Hop til indhold

IHC, M-bus, Nilan og DanTherm ventilation.


Lars1
 Share

Recommended Posts

Grafana ser super lækkert ud. Jeg bruger selv Blynk til mine Arduino projekter. Thingspeak kan også være interessant, fordi det er bundet op på matlab, så man kan lave alle mulige skøre analyser.

Jeg har endelig fået installeret OpenHab2 på min Pi Zero W og fået orienteret mig lidt. Jeg har lige et par hurtige totalt-begynderspørgsmål:

1: Skal jeg installere ekstra pakker som f.eks. MinimalModbus?

2: Skal der installeres drivere eller andet til den der dongle? Jeg har aldrig rodet med seriel kommunikation før, og kan ikke helt gennemskue hvor/hvordan det sættes op.

3: Skal jeg bare downloade og udpakke hele config folderen her https://github.com/starze/openhab2/tree/master/openhab2 i  min egen /etc/openhab2? Eller er der et eller andet smart git trick?

Jeg har iøvrigt fundet de kalibrerede følere, nu skal kæresten lige grave data fra sit arbejde frem :)

 

Link til kommentar
Del på andre sites

Yep, så snart jeg får smidt det hele over og køre på en SSD (bruger SD kort lige nu), så skifter jeg til influxdb, og Grafana. Var meningen jeg skulle rode med det her til aften, men jeg "kom til" at opgradere Openhab og hele Rpién i stedet. Så det har jeg siddet og rodet lidt med, da det tog noget tid. 

1. Jeg har bare installeret modbus bindingen i PaperUI. (i værste fald, så læs tråden på openhabs community som jeg linkede til tidligere, der står lidt om de problemer jeg røg ind i, samt løsninger).  Det jeg husker bedst er, at du lige skal være obs på cfgén til modbus. Lad være med at gøre som jeg kom til, at konfigurere den som TCP :angry:
https://community.openhab.org/t/openhab1-2-nilan-heatpump/23538/24

2. Ingen drivere. Min Rpi3 kunne genkende donglen uden jeg behøvede at gøre noget. Jeg ved dog ikke om en din PI Zero er anderledes. 

3. Det kan du sådan set godt. Det meste af det virker, 'out of the archive'. Men jeg vil anbefale du tager lidt ad gangen, specielt under items, for der er dælmende mange, som du ikke skal bruge. Det samme med sitemaps, der er bla. charts i sitemaps, som du bare får fejl på, medmindre du har installeret en database og noget til at genere charts med. 

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg kender ikke Zero, men det lyder som om en Rpi3 er sagen :)

Jeg har i øvrigt fået min Rpi over og køre på en SSD, (så er det slut med SD kort). Nu skal jeg i gang med Indflux og Grafana. Men jeg skal først lige studere det der Grafana noget mere, for jeg bruger primært BasicUI. Og jeg har en mistanke om, at det ikke helt er meget bedre, rent visuelt. 

Link til kommentar
Del på andre sites

2 timer siden, Jacob Pøhlsgaard skrev:

Cool, tak. Jeg tror jeg er ved at indse at en zero ikke er helt nok til OpenHab, så jeg starter forfra med En Pi3.

Jeg har haft openhabian kørende på en af de første Pi's. Det kørte sådan set fint nok, og den største forskel til en zero er vist tilslutningerne. 

Jeg tror egentlig ikke du vil opleve den største forskel i forhold til openhab - i hvert fald ikke funktions-mæssigt.

I øjeblikket roder jeg selv med en nanopi neo plus 2, men det handler mest om at jeg har svært ved at "leave well enough alone". Samt at den arbejder hurtigere når man sidder og roder i en konsol over ssh.

Der var mange ting der bare kort og godt kørte bedre på den gamle Pi - da openhabian netop er sat op til Pi's gennerelt.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 3 months later...
På 11/4/2017 at 22:07 , DanGunvald skrev:

Det hele er gemt oppe på loftet, og jeg regner ikke med jeg skal derop mere i denne uge. Men det er meget simpelt: rx på esp går til rx på rs485 modul og tx går til tx. Fra rs485 modulet går A op til A på nilan fætteren, B går til B og Gnd går til gnd. På Nilan fætteren sidder der en grøn 6 pols skrue terminal. Både esp og rs485 modul får strøm fra samme stepdown modul, det er forbundet til en telefon lader. Jeg har et håb om jeg kan tage mig sammen og få pillet det ned i løbet af ikke så længe og få loddet et par relæer på, og når det sker, skal jeg nok smide nogle billeder på.

 

Particle photon vs esp8266 har jeg kun en prismæssig holdning til. Jeg har aldrig arbejdet med en particle photon, men det ser noget dyrere ud end en esp. Esp kan ligesom particle photon opdateres OTA, når først der er kommet  OTA kompatibelt  firmware derpå. Hvis man synes esp er for langsom, er der jo lige kommet en esp32, der også ser ud til at være billigere end particle photon.

@DanGunvald

Jeg har lige prøvet at flashe en ESP8266 med din kode i Arduino IDE. Den flasher fint, men jeg syntes ikke jeg får noget ud i min serial monitor? Burde jeg ikke få beskeder med at den er koblet på mit netværk og Mqtt broker IP?

Link til kommentar
Del på andre sites

 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok