Hop til indhold
  • 0

Ny Controller, den 1. Aug


Thomas
 Share

Spørgsmål

Recommended Posts

  • 0
35 minutter siden, Kandersen skrev:

Har jeg det, eller skyldes det bare mest, at det er fordi jeg meget aktivt giver udtryk for det? 
Der er en hel del brugere her på forumet der eksempelvis spørger ind til og/eller decideret arbejder med 3. part løsninger her, OpenHab, domoticz, Rasbery Pi osv, som netop udfylder nogle huller, som LK ikke formår. Jeg tror du har "glemt" disse mennesker i dit efterhånden meget anspændte syn på min holdning.

Jeg er ret sikker på at vi alle ønsker mere funktionalitet i LK IHC controlleren, og integration med andre produkter, men du er den eneste jeg har set som direkte brokker sig over ny funktionalitet.

35 minutter siden, Kandersen skrev:

Der er forskel på at lave noget der ikke passer til alle. Og så lave noget som er:

1. Halv færdigt. 
2. Ikke gennemført.
3. Lider af grundlæggende mangler.
Manglende udvikling kan gøre, at man kan ryge i samtlige tre nævnte problem tilstande, selvom udgangspunktet oprindeligt var noget andet.

Jeg er ikke enig nogle af de 3 punkter du skriver. LK IHC stammer tilbage fra 80'erne. Set med datidens briller er produktet både færdigt (hvis et home automation produkt nogensinde bliver det), gennemført og uden grundlæggende mangler. Problemet er at udviklingen har stået stille, så set med nutidens briller er det et håbløst produkt, præcis som en +10 år gammel bil er.

LK/Schneider har som alle andre et begrænset udviklings budget. De er nød til at prioriter, og med andre home automation produkter som KNX, HomeLync og SpaceLync på hylden, undre det mig faktisk at der overhovedet kommer en HW opdatering af LK IHC controlleren. At der ikke er nogen reelle nyheder i controlleren er for mig et tydeligt tegn på at de ofre præcis så mange penge deres markeds analyser viser de skal ofre for at kunne malke produktet endnu engang.

S0 indgangen svare til at da de kom med fugt/temp og lux/temp sensorne. Lille udviklings omkostning for en meget efterspurgt funktionalitet. Det samme med SD kortet, og USB hosten for wireless dongle. Funktionerne kan bygges som udvidelse af eksisterende komponenter.

Modbus og tilsvarende integrationer er tilgengæld LANGT mere komplekse at udvikle. Det er ikke bare komponenter som skal udvides med ekstra funktinalitet. Det er helt nye grund komponenter, kommunikations flows og parameter som skal udvikles og integreres.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
14 minutter siden, Lars1 skrev:

Problemet er at udviklingen har stået stille, så set med nutidens briller er det et håbløst produkt, præcis som en +10 år gammel bil er.

Det var derfor jeg skrev "Manglende udvikling kan gøre, at man kan ryge i samtlige tre nævnte problem tilstande, selvom udgangspunktet oprindeligt var noget andet." 

Jeg nævnte i et tidligere indlæg nogle ting, som efter min mening vil stadfæste det som halvfærdigt produkt eller grundlæggende mangler. Synes egentlig ikke rigtig jeg behøver argumentere for det mere. Hvis du mener varmestyring er i orden uden mulighed for at regulere varmen på en traditionel måde, så er det i orden med mig, at du har den holdning. Men jeg ved tilfældigvis at mange har efterlyst denne mulighed. Så her er jeg ihvertfald ikke alene om min opfattelse.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Nå har lige prøvet at hente og installere visual 3 softwaren.

Den kan/vil ikke fange min gamle hw ver. 6.1 controller, øv.

Af nyheder fremgår dette af online hjælpe filen:


1) SD kort til logning

2) Reset knap

3) WiFi kommunikation v.hj.a WiFi Dongle

4) Let udskiftning af controller 

5) Mulighed for tilslutning af controlleren til 2 netværk

6) Opdatering af firmware af LAN

7) Batteri Level for hvert wireless komponent med alrm ved lavt niveau

8) S0 interface på controlleren til pulstælling af f.eks forbrug

9) Helligdage med online opdatering

10) Kommatal, division og multiplikation 

11) SSL mail

 

Readme filer i Dokumentationen er stadig ikke ajourført og manualen er også tudse gammel fra 2011.

Om ovennævnte nyheder berettiger til en koplet udskiftning af controlleren må være op til den enkelte. Nogle af punkterne kan have en vis værdi , men.....

Her ville en "ombytnings kampagne" være på sin plads. Men da der jo ikke er tale om decideret fejl på de gamle produkter/controllere skal vi nok ikke forvente det. Så her må man nok ty til DBA, om man kan få solgt den gamle til en ordentlig pris så "opgraderingen" bliver økonomisk overkommelig.

Med den nye S0 produkt kan jeg så se min gamle Wattmeter FB måske blive overflødig i fremtiden. Men den virker kun direkte på den nye Controller indgang og der kan kun være 1 produkt af denne type  projektet....

De kunne være fedt hvis der kom en Visual 3.5 (ja det er en 3.4 de har releaset) der kunne snakke med de gamle controllere så man kunne gøre brug af nogle af de ny features der ikke umiddelbart krævede ny HW. - altså primært punkterne 6 og frem. Men det skal vi nok ikke forevente for alle disse features kræver nok mere "power" som de gamle controllere ikke har.

598094baa0a0f_IHC3.thumb.png.c960cf52f658af0e4ef86fd8b8a8c6d0.png

 

 

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
3 timer siden, Thomas Bosø skrev:

Må nok skuffe jer alle, den eneste funktionelle nyhed er nok kun at man kan sætte en WiFi dongle til controlleren, men så heller ikke andet, desværre.

Helt så skidt synes jeg nu ikke det ser ud. Jeg fik endeligt tid til at prøve at installer SW'en og læse online manualen, og der er flere forbedringer når det kommer til management af controlleren.

Udover det som Lars Jacobsen og andre allerede har nævnt, vil jeg nævne.

Firmware:
Firmware kan uploades både via net og USB. Et kæmpe skridt frem IMHO selvom det ikke ser ud til at det er muligt at uploade ny firmware via SD kortet.

IHC program:
IHC programmet kan uploades via USB, net og SD kort. Det står ikke direkte at man kan gemme et program på SD kortet og loade det i controlleren, men SD kortet kan bruges til at flytte et program fra en controller til en anden, så mon ikke også man kan gemme et program direkte på kortet og uploade det i controlleren den vej.

S0:
Ser faktisk ret gennemført ud, I S0 produktet er der visning af aktuelt forbrug, max, min og average samt sidste time, dags, uge, måned og år. Men ligesom Lars Jacobsen savner jeg også muligheden for at have flere S0 måler tilsluttet samtidig. Jeg tvivler dog på at Lars Jacobsen's Wattmeter FB bliver overflødig. Bl.a. Dong kræver 25 kr. pr. mdr. for at give dig adgang til S0 udgangen på måleren. Det kan man købe mange Zigza diode modtager for.

Controller udskiftning:
Ved fremtidig udskiftning af controller, skal man ikke længere selv linke alle wireless enheder. Der er nu en gendan funktion i Visual, som kan reetabler alle links når man overføre programmet fra den gamle controller. Desværre står der i manualen at det kræver en Visual 3 controller eller nyer for at det virker, så man kan nok ikke bruge gendan funktionen når man flytter sit Visual 2 program til Visual 3 controlleren.

Logning:
Logning er forbedret, men noget omstændig IMHO. For temp sensor er der specielle produkter med log funktion. For input og output, er man nød til at bruge bruge definerede produkter med log funktion. Muligheden for at bruge samme fysiske udgang på 2 forskellige produkter er tilbage, så man kan vælge at have det normale produkt på en udgang, samt det bruger definerede produkt med log funktion, men om det vil give problemer som det ofte gør i Visual 2 ved jeg ikke.
Selve logning konfigureres i egenskaber på log parameteren. Det er lidt ulogisk, men det er feltet initial værdi, som bruges til at definer om der skal logges ved ændringer, eller faste intevaller som f.eks. time, dagligt, ugentligt eller månedligt. Desværre er mindste værdien hver time.
Udlæsning af logfilen sker i serviceview, ligesom export gøres via service view. Her savner jeg FTP adgang, så man kan pulle log'en remotely med et scheduleret job.

Helligdage:
Som Lars Jacobsen har nævt er der kommet helligdage med. Desværre kan man ikke selv ændre dem. Man er tvunget til at bruge de helligdage, som LK definer. Controlleren kan selv hente opdateringer fra nettet, men hvilken service de hentes fra er ikke beskrevet. Der er kun en afkrydsnings boks om man vil opdater fra nettet eller ej.

Kommatal:
Controlleren kan nu også håndter kommatal ligesom den kan gange og divider. Desværre overholder den ikke de danske regneregler ved konvertering fra kommatal til heltal. Konverteringen sker ved at smidde alt efter komma'et væk. Den rigtige metode havde været at alt fra og med ,5 og op blev rundet op, og alt under ,5 blev rundet ned. Dertil kommer at kommatal kun kan indeholder 2 decimaler. Men kommatal i sig selv er et skridt frem IMHO.

 

Sjove observationer:
Noten på fugt/temp. sensor med logging er en blanding af dansk og engelsk. "Sensor for fugt og temperatur with logging"
I eksemplet med logning har LK brugt udgangen på en stikkontakt som indgang for den FB, som tricker logningen. Det har de ellers frarådet at gøre i Visual 2, men det problem er måske løst i Visual 3.

 

Dårlige nyheder:
Den dårlige nyhed er at alt andet stort set er ved det gamle. Det er det samme admin, service og scene view, som vi kender fra Visual 2, ligesom Visual stortset også er det samme. Så Java og certifikat problemerne vil fortsat eksister som jeg ser det.

 

Konklusion:
IMHO er der kun tale om en HW opgradering med lidt kryderier. Der er ikke tale om et fundamentalt skifte som fra TermIHC til Visual 1 eller Visual 1 til Visual 2 eller indførelsen af IHC wireless eller viewer
Ligesom Lars Jacobsen vil jeg ladet det være op til den enkelte om man vil smide penge efter en Visual 3 controller. Jeg tvivler på jeg gør det med mindre der kommer et godt indbytnings tilbud. De nyheder der er, er stortset altsammen noget jeg savner idag, men på den anden side mangler der fortsat en hel del funktionalitet før jeg igen vil satse stort på LK IHC.

Håber i kan bruge min gennemgang af nyhederne i online manualen til noget.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Umiddelbart som det fremgår af hjælpen er det muligt at controlleren kan være på 2 netværk samtidig og nåes på 2 IP adresser, en for wifi og en for eth.

Der er jo mange der ikke har kablet net i nærheden af tavlen/controlleren og som har taget fej af IHC wireless og troet det var wifi. Med donglen er det problem løst. Det kunne dog også løses med en løs wifi til eth. dongle/bridge på den gamle controller, så det burde ikke være et argument for opgradering.

 

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
10 timer siden, Lars Jacobsen skrev:

Umiddelbart som det fremgår af hjælpen er det muligt at controlleren kan være på 2 netværk samtidig og nåes på 2 IP adresser, en for wifi og en for eth.

Der er jo mange der ikke har kablet net i nærheden af tavlen/controlleren og som har taget fej af IHC wireless og troet det var wifi. Med donglen er det problem løst. Det kunne dog også løses med en løs wifi til eth. dongle/bridge på den gamle controller, så det burde ikke være et argument for opgradering.

Man skal også lige være opmærksom på at Wifi donglen skal supporter LK IHC controllerens chipset. Det står med små bogstaver som en fodnote på en af siderne, så der skal nok være mange som falder i den grøft også.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Selvom den her S0 indgang måske kan virke overflødig, kunne det måske tænkes, at den er lavet for at loggen kan køre i sin egen tråd. Jeg tænker, at hvis man har en måler der giver 1000 impulser pr kWh, så kan det måske give meget god mening, at det ikke stresser resten af systemet.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Helt sikkert. Der er flere situationer hvor controlleren kommer til kort pga for mange samtidige opgaver.

Med de specs der er for S0 så burde det ikke være noget problem med 1.000 imp /kWh. Der skal bruges mange kW før det går galt. Der findes dog også målere der giver 10.000, så kan det det blive et problem. Men har man flere elmålere og de er tilsluttet et inputmodul på en gammel controller kunne det være interesant at se om det er bedst at have dem koblet på samme modul eller hver sine, før controlleren kløjs i det. Det kan være Bjarne har erfaringer med det.

 

Skal man kikke nøgternt på nyhederne for en privat bruger er der ikke mange der er must have. For installatører er det noget andet. Her er det fedt at kunne sætte en log igang ifbm fejlfinding. Ligeledes med opdatering via LAN (Internet), og nem overførsel af projekt ifbm controllerskift.

Det er trods alt ikke ret tit man som alm. bruger behøver at have fat i sin controller og firmware opdatere den. Den ene (eller 2) gange om året kan man vel leve med man skal bevæge sig til tavlen og tilsluttet et USB kabel. Så reelt er det vel kun muligheden for at få individuel baterialarm,  Faste helligdage, gange/division og SSL på mail der kunne være Nice to have features. Men nok ikke nogle der er direkte årsag til at man absolut må/skal skifte, eller tidligere har valgt IHC fra pga manglen på disse features. 

Så i bud og gund er der vel blot tale om et facelift som på biler, og ikke en helt ny model selvom der måske er tale om det under motorhjelmen.  Jo jo det er den treidje Visual controller, men der er ikke noget banebrydende nyt for brugerne som de tidligere skift fra Term IHC til Visual (dos til Windows) eller fra Visual til Visual 2 (wireless og ny windowsbrugerflade). Visual 3 er stadig "bare" Visual 2 supleret med et par nye/ekstra/manglende features. 

 

 

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
Hvad er nyt i Controller Visual 3?

Den nye IHC Visual controller er forbedret på en lang række punkter. Først og fremmest har den nye controller fået langt bedre stabilitet og hastighed pga. af en komplet opdatering af conrollerens firmware. Derudover er der kommet en række nyheder og forbedringer som du kan læse mere om ved at klikke på linksne herunder:

1) SD kort til logning
2) Reset knap
3) WiFi kommunikation v.hj.a WiFi Dongle
4) Let udskiftning af controller
5) Mulighed for tilslutning af controlleren til 2 netværk
6) Opdatering af firmware af LAN
7) Batteri Level for hvert wireless komponent med alrm ved lavt niveau
8) S0 interface på controlleren til pulstælling af f.eks forbrug
9) Helligdage med online opdatering
10) Kommatal, division og multiplikation
11) SSL mail

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
19 timer siden, Lars1 skrev:

Man skal også lige være opmærksom på at Wifi donglen skal supporter LK IHC controllerens chipset. Det står med små bogstaver som en fodnote på en af siderne, så der skal nok være mange som falder i den grøft også.

Inde på en tråd på Facebook bil dette også diskuteret

Hvor en fra LK henviste til en 55kr Dongle fra bilka og sagde din virker på den så det skal man ikke være så bange for 

 

ihc_dongle.jpg

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Jeg syntes godt nok det er mærkeligt at LK / Dan Schwarts kommentere livligt på Facebook. Det følger jo slet ikke den linie de lagde for dagen på dialogmøderne for nogle år siden, hvor deres holdning var at man(LK) kunne ikke kommentere på alle mulige fora og (useriøse) steder på Internettet. Men OK de kan da have fået en ny holdning siden man ikke kan kommentere på DK's største IHC forum, men vælger noget andet (verdens største sladderportal). Men det er nok bare mig .... :wacko:

Men derfor er det naturligvis interesant at en "tilfældig" dongle formentlig virker, og man ikke skal benytte en LK brandet udgave til 10x prisen.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Endnu en gang må man jo bare konstatere at der sidder nogen hos LK og fylder deres kunder med LØGN.
Der er INGEN af de ting i den nye controller som en af deres supportere sad og fortalte.
Men det må jo også være totalt nedtur at skulle sidde og yde support på et produkt som man har fornemmelsen af at ens arbejdsgiver har opgivet at videreudvikle :angry:

Det må næsten være på samme niveau som ansatte hos PostNord/PostDanmark, hvor der heller ikke er nogen udvikling !
Alle ved at de taber og alligevel skal de sidde og love guld og grønne skove til deres kunder.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
2 timer siden, Thomasbl skrev:

Hold en anstændig tone yampa.

Jeg vil ikke acceptere nedladende sætninger om personer 

Nu har jeg på intet tidspunkt omtalt nogen som helst med navn, så jeg kan ikke se hvad forkert der er skrevet ?
Faktum er bare at der er en supporter hos LK der har fyldt mig med løgn, og det ægrer mig i den grad at jeg ikke sørgede for at skrive hans navn ned dengang !

Vil du være så venlig at uddybe hvad du mener ?

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
1 hour ago, yampa said:

Nu har jeg på intet tidspunkt omtalt nogen som helst med navn, så jeg kan ikke se hvad forkert der er skrevet ?
Faktum er bare at der er en supporter hos LK der har fyldt mig med løgn, og det ægrer mig i den grad at jeg ikke sørgede for at skrive hans navn ned dengang !

Vil du være så venlig at uddybe hvad du mener ?

Endnu en gang må man jo bare konstatere at der sidder nogen hos LK og fylder deres kunder med LØGN.
Der er INGEN af de ting i den nye controller som en af deres supportere sad og fortalte.
Men det må jo også være totalt nedtur at skulle sidde og yde support på et produkt som man har fornemmelsen af at ens arbejdsgiver har opgivet at videreudvikle :angry:

tal og skriv som du selv ønsker talt til.

nedladende kommentar mod en der ikke kan forsvare sig selv.

påstand om løgne et site, uden at der belæg for det.

Henvend dig med en PM fremover, det hører IKKE til i tråde

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
På 8/3/2017 at 17:15 , Thorbjørn skelboe skrev:

Inde på en tråd på Facebook bil dette også diskuteret

Hvor en fra LK henviste til en 55kr Dongle fra bilka og sagde din virker på den så det skal man ikke være så bange for 

 

ihc_dongle.jpg

Nu er jeg ikke på facebook, men er lidt nysgering efter i hvilken retning diskutionen går der. Har folk svært ved at få armene ned, eller er de som fleretallet her skuffet over kun at se mere gammel vin på nye flasker?

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette spørgsmål

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loader...
 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok