Hop til indhold
  • 0

Ventilator styring


Prebci
 Share

Spørgsmål

Er der nogle her inde der kan forklare mig på almindelig dansk, om hvordan fb 1.3.08 fungere?! 

Det jeg søger er at kunne styre min ventilator når jeg går i bad. 

Jeg har en IHC fugt/temp føler som skal tænde en ventilator og også styre min gulvvarme. 

Gulvvarmen har jeg styr på og kan også styre min ventilator manuelt på et wireless tryk. 

Men jeg kan simpelhen ikke finde ud af hvad indstillerne  for duk og offset for dugpunkt betyder?

Link til kommentar
Del på andre sites

Recommended Posts

  • 0

godmorgen og tak for hjælpen! jeg er meget glad for i gad at hjælpe mig. nu virker det hele. 

der var åbenbart en fejl i FB 1.3.07... på timer delen af manuel styring..

hvordan kan det lade sig gøre at der er fejl i lk egne FB?!

og er det noget man melder ind til dem? mere så andre ikke bruger unødvendig tid på at fejlfinde!

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
58 minutter siden, Henning Pedersen skrev:

LK læser med her, så de får "automatisk" besked.

Det er nyt. For år tilbage da de afholdt info møder spurgte jeg netop om hvorfor de ikke var proaktive og gjorde noget ved alle de issues  som kom op at vende her på sitet (som nok må betegnes som det sted hvor der findes flest brugere, “eksperter” og dermed også fejl, løsningsforslag, gode ideer mm.).

Svaret var dengang at de (LK) ikke kunne holde øje med “alle mulige tilfældige internethjemmesiden” og KUN reagerede på henvendelser til/gennem deres support. Som i øvrigt ikke kan/må benyttes af de almindelige brugere, men er forbeholdt til installatører :rolleyes:

i øvrigt syntes jeg det er pudsigt at de vist nok har en Fjæsbog side hvor de lystigt kommenterer. Men det er så igen en lukket klub, da man jo ikke kan deltage hvis man ikke vil trackes i hoved og røv.

Men det er da glædeligt hvis de har skiftet holdning og nu benytter sig af de resourcer og den viden der er her på sitet. Dermed ikke sagt de skal deltage aktivt i diskutionerne, men bare de læser med og melder “problemerne” tilbage i deres bagland så de er bevidste om dem og måske kan/vil gøre noget ved dem ved en kommende release/firmware/FB opdatering. For det er jo tåbeligt at der er “kendte fejl” i flere år og de så ikke bliver rettet hvis det er nemt at gøre det.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

ja alle kan lave fejl, det er selvfølgelig også ok.

men tænker ikke det er det sværeste i verden at lave sådan i FB hvis man sidder med det til dagligt og er producent :blink:

men så er det jo fantastisk der er en masse her inde som er så gode og hurtige til at hjælpe sådan en som mig :wub:

jeg skal snart igang med alarm delen... håber ikke der er fejl i deres FB... tænker den kommer til at trække tænder ud på mig  i forevejen :lol:

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
1 time siden, Prebci skrev:

ja alle kan lave fejl, det er selvfølgelig også ok.

men tænker ikke det er det sværeste i verden at lave sådan i FB hvis man sidder med det til dagligt og er producent :blink:

Jeg er helt enig i din betragtning af dette.. 
Ja alle kan lave fejl. Men en gang imellem så er fejlene så.. hmm sløset, så det omvendt sender et enormt negativt "over-all" signal, specielt hvis der laves andre mere fatale fejl samtidig. Her må jeg erkende, at med IHC og LK/Schneider, der bliver det her "sløseri" kun værre. Det er jo ikke ligefrem raketvidenskab vi er ude i. 
Og hvis LK så bare gjorde noget mere seriøst i at få testet deres ting ordentligt, så ville det samtidig være med til at minimere disse sløset fejl. Her mener jeg netop et forum som dette og dets brugere, fordi vi er meget "gør-det-selv", er helt oplagt at få nogle til at teste tingene, som uden tvivl vil blive testet til bunds.

Den pågældende fejl i den simple Fb der er omtalt her, det er sådan en fejl jeg mener skriger til himlen, at man vist ikke lige fik testet noget som helst, da man rettede i den sidst  = sløset!

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
På 4.5.2019 at 15:07 , Kandersen skrev:

Det nemmeste er at aflæse, hvor meget fugtigheden stiger, når i går i bad og sæt det i forhold til hvad fugtigheden er, når i ikke har været i bad. 
Som Henning er inde på, så svinger det ret meget fra vinter til sommer. Så det er værd at holde øje med over disse årstider, og så se om du kan finde det punkt, hvor den klart adskiller ikke-bad og bad.

Hos os tænder ventilationen på 100% styrke ved 60% fugtighed, hvis ikke vi selv har startet den manuelt. (Det er dog styret af openhab og ikke en FB i Visual). 60% er dog lige i underkanten når vi når sommeren, for jeg har flere gange registreret at den startede, selvom vi ikke havde været i bad. Reelt set gør det ikke så mege, for 60% er stadigvæk høj fugtighed. Problemet med det er bare, at man kan risikere at ventilationen står og køre på fuld drøn hele tiden, hvilket ikke er specielt økonomisk. 
90% som Henning nævner, det synes jeg dog lyder lige i overkanten. Det er nok mere et sted imellem 60% og 80%.

så er sommeren ovre... desværre!

jeg har holdt øje med fugtigheden hen over sommeren og det har egentligt passet meget god med 60%

jeg har dog justeret den til 65% her sidst på sommeren da jeg oplevede den kørte lidt for tit.

jeg tænker at det er rimelig individuelt alt efter hvordan ens hus er lavet og hvor man bor henne i landet og om man har et vindue der står åbent en gang imellem.

jeg har godt nok et vindue, men det er aldrig åbent da min ventilation virker fantastisk!

jeg har en kanalventilator ø125 der normalt svarer til 35m2 og mit badeværelse er 4m2!

jeg har glasvægge og dør i min bruseniche og selvfølgelig et spejl over håndvasken, og ingen af delene kommer der duk på! 

jeg er virkelig tilfreds med den, og så er den serdeles lydsvag da jeg har sat en lyddæmper foran. det eneste jeg kan høre er en svag susen.

hvad ang. fb så ville det ha været fedt hvis den havde en form for kalender funktion, så den selv ændrede følsomheden alt efter om det var sommer eller vinter.

nå men jeg vil endnu engang sige manget ak forhjælpen her inde, i er fantastiske!

god dag der ude.

 

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
På 4.5.2019 at 23:16 , Henning Pedersen skrev:

Jeg har lige kigget nærmere på 1.3.07 og det viser sig at der var en fejl i funktionsblokken.

Jeg har vedhæftet et projekt med den rettede FB.

Prebci.visUnavailable

Hej Henning. Jeg står med den samme fejl med manuelt tryk til ventilatoren. Har du mulighed for at lægge den nye funktionsblok på igen? 

Vh. Benjamin.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Vær i øvrigt opmærksom på at du vil løbe ind i samme problem som @Prebci: At fugtighedsniveauet er forskelligt om sommeren og om vinteren. Dvs. at du skal justere tærskelværdien efterhånden som årstiderne skifter.

Jeg har selv valg en hjemmelavet specialløsning med 2 fugtsensorer. En i badeværelset og en et andet sted i lejligheden. Ventilatoren kører når forskellen mellem de to bliver for høj (større end 7%).

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
2 timer siden, Astronaut skrev:

Jeg har selv valg en hjemmelavet specialløsning med 2 fugtsensorer. En i badeværelset og en et andet sted i lejligheden. Ventilatoren kører når forskellen mellem de to bliver for høj (større end 7%).

Det er en rigtige god måde at gøre det på. 

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette spørgsmål

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loader...
 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok