Hop til indhold

Yale Doorman


Clemen
 Share

Recommended Posts

Tror desværre ikke vi skal sætte håbet alt for højt op til at den passer:

http://zwaves.dk/forum/viewtopic.php?f=1&t=1544&p=11461&hilit=yale#p7545

Fik det påpeget over i Z-Wave foraet af Bri_Jac at han havde samme zwave module (RFHX-YZW 10-00) til sin yale-smart-living-keyless-connected-smart-lock.

Dog håber jeg/vi at den gør :)

 

EDIT: Dog har jeg fundet dette: http://www.vesternet.com/yale-smart-living-z-wave-module

Hvor en svensker skriver et review: "They say that this module does not work for Swedish Yale V2 Door locks, but it does. with an hack and the new firmware from the Internet, if you are looking at the right place;-) step by step guide." Ved så ikke om den svenske er den samme som den danske?

Link til kommentar
Del på andre sites

hm, 

http://www.vesternet.com/yale-smart-living-z-wave-module?compatible-product=YKFCON

Q&A:
I can see that this is listed for Yale keyless/keyfree locks, but what about the Yale Doorman? It's a scandinavian version, but it does support the remote control module (with the keyfob). Unfortunately they only sell a proprietary module for VeriSure alarm systems in Norway. Useless for anyone with a smart home!

6 Jan 2016
BEST ANSWER: This Z-Wave module will not work with the Doorman lock. The Doorman uses different radio modules and will not work. We have confirmed this with Yale.
Link til kommentar
Del på andre sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
På 21/9/2016 at 16:28 , The_Dexter skrev:

Nye priser September 2016

Yale Doorman 3861,25 -33% 2587,- DKK inkl. moms.

Yale Doorman MPL 5206,25 -33% 3488,19 DKK inkl. moms.

Smartlock modul 395,- -33% 264,65 DKK inkl. moms.

Panel Gateway 700,- -33% 469,- DKK inkl. moms.

 

Afhentning I vores butik Herlev

 

Montage I København ca. 1600,- DKK inkl. moms. eksl. hjælpematerialer og evt. dækskilte.

Er smartlock modul det samme som Verisure modul?

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 3 months later...

Tvivler på at den kan lave tiltræk af palerne så døren bliver lukket tæt, når den fjernlåses. Men den kan sikkert styres så håndtaget er låst fast, eller ikke tager ved. Det kan så være nok i nogle tilfælde, da døren jo ikke umiddelbart kan åbnes, men låst er den ikke i min optik.

Link til kommentar
Del på andre sites

hvis det er den lås jeg har skrevet om du mener så ved jeg faktisk ikke hvad du mener.

jeg har en installeret her og den virker perfekt. 

der motor i så den kan låse op og i. 

Men man skal trække håndtaget op som man altid skal ved tre punkt døre. så den lukke helt tæt det er jo kun selve dør håndtag og hoved låsen man skifter.

1. hvis man låser døren op via zwave f.eks og ikke når at komme til døren så har låsen en timer man kan stille op til 3 min som så låser igen hvis man ikke nåede at åbne.

2. hvis man er kommet ind ved at låse op men ikke har trukket håndtaget op så vil timer ikke virke og altså heller ikke ødelægge noget. det samme gælder hvis man laver timeren via zwave.

3. når man trækker håndtaget op efter man har åbnet så låser døren altid. 

desuden er håndtaget lavet af god kvalitet det virker solidt og stærkt.

Link til kommentar
Del på andre sites

Selve låsetøjet virker sikkert fint, solidt og stærkt. Det er ikke det jeg oponerer imod.

I min optik er meningen med en ellås at den kan fjernbetjenes, og det kan man som sagt ikke med 3 punkts lukke. Med mindre den der lukker døren husker at trække op i håndtaget. At man kan betjene døren med sin mobil når man er i nærheden giver jeg ikke meget for. Her kan jeg ligesågodt bruge nøglen. 

Ok så kommer argumenterne om "håndfri" betjening. Her vil jeg sige til en bil er det OK. Nærmer man sig  md nøglen i lommen så kan døren åbnes og bilen startes md tryk på en knap, og bevæger man sig længere væk fra bilen låser den selv. Men sådan vil det normalt ikke virke på en hoveddør med 3 punktslukke, med mindre man altid trækker op i håndtaget når man lige går ud/ind. Og det gør jeg ikke. Det gør jeg kun når den skal låses. 

Så har man en hoveddør hvor man kun vil give adgang til bestemte personer/medarbejdere uden nøgle og den automatisk skal låse og kunne fjernstyres/åbnes, ja så duer det ikke der er 3 punkts lukke på den.  Jo, man kan selvfølgelig lave en løsning med 3 elslutblik der åbner/frigives men....

Link til kommentar
Del på andre sites

Det med man ikke kan fjenbetjene med en 3 punkt ja det har du ret i hvis man ikke trækker op men sådan er det jo bare med mindre som du siger investere i 3 el låse.

Nu er jeg ikke opdateret 100 % på nye døre men hørte fra en tømre at man snart ikke kan købe nye hoved døre mere uden de er 3 punkt.

man kan selv bare lave den single men så er der det med de ikke trækker helt tæt.

ang at bruge sin mobil til at låse op bruger jeg aldrig! jeg har jo et zwave system som så låser op for mig når jeg kommer hjem.

og ellers bruger jeg min brik som også passer på den til skuret som også er zwave. (kaselås)

desuden kobler jeg et kodepanel til på via et zwave modul som også kan låse op med kode.

men nej du slipper ikke for at trække op for at låse og der låser min så selv med motoren.

men i proff brug er det måske bedste med traditionel el lås

Link til kommentar
Del på andre sites

På 1/7/2017 at 14:09 , Lars Jacobsen skrev:

Ok så kommer argumenterne om "håndfri" betjening. Her vil jeg sige til en bil er det OK. Nærmer man sig  md nøglen i lommen så kan døren åbnes og bilen startes md tryk på en knap, og bevæger man sig længere væk fra bilen låser den selv. Men sådan vil det normalt ikke virke på en hoveddør med 3 punktslukke, med mindre man altid trækker op i håndtaget når man lige går ud/ind. Og det gør jeg ikke. Det gør jeg kun når den skal låses. 

Lars - På hvad måde adskiller dette sig fra din dør (din vane) som hvis det ikke var en el-lås?

Det jeg mener er, at det bliver jo det samme som du altid har gjort.
Når du ankommer, låser du døren op (sandsynligvis med nøgle), og åbner den med håndtaget.
Når du forlader, løfter du op i håndtaget (hvis det er den type), låser døren med nøgle. (hvis du altså vil låse døren).

Med el låsen:
Når du ankommer, låser du døren op med kode/brik, og åbner den med håndtaget.
Når du forlader, løfter du op i håndtaget, og døren låses med kode/brik. (muligvis automatisk også)

Forskellen ligger i, om du bruger nøgle eller kode/brik, til den del der handler om at låse døren.
Der er ingen forskel på den del at åbne/lukke døren. Og det er vel ud fra den betragtning, at når behovet for at låse døren (låse op/i) er der, så er det vel altid i forbindelse med, at man/nogen også har planer om at bevæge sig igennem den (ind eller ud). 

Hvis du, som du siger, ikke altid trækker op i håndtaget, så er det jo heller ikke for at låse døren. Ergo skal låsen slet ikke forsøge at låse på det tidspunkt, uanset om det er med nøgle eller elektronisk.

Jeg ved ikke om disse elektroniske låse kan det. Men det ville være smart, hvis låsen låste automatisk, når man løfter op i håndtaget. Så skal man kun bruge kode/nøgle for at låse den op. Det er vel i realiteten det som er det væsentlige.

Link til kommentar
Del på andre sites

En dør el-lås fra Easy2Access (EysyCode Model 903 G2 kodelås) kan du nemt hive signal udfra, har dog sat signalet over et relæ. Jeg har boret gennem døren "næsten da" trukket en kabel fra døren gennem fjeder beslag og ud i karmen og videre til min el-styring over et relæ videre til. Når låsen bliver aktiveres via kodelåsen eller via EasyKey APP og Access giver den signal over til IHC. MÅske er det en løsning. Men hvor skulle en Yale Doorman ikke  kunne det samme ? 

https://e2a.net/# 

Link til kommentar
Del på andre sites

@kandersen.

ja vi er enige i der er ingen forskel om den er elektronisk eller med nøgle. Hvis den er låst skal jeg have fat i "noget" der kan låse den op. Og har jeg forladt den ulåst (uden at have trukket op i håndtaget) kan jeg ikke låse den remote. Hverken med nøgle eller elektronisk.

Derfor har jeg svært ved at se fordelen i sådan en ellås i en dør med 3 punkts lukke. Jeg får ikke meget merværdi for de 2,3 eller 4.000 det koster. Så bare fordi man nu kan giver det ikke mange point her. Jeg sparer måske at rende rundt med en god gammeldags Ruko nøgle, til gengæld skal jeg så rende rundt med en elektronisk dims, eller en mobiltelefon/smartphone. (ja vi er nogen der har et liv hvor man kan være uden, også selv om man er el/elektronik/data nørd). OK et kodetastatur så slipper jeg for begge nøgler, men den kan stadig ikke låse efter mig hvis jeg "glemmer" at trække op i håndtaget. 

Men der er helt sikkert andre situationer hvor låsen kan anvendes og giver god mening, det vil jeg lade være op til den enkelte. Jeg kunne bare ikke undlade at komme med et par kommentarer/bemærkninger.

Link til kommentar
Del på andre sites

1 minut siden, Lars Jacobsen skrev:

men den kan stadig ikke låse efter mig hvis jeg "glemmer" at trække op i håndtaget. 

Det er jo det der var min pointe.. Din gamle Ruko nøgle kan heller ikke låse for dig, hvis du glemmer at trække op i håndtaget. 

Udover det så er jeg ikke uenig med dig. Jeg kunne aldrig drømme om at hive mobilen frem for at låse døren op, når jeg står foran den. Dertil ville jeg langt hellere foretrække en kodebrik eller tastatur, (evt finger-aftryk). Mobilen er sgu for åndsvagt, medmindre låsen selv opdager jeg er der, og dermed låser op, når altså jeg lige har sat min spættede finger på, så den ved at det ER mig, og ikke bare min mobil :) 

Link til kommentar
Del på andre sites

Var det ikke en 3 punkts lukke kunne låsen sikkert godt fjernbetjenes til at låse efter mig. Det er så fordelen ved elektroniske låse ifht den gammeldags Ruko nøgle. Det kan jeg godt se merværdien af. Mit problem er bare den satans 3 punkts lukke, for dertil findes der ikke så mange "smarte" løsninger. 

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej med jer,

jeg er ikke i låsebranchen mere, er kommet til Høyrup & Clemmensen A/S hvor jeg beskæftiger mig med samlede sikkerhedsløsninger og BMS.

Men min viden omkring Yale Doorman og anden elektronisk aflåsning hænger selvfølgelig stadig ved :)

Eneste er bare at jeg ikke sælger det mere, men jeg kan stadig udpege rette varenr til rette dør.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej,

Det er en interresant dialog omkring "bøvlet" med 3 punkts låse. 

Jeg har også undersøgt diverse muligheder, for at slippe for at trække op i håndtaget  bl.a. har jeg snakket med lavpris-låse. Her mente deres Yale-ekspert at der måske ville komme noget "revolutionerende" indenfor styring af 3 punktslåse sidst på året. Vi håber! Han nævnte at man er længere med dette i England, og har sendt mig et datablad på Winkhaus AV2 inkl. måltegning etc.

Jeg har ikke fået kigget yderligere på dette, men påtænker at gøre dette senere på året. Jeg har vedhæftet databladet, blot hvis andre ønsker at forfølge dette.

 

WINKHAUS AV2 GUIDE 20 08 2015.pdf

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 1 month later...

Hej med jer..

Her er lige nyeste update fra Yale Danmark d.23-08-17

Jeg har idag været i telefonisk kontakt med Rune Christensen som er product manager i Ruko/Assa Abloy. Han fortalte følgende:

 

*Det Z-wave modul man kan købe i England passer fysisk i den skandinaviske model (Yale doorman V2) med den vil blokerer software mæssigt, så det ville aldrig kunne komme til at fungerer i den skandinaviske model. :o( Skriver dette da jeg har været meget tæt på, selv,  at bestille dette modul i ren desperation)

*Yale lancerer inden for ca. halvanden måned et nyt modul til deres låse, som skulle passe til alle de europæriske låse (incl. den skandinaviske) som sammen med en ny gateway, skulle kører som en del af et større lukket system, med alle de trådløse produkter som yale lancerer eller har. (på lige fod med Somfy, som har deres ToHoma løsning) :o(

*Han fortalte også at de havde en anden gateway i støbeskeen som ligeledes skulle kunne kommunikerer med deres nye/kommende modul (i låsen). Den gateway er baseret på Zigbee teknologi og ikke Z-wave.. :o( Det var den vej deres udviklings afdeling havde valgt at gå... Desværre..

 

Så status er at alle os der har z-wave og en skandinavisk udgave af Yale låsen (yale doorman) ikke vil kunne integrerer låsen på en nem måde i vores system..

Mvh. Daniel

Link til kommentar
Del på andre sites

 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok