirelæer osv. skal planlægges bedre, så der ikke er så lange kabeltræk i tavlen - både IHC og stærk.
    * Mega bøvlet at trække kabler ind i LK's tavler fra bagsiden. Forskalling bag tavle på 50mm skulle have været lavet dybere.
    * Tabula el. lign. overvejes til næste projekt
    * Link-10 kabel til alle tryk/inputs er overkill. Der bliver alt for meget i tavlen. Overvej alternativ kabel med færre ledere. Dog ultimativ mulighed for at ændre senere.










  10. Like
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Kim Bruun i IHC uden strøm   
    Jeg har afmonteret strømforsyning og skilt den ad. Tror den er god nok... En ny er bestilt
     
    Tak for jeres hjælp og forsat god søndag!


  11. Like
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Donationer til IHCStarter   
    Så er den gal igen - det er lidt pinligt men jeg håber i vil hjælpe og dele så meget i kan.... (https://jemi.dk/ihc/#donation hvis du har læst men link er væk)
    For at for at jeg kan forsætte med at få IHCStarter til at være nemt, og ligetil at bruge, skal jeg have softwaren "godkendt" (signed) ellers så er det efterhånden umuligt at få det hentet og installeret under Microsoft sikkerhedsregler.
    Det billigste sted jeg kan finde(https://sectigostore.com/) koster et års certifikat 349.80$, altså lige omkring 2.400 kr. – udover pengene skal jeg have et aktivt CVR-nummer, sender billeder af alt mit id og regninger og udfylde minimum 4-5 lange formularer – og det skal gøres HVER gang det udløber – og efterfølgende går der så 1-2 måneder før jeg modtager hardwaren som skal bruges for at kunne gøre det.
    Det er alt sammen noget besværligt og tidskrævende noget – og ikke mindst dyrt – så jeg håber at hvis alle nu der bruger mit software laver en mobilepay overførsel på 5 kr. så er jeg kommet langt, også kunne jeg evt. få råd til at købe en 3-årig godkendelse. Så hvis man har overskud og lyst så kig ind på:
    https://jemi.dk/ihc/#donation
    Ps. Dem der ikke ved hvad jeg snakker om så læs her: https://jemi.dk/ihc/starter/
    Til virksomheder: Hvis i eller jeres ansatte bruger IHCStarter så kan jeg godt bygge en ”custom” version af IHCStarter til jer uden donation banneret og måske endda en med jeres logo på – og i bytte kunne i jo så støtte udviklingen. I kan også blot give en donation også vil jeg gerne lave en sektion på hjemmesiden og i app’en med ”Tak til”
    ---
    Fra facebook: https://www.facebook.com/ihccaptain/posts/pfbid0CLxwygddP3ZrDdwRg2LaEAwRxT6fQaXfYNZpDTDKHHdM5at1kv1jeCxq3k4iyTZ1l
  12. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Nowack i Bimåler   
    Faktisk ser det ud til, at de har helgarderet sig
     
    "2.11 PULSE OUTPUTS
    ...
    The outputs have a maximum voltage and current specified to 247 Volt AC, 350 V DC 100 mA.
    They are built with MOSFET-optocouplers with polarity independent outputs..."
  13. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Bjarne Sørensen i Bimåler   
    Du kan se indgangen pulse i serviceview med det samme.
    Du skal finde den elmåler version 5.1 som @Lars Jacobsen har lavet.
    Den er genial og virker perfekt. Jeg har over 10 stk kørende. Jeg bruger iPad'en til at se målerne på hvor jeg har lavet et simpelt overblik på skærmen.
    Du skal lige se hvor mange pulser din måler giver pr kW og så indstille det i funktionsblokken. Jeg vil også anbefale at du indtaster din nuværende målerstand, så kan du følge med og se om den bliver ved med at passe.
    Jeg har flere målere det giver 1000 pulser pr kWh og der kan controlleren godt glemme lidt, men det retter jeg i serviceview en gang om måneden.
    Du skal være opmærksom på at du kan smadre dine målerdata hvis ikke du gør det i denne rækkefølge når du skal lave rettelser i din projektfil:
    1. Sluk controller (husk at fjern et evt. backupbatteri).
    2. Start Visual på PC og vent til controlleren er helt oppe og køre. Så kan du hente din projektfil når upload/download ikonerne er blå.
    3. Hent hele filen, lad den arbejde færdig med det. Gem filen på PC.
    4. Rediger det du skal gøre, lad ikke PC'en gå i dvale osv. Gem filen.
    5. Upload filen og lad den gøre det helt færdigt! inden du trykker på noget eller går i panik.
    Så skulle din målerværdier være intakt, dog mangler pulser mens du arbejde i filen.
  14. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til mmc i Nyt uofficielt .NET 5 cross-platform SDK til IHC på vej - frivillige søges til test m.m.   
    Jeg har nu lagt koden op på https://github.com/mmc41/IHCClientSDK. SDK'en virker med nyeste dotnet 7 på WIndows/Mac/Linux og dækker mig bekendt alle mulige kald til kontrolleren.
    Udover SDK koden ligger der 2 eksempler og et utility til at hive resource ID'er ud af IHC kontrolleren.
    Feedback og tilføjelser er meget velkommen - venligst via github!
  15. Thanks
    Lars Jacobsen modtog omdømme point RealMortenStig i Fibernet, Router og IHC Basic   
    Nej den kan kun kører 10/100Mb men det kan sikket også være nok til intern distribution, men ikke til forbindelsen fra fiber boks til router.
    https://www.lk.dk/produkter?iid=11355
  16. Like
    Lars Jacobsen modtog omdømme point faldo i Udskiftning af controller   
    Nu bor jeg ikke på Nordsjælland, men ja 2-3 timer reelt arbejde med fysisk at demonter og skifte controller og lidt dimmere , indlægge program bør ikke koste 10.000. Selvom triggere siger det ser rodet ud.
    Det burde kunne gøres for 2 max 3.000 kr.
    Ved godt man reelt ikke må selv men … ;-) det er nu ikke særlig svært. Og ender det med kaos er der nok en eller anden der vil træde til og hjælpe for kr. 10.000  ( ps. Jeg kommer gerne til Sjælland og gør for det beløb).
     
  17. Thanks
    Lars Jacobsen gav omdømme point til Smail i Successfuld tilkobling til ihc controller visual 1   
    Vil gerne udmelde endnu en successhistorie om tilkobling til visual controller 1 samt erfaringer.
    Jeg startede ud med at købe en Delock USB-A 2.0 til Seriel RS232 adapter (link 1 nedenfor) som har en FTDI chip. Selv med den rigtige driver kunne jeg ikke få forbindelse til controlleren. Jeg testede kablet og driveren ved at luse ben 2 og 3 sammen og derefter kunne jeg via hyperterm konstatere at kablet, driveren, pc'en ... passede rigtigt sammen.
    Jeg læste en del tråde her inde og mange havde beskrevet successhistorier ved at bruge t-hansens kabel fra goobay (link 2) og en kønsomdanner hun/hun (link 3). Denne kabel viste sig at virke på windows 7 samt windows 10 og på com port 4. Jeg kunne nu tilgå controlleren via IHC starter, firmware loader 1.1 og visual 1.32. Windows installerede driveren selv så det var jo bare plug and play med dette kabel. På LK's hjemmeside står der at hvis man skal tilgå visual 1.32 så skal firmwaren på controlleren være version 0.1.5.0. Jeg kunne via firmware loader konstatere at versionen på min controller er 0.1.4.0 og alligevel kunne jeg tilgå den via visual 1.32.
    Tak til alle som hjalp med at besvare mine spørgsmål.
     
    1. https://www.av-cables.dk/usb-til-seriel-adapter-kabel-2/n-a-2881.html?utm_source=google&utm_medium=organicshopping&utm_campaign=googleshoppingorganic&gclid=Cj0KCQjwhY-aBhCUARIsALNIC04Cvx_ghCBQWhX-RQ0ejwL4zfwLGSn3YQHeovgHv7bUj7CPAdZwiCYaApc9EALw_wcB
    2. https://www.thansen.dk/elektronik/tilbehor-til-computer-/kabler/usb-to-serial-converter/n496911252/pn552661694
    3. https://www.av-cables.dk/seriel-adaptere/seriel-adapter-9pin-hun-til-9pin-hun-d-sub-rs-232.html?utm_source=google&utm_medium=organicshopping&utm_campaign=googleshoppingorganic&gclid=Cj0KCQjwhY-aBhCUARIsALNIC07A1UB-WTg6gVI3FIt9D95U_Ka6D_QS-0SxHuUJpy_oDbMjG0RoZeQaAnHAEALw_wcB
  18. Thanks
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Lars1 i IHC indgangs og udgangs moduler   
    Ja
  19. Like
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Henrik Bækbo i Kabel til Visual 1-0   
    Link til Digitus USB-RS232 driver
    https://drive.google.com/file/d/0B33LE-WOE-NeNHltakJsT1RGTVk/view?usp=sharing
     
  20. Thanks
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Jesper Bay Hebsgaard i Tæller antal tryk   
    Åhr det var ikke til at styre lyset/tændingen med.
    Så er det da rimelig simpelt at lave en tæller FB der blot registrerer hvor mange gange den går ON, og hvis den når setpunktet, aktivere en udgang.
    Du kan evt tage et kik i den store manual der installeres sammen med Visual, for i den er der et konkret eksempel på noget tilsvarende. En tæller FB på et toilet, så man kan indikere om rengøring er påkrævet.
  21. Thanks
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Allan Nissen i IHC Dagslysstyring (Svendeprøve)   
    Ja.
    Hvis du forventer vi viser dig hvordan så er du nok ikke værdig til en “svendeprøve”. Men du kan få et hint: RTFM. Specielt de enkelte produktblade. Så skulle du være godt på vej.
  22. Like
    Lars Jacobsen modtog omdømme point khjollund i Nedgradering fra Visual 3 til Visual 2 ?   
    Ja er der ikke noget med at i den nye Visual V3 har de genindført regnearterne gange og division ?
    De fandtes også i tidligere Visual versioner, men har ikke været mulige i de seneste V2
  23. Thanks
    Lars Jacobsen modtog omdømme point khjollund i Køre flere versioner af Visual Viewer   
    Mener jeg havde det på min gamle laptop. De skal bare installeres i hvert sit Dir på disken, og ikke bare i det “default” som foreslåes.
    Så skulle du kunne starte den version du vil og derfra indlæse en IHC fil. For Windows kan kun linke filtypen til et af programmerne.
     
  24. Thanks
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Mikkel Skovgaard i Oppgradering av eldre Elko Living System   
    Du burde uden problemer kunne anvende et projekt fra en hw 6.1 controller i de nye V.3.
    Men inden du nu inversterer i hw bare for at slippe for java bøvl kunne du prøve MikkelS fine lille program IHC starter:
    https://jemi.dk/ihc/starter/
     
  25. Like
    Lars Jacobsen modtog omdømme point Mikkel Skovgaard i IHC log in igen   
    Hej Klaus.
    Har du prøvet med MikkelS 
    https://jemi.dk/ihc/starter/
     
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok