Hop til indhold

230V output modul


Lofterpalle
 Share

Recommended Posts

Ahh - det er nok store ord, sådan generelt. Men da jeg primært laver nye huse eller større renoveringer anbefaler jeg altid trådførte tryk, som også giver mulighed for anvendelse af dioder. Dioderne bruger jeg b.la. til blink så tyven kan se at tyverialarmen er tilkoblet og han skal blive væk. Samtidigt tilstræber jeg sammen med elektrikeren altid at få det hele lavet så kunden stort set aldrig skal tænde eller slukke manuelt for lys, varme, gardiner osv.  Men dermed ikke sagt at det ikke kan være en god ide med en fjernbetjening til ændringer, hvis man ikke kan fra telefonen.

Det jeg mente, og mener, er at du bør droppe funktionsblokken 4.2.01 og i stedet føre signalet fra tast 1 til 8 direkte op til den funktionsblok der styrer din udgang.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • Svar 80
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Generelt må erkende at jeg synes jeg mangler lidt mere info omkring wireless programmering, dog har jeg fået til det at virke. Men der lang vej ednnu hvis der skal flere kompliceret senarier ind på de forskellige tryk.

Mangler der ikke nogle informationer hvordan man programmere wireless tryk? Når jeg trykker på F1 kommer der ikke det frem jeg søger efter. Jeg kunne f.eks godt tænke mig at bygge nogle senarier på de ønsket tryk og især dæmp funktionen.

Jeg synes ikke vi gennemgik det på IHC grundkursus? Har du nogle eksempler jeg kan finde og lege med?

Link til kommentar
Del på andre sites

I Visual programmering er der ikke forskel på om trykket eller lampeudtaget er trådløst eller ej.

Det kan f.eks. laves sådan: Lofterpalle.vis

Du skal dog være opmærksom på at simuleringen af dine weireless lysdæmper ikke virker med LKs blokke. For at teste dit program skal du derfor først linke dine wireless enheder og dernæst lægge det i controlleren.

 

Link til kommentar
Del på andre sites

Tak, jeg kigger på det. Jeg har netop lige linket alle mine i lampeudtag i stueplan til controller, og det fungerer fint.

Jeg var lidt bekymreret for signalstyrke, men de ligger rigtig fint, og inden for grænsen. De skal dog være over 10, efter hvad jeg har læst.

Derefter har jeg testet dæmp virker fra serviceview, vha. skyderen, og det gør det.

 

 

 

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg har pludselig fået problemer med min simple styring af output modul 1-10V og det har elles virket upåklageligt.

Jeg har brugt bit 1 til on puls via ur og bit 2 til off via ur. Det virker både i simuleringen og i serviceview når jeg ser den sende puls on. 

Jeg kan kun tænde lyset manuelt i serviceview når jeg trykker på on - bit 1 (set værdi) og slukke den igen på bit 2.

Hvad pokker går det galt? Hvis den virker i simulering og den virker i service view virker, men ikke i programmet, så ved jeg slet ikke hvad der kan være galt. Jeg kan endda se at den sender en puls on over til output modulet i installation. 

jeg har prøvet at slette output modulet i installation og gøre det hele forfra. det hjælper ikke. Nogen bud?

Link til kommentar
Del på andre sites

Mht. den solsensor som du talte om Henning, har du nogle erfaringer mht. placering?

Jeg overvejer at placere den under et udhæng, ved ikke om det er smart, men der kommer ikke vand eller regn fordi udhæng er ca. 1,5 meter fra facade vinduer. 

Kan den monteres i en OPUS stænktæt udgave som med pirsensor?

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er yderligere en fordel med solsensoren, det er ikke så kritisk hvor den bliver placeret da du selv kan indstille lysværdien for hvornår det er mørkt.  Men du skal selvfølgelig være opmærksom på "falsk" lys fra gadelamper, billygter og dine egne udendørslamper.

1 time siden, Lofterpalle skrev:

Kan den monteres i en OPUS stænktæt udgave som med pirsensor?

Ja. bare med et andet "låg".

Link til kommentar
Del på andre sites

Du skal bruge den første.

Som med din fjernbetjening, så skal du IKKE bruge en funktionsblok til dit tryk. Du skal kun bruge en funktionsblok til at styre din udgang, om den så både skal have et tænd og et sluk signal fra samme 6 tryk eller kun et enkelt tryk er, set fra controlleren har side, ligegyldigt da de har hver deres adresse.

 

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg har en stikkontakt jeg har på samme tryk som jeg bruger til at dæmpe lys op og ned. Hvordan får jeg programmeret så den kun bruges til at regulere lys op og ned ikke samtidig tænder og slukker for stikkontakt? Er det noget med at bruge puls til andre blokke?

Det jeg mener er nå lys er tændt afhængig af lyssensor skal stikkontakter tænde når tryk aktiveres og slukkes igen.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hvis du ønsker at din stikkontakt skal tænde og slukke sammen med det dæmpbare loftslys, kan du nøjes med at fører udgangen "Lysdæmper tændt" fra den øverste fb over på Udgang på stikkontakten - og slette den nederste fb.

Hvis de 2 tændinger, loftslys og stikkontakt, ikke skal virke samtidigt, er det noget rod at bruge det samme tryk til begge tændinger. De bør i stedet have hver sit/sine tryk.

Link til kommentar
Del på andre sites

Dit første forslag betyder vel at lys skal være tændt før stikk. er tændt?

Jeg har en lyssensor som skal ind over og den tænder jo ikke lyset før det er mørkt nok (efter egen lux indstilling)

Er der ikke andre muligheder? Jeg synes ikke det en god løsning med ekstra tryk. Det fylder for meget.

Link til kommentar
Del på andre sites

1 time siden, Lofterpalle skrev:

Jeg synes ikke det en god løsning med ekstra tryk. Det fylder for meget.

Tror vi snakker forbi hinanden, du har et 6 tryk i rummet. Det tryk har 3 tangenter som hver har en venstre og en højre side, i daglig tale kaldes disse "sider" også for tryk, hvilket selvfølgelig godt kan være lidt forivrende. De kunne også kaldes hhv. højre eller venstre tangent.

Så når jeg skriver et tryk til stikkontakten så er det ikke et nyt 2 - 4 eller 6 tryk, men ét af de tryk du allerede har på dit nuværende 6 tryk. Og hvis du mangler, så brug indgang "Touch" og ét tryk, i stedet for dit nuværende setup med 2 tryk. Og 2 tryks styring giver netop mange tryk.

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er en god ide, hvis det kan lade sig gøre.

Jeg kan bare ikke lige finde ud af hvordan det skal sættes op, og jeg tror ikke helt jeg forstår det du skriver:

Hvis jeg bruger indgang touch er det 1-tast og er det tænd/reguler op er det 2-tast jf. nedenfor fra F1 help menu.

Bruger jeg 1-tast, kan jeg ikke længere dæmpe ned og op for lyset?

image.thumb.png.175a840165b037ebcbc8bbfd80278c02.png

 

EDIT: Jeg prøver lige en simulering, måske tror jeg har fattet det.

Link til kommentar
Del på andre sites

Foruden at være ny, er du også udfordret af at Wireless lampeudtag og LKs funktionsblokke ikke virker 100% i simuleringen. Hvis du har mulighed for det, så lav en prøve opstilling og test det i virkeligheden.

Godt du fik løst styringen til stikkontakten :), der er dog ingen grund til at føre trykket over 2 gange, én er rigeligt.

Link til kommentar
Del på andre sites

På 5.5.2021 at 21:31 , Henning Pedersen skrev:

Foruden at være ny, er du også udfordret af at Wireless lampeudtag og LKs funktionsblokke ikke virker 100% i simuleringen. Hvis du har mulighed for det, så lav en prøve opstilling og test det i virkeligheden.

Godt du fik løst styringen til stikkontakten :), der er dog ingen grund til at føre trykket over 2 gange, én er rigeligt.

Ja, det har du ret i. Derfor må jeg prøve mig frem. Det lykkedes så også med lidt hjælp fra dig. :)

Jeg fik dit sidste input rettet, så det virker nu.

Nå, nu er jeg kommet langt at jeg har fået linket alle mine kombi relæ og lampeudtag.

Dertil har jeg et spørgsmål:

Jeg har i min installation et kombirelæ (den gamle udgave 6A), og den har jo en relækontakt og den ene kontakt er trådløst. (Faktisk lidt i tvivl, men jeg mener det er den øverste på kombirelæ der er mellem ledning og den nederste er trådløst.

Relækontakt udgangen er markeret som en udgang i installationen, se nedenfor:

image.png.84c85e9202c7ea3e71efef966462ea12.png

Jeg har en gang for meget længe siden monteret denne som en mellem ledning til lampeudtaget, fordi jeg ikke vidste om jeg ville få problemer med det trådløse forbindelse til controller. Det viser sig det fungere fint. Mellem ledning er monteret i lampeudtaget og i kombirelæet. Det jeg ikke kan forstå er at, nogle udgange på kombirelæ er i on og nogle er i off. Jeg kan tvinge dem i off i servicewiever, men det hjælper ikke, da jeg ved næste indlæsning går tilbage i tilstand : ON.

Jeg har i egenskaber for udgangen på kombirelæet sat alle til Initial værdi: OFF. Grunden til dette er jeg ikke vil risikere at lampe tænder af sig selv og stå tændt hele tiden. 

image.png.bfe07a8c64df420c64bc26fdf0a0799e.png

Hvordan løser jeg dette problem?

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loader...
 Share


×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok